Archiwum Forum Grudzień 2008
(123 tematów na forum)
-
Matka z dziećmi we Włoszech - obawa przed porwaniem przez męża
przez: karola82 | 2008.12.27 14:15:44
Witam wszytskich! Jestem tu nowa i bardzo ciesze sie ze trafilam na to forum. Mam powazny problem i bardzo prosdze o rady. Wiec tak. Jestem matka 2 dzieci (4 lata i rok), dzieci urodzily sie we Wloszech, (...) czytaj dalej»
-
Wymiana mieszkania kwaterunkowego gdy pojawił się właściciel budynku
przez: Sampo. | 2008.12.27 15:36:6
Mam pytanie. Chce wymienic mieszkanie kwaterunkowe na wieksze ale po latach znalazl sie wlasciciel budynku. Czy wymiana w takim wypadku ma szanse powodzenia? czytaj dalej»
-
Poręczenie pożyczki znajomego - bank zamyka kredyt, jak odzyskać pieniądze
przez: Ewa Czuba | 2008.12.27 20:5:6
Spłacilam caly kredyt jako poreczyciel.Z tego co sie dowiedzialam kredytobiorcow nie ma w kraju. Jak mam odzyskac splacony kredyt.Mialam przez 4 lata komornika na pensji i nie tylko wszelkie nagrody, (...) czytaj dalej»
-
Przepisanie połowy bliźniaka na żonę - koszty i przeszkody
przez: Łukasz | 2008.12.28 13:15:41
mam pytanko... można przepisać dom na jedno z dorosłych dzieci bez zgody drugiego??? czytaj dalej»
-
Wykup mieszkania służbowego policyjnego - ile lat trzeba mieszkać?
przez: | 2008.12.28 21:49:39
to nie jest mieszkaniee zakładowe czytaj dalej»
-
Kurator dla majątku zaginionego ojca - procedura ustanowienia
przez: qtm82 | 2008.12.29 10:46:0
Witam. Pisze na tym forum w takiej sprawie. - Mój ojciec zaginął poza granicami Polski i pozostawił swój majątek, znalazłem w internecie informacje, że mogę dostać opiekę nad jego majątkiem (...) czytaj dalej»
-
Kuratela majątku zaginionego przy wcześniejszej karalności
przez: qtm82 | 2008.12.29 10:49:31
Mój problem polega na tym,że chciałbym sprawować opiekę - kurator ??? nad majątkiem mojego zaginionego ojca,problem polega na tym że jestem osobą karaną , wyrok 1,5 więzienia w zawieszeni na (...) czytaj dalej»
-
Renta rodzinna a nauka w liceum dla dorosłych
przez: anka | 2008.12.29 15:59:2
znam odp na drugie pytanie renta może byc przedłuzona do 26roku życia jeśli to jest ostatni rok studiów wiec nie martw sie ale co do tego czy można pracowac to sama chciała bym wiedzieć czytaj dalej»
-
Zniszczenie samochodu przez byłego męża - odwieszenie wyroku?
przez: tschop | 2008.12.29 17:27:35
W bajki wierzycie? Gosc pojdzie w zaparte ze wieszala zaslony i spadla ze stolka czy drabiny a jak nie bylo swiadkow bezposrednich tak lipa z tego bedzie.Tatusiek i ukochany maz bedzie zyl dalej w zwiazku (...) czytaj dalej»
-
Naliczanie opłat za mieszkańców na podstawie sondażu administracji
przez: przyjaciel | 2008.12.29 21:15:7
Dzień Dobry, tak sie składa , że moja przyjaciółka kupiła od prywatnej osoby mieszkanie w zasobach BSM. W mieszkaniu tym przebywa sporadycznie, ale administracja upiera sie ,że w mieszkaniu tym (...) czytaj dalej»
-
Urlop w systemie pracy dwunastogodzinnym - sposób naliczania
przez: ~zibi | 2008.12.29 22:1:46
Pracodawca ma takie prawo. Taką możliwość daje kodeks pracy. czytaj dalej»
-
Wymeldowanie wnuka niewieszkającego z babcią - wymagane dokumenty od spółdzielni
przez: chmurka73 | 2008.12.29 22:46:34
Moj wnuk jest zameldowany u nas od urodzenia, zameldowany ale nie mieszka a spoldzielnia dolicza mi opalty za media. Probowalam zglosic w spoldzielni fakt iz nie mieszka z nami, ale spoldzielnia zapiera (...) czytaj dalej»
-
Wymiana okien w mieszkaniu spółdzielczym niewłasnościowym
przez: Edyta | 2008.12.30 7:57:49
Witam!!! Mam pytanie dodtyczące wymiany okien w mieszkaniu społdzielczym, nie własnościowym. Dowiedziałam się że społdzielnia nie wymieni mi okien ani nawet nie otrzymam żadnego zwrotu za wymianę, (...) czytaj dalej»
-
Odwołanie od uznania testamentu przez sąd
przez: aliskaa | 2008.12.30 12:29:11
jest taka mozliwosc od daty ogloszenia wyroku masz 21 dni na jego podwazenie, potem klamka zapadla:(( musisz zlozyc w sadzie odpowiedni wniosek, powiedza ci to w biurze podawczym lub w sekretariacie spraw (...) czytaj dalej»
-
Zapiski ojca jak testament - czy syn z pierwszego małżeństwa ma prawa?
przez: aliskaa | 2008.12.30 12:31:39
z tego co wiem to drugiemu synowi i tak nalezy sie zachowek, musisz wniesc sprawe do sadu o nabycie spadku i przedstawic testament ojca, zapytaj w kancelarii spadkowej tam Ci wszystko powiedza:) czytaj dalej»
-
Sprawa spadkowa bez powrotu z zagranicy
przez: aliskaa | 2008.12.30 12:36:53
jestem wlasnie po sprawie spadkowej ktora wlokla sie pol roku:(( ale ze nie wszyscy chcieli byc obecni i wogole cokolwiek dziedziczyc, odbylo sie to tak, wnieslismy sprawe o nabycie spadku i przedstwilismy (...) czytaj dalej»
-
Podzial spadku i ukryte skladniki masy spadkowej
przez: aliskaa | 2008.12.30 12:39:50
sprawa jest dziwna bo na pogrzeb dostaje sie niezle pieniadze z ZUsu, wez te 70 zl i lec do radcy prawnego o porade i to szybko zeby Ci nie sprzatli majatku sprzed nosa:) czytaj dalej»
-
Odszkodowanie z ubezpieczenia po eksplozji petardy pod wpływem alkoholu
przez: ja | 2008.12.31 0:34:14
pojebany jesteś . nie ybezpieczenei tylkow pracy 2 pod wpływem alkoholów 3 sam ją i wyliż sz dupe czytaj dalej»
-
Kupno mieszkania przed rozwodem - ochrona przed wejściem do majątku wspólnego
przez: | 2008.12.31 8:17:24
wal sie na ryj czytaj dalej»
-
Import towaru spoza UE - jak księgować w PKPiR?
przez: agie | 2008.12.31 15:8:23
Dzięuję Jaca, Czyli rozumiem, że do PKPiR wpisuję wartość faktury (tyle ile zapłaciłam) x kurs celny z dnia wystawienia dokumentu SAD ? Czy paranoidalnie w koszty wliczam również wartość (...) czytaj dalej»
-
Wymeldowanie pijących braci z własnego domu - ochrona właściciela
przez: dana | 2008.12.31 15:35:50
Jestem właścicielką domu jednorodzinnego, dostałam go w darowiźnie od babci. Mieszkają terz moi dwaj bracia i matka któzy nadużywają alkoholu i niepłacą za rachunki.Czy mogę ich wymeldować (...) czytaj dalej»
-
Służebność osobista w testamencie - prawo do zameldowania
przez: adrian | 2008.12.31 17:34:12
Mam pytanie dotyczące służebności osobistej. W testamencie jest napisane: "Służebność osobista polegająca na prawie korzystania z piętra domu mieszkalnego na rzecz X". Chciałbym zapytać czy (...) czytaj dalej»
-
Ukrycie dochodów przed eks-żoną przy podwyżce alimentów
przez: Triky alimenty.pl | 2008.12.31 19:20:34
A z tymi 2000tyś to trochę zawyzyłaś,taka usługa kosztuje wiele mniej-może zależy gdzie. czytaj dalej»