Archiwum Forum Sierpień 2019
(109 tematów na forum)
-
Patentowanie wynalazku - konieczność ujawnienia szczegółów podczas budowy wzorca
przez: SteelFeC | 2019.8.29 18:29:33
Moje uszanowanie! Mam pomysł na pewne rozwiązanie, które wedle mojej kwerendy jest unikalne w skali świata i może zostać opatentowane. Zanim jednak podejmę się wyzwania jakim jest patentowanie, (...) czytaj dalej»
-
L4 z powodu depresji - czy pracodawca może złożyć wypowiedzenie w trakcie zwolnienia?
przez: troo762 | 2019.8.29 20:9:31
Witam, od 01.11.2018 jestem zatrudniony na rocznej umowie o pracę. W maju stwierdzono u mnie głęboka depresję i od 26 maja podjąłem leczenie farmakologiczne i terapie z psychologiem. Od tamtej pory (...) czytaj dalej»
-
Wynajem mieszkania komunalnego mając tylko rentę socjalną
przez: JanJanJanJan | 2019.8.30 0:2:28
Dzień dobry, Posiadam rentę o wysokości prawie tysiąca złoty i jest ona moim jedynym źródłem utrzymania. Czy prawnie jest dozwolone wynajęcie mieszkania komunalnego mając papiery tylko na (...) czytaj dalej»
-
dlugosc zwolnienia lekarskiego w ciazy
przez: highte | 2019.8.30 16:23:44
Ile dokładnie mogłoby wynosić takie zwolnienie? czytaj dalej»
(Zobacz 168 odpowiedzi) | Strony: 1 2 3 4
-
przez: highte | 2019.8.30 16:24:57
W jakich przypadkach mozna skorzystać z pomocy kuratora? czytaj dalej»
-
Reklamacja wycieczki - awaria systemu płatności i brak zwrotu podwójnej opłaty
przez: aenkaazet | 2019.8.30 18:37:42
Witam. Dwa miesiące temu wykupiliśmy z partnerem wycieczkę za pośrednictwem pewnej znanej strony internetowej. Za wakacje postanowiliśmy zapłacić kartą kredytową partnera którą odebrał tego (...) czytaj dalej»
-
Działalność nierejestrowa - korepetycje językowe do 1125 zł i obowiązki ZUS
przez: Hmmmmm | 2019.8.30 19:58:9
Witam, mam pytanie co do możliwości wykorzystania umowy zlecenie w drobnym handlu internetowym. Gdzieś spotkałem się z taką konstrukcją, w której zawiera się umowę zlecenie z czyjąś działalnością (...) czytaj dalej»
-
Praca zdalna w Portugalii dla polskiej firmy - gdzie rozliczać podatki?
przez: tracz8686 | 2019.8.30 22:54:51
Wyjeżdzam do pracy w Portugalii 1 października jako pracownik wykonujący pracę zdalną dla firmy mającej siedzibę w Polsce. Bedę dostawał wypłatę netto w polskiej walucie. Czy muszę rozliczać (...) czytaj dalej»
-
Regulowanie kontaktu babci z wnukami przez sąd - warunki i ograniczenia wieku
przez: Adslo | 2019.8.31 11:45:52
Moja partnertka jest sklocona z matka od roku poniewaz dzialala na nasza niekorzysc buntujac przeciwko nam dzieci wiec jej kontakt z dziecmi zostal przerwany. Niedawno wystapila do sadu o uregulowanie (...) czytaj dalej»