Archiwum Forum Czerwiec 2017
(112 tematów na forum)
-
Prawa byłej żony do nieruchomości kupionej przed ślubem przy rozwodzie
przez: Piotr | 2017.6.26 22:14:16
Czy jeżeli, podczas trwania małżeństwa (wspólnoty) rodzice dokonali darowizny na mnie wkładu mieszkaniowego, dotyczącego mieszkania spółdzielczego lokatorskiego dzięki czemu zostaliśmy wraz (...) czytaj dalej»
-
Czy praca za granicą w wakacje wpłynie na alimenty z funduszu?
przez: Wolfik150 | 2017.6.27 0:51:17
Witam was. Pochodzę z niepełnej rodziny, mianowicie ja, brat i nasza mama. Oboje studiujemy i przysługuje nam po 500zl na głowę od państwa gdyż ojciec nie daje nam grosza. Moje pytanie jest (...) czytaj dalej»
-
Remont mieszkania - czy przesunięcie gazu wymaga pozwolenia na budowę?
przez: Ashya | 2017.6.27 11:20:31
Dzień dobry, pisze bo już mam mętlik w głowie i kompletnie nie wiem co w końcu powinnam robić. Sprawa dotyczy mieszkania w budynku wielorodzinnym z odrębnym prawem własności, budynek należy do (...) czytaj dalej»
-
Czy jako dostawca bez umowy mogę być oskarżony o wyrządzenie szkody?
przez: sssj2 | 2017.6.27 14:17:43
Witam, dostałem pismo z sadu ze jestem oskarżony o przerysowanie auta podczas wykonywania pracy jako dostawca. Wcześniej jedynie zostałem przesłuchany w tej sprawie jednak nie pamiętając takiego (...) czytaj dalej»
-
Sprawa o zachowek po zmarłym ojcu - testament bez świadków i dokumentacja
przez: ULEWICZ.KANC | 2017.6.27 18:42:33
Dzień dobry, CoolAir, jak mniemam chodzi o zachowek po babci, a nie prababci? Jeśli prababka zmarła 40 lat temu, to nie mogła spisać testamentu 20 lat temu. Po zmarłej 6 miesięcy babce, będzie (...) czytaj dalej»
-
Lokatorzy zdewastowali mieszkanie - jak wygrać sprawę gdy e-Sąd przekazał do odległego miasta?
przez: ULEWICZ.KANC | 2017.6.27 18:50:23
Dzień dobry, szczerze powiedziawszy trudno cokolwiek doradzić bez zapoznania się z aktami postępowania,gdyż z powyższego opisu niewiele wynika. Niemniej skoro sąd zarzucił "brak właściwego adresu", (...) czytaj dalej»
-
Transfer zasiłku dla bezrobotnych z kraju UE - przedłużenie
przez: koziolek82 | 2017.6.27 19:0:53
Witam, Czy są wśród Państwa osoby, które miały przetransferowany zasiłek dla bezrobotnych z innego kraju UE? Mam aktualnie przyznany zasiłek na trzy miesiące. Po upływie tego czasu można (...) czytaj dalej»
-
Wypadek samochodowy z własnej winy a zasiłek ZUS dla przedsiębiorcy
przez: Zloty_001 | 2017.6.27 23:6:13
Witam Prowadzę własną działalność gospodarczą. Wracając do domu miałem wypadek samochodowy spowodowany z mojej winy. Policja uznała moją winę. Opłacam składki regularnie. Mam nogę (...) czytaj dalej»
-
Jak zdobyć opiekę nad dzieckiem gdy matka żyje w patologii?
przez: Denilson | 2017.6.28 7:59:1
Drodzy Państwo. Skrótowo sytuacja wygląda tak: 1. Aktualnie dzięki testom DNA wyjaśnia się sprawa ojcostwa. (niestety były ku temu podstawy bo kobieta ma równolegle drugą taką sprawę z wcześniejszym (...) czytaj dalej»
-
Odszkodowanie za wypadek przy pracy - zapalenie pochewki ścięgnistej
przez: natsonn | 2017.6.28 15:38:18
OK. Dziękuje ślicznie za pomoc. Pozdrawiam czytaj dalej»
-
Rozliczenie za wodę przy najme mieszkania - spór o koszty
przez: Ania | 2017.6.28 21:36:18
Witam. Ze wspolnoty mieszkaniowej otrzymalam wezwanie do zaplaty na kwote prawie 3000 zl. Pani z zarzadu odpowiedziala mi ze to jest zadluzenie z 2012roku , w nastepnej wersji ze byly dwie podwyzki czynszu (...) czytaj dalej»
-
Sprzedaż alkoholu przez niepełnoletnego pracownika sklepu
przez: Mariola | 2017.6.30 10:40:51
Witam mam pytanie corka we wrzesniu konczy 18 lat a w lipcu chcialaby podjac prace w sklepie monopolowym .Czy jest to zgodne z prawem i czy wymaga to mojej pisemnej zgody czytaj dalej»