Archiwum Forum Luty 2006
(65 tematów na forum)
-
przez: trussi | 2006.2.1 13:53:9
weżsie kurwa szmato do roboty a nie podwiesiłaś sie pod faceta jak pod dojną krowe czytaj dalej»
-
przez: Babs | 2006.2.2 9:21:35
Z tego co wiem to do 10-tego dnia następnego miesiąca. Pozdrawiam! czytaj dalej»
-
przez: Justyna | 2006.2.2 10:35:39
Do czasu kiedy karmi dziecko piersią. Pracodawca może zażądać zaświadczenia od pediatry. czytaj dalej»
-
przez: 1111111111111 | 2006.2.2 16:9:12
tak!!!!!!!!!!!! czytaj dalej»
-
przez: sandera | 2006.2.2 19:10:6
Mineło już trochę czasu od chwili gdy zadałeś pytanie. W związku z tym czy mógłbyś mi udzielić odpowiedzi jak to jest z tymi akcjami, tz. czy wchodzą do podziału majątku czy też nie. Mój (...) czytaj dalej»
-
przez: zzssww | 2006.2.2 20:45:5
musi pan przedstawic weksel do zapłaty po uprzednim wypelnieniu go zgodnie z deklaracja. Roszczenie wekslowe bedzie sie odbywało w szybkim i skutecznym postepowaniu nakazowym zalanczam panu wzor pozwu (...) czytaj dalej»
-
przez: karl35 | 2006.2.2 21:18:55
Co ...?rozwiedz sie z nim, ale udowodnij mu wine, powodzenia czytaj dalej»
-
przez: dfadsdsa | 2006.2.2 21:34:22
jesli wierzyciel czyli remitent wekslu wlasnego wypelnil in blanco weksel zgodnie z deklaracja jesli go przedstawil do zaplaty w oznaczonym terminie i spotal sie z odmowa to wnosi w trybie nakazowym pozew (...) czytaj dalej»
-
przez: dadds | 2006.2.2 22:30:7
w ogole troszke kiepsko ze spłacasz dłuznikowi ja zwykle robie to wierzycielom. trzeba byc niezlym koleszka zeby nie wziac weksla. dla mnie opcja bez szans! czytaj dalej»
-
Jak to teraz jest z urlopami okolicznosciowymi?!?!?!?!
przez: alaraf | 2006.2.4 13:35:8
No i jeszcze ważna spraw, to nie jest urlop tylko dni wone od pracy z zachowaniem wynagrodzenia, dlatego nie stosuje się do nich przepisów KP dot. urlopu wypoczynkowego. czytaj dalej»
-
Czy należy się zachowek mojej siostrze ?
przez: Maciek73 | 2006.2.4 20:50:28
Cześć Mam na imię Maciej, jestem z łodzi. Chciałbym prosić o poradę w sprawie spadku po rodzicach. Mianowicie, w roku 1998 rodzice przepisali mi mieszkanie spółdzielcze własnościowe jako darowiznę (...) czytaj dalej»
-
kara grzywny -jak długo w krk??????
przez: taquan | 2006.2.4 22:26:21
Jeśli została pani skazana grzywna za przestepstwo, wowczas zatarcie skazania nastapi po uplywie 5 lat od wykonania kary(czyli zaplaty grzywny). Jednakze po uplywie lat 3 mozna zlozyc wniosek o zatarcie (...) czytaj dalej»
-
Wycena książeczki mieszkaniowej
przez: Derk | 2006.2.4 22:53:34
Też jestem posiadaczem takiej książeczki byłem dopisywać tak zwane odsetki i też mnie to zdziwiło iż po roku jest mniej niż było ,pani obsługujaca mnie odpowiedziała iż odsetki są ustalane (...) czytaj dalej»
-
zmiana zameldowania a dowód rejestracyjny
przez: Suchar | 2006.2.5 18:12:38
Musze Ciebie zmartwic, niestety ustawowo masz 30 dni na zgłoszenie wszelkich zmain w swoim urzędzie komunikacji. Sam jestem "świerzo" po zmianie adresu zameldowania, a tym samym juz po odbiorze (...) czytaj dalej»
-
Zmiany w świadczeniach alimentacyjnych
przez: pirs | 2006.2.6 12:1:46
niech spierdalają czytaj dalej»
-
przez: Lukasz | 2006.2.6 15:25:8
Może ubiegać sie po odbyciu polowy kary pod warunkiem ze jest tzw.''PETKA''czyli pierwszy raz odbywa kare pozbawienia wolnosci ,jesli ''RECYDYWA'' to po odbyciu 2/3 kary a jesli recydywa z 60 z 2 to (...) czytaj dalej»
-
Co zrobić? Jestem współwłaścicielem gospodarstwa rolnego.
przez: student' | 2006.2.6 16:5:56
witam obawiam sie ze tu najrosadniejszym rozwiazaniem jest droga sadowa. Zgodiie z art 214 KC w przypadku gdy nie ma zgody pomiedzy wspolwlascicielami sad przyzna je temu kto niem faktycznei wlada (uzytkuje), (...) czytaj dalej»
-
Chcę dobrowlonie płacić alimenty na rodziców....
przez: Marian98 | 2006.2.7 7:49:40
Dziękuję za podpowiedź,tylko nie rozumiem dlaczego mój zakład nie uznaje aktu notarialnego z dobrowolnym poddaniem się egzekucji?Czy ma do tego prawo?Powiedziano mi w zakładzie,ze tylko pismo z (...) czytaj dalej»
-
Niepełny wymiar czasu pracy, a...
przez: MIKA | 2006.2.7 12:24:42
jakie należy spełnić warunki wobec pracownika zatrudniając go na pół etatu? czytaj dalej»
-
Malowanie obrazy jaką trzeba założyć działalność
przez: patima | 2006.2.7 14:25:20
Jestem zatrudniony na umowę o pracę i po godzinach pracy chciałbym malować i sprzedawać obrazy.Jaką w takim przypadku założyć działalność, jaką wybrać formę opodatkowania i jaka jest stawka (...) czytaj dalej»
-
przez: 1czer64 | 2006.2.8 16:43:40
w porozumieniu z bankiem wysłałam wniosek o wykreślenie wpisu do księgi wieczystej po wpłaceniu określonej kwoty. Niecierpliwie czekam na odpowiedź, która nie nadchodzi. Ile czasu ma w tej sutuacji (...) czytaj dalej»
-
przez: madaz | 2006.2.9 21:24:0
Pełnoletni syn na którego łożę regularnie 1000 zł /mc kilkakrotnie mnie pobił z czego trzy sprawy z krótkiego okresu trafiły do Sądu. Syn został uznany winnym i w wyniku ugody uniknął kary (...) czytaj dalej»
-
Wymeldowanie na wniosek prokuratury
przez: mat | 2006.2.10 11:33:57
Prokuratura wnosi o wymeldowanie zazwyczaj w przypadkach, gdy poszukuje jakąś osobę (podejrzanego) od kilku miesięcy i okazuje się, że osoba ta nie przebywa w miejscu swego zameldowania, tj. przez (...) czytaj dalej»
-
Pozew o rozwód winnego rozpadu małżeństwa
przez: Abram | 2006.2.10 12:57:2
mam ten sam problem. Dogadałem się z zoną na temat wszystkiego: alimantów, majątku, opieki nad dzieckiem. Ona jednak chce bym złożył pozew z przyznaniem się do winy. Mogę to zrobić, ale po pierwsze (...) czytaj dalej»
-
przez: mastryl | 2006.2.10 15:43:32
byłem kiedyś karany lecz już nie figuruje w krajowym rejestrze karnym czy mogę się starać o prace w charakterze zawodowego wojskowego czytaj dalej»
-
zostalam bez alimentow i dotkliwie pobita przez meza :(
przez: sabina | 2006.2.10 17:14:10
Na co czekasz nie musisz miec rozwodu zeby wniesc sprawe o alimety.Potem gdy nie bedzie placił podaj numer konta komornikowi .Tak zrobilam ale maz jest tak cwany ze powybierał pieniadze i przenosł do (...) czytaj dalej»
-
odszkodowanie/alimenty od gwalciciela
przez: cukier82 | 2006.2.11 1:51:51
Mam 23 lata. Moja matka zostala zgwalcona. Ani ona ani ja nigdy nie otrzymala zadnej pomocy finansowej od mojego biologicznego ojac. Nigdy tez nie mialam z nim zadnego kontaktu. Chcialabym sie ubiegac (...) czytaj dalej»
-
przez: gocha | 2006.2.13 12:58:23
W tek kwestii to zależy od humoru pan w księgowości czy cię znają, czy cię lubią itd.Momo ze przepisy mówią jednoznaczne może być tak ze przez parę miesięcy będzierz bez wynagrodzenia na (...) czytaj dalej»
-
MAKSYMALNE POTRĄCENIE Z WYNAGRODZENIA?
przez: magda | 2006.2.13 13:15:6
znam przypadki ze pracownik przez 10 m-cy wychodził za "0" bo tak podobałao się pani kktóra to oblicza. takze można się zdziwić czytaj dalej»
-
Co z domem po naszym rozwodzie?
przez: kaśka | 2006.2.13 14:3:48
współzcuje CI poniewaz sama mam podobny problem czytaj dalej»
-
przez: questionmark | 2006.2.14 0:34:30
I jak z tą podwyżką? Może ktoś wie? czytaj dalej»
-
5 lat płacenia alimentów - czy mnie to dotyczy ?
przez: Calehiyo | 2006.2.14 1:10:29
Wg. art. 60 Kodeksu rodzinnego i opiekuńczego małżonek rozwiedziony, który nie został uznany za wyłącznie winnego rozkładu pożycia (czyli "współwinny") i który znajduje się w niedostatku, (...) czytaj dalej»
-
przez: dawidek5 | 2006.2.15 9:9:17
Witam!! Mam kilka pytań. Otóż w raz z moją dziewczyną chcemy wziąść ślub. Mam już 8 miesięczne dziecko. Ja jestem studentem studiów dziennych i jestem oficjalnie na utrzymaniu rodziców, a (...) czytaj dalej»
-
pozbawienie praw i zmiana nazwiska -plis poradzcie
przez: nina | 2006.2.15 13:27:3
Podstawą pozbawienia rodzica praw do dziecka jest jego całkowity brak zainteresowania nim i rażące zaniedbywanie, które dotyczy min. NIE łożeniem na dziecko , wypieranie się go i brak całkowitego (...) czytaj dalej»
-
Wypowiedzenie po urlopie macierzyńskim
przez: ewka | 2006.2.15 14:59:18
Pracownica podlega ochronie w trakcie trwania urlopu wychowawczego,wnioskowanego przed zakończeniem macierzyńskiego,jednakże po powroci do pracy jest traktowana jak każdy pracownik i nie podlega żadnej (...) czytaj dalej»
-
Ziemia moja, darowizna na dom dla nas oboje?
przez: 12daga | 2006.2.15 15:31:56
rozumiem, czyli w razie W działka pozostanie zawsze tylko moja a podział majątku obejmowałby tylko dom który zbudowaliśmy ze wspólnych śroków czyli darowizn i kredytów. czytaj dalej»
-
przez: Olka | 2006.2.16 10:53:13
Napisz oświadczenie(albo ona) że dobrowolnie regularnie co miesiąc płacisz jakąś kwote na dziecko a uzyskanie wiekszej w SĄdzie byłoby niemożliwe gdzyż pozostajesz na utrzymaniu rodziców. Kilka (...) czytaj dalej»
-
Upadłość osoby fizycznej prowadzącej dział. gosp.
przez: *****@***.***.** | 2006.2.16 14:8:52
Z tego co wiem dodatek "w upadłości" do łącza się do FIRMY dłużnika niewypłacalnego. Osoba fizyczna nie prowadzi działalności pod firmą, lecz pod swoim nazwiskiem (albo pod wprowadzoną (...) czytaj dalej»
-
przez: *****@***.***.** | 2006.2.16 14:12:31
Prawo upadłościowe i naprawcze dopuszcza upadłość osób fizycznych, ale wyłącznie prowadzących działalność gospodarczą (do roku po jej zaprzestaniu). Co ciekawe, fakt rejestracji tej działalności (...) czytaj dalej»
-
czy łatwo sie rozwieśc...gdy on nie chce?
przez: nununa | 2006.2.17 19:45:42
i jeszcze jedno...czy jeśli ja złożę pozew bez orzekania o winie.....to nie mogę juz powiedieć żechce rozwodu dlatego ze on mnie zdradza?...i czy wtedy to nie bedzie że to z mojej winy...bo ja (...) czytaj dalej»
-
A co, jeśli rozwodu chce umierający?
przez: romang | 2006.2.18 17:18:52
a dosłownie - zagrożony z powodu choroby i w termninie na razie nieokreślonym? Pytanie brzmi dramatyczbie, więc najpierw krótka "spowiedź". Obecnie pozornie jest ze mną wszystko ok i może (...) czytaj dalej»
-
Egzekucja z rachunku bankowego
przez: kokos | 2006.2.19 10:42:52
sorry komornik bierze wszystko czytaj dalej»
-
Pominięcie sprawy pojednawczej!!!
przez: ewa | 2006.2.20 14:29:28
Pani Marzeno prosze podać mi o jakich przepisach Pani mówi? Jest to dla mnie ogromnie wazne i pilne. Ewa czytaj dalej»
-
Błagam o porade - Samochód na gaz - oszustwo
przez: Dorota | 2006.2.21 17:56:20
Dzien dobry Mam również samochod na gaz i tez nie jestem zadawolona z tego ,nawet bym rzekła somochód zepsułam na własne rzyczenie.Mam pytanie do Pani,czy jest Pani moze z Warszawy,pytam, ponieważ (...) czytaj dalej»
-
przez: bizaree | 2006.2.22 0:0:0
mam dylemat,ojciec prawdopodobnie miał córkę,o której słyszałem od osób trzecich,ojciec mi nigdy o niej nie mówił,rodzina ojca(która z uwagi na chęc sprzedaży rodzinnej kamienicy,co trwa już (...) czytaj dalej»
-
przez: ********@*********.** | 2006.2.23 0:15:33
Moja tesciowa umarla jako samotna kobieta. Zostawila po sobie mieszkanie w Berlinie. Ostatnie lata zyla z bylym mezem (rozwiedli sie 20 lat temu). Moj maz jako jedyny spadkobierca pochowal matke. Pozniej (...) czytaj dalej»
-
przez: mstrek | 2006.2.23 9:23:39
spójrz na to z innej strony: Primo. Co by było gdyby wszyscy pracownicy chcieli wyjechać na urlopy w wakacje? A rodziny z dziećmi rzeczywiście sa ograniczone do tych dwóch miesięcy. Secundo: Korzystając (...) czytaj dalej»
-
Jestem przyszłym ojcem, a już mam problemy!
przez: padme_06 | 2006.2.23 16:21:49
pisz gg 4267525 czytaj dalej»
-
Jak uzyskać opiekę nad dzieckiem w weekendy?
przez: padme_06 | 2006.2.23 16:43:7
na poczętek radziłabymdogadać z ex narzeczoną, jesli to nie pomoże mozna złożyć wniosek do Sądu o ustalenie terminów widzeń z dzieckiem. Jednak jeśli maleństwo ma dopiero 3 miesiące (...) czytaj dalej»
-
spotkania ojca z dzieckiem pod nadzorem kuratora
przez: padme_06 | 2006.2.23 16:56:38
Niestety ja osobiście nie miałam takiego problemu. Ale masz przewagę bo ty chcesz aby dziecko widywało ojca, a w tym momencie działasz dla jego dobra. Możesz wystąpić do Sądu o spotkania dziecka (...) czytaj dalej»