Logowanie

Rejestracja

Poprzez założenie konta Użytkownika w serwisie e-prawnik.pl wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celu wykonania zobowiązań przez Legalsupport sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie, przy ul. Gabrieli Zapolskiej 36, kod poczt. 30-126, zarejestrowaną w Sądzie Rejonowym dla Krakowa - Śródmieścia w Krakowie, NIP 676-21-64-973, kapitał zakładowy 133.000,00 zł, zgodnie z ustawą z 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.
Równocześnie akceptuję regulamin serwisu e-Prawnik.pl

Bezpłatny dostęp tylko dla zarejestrowanych

masz już konto?

  • Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych i akceptuję Regulamin serwisu e-Prawnik.pl (więcej)

  • Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Legalsupport sp. z o.o. informacji handlowej (więcej)


Od czego zależy wysokość alimentów - opinia prawna

Strona 2 z 2
W związku z tym fakt, iż posiada Pan drugie dziecko, w stosunku do którego jest Pan zobowiązany do dostarczania środków utrzymania i wychowania będzie wzięty przez sąd pod uwagę przy rozpatrywaniu pozwu o zasądzenie wyższych niż dotychczas alimentów. Oceniając bowiem możliwości zarobkowe i majątkowe zobowiązanego sąd jest zobowiązany wziąć pod uwagę jego własne potrzeby, potrzeby własnej rodziny i jeżeli takowy istnieje obowiązek alimentacji względem innej osoby. W Pana przypadku jest to obowiązek alimentacyjny względem drugiego dziecka. Dlatego też odpowiadając na pytanie jakie ma Pan szanse na wykazanie braku możliwości zapłaty wyższych niż dotąd alimentów można jedynie stwierdzić, że powinien Pan powołać się na zmianę swojej sytuacji życiowej, czyli na posiadanie drugiego dziecka. Wielość alimentacji bowiem ma duży wpływ na ocenę zdolności do alimentowania przez zobowiązanego.

Wydaje się, iż sąd nie powinien zasądzić wyższych niż dotychczas alimentów, gdyż wysokość obecnie płaconych jest, w relacji do Pana dochodów i sytuacji życiowej oraz uzasadnionych potrzeb dziecka, wystarczająca. Oczywiście pogląd ten jest zasadny przy założeniu, że Pana dziecko nie wymaga np.: specjalistycznej opieki medycznej czy innych specjalnych wydatków. Można również wskazać na możliwość wystąpienia przez Pana do sądu z powództwem o obniżenie wysokości alimentów na podstawie art.138 k.r.o. Stanowi on, że w razie zmiany stosunków można żądać zmiany orzeczenia lub umowy dotyczącej zmiany obowiązku alimentacyjnego. Decyzja taka powinna być jednak skonsultowana z adwokatem, który ewentualnie poprowadziłby sprawę.

<>

 

Komentarze: Od czego zależy wysokość alimentów - opinia prawna

  • Sylwia 2013-07-19 23:01:26

    Re: Od czego zależy wysokość alimentów - opinia prawna

    Jaki złożyć wniosek o podwyżkę alimentów gdy ojciec dziecka nie ma stałej pracy?

  • Sylwia 2013-07-19 23:01:24

    Re: Od czego zależy wysokość alimentów - opinia prawna

    Jaki złożyć wniosek o podwyżkę alimentów gdy ojciec dziecka nie ma stałej pracy?

  • Gregmoris 2013-03-05 16:33:19

    Re: Od czego zależy wysokość alimentów - opinia prawna

    ??????? ???? ??? ???, ??? ????? ??????? ??????? ?, ??? ????? ????? ????? ????????. ???????? ?? ??? ????????? gregmoris123@yahoo.gr ?-? ???? Moris

  • Gregmoris 2013-03-05 16:31:22

    Re: Od czego zależy wysokość alimentów - opinia prawna

    ??????? ???? ??? ???, ??? ????? ??????? ??????? ?, ??? ????? ????? ????? ????????. ???????? ?? ??? ????????? gregmoris123@yahoo.gr ?-? ???? Moris

  • Lin Poh 2013-02-20 06:53:55

    Loan Service Offer, Apply With Us Now.

    Dear Investor's/Loan Seeker's, You are welcome to Lin Poh Loan Firm! We are a private Investor /Lender, We Offers Private, Business, Project, Investment and Personal Loans etc with low Interest Rates within 1 to 20 years repayable duration period to any part of the world.We give out loans of any amount you requested. Our loans are well insured for maximum security which is our priority. We are project finding's and we offer loan from the range of $5,000 to $500,000,000 and also mainly in any currency USD, CAD, KWD, OMR, SGD, GBP, AUD, MYR, EUROS ONLY. Interest rate is 3% annually. You are advise to contact us via the below e-mail address and your requested loan amount will be granted to you. If you are interested in securing a loan with us, you're advise to get back to us and the Loan Application Form will be send to you as to enable us proceed! Our mission is to assist and render help to people that need financial assistance. All over the world. We issue out both short and long term funding in different categories. Contact E-mails: {linpohloanfirm@yahoo.com.sg} Thanks, Lin Poh Loan Firm Team.

  • Jeff Michael 2012-12-13 23:13:55

    http://e-prawnik.pl/opinie-prawne/prawo-rodzinne/od-czego-zalezy-wysokosc-alimentow-opinia-prawna.html

    Hallo Lieve VERZOEKER. Heeft u een lening? Bent u ge?nteresseerd op het krijgen van een lening, Bent u financieel bezorgd, Of heeft u behoefte aan een lening te betalen uit uw schuld zo ja contact met ons opnemen via e-mail: Wij zijn uw dienst Oke. Ge?nteresseerde lening aanvragers zijn in te vullen en de onderstaande kredietnemer `s terug te keren lening voor processment van overdracht: (Leners INFORMATIE) Volledige naam: ...................... AGE ............................. BURGERLIJKE STAAT .................. Contact Adres: ................ Land ......................... Telefoon: .......................... Beroep: ..................... Maandelijks Inkomen: ......................... Religie: .............................. Next of Kin: ....................... (LENING INFORMATIE) Bedrag dat nodig is als Lening: .......... Lening Duur: .................. Collateral: ..................... Wijze van terugbetaling: maandelijks of jaarlijks...............? neem contact met ons op via bedrijf e-mail op: Bedankt als we wachten op uw snelle antwoord. Met vriendelijke groet, Jeff Michael

  • ania 2012-09-26 13:06:12

    Re: Od czego zależy wysokość alimentów - opinia prawna

    Witam. Mój syn ma obecnie 8 lat,chodzi do 2 klasy. Obecnie otrzymuję od ojca dziecka 350 zł i na tym się kończy... nie widział syna od urodzenia, nie wspominając o życzeniach urodzinowych czy świątecznych ,których nigdy nie dostał. Czy mam prawo i szansę ubiegać się o wyższe alimenty? dodam że ja nie pracuję iż mam jeszcze drugie dziecko i muszę obydwóch dowozić do szkoły...dorabiam weekendami. Będę wdzięczna za odpowiedz

  • anonim 2012-07-13 13:32:07

    Re: Od czego zależy wysokość alimentów - opinia prawna

    Witam. Dobre pytanie i wyczerpująca ospowiedź. Chcę jednak zwrócić uwagę, na fakt, że dziecko wraz z rodzicami ma prawo do egzystowania na zbliżonej bądź równej stopie życiowej. Mówi o tym ustawa. Wiemy, że wg prawa związek konkubencki jest nieformalny, więc jeśli pozwany nie ma majątku ani dochodu i nie chce płacić nawet najniższych alimentów, jego nowemu partnerowi choć jest zamożny nic nie grozi. Moje pytanie jest następujące: Jakich argumentów należy użyć w sądzie i jak uzasadnić pozew o podwyższenie alimentów od osoby bezrobotnej z niepełnym średnim wykształceniem, zdrowej, nie pracującej od kilku lat a żyjącej na bardzo wysokiej stopie życiowej. Zaznaczam, że nie chodzi o zazdrość lecz o rzeczywiste potrzeby rozwojowe dziecka na które, które na chwilę obecną są niewystarczające. Bardzo proszę o przemyślaną i pomocną odpowiedź.

  • iwka 2012-04-12 21:35:30

    Re: Od czego zależy wysokość alimentów - opinia prawna

    mam 3 dzieci moj maz smieje sie zemnie ze mi nie zaplaci nic albo grosze bo ma na umowie najnisza krajowa bo pracuje u brata co mam robic zwiazalam sie z oszustem ktury niema sumienia dla dzieci

  • Renata 2011-09-03 15:01:13

    Re: Od czego zależy wysokość alimentów - opinia prawna odp dla Madzi

    wsadzić do więzienia dłużnika alimentacyjnego to nie taka prosta sprawa-dzisiaj.Kiedy masz wyrok sądowy i delikwent nie płaci idziesz do komornika,i to on ściąga kasę od pana,jeżeli nie płaci przez równe 3 miesiące!możecie złożyć wniosek do Prokuratury i..albo się wystraszy albo pójdzie na państwowe utrzymanie(i tu mamy tylko satysfakcję)Wszystko wydaje się takie proste bo i tak było w mojej sytuacji ale od kilku lat mamy cudowne prawo korzystne dla alimenciarzy nawet jeżeli zapłacą 10 zł miesięcznie NIC IM NIE ZROBICIE!Bo...,,wyrażają dobrą wolę,,I w tym momencie możecie tylko siąść i płakać.

  • Mariusz 2011-07-29 18:31:52

    Re: Od czego zależy wysokość alimentów - opinia prawna

    witam jestem przed rozwodem oswiadczylem sie ze zonie bede placil 300zl miesiecznie na utrzymanie corki. Zarabiam netto ok 1000zl jakiej kwoty alimentow moge sie spodziewac

  • zawiedziona 2011-07-13 08:35:20

    Re: Od czego zależy wysokość alimentów - opinia prawna

    wychowuje 2 corki w wieku 14 lat i w wieku 8 lat moj były mąż płaci alimenty w wysokośći 660 no dwojke dzieci czy mam szanse zwiększyc kwote alimentow eks pracuje oraz prowadzi działalność gospodarczą na czarno handluje samochodami mam ogłoszenia z gazet ze sprzeda lub kupi auto (eks wogóle nieinteresuje się dziewczynkami niewidział ich prawie 3 lata 0

  • Weronika 2011-06-27 15:02:37

    Re: Od czego zależy wysokość alimentów - opinia prawna

    Witam! Chciałam się dowiedzieć ile moge najwięcej uzyskać pieniędzy na dziecko poprzez wyrok sadu. Pracuje za najniższą krajową, wynajmuję mieszkanie(łącznie za mieskzanie z opłatami ok 1000zł) dodatkowo z faktu iż jestem sama płacę opiekunce 700zł miesięcznie. Ojciec dziecka nie interesuje sie nim, raz na dwa tygodnie przypomina sobie o jego istnieniu, nie ma żadnego wkładu w jego rozwój i wychowanie. Płaci mi 500zł przelewem na konto jednak to nie wystarcza, niestety. Czy moge uzyskać więcej pieniędzy?

  • KAMA 2011-02-19 09:26:31

    Re: Od czego zależy wysokość alimentów - opinia prawna

    Do Pani która ma dziecko z dłużnikiem alimentacyjnym - Najpierw należy założyć sprawę w sądzie o alimenty , jeśli ma Pani już wyrok to zgłasza Pani sprawę do komornika , jeśli nie płaci przez pół roku to wnioskuje Pani u komornika o uchylanie się od płacenia alimentów i komornik powinien skierować taką sprawę do sądu bo jest to karalne ( powinien - ja czekałam rok ale zakończyło się pozytywnie) Z BIK - to jest tak , że musi Pani mieć wyrok, sprawę składa Pani w firmie windykacyjnej( często odpłatnie), musi Pani udokumentować jego dług , potem taka firma wysyła temu dłużnikowi poleconym wezwanie do zapłaty jak nie zapłaci to po 30 dniach może go wpisać ( dotyczy to jednak przeterminowania od 60 wzwyż dni , bieżące nie podlegają wpisowi- można tak wpisywać bez końca) Proponuję komornika - jeśli nie płaci na 1 dziecko Pani też grosza od niego nie zobaczy Powodzenia KAMA

  • Madzia 2011-02-04 14:06:17

    Re: Od czego zależy wysokość alimentów - opinia prawna

    Mam pytanie czy jesli ojciec mojego dziecka nie płaci alimentów na swoje 1 dziecko i ma 3,5tys zaległych alimentów a teraz ma ze mna dziecko i tez nie płaci to czy mozna go wpisac do BIK-u czy pójdzie do wiezienia ? bardzo prosze o odpowiedz...

  • Madzia 2011-02-04 14:03:06

    Re: Od czego zależy wysokość alimentów - opinia prawna

    Mam pytanie czy jesli ojciec mojego dziecka nie płaci alimentów na swoje 1 dziecko i ma 3,5tys zaległych alimentów a teraz ma ze mna dziecko i tez nie płaci to czy mozna go wpisac do BIK-u czy pójdzie do wiezienia ? bardzo prosze o odpowiedz...

  • dyzio 2011-01-31 19:26:43

    Re: Od czego zależy wysokość alimentów - opinia prawna

    Mam zamiar złożyć do sądu wniosek o alimenty, ale mój mąż ma umowę o pracę i jego wynagrodzenie wynosi 1100zł.,ale w rzeczywistości zarabia o wiele więcej bo tak większość pracuje u prywaciarzy realnie zarabia 3200zł więc o jaką sumę mogę wnioskować...?dziecko w tej chwili chodzi do pierwszej klasy?

  • Endriu 2010-12-04 07:25:31

    Re: Od czego zależy wysokość alimentów - opinia prawna

    No widzę tu sceptyczne podejście (do pani Ani) nie można uogólniać - podałem żonę o rozwód oraz wniosłem o opiekę nad dziećmi syn 11 córka 12 lat pomimo 2 lat toczących się rozpraw opinii kuratora oraz "RODEKA" orzekających na moją korzyść. Sąd zadecydował by to żona opiekowała się dziećmi ja mam płacić 1tys zł. W uzasadnieniu podano że z uwagi iż pracuję w trybie zmianowym (w tym nocka) nie będę się wstanie zaopiekować dziećmi co uważam za krzywdzące wszystkich pracujących rodziców chcących wychować pociechy. TAKŻE OJCOWIE CHCĄ WYCHOWYWAĆ DZIECI to kobiety (Sąd) decyduje inaczej.

  • ania 2010-10-17 21:20:12

    Re: Od czego zależy wysokość alimentów - opinia prawna

    obowiązek płacenia na dwoje tak, a wychowania czemu tylko na matke spada.Skoro uważasz że ona powinnac dokładac drugie tyle to czemu Wy nie zaopiekujecie się dzieckiem przez 15 dni w mesiącu ? Czy jej opieka , wstawanie w nocy, karmienie, płakanie nad chorym dzieckiem, podcieranie mu pupy itd to nie jest wkład w wychowanie ? Gdzie ty za 500 zł znajdziesz opiekunke na cały miesiąc ? Ona to robi za darmo i ma jeszcze płacić tyle samo co tatuś który łaskawie zjawi się raz w miesiącu albo i nie ??? najlepiej było by naroić dzieci i udawać że ich nie ma, "jak głupia to niech sama wychowuje" ... tatuś pierdzielony

  • balbina 2010-09-26 01:51:25

    Re: Od czego zależy wysokość alimentów - opinia prawna

    do pana podpisanego Monika! jest wiele matek które alimenty na dziecko przeznaczają częściowo dla siebie-gdy są wysokie.poza tym obowiązek płacenia na dzieci mają oboje rodzice więc np.500zl każdy to jest już 1000zl.to nie wystarcza na godne życie? bez przesady!

  • Ilona22 2010-08-31 13:50:31

    Re: Od czego zależy wysokość alimentów - opinia prawna

    Witam!Ojciec mojej corki pracuje,ma umowe na stale,na umowie ma 1350zl jednak w rzeczywistosci dostake wiecej.Jakiej kwoty alimentow moge sie spodziewac?Dodam ze jestem rencistka mam 1400zl dochodu wynajmuje mieszkanie za 1000zl a moja corka jest astmatykiem i alergikiem jest na stalych kosztownych lekach?

  • paweł 2010-07-21 21:03:54

    Re: Od czego zależy wysokość alimentów - opinia prawna

    witam jeśli pracuję za granicą na 1/2 etatu a moje zarobki to około 500ł co daje około 2300pln , dodam że połowa mojego zarobku to moje utrzymanie, to jakich alimentów mogę się spodziewać na 1 dziecko (roczne) w polsce?

  • kasia7543 2010-07-20 18:55:50

    Re: Od czego zależy wysokość alimentów - opinia prawna

    przepraszam bardzo czy musze zlozyc sprawe o alimenty w sadzie gdy teraz ma przysnane i placi dobrowolnie lecz nie regularnie i oczywiscie podwyzke

  • mar 2010-06-17 11:36:07

    Re: Od czego zależy wysokość alimentów - opinia prawna

    Witam,czy alimenty mogą być większe gdy jest się zatrudnionym w firmie która jest zarejestrowana na mojego ojca a ja pracuje na pół etatu bo mam drugie dziecko które sam wychowuje,bardzo bym prosił o odpowiedz

  • Monika 2010-06-15 00:29:53

    Re: Od czego zależy wysokość alimentów - opinia prawna

    Witam,mam synka ktorego sama wychowuje,jego ojciec pracuje w Norwegii,jestesmy w trakcie sprawy alimentacyjnej,ktora ciagnie sie juz od roku.Najpierw zrobil ze mnie gwalcicielke,a teraz udaje glupa,ze jest bezplodny,wszystko po to zeby nie placic alimentow.Az przykro,ze sa na tym swiecie faceci bez honoru i jaj

  • l 2010-05-27 18:57:31

    Re: Od czego zależy wysokość alimentów - opinia prawna

    nigdy nie rozumiem ludzi którzy chcą zmniejszyc alimenty!!przeciez te pieniadze są dla dziecka nie dla matki!!nigdy nie spoitkalem sie z przypadkiem zeby za 500zł miesiecznie dziecko miało godne zycie!!jak słysze o alimentach 300zł to mam ochote z okna wyskoczyc, ze niby na co te pieniadze?to jakis żart, czasem wstyd ze jest sie facetem

  • bas 2010-05-06 14:33:43

    Re: Od czego zależy wysokość alimentów - opinia prawna

    Witam! Jestem ojcem ktory sam wychowuje dwie corki.Matka dzieci odeszla 4 lata temu do innego faceta, urodzila dziecko, w tej chwli dziecko ma 1,5 roku. Matka dzieci placi alimenty w wysokosci po 300 zl na kazde z corek.Dziewczyny maja 10 i 15 lat.Mlodsza corka jest dzieckiem niepelnosprawnym, ma wade wrodzona kregoslupa.6 razy w miesiacu jezdze z corka na rehabilitacje i w zwiazku z tym nie moge podjac stalej pracy(mam wybor,albo zdrowie dziecka albo praca,pracuje dorywczo).Chcialbym zlozyc pozew o podniesienie wysokosci alimentow.Do jakiej kwoty moge zadac podwyzszenia alimentow? Matka dzieci pracuje i zarabia okolo 2000 zl.

  • Adam 2010-03-28 17:16:54

    Re: Od czego zależy wysokość alimentów - opinia prawna

    Jestem rolnikiem i doczekałem sie dziecka z kobietą która jest moja sąsiadką chciałbym wiedzic ile naliczy mi sąd alimentów na te dziecko bo wczesniej opisałem sie umową z nia ze dostanie 300 zl miesieczie a ona teraz chce podwyzki ile mi mogą przysądzic dodam tez ze mam duze kredyty do spłacenia nie wiem czy sad weznie to pod uwage

  • krzysiek 2010-03-24 19:34:09

    Re: Od czego zależy wysokość alimentów - opinia prawna

    witam ma pytanie mam 2 dzieci w wieku 2 lata i roczek. Jestem osoba bezrobotna jestem w trakcie rozwodu a zona zazadala alimentów w wysokosci po 500 zl miesiecznie na kazde z dzieci. Jakiej kwoty moge sie spodziewac miesiecznie zasadzonej przez sad. ???

  • merc 2010-02-04 19:46:40

    Re: Od czego zależy wysokość alimentów - opinia prawna

    Witam zastanawia mnie fakt płacenia alimentów (ustalenia wysokości) przez jednego z rodziców....Przeczytałem że obowiązek utrzymania dziecka spoczywa na rodzicach dziecka i z tym sie zgadzam,tylko dlaczego jeden musi płacic dużo więcej od drugiego? rodziców jest dwóch i każdy z nich powinien dać taką samą kwotę na utrzymanie dziecka,dlaczego tak nie jest?

  • witek 2010-01-06 09:27:19

    Zmiana obowiązku alimentacyjnego

    Witam Ze wcześniejszego związku nieformalnego mam dziecko, na które płacę alimenty w wysokości 19% wynagrodzenia netto. Dziecko jest w wieku szkolnym W chwili obecnej jestem żonaty i posiadamy dwójkę dzieci. Planujemy zakup mieszkania. Niestety żona nie pracuje. Czy jest szansa na obniżenie tych alimentów i zmianę ich na kwotowe. Moje wynagrodzenie netto 4000 zł co daje 760 zł alimentów

  • ELA 2009-11-19 14:11:36

    Re: Od czego zależy wysokość alimentów - opinia prawna

    Czy moge sie ubiegac o podwyzszenie alimentow na dwoje dzieci(14,16lat,obecna kwota po 200 zl,zasadzona w 1997).Obecnie mieszkam za granica,a moj byly maz w Polsce i na ostatnie dziecko przysadzono-500zl)


Dodaj komentarz

Administratorem danych osobowych jest Legalsupport sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie przy ul. Gabrieli Zapolskiej 36. Podane przez Użytkownika dane osobowe będą przetwarzane w celu realizacji umowy i w zakresie niezbędnym do świadczenia usług oraz w celach statystycznych. Podanie danych osobowych przez użytkownika jest dobrowolne. Użytkownik ma prawo dostępu do ich treści oraz poprawy.

Pomoc prawna online

Opinie naszych klientów

  • Małgorzata

    ocena usługi:

    wszystkim niezdecydowanym serdecznie polecam portal e-prawnik.Ogromny plus dla portalu, że moja sprawa została bardzo dogłębnie zbadana. Stanowisko prawne i dalsza ścieżka postępowania jasno określona.Wszystkie moje wątpliwości, które nasuwały mi się po otrzymaniu opinii sukcesywnie przez kilka dni zostały wyjaśnione.Drugi ogromny plus za bardzo szybki czas reakcji na moja wysyłana korespondencję.Dzięki kontaktowi z portalem e-prawnik mam poczucie, że nie jestem sama z problemem.Biorąc pod uwagę konkurencyjną na rynku cenę za usługę, z całym przekonaniem mogę potwierdzić, że była tego warta.
  • Z. Wiśniewski

    ocena usługi:

    Jestem wysoce usatysfakcjonowany pracą zespołu e-prawnik.pl Gorąco polecam
  • Renata

    ocena usługi:

  • Damian

    ocena usługi:

  • Zbyszek

    ocena usługi:

    Biuro e-prawnik pomogło w sprawie, za co dziękuje.
  • Agnieszka

    ocena usługi:

    Bardzo trafna i rzeczowa obsługa Polecam wszystkim, którzy potrzebują porady prawnej
  • Sławomir

    ocena usługi:

    Dziękuję za poradę. Bardzo pomocny serwis, rzeczowe odpowiedzi, krótki czas oczekiwania na wycenę opinii. Naprawdę jestem zadowolony. Polecam
  • Wiesława

    ocena usługi:

    Dziękuję..., otrzymałam jasną i profesjonalną odpowiedź polecam Wiesława
  • Adam

    ocena usługi:

    Dzięki bardzo merytorycznej opinii oszczędzono mi przegranej sprawy w Sądzie .
  • Dorota

    ocena usługi:

    polecam, szybko i konkretnie
  • Anna

    ocena usługi:

  • Halina

    ocena usługi:

    Jestem zadowolona, otrzymałam jasną dla mnie jasną odpowiedź. Polecam.
  • Halina

    ocena usługi:

    Jestem zadowolona, otrzymałam jasną dla mnie jasną odpowiedź. Polecam.
  • Katarzyna

    ocena usługi:

    Profesjonalnie i dokladnie.napewno będę jeszcze korzystać. Dziękuję Katarzyna
  • Adam

    ocena usługi:

    Bardzo wyczerpująca opinia, na temat, bez zbędnych komentarzy.
  • Małgorzata

    ocena usługi:

    Bardzo dobra, fachowa obsługa, rzetelne i profesjonalne podejście do tematu, bardzo dziękuję i polecam
  • Piotr

    ocena usługi:

    jestem bardzo zadowolony. pelny profesjonalizm, polecam wszystkim osobom potrzebujacym porady prawnej




Informujemy, iż zgodnie z przepisem art. 25 ust. 1 pkt. 1 lit. b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity: Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), dalsze rozpowszechnianie artykułów i porad prawnych publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.

Zadaj pytanie – porady prawne w 24h już od 30zł

* pola wymagane