Archiwum Forum Czerwiec 2012
(218 tematów na forum)
-
przez: marcin44414 | 2012.6.14 21:41:12
Witam dostałem wezwanie na policje w sprawie art 58 u PN tak jest na wezwaniu napisane , w sprawie chodzi o to ze sprzedałem kilka razy marihuane nieletnim . w zeznaniach powiedziałem ze sprzedawałem (...) czytaj dalej»
-
przez: anialama2 | 2012.6.14 22:26:19
Niestety nie , sad przyznaje alimenty od ojca dziecka i to jego obowiazkiem jest lozyc na utrzymanie dziecka , natomiast konkubent moze ale nie musi lozyc na cudze dziecko . Konkubinat w majestacie prawa (...) czytaj dalej»
-
przez: łuczyszyn | 2012.6.14 23:24:6
obnizenie alimentow witam mezowi przyznali 400zl placenie alimentow ale ja nie pracuje mamy dziecko male wczesniaka jeszcze komornik siad na pensie czy maz moze starac sie o obnizenie alimentow czytaj dalej»
-
przez: anialama2 | 2012.6.15 1:39:10
Oczywiscie , nalezy stosowny wniosek zlozyc w sadzie z prosba o rozlozenie na raty , motywujac i dokumetujac sytuacje majatkowa.POZDRAWIAM czytaj dalej»
-
przez: zbawisław | 2012.6.15 8:50:7
Chyba nie bez koncesji ale banderoli pani chodziło, no chyba zę syn to sprzedaje, to wtedy i jedno i drugie;) jeżeli posiada na własny uzytek, a może, może też powiedzieć że to np. na przetwory (...) czytaj dalej»
-
przez: paskal5 | 2012.6.15 8:51:31
zapewne tak. tzn napewno będzie dług skoro osoba narobiła sobie długów za życia. a podział długu będzie współmierny do pobranego spadku. czytaj dalej»
-
przez: yozou | 2012.6.15 8:51:49
konopia siewna jest dozwolona. czytaj dalej»
-
przez: melonika | 2012.6.15 8:53:38
hmmm skoro płaciła pani za monitoring, to musi mieć pani umowę jakąś niech pani ją przeczyta albo tutaj prześle do niej linka lub skan. ogólnie jeżeli jest monitoring to po coś, nikt nie mówi (...) czytaj dalej»
-
Camping - gdzie można rozbić namioty?
przez: baba jaagaa | 2012.6.15 8:56:31
W lasach państwowych nie można się od tak rozbijać, w lasach prywatnych też nie. przyjdzie właściciel osobiście albo przyśle policje i was pogonią i kropka. niestety, to nie Rumunia- pozytywnie (...) czytaj dalej»
-
przez: gabek61 | 2012.6.15 8:58:46
Odwieczny problem. ale swastyka od swastyki różna. ta nazistowska jest przekrzywiona, ta słowiańska prosta. poza tym nazistowska jest wpisana w biały okrąg na czerwonym tle. inna swastyka to symbol (...) czytaj dalej»
-
brak ubezpieczenie i pobyt w szpitalu
przez: sabine78 | 2012.6.15 9:4:10
https://e-prawnik.pl/zamow-opinie/ tutaj poszukajcie pomocy prawnej, nie rozumiem wogóle skad pomysł zeby ufac opinion ludzi z forum w sprawach prawnych. Od tego są prawnicy. czytaj dalej»
-
Napaść i przekroczenie obrony.
przez: sabine78 | 2012.6.15 9:4:50
https://e-prawnik.pl/zamow-opinie/ tutaj poszukajcie pomocy prawnej, nie rozumiem wogóle skad pomysł zeby ufac opinion ludzi z forum w sprawach prawnych. Od tego są prawnicy. czytaj dalej»
-
Gdzie można sprawdzić ilość pkt karnych?
przez: szczepan555 | 2012.6.15 10:21:33
Jestem kierowcą od 6 lat. Parę razy dostałem mandat. Zawsze zastanawiałem się gdzie można sprawdzić ile się ma punktów karnych? A odp jest prosta, na komendzie można wziąść sobie odpis ilości (...) czytaj dalej»
-
czy jest jakaś szansa na moje odzyskanie części wkładu mieszkaniowego?
przez: Karolina | 2012.6.15 20:36:41
czy jest jakaś szansa na moje odzyskanie części wkładu mieszkaniowego? Moja sytułacja jest trudna ale ją streszczę. Odziedziczyłam w spadku po mamie mieszkanie z siostrą na pół. Wkład mieszkaniowy (...) czytaj dalej»
-
chorobowe na stażu z Urzędu Pracy
przez: sandob | 2012.6.15 20:39:37
Witam. Jestem na stażu z Urzędu Pracy. Moje pytanie dotyczy zwolnienia lekarskiego podczas twania stażu. Co jesli zwolnienie lekarskie trwa dłużej niż umowa? Umowa kończy mi sie pod koniec czerwca (...) czytaj dalej»
-
rozwód - odwieszenie postępowania
przez: patyk1986 | 2012.6.15 23:8:39
Mam problem, jestem w trakcie rozwodu, Sąd zawiesił postępowanie na 3 m-ce, małoletnie dziecko przebywa obecnie pod opieką matki, jednak z moich obserwacji wynika, że matka nie zajmuje się (...) czytaj dalej»
-
przez: polaczek3333 | 2012.6.18 7:27:4
Osoby które poświadczają spadek ustny nie mogą być beneficjentami tegoż spadku,ani oni ani ich zstępni. Tak więc spadek jest nieważny. Poza tym spadek ustny ma jeszcze inne obostrzenia proszę (...) czytaj dalej»
-
Mieszkanie u dewelopera z gwarancja wynajmu, proszę o opinie?
przez: gostekow | 2012.6.18 7:28:3
Tzn. że płaci pan za mieszkanie zdecydowanie więcej ale jest ono od kopa gotowe do wynajmowania, a deweloper gwarantuje że będzie ono wynajmowane ponieważ jakoś to tam załatwia. czytaj dalej»
-
przez: annulla | 2012.6.18 7:29:34
Nie ważne co pan ogląda, jeżeli pan nie pracuje moze być nagama. Ale strony xxx to jeszcze gorzej, bo kierownik lub pracodawca może stwierdzić że jest pan sexoholikiem tka jak moze byc alkoholikiem (...) czytaj dalej»
-
Wniosek o zwiększenie alimentów 2012
przez: pinika1 | 2012.6.18 7:32:1
tak, jeżeli jest pani osobą która opiekuje sie dzieckiem, i ponosi koszta z tym związane, nie tylko finansnowe ale też takie że się pani nim opikuje, gotuje, myje i ogólnie jest pani opikunką (...) czytaj dalej»
-
przez: gody | 2012.6.18 7:33:8
ruchaj póki możesz! potem cela i będą ruchać ciebie! czytaj dalej»
-
przez: beatus4 | 2012.6.18 7:33:50
No to super, dziękuje @ mrozowskim za odpowiedź ;) czytaj dalej»
-
Pozew rozwodowy, malzenstwo zawarte za granica.
przez: kali005 | 2012.6.18 9:29:11
Witam, mam, dorobne w sumie, pytanie - jestem w trakcie sporzadzania pozwu rozwodowego, gdzie malzenstwo zostalo zawarte za granica, jako podstawe, mam zupelny odpis aktu malzenstwa, ale nie mam pojecia, (...) czytaj dalej»
-
Pociągnięcie do odpowiedzialności - stłuczka
przez: nadala | 2012.6.18 20:43:58
Witam . Nie wiem czy piszę w dobrym miejscu. A więc w ubiegły piątek miałam stłuczkę.. Jechałam drogą główną gdy pod same koła z drogi gruntowej obok wyjechała mi kobieta... trochę pokiereszowała (...) czytaj dalej»
-
przez: giga49 | 2012.6.18 21:7:24
Czy jeżeli z mojej książeczki mieszkaniowej + wpłaty przed ślubem dostałem przydział lokalu to przy podziale majątku to mieszkanie zostanie mnie przyznane czy też byłej żonie która opiekuje (...) czytaj dalej»
-
Dam pracę: Programista JavaScript - Warszawa
przez: aleksandra1991 | 2012.6.19 9:39:0
JavaScript Ninja Jeżeli: ? jesteś osobą, która wykazuje się niecodzienną wiedzą oraz doświadczeniem w dostarczaniu rozwiązań opartych o najnowsze technologie client-side ? programowanie (...) czytaj dalej»
-
przez: jack64vp | 2012.6.19 11:22:45
Witam serdecznie. Proszę o informacje. Moja narzeczona jest po rozwodzie, mieszka z pełnoletnią córką w mieszkaniu które jest własnością jej i byłego męża po połowie. Były mąż nie mieszka (...) czytaj dalej»
-
Termin przetrzymywania reklamowanego towaru
przez: macjon | 2012.6.19 19:54:41
W dniu 8 maja przyniosłem do miejsca sprzedaży uszkodzony odbiornik satelitarny. Zostało sporządzone pismo o przyjęciu i zgłoszeniu reklamacji . Odbiornik miał być odesłany do producenta. Mimo (...) czytaj dalej»
-
Czy las (zalesienie) na wyspie to las w sensie prawnym, czy można wycinać drzewa, bez zezwolenia
przez: wolislav | 2012.6.20 8:29:48
Przepis art. 83 ust. 6 "Ustawy o ochronie przyrody" zawiera informacje o drzewach, których usunięcie nie wymaga uzyskania zezwolenia. Jest tutaj mowa o lasach. Jak się ma ten przepis w stosunku (...) czytaj dalej»
-
przez: Kamila12 | 2012.6.20 8:40:10
Witam ,mam pytanie czy możliwa jest taka sytuacja : że matka chce alimenty na dziecko od ojca ,który w ogóle się nie interesował dzieckiem. Tzn czy jak dostanie te alimenty to czy ojciec będzie (...) czytaj dalej»
-
Zmiana konta bankowego - zmieniać i dlaczego tak?!
przez: piotrssd | 2012.6.20 9:17:21
Warto zmieniać bo często nowi klienci dostają np jakies extra promocje, a stali klienci dalej są deczko \"pomijani\" w stosunku do nich. Ponad to są banki gdzie prowadzenie konta jest darmowe a nie (...) czytaj dalej»
-
Kto nie dostanie pozwolenia na broń.
przez: monika 28 | 2012.6.20 9:19:3
To nie stany, tutaj musi mieć pan BARDZO DOBRZE uargumentowany powód, mieć bo mieć dla samego posiadania tutaj nie przejdzie. Konwojent, policjant, strażnik albo agencja ochrony(ale nie cieć z Lewiatana) (...) czytaj dalej»
-
brak gasnicy w samochodzie- tylko grzywna czy jeszcze pkt karne?
przez: młynek | 2012.6.20 9:21:22
Brak gaśnicy naraża kierowcę na mandat w wysokości od 20 do 500 zł. Jej brak może być również powodem negatywnego wyniku badania technicznego. czytaj dalej»
-
picie w miejscu publicznym 2012
przez: ludzikwiel | 2012.6.20 9:22:40
100 zł kosztuje wtedy takie piwko albo flakon, w zależności co kto lubi. czytaj dalej»
-
Podnoszenie kwalifikacji zawodowych
przez: copia | 2012.6.20 9:23:51
napewno możesz podejść i się zgłosić z taką propozycja, co do kwestii obowiazku przyjecia cię, to wątpie. gdzie rpacujesz, jaka umowa, jak długo, państwówka czy prywata? czytaj dalej»
-
przez: emilla | 2012.6.20 9:25:53
zlecenie albo dzieło. zawierają jakieś tam ubezpiezcenie ale jak masz poniżej 26 roku życia możesz być ubezpieczony rpzez zakład pracy rodzica. pracodawca ma obowiązek cię ubezpieczyć, no chyba (...) czytaj dalej»
-
przez: tadekx | 2012.6.20 9:27:21
Nie daje posiadaczowi żadnych szczególnych uprawnień, kiedyś była wymagana by wypożyczyć łódkę, kajak lub małą żaglówkę ale już nie. Karty faktycznie jedynie czasami są wymagane w wypożyczalniach (...) czytaj dalej»
-
wyświetlanie meczu w świetlicy szkolnej
przez: monika 28 | 2012.6.20 9:31:55
Ale co, ktoś was straszył policją czy co? wynajmujecie sale dla siebie przecież. nie macie płatnych wstępów ani sprzedawania alkoholu co nie, strefy gastro też się na przepoconej sali gimnastycznej (...) czytaj dalej»
-
przez: duprince | 2012.6.20 12:27:31
chyba mandat panu grozi za to, ale nie wiem w jakiej kwocie(spodziewałbym sie 50zł) czytaj dalej»
-
przez: prawnik27 | 2012.6.20 12:32:7
§ 2a. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. czytaj dalej»
-
Problemy ze skarbówką i PIT\'em i mój wyjazd za granicę do pracy.
przez: wąs56 | 2012.6.20 12:33:8
Taki wyjazd trzeba zgłosić i ustanowic swojego przedstawiciela prawnego pod panska nieobecnosc. czytaj dalej»
-
Sprawa o przymusowe, odwykowe leczenie męża
przez: Goga2 | 2012.6.20 15:14:40
Witam! Mam być świadkiem w sprawie o skierowanie mojego męża na leczenie odwykowe pod przymusem. Stronami w sprawie są mąż i Gminna Komisja Rozwiązywania Problemów Alkoholowych, do której rok (...) czytaj dalej»
-
przez: beennia | 2012.6.20 18:14:17
Witam, chciałam zapytać czy orzeczenie o pierwszej grupie inwalidzkiej (niezdolność do samodzielnej egzystencji) wpływa w jakiś sposób na podział majątku pomiędzy małżonków przy podziale (...) czytaj dalej»
-
Usunięcie Skrzynki Elektrycznej Z Posesji
przez: Dobre_Serduszko | 2012.6.20 21:56:45
Witam mam pewien problem chodzi o to ze na mojej działce jest skrzynka elektryczna sąsiada, w żaden sposób nie idzie się z nim dogadać rozmawiałem z jednym elektrykiem by ja odłączyć mówił (...) czytaj dalej»
-
przez: maksyma | 2012.6.21 9:13:0
moderator, 3 krotnie powtórzony text jest! do roboty. czytaj dalej»
-
Zajęcie całej sumy na koncie bankowym przez komornika!!??
przez: ilona11 | 2012.6.21 9:14:23
chodzi mi o wierzyciela* czytaj dalej»
-
wycięcie drzewa na własnej posesji
przez: chemiczka24 | 2012.6.21 9:15:13
np. cis, który jest w Polsce pod ochroną, jak pan swój zasadzi to po 5 latach nie może go pan ściąć. czytaj dalej»
-
przez: janina58 | 2012.6.21 9:15:58
każda poradnia psychologiczna tak naprawdę, osobiście nie znam żadnej wyspecjalizoanej w tym temacie, na policji ktoś powinien wiedzieć coś na ten temat. czytaj dalej»
-
malowanie farbą w puszcze po blokach i garażach
przez: gostekow | 2012.6.21 9:19:36
A do tego należy jeszcze dodać, np. rasizm lub obrazę uczuć religijnych - bo zależy co malujemy/rysujemy. Lub paragraf za obrażanie konkretnej osoby, jak napis obraża np. naszego sąsiada. czytaj dalej»
-
przez: michalina56 | 2012.6.22 9:9:5
lepiej odmówić niż skłamać, ale pytanie co na to twoi znajomi? czytaj dalej»