Archiwum Forum Kwiecień 2004
(62 tematów na forum)
-
CHCĘ BY KOMORNIK WSZEDŁ MI NA RENTĘ!!! - jak to zrobić?
przez: mikawi | 2004.4.1 13:36:22
niech syn wystąpi z pozwem o alimenty, z wyrokiem sądu zgłosi się do komornika, zobowiązania alimentacyjne mają pierwszeństwo, dochód może byc zajęty do 60%, tylko czy to się wam będzie opłacać? (...) czytaj dalej»
-
Zakończenie działalności gospodarczej - ryczałt
przez: Anita | 2004.4.2 11:28:40
Ja mam taki sam problem, w moim urzędzie powiedziano mi że się skałada NIP 1 i NIP 3, ale jak wypełnić NIP 1 proszę o pomoc... dziękuję czytaj dalej»
-
przez: krystyna | 2004.4.4 12:44:44
droga anis jak najszybciej zatrudnij sie tylko wtedy i tylko wtedy beda nalezał ci sie zasiłek wychowawczy .te 6 miesiecy koniecznie musi byc abys nabyła prawa do tego urlopu . taka sama sytuacje miałam (...) czytaj dalej»
-
Anulowanie zakazu wjazdu do krajow UE
przez: lona | 2004.4.4 19:33:22
gdzies ty to wyczytala, dopiero jak polska wejdzie do ukladu panstw Schengen, a to jeszcze potrwa, to jest rowniez napisane na stronie gazety wyborczej, szukaj:zakaz wjazdu do niemiec czytaj dalej»
-
przez: - | 2004.4.6 0:0:0
Witajcie! Moze ktos z Was wie, czy po slubie z Anglikiem w Niemczech, bede odpowiadala za jego dlugi zaciagniete przed naszym slubem. On jest oficjalnie w Niemczech uznany za "bankruta" (insolvent) (...) czytaj dalej»
-
Świadczenie przedemerytalne lub emerytura
przez: - | 2004.4.6 0:0:0
Mając 46 lat życia zwolniono mnie z pracy z przyczyn zakładu. Pracowałam 19,5 roku, na rencie chorobowej byłam 5,5 roku - zabrano mi rentę, a teraz byłam na zasiłku dla bezrobotnych 6 m-cy. Mam (...) czytaj dalej»
-
przez: obrokon | 2004.4.6 21:19:45
Sędziowie, prokuratorzy, policjanci i inni skorumpowani urzędnicy państwowi oraz ich rodziny to główni biorcy rent i wszelkiego rodzaju dóbr, na które często w ogóle nie opłacają żadnych składek. (...) czytaj dalej»
-
przez: - | 2004.4.7 0:0:0
Problem: moja matka zmarla, pozostawiajac mieszkanie bez testamentu. spadkobiercami sa: moje 2 siostry[zamieszkale w polsce] i ja[mieszkam w australii]- [ojciec zmarl wczesniej]. sprawy okalajace: [1] (...) czytaj dalej»
-
Nie płacenie za czynsz i media
przez: zych | 2004.4.7 11:39:4
I tak wsadzi go pani do więzienia za niepłacenie alimentów prawda?Tam będzie miał spokój od pani i sfeminizowanych sądów.Chciałbym usłyszeć wersje tego faceta.Postanowienie co do alimentów (...) czytaj dalej»
-
przez: P | 2004.4.7 14:51:58
Jak to grosze? W naszym kraju ludzie pracuje caly miesiac za 600-1000zl i to po studiach! Tak wiec nie badzmy tacy pazerni, te pieniadze powinny wystarczyc na wszystko a tak na marginesie to facet ma juy (...) czytaj dalej»
-
przez: gosiek | 2004.4.8 15:10:6
racja, faktycznie to powinno byc ujęte w wyroku bo z reguły należa się od złożenia pozwu ale czasem sąd zadecyduje inaczej czytaj dalej»
-
przez: wesolek | 2004.4.8 15:40:40
152 PLN - zaplac za rejestracje VAT UE przyda sie pielegniarkom : 203-152=51 deficyt czytaj dalej»
-
Seperacja a mieszkanie lokatorskie
przez: - | 2004.4.9 0:0:0
W sierpniu opuscilam mieszkanie lokatorskie po 30 latach malzenstwa zostawiajac meza alkoholika.wymeldowalam sie czasowo i z maloletnim synem mieszkam u córki.wnioslam o seperacje i alimenty.dzis kolejna (...) czytaj dalej»
-
przez: UM | 2004.4.9 21:58:45
Sprawdź, czy ten KTO z Urzędu Miasta każe rozbierać ma rangę Powiatowego Inspektora Nadzoru Budowlanego oraz zapisy w ewentualnym nakazie rozbiórki - tylko prawomocna decyzja na ten temat jest do (...) czytaj dalej»
-
przez: 9182734756 | 2004.4.11 23:42:2
jesli corka jest pelnoletnia i nie uczy sie ani niechcepodjac pracy a sad nakazal mi placic corce alimenty co mam zrobic aby zawiesic alimenty czytaj dalej»
-
przez: - | 2004.4.12 0:0:0
W1996r.Mialem wypadek przy pracy.Rente na 3lata otrzymalem z ogolnego stanu zdrowia?.Pozniej przedluzano o 1rok, do 2003r.Wsierpniu 2003r.lekarz orzecznik uznal mnie za zdolnego do pracy.Wnioslem odwolanie,rozpatrywanie (...) czytaj dalej»
-
przez: Graszka | 2004.4.13 17:59:28
Czego ma tyczyć umowa, na kiedy ją masz mieć gotową ? Szukaj w internecie poprzez - www.google.pl - haseł typu "wzór umowy sprzedaży" Jak nie dasz rady pisz maila na mój adres: graszka39@poczta.onet.pl (...) czytaj dalej»
-
WYSOKOSC KOSZTOW-PODZIAL MAJATKU
przez: - | 2004.4.14 0:0:0
Czy mozliwe jest ze po podziale majatku w sadzie dostane mniej niz wnioslam w majatku odrebnym? Czy ktos moze mi powiedziec jakie sa koszty podzialu w sadzie? Czy sa na to jakies ustalone stawki, wartosci (...) czytaj dalej»
-
przez: sfinks | 2004.4.14 11:9:27
Oczywiście, że musi pan zapłacić pośrednikowi proowizję, bo kupujący oszukał Pan i agencję. Agecja dała adres Kupijącemu i poinformowała go o wszystkich opłatach z tyt.operacji finansowyych (...) czytaj dalej»
-
przez: zabunia | 2004.4.14 18:25:43
do adomki: proponuje Tobie odpoczynek na swieżym powietrzu przy grabieniu trawników komunalnych ,dla rozrywki. Człowiek ma problem, a Ty dajesz głupie rady. Ja nie wiem ,nalezy zadzwonić do Min. Pracy,tam (...) czytaj dalej»
-
przez: - | 2004.4.15 0:0:0
Od 13 lat mieszkam za granica, kilka lat temu rozwiodlam sie tutaj zaocznie. Staram sie uwaznienie wyroku sadu zagranicznego w Polsce. Jak tylko maz dowiedzial sie ze wystapilam o rozwod zalozyl sprawe (...) czytaj dalej»
-
Mam pytanie do elizy lub marka
przez: piotrek | 2004.4.15 10:36:2
dziękuję za odpowiedz - interesuje mnie jeszcze przez jaki okres czasu w swietle prawa może mnie nachodzić i podkreślam że nie chodzi o alimenty, walczę raczej z bezduszną instytucją niż z ludzmi (...) czytaj dalej»
-
Po wejściu do UE kredyt bez zgody małżonka?
przez: mm | 2004.4.15 11:15:24
Prawo unijne nic nie ma do kodeksu rodzinnego. Te brednie chyba LPR rozpowszechnia. czytaj dalej»
-
przez: freigeist | 2004.4.15 11:57:29
Pisałem pracę na temat "Ochrona własności intelektualnej a prawa człowieka" czytaj dalej»
-
CIĄŻA A PRAWA KOBIETY CIĘŻARNEJ
przez: Ania014 | 2004.4.15 22:16:23
Chciałabym się dowiedzieć coś o ocgronie prawnej kobiety ciężarnej. Bardzo mnie to interesuje jakie prawa posiada kobieta w ciązy. Prosze o jak najszybszą odpowiedź, ponieważ chciałabym o tym (...) czytaj dalej»
-
Zamieszczanie fotografii w mediach
przez: Ana | 2004.4.16 19:20:3
Poszukuje odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie i Pana odpowiedz utwierdza mnie w przekonaniu iż mam racje , ale jeśli mogę prosić o potwierdzenie będę bardzo wdzięczna. pochodzę z małego miasteczka (...) czytaj dalej»
-
przez: Anca | 2004.4.17 13:56:39
Możesz też złożyć podanie o zamiane grzywny na prace społecznie uzyteczne/cos podobnego do ograniczenia wolności/.Jeżeli bedzie rozpatrzone pozytywnie zostaniesz skierowany do wykonania prac (...) czytaj dalej»
-
przez: moona | 2004.4.17 15:29:22
tak niech likwiduja bedzie wiecej dzieci w domach dziecka bo rodzice je wyrzuca z domu czyli wyroki sadowe sa nie warzne powinni wypuscic wszystkich z wiezienia no bo wyrokow juz nie ma cona to wladze czytaj dalej»
-
kara umowna C+ czy mozna negocjowac?
przez: ink | 2004.4.17 18:11:59
mozna negocjowac, kara umowna powinna byc ustalona na poczatku w razie opóznienia i podana tobie do wiadomosci. czytaj dalej»
-
przez: - | 2004.4.18 0:0:0
CZY JESLI MALZENSTWO NIE MIESZKA RAZEM TO CZY MATKA MOZE ZABRAC NA WYCIECZKE DZIECI BEZ ZGODY OJCA.......? pO PROSTU CHODZI MI O TO CZY MATKA MOZE ZABRAC NA WYCIECZKE ZAGRANICZNA ICH WSPOLNE DZIECI I CZY (...) czytaj dalej»
-
przez: Anca | 2004.4.18 9:46:39
6 miesięcy po upływie okresu zawieszenia musisz wystąpic do sądu,który Cię skazywał z wnioskiem o zatarcie skazania. Odbedzie się posiedzenie w tej sprawie,zostaniesz na nie wezwany. Tylko wówczas (...) czytaj dalej»
-
przez: Eliza | 2004.4.19 22:5:57
Zgadza się, jeżeli jesteś ojcem tego dziecka pokrywasz koszty badania DNA. Jest to kosztowne, taniej było by zaopatrzyć partnerke w pigułki antykoncepcyjne ( tylko 30 zł/mies. ). Pozdrówka. czytaj dalej»
-
przez: Eliza | 2004.4.19 22:10:34
Najpierw mam pytanie: na ile dzieci płaciłeś te 1550 zł? czytaj dalej»
-
przez: Eliza | 2004.4.19 22:24:4
Nie rozumiem, masz przecież zapewnioną całodobową ochronę domku letniskowego, chyba że brakuje Ci na chleb. Ja nie pobierałabym żadnej opłaty, gdyby ktoś dbał i pilnował mojego dobytku. czytaj dalej»
-
przez: - | 2004.4.20 0:0:0
OD ROKU MAM SPRAWĘ O PODZIAŁ MAJĄTKU,SAMA SZUKAM PRZEPISÓW A WIELE SPRAW POZOSTAJE BEZ ODPOWIEDZI.MOZE TY WIESZ JAK TO JEST Z POSTANOWIENIEM SĄDU, CZY DOWIEM SIĘ WCZEŚNIEJ JAKĄ KWOTĘ MUSZĘ PŁACIĆ, (...) czytaj dalej»
-
Urlop po Szkole Muzycznej II st
przez: - | 2004.4.20 0:0:0
Ukończyłam LO i oddzielnie Szkołę Muzyczną II stopnia. Po LO przysługują mi 4 lata doliczane do stażu pracy, a jak to jest ze Szkołą Muzyczną II st? Czy jej ukończenie ma znaczenie w tym przypadku (...) czytaj dalej»
-
przez: Mariola | 2004.4.20 11:34:16
Mam nadzieję, że się jednak wkrótce odzewiesz. Pozdrawiam serdecznie. czytaj dalej»
-
Ilość miejsc w samochodzie zarejestrowanym na 4 osoby
przez: Droid | 2004.4.20 21:20:20
dziecko to tez osoba, nawet male, czyli max. 4 osoby i ani troche wiecej; poza tym jak zmiescisz 3 dorosle osoby + dwoje dzieci w fotelikach ? zgodnie z przepisami na tylnej kanapie powinienes miec specjalny (...) czytaj dalej»
-
Osoby zgłoszone do wspolnego zamieszkania a głowny najemca
przez: - | 2004.4.21 0:0:0
Wraz z mezem dokonalismy wpłaty na mieszkanie w TBS(tytul najmu).niestety tylko maz podpisał umowe przyrzeczenia zawarcia umowy najmu a ja wraz z corka zostałysmy zgłoszone do wspolnego zamieszkania.niestety (...) czytaj dalej»
-
przez: Michalina | 2004.4.22 14:22:39
Nie więcej niż 400 PLN + 22% VAT. Do tego dodaje się jeszcze koszta sporządzenia odpisów. Mnie wszystko razem kosztowało 548 PLN brutto. czytaj dalej»
-
Jak w 10 dni poprzedzających wejście do Unii kupić mieszkanie w trybie przyspieszonym...
przez: notarpol | 2004.4.22 15:21:34
Pomylilam się , oczywiście Vat ma wynieść 22% :) czytaj dalej»
-
Urlop wypoczynkowy - co, jak i kiedy?
przez: hesia | 2004.4.22 15:29:9
po pół roku przysługuje ci pół wymiaru czyli 10 dni. wykorzystałęś jeden czyli dostaniesz jeszcze 9!!! co ma dotego pół etatu? przeież urlop też bierzesz po 4 h dziennie nie po 8 tak samo jak (...) czytaj dalej»
-
Przedawnienie roszczeń - opłata za studia
przez: arg | 2004.4.22 17:36:2
cholera, niech ktoś na to odpowie - mam podobny problem, ale nie ze studiami, tylko z firmą oferującą kursy czytaj dalej»
-
Odszkodowanie od gminy za uszkodzony samochód jak ?
przez: eska11 | 2004.4.22 20:11:54
Miałem podobne zdarzenie. Czekałem ponad dwa miesiące. Po okresie tym dostałem kwotę pomniejszoną o 20% - koszty amortyzacji. Popełniłem drobny błąd, podałem faktyczną wartość szkody w/g (...) czytaj dalej»
-
przez: monikamaciej1 | 2004.4.22 21:29:16
jak wygląda wzór umowy o zakazie konkurencji czytaj dalej»
-
B.SKOMPLIKOWANA SPRAWA_POMOCY!
przez: Bibi | 2004.4.23 7:32:29
Logiczne wydaje sie w pierwszym rzędzie skorygowanie sytuacji w spółdzielni mieszkaniowej.Jeżeli maż jest członkiem powinien zwrócić sie do zarzadu o zmianę błednych danych. Następnie byłoby (...) czytaj dalej»
-
przez: Jacek KN | 2004.4.24 11:21:20
O prawie administracyjnym materialnym mówimy wtedy, jeżeli mamy na myśli normy regulujące stosunki , jakie zachodza miedzy organami i instytucjami państwowymi lub organami administracyjnymi i innymi (...) czytaj dalej»
-
Eksmisja?..poradzcie jak sie jej ustrzec
przez: Janusz | 2004.4.25 11:39:2
Proponuje zapoznac sie z art.30 Ustawy o ochronie praw lokatorow z 21 czerwca 2001- byc moze z mocy prawa jestes w stosunku najmu i ta ustawa cie chroni czytaj dalej»
-
przez: INNOMINATI | 2004.4.25 18:1:29
Skarga Pauliańska dotyczy unieważnienia czynności prawnej dokonanej przez dłuznika celem pokrzywdzenia wierzyciela a więc trochę co innego. W tym przypadku mamy natomiast doczynienia z zaciągnięciem (...) czytaj dalej»
-
Rozwód i ROD - co to za badania ?????
przez: Józefo | 2004.4.25 20:21:31
Nic sie nie martw, te ośrodki są za kobietami! Nie wiem dlaczego wyzej stawiają Matke niż Ojca - dziecku do prawidłowego rozwoju potrzeba obojga rodziców i nigdy nie zrozumię dlaczego kobiety uniemozliwiają (...) czytaj dalej»