Archiwum Forum Kwiecień 2004
(62 tematów na forum)
-
przez: Sonija | 2004.4.25 22:42:56
A co, jeśli okazałoby sie, ze np Ty też jesteś w obowiązku alimentacyjnym, np w stosunku do któregoś z rodziców? Obniżyłoby to wysokość dochodów, które możesz przeznaczać na Wasze wspólne (...) czytaj dalej»
-
Co z prawem meldunkowym, czy ono chroni czy jest bezwzględne?
przez: goska | 2004.4.26 7:26:30
a ja dodam, że jeśli nie mieszkasz.....może, lecz tylko z urzędu na mocy decyzji administracyjnej. czytaj dalej»
-
przez: hm | 2004.4.26 22:33:26
nie mial prawa. bank moze przelac tylko, z tego co masz na koncie i nie moze robic nielegalnego debetu. ponad to jest kwota wolna od zajecia na rachunku i to jest trzykrotnosc przecietnego wynagrodzenia (...) czytaj dalej»
-
Brak porozumienia w srawie odziedziczonej nieruchomości
przez: - | 2004.4.27 0:0:0
Odziedziczyłam w udziałach po 1/2 z kuzynką mieszkanie po babci. Kuzynka nie zgadza się ani na spłacenie mnie, ani na sprzedaż mieszkania. Chcę dochodzić swoich praw w sądzie. Wiem, że wysokość (...) czytaj dalej»
-
przez: skarbnik | 2004.4.27 19:0:38
Mieszkanie, w ktorym Pan mieszka jest czyjas wlasnoscia i tylko ten ktos a nie Pan moze miec, jak to Pan okreslil "jakies prawa". W sprawach przekraczajacych tzw. zwykly zarzad nieruchomoscia (mam wrazenie (...) czytaj dalej»
-
Rachunek telefoniczny jak długo archiwizowac?????????????????????
przez: aikido | 2004.4.28 16:18:46
Wierzytelności z telekomunikacji przedawniają się po upływie lat trzech. Firmy windykacyjne na swoje nieszczęście twierdzą iż dwa. Jeśli jesteś świadomy iż zapłąciłeś ten rachunek wystąp (...) czytaj dalej»
-
przez: julka | 2004.4.28 16:41:52
jesli rzeczywiście jestes zdecydowany, to najpierw rozmowa troche czasu na ochłonięcie drugiej strony, i pozew. Ale SZCZERZE radziłabym półroczne rozstanie fizyczne i emocjonalne, (możesz zamieszkać (...) czytaj dalej»
-
przez: - | 2004.4.29 0:0:0
Przegladając wykaz opłat dla prawników, powoli dochodze do wniosku, ze moja prawniczka (reprezentujace mnie na rozprawie o podwyzszenei alimentów) poważnie mnie "naciagneła". CZy ktoś (...) czytaj dalej»
-
przez: mikawi | 2004.4.29 13:30:57
Jesteś zobowiązany do płacenia alimentów dopóki obowiązuje wyrok sądu. Aby go zmienić musisz zlożyć w sądzie pozew o stwierdzenie ustania obowiązku alimentacyjnego wobec córki. Pozew musi (...) czytaj dalej»
-
przez: gosia | 2004.4.29 19:12:27
dzięki za podpowiedż. dotychczas nikt jasno nie potrafił mi odpowiedzieć, tak czy nie. nawet panie w urzędzie skarbowym. czy to nie jest dziwne? czytaj dalej»
-
przez: Marta | 2004.4.30 11:39:53
10 maja (poniedziałek). Im prędzej tym lepiej. czytaj dalej»
-
przez: Marta | 2004.4.30 15:16:6
Istnieje coś takiego jak CPS - Cywilna Pomoc Sądowa, czyli Sąd za granicą (tam gdzie świadek przebywa) może przesłuchać świadka na wniosek Sądu w Polsce. Wówczas Sąd zagraniczny przesyła zeznania (...) czytaj dalej»