Archiwum Forum Luty 2013
(230 tematów na forum)
-
Czy można odstąpić od pożyczki?
przez: Mclain | 2013.2.25 2:33:59
Jeśli z żoną wzięliśmy pożyczkę, a teraz jesteśmy po rozwodzie to któreś z nas ma prawo odstąpić od tej pożyczki, aby druga osoba nas spłacała? http://pozyczkowyporadnik.eu czytaj dalej»
-
Czy jak jest rozdzielność majątkowa
przez: elpasonaso | 2013.2.25 9:4:8
Tak, rozdzielność w tym przypadku w moim mniemaniu nie ma nic do rzeczy. czytaj dalej»
-
spłacanie rodzeństwa za życia ojca
przez: Prawnik1209 | 2013.2.25 14:39:20
Witam, W pierwszej kolejności należy wyprostować sprawę spadkową po zmarłej teściowej. Jej udział w majątku wspólnym na podstawie dziedziczenia ustawowego zgodnie z art. 931 par. 1 kc (...) czytaj dalej»
-
przez: Prawnik1209 | 2013.2.25 15:15:27
Witam, Po pierwsze mamy do czynienia z wykroczeniem a nie przestępstwem. Po drugie jeżeli I badanie nie zostało potwierdzone drugim wskazującym alkohol we krwi można się bronić wadliwym pomiarem. (...) czytaj dalej»
-
Nieuczciwość właścicielki lokalu sfałszowanie podpisów
przez: mrozowskim | 2013.2.25 15:57:26
1. Nie wpuszczać właścicielki mieszkania ani jej córki do mieszkania, jeśli nie umówiła się z Wami wcześniej na wizytę w lokalu z ważnych przyczyn. Nie macie obowiązku podejmować "gość" (...) czytaj dalej»
-
Spożywanie alkoholu w miejscu publicznym
przez: MejDej | 2013.2.25 17:54:41
Nie otrzymałem od funkcjonariuszy żadnego mandatu. Spisano moje dane i poinformowano jedynie, że sprawa trafi do sądu. Czy to jakoś zmienia sytuację? Dziękuję za odpowiedź czytaj dalej»
-
przez: arkadiusz.wojtczak | 2013.2.25 18:7:55
Witam! Przedstawię sprawę mam nadzieję w miare czytelnie i jasno mam nadzieję. Mój wujek wyjechał za granice i nie utrzymuje kontaktu, więc też nie płaci alimentów. Jest zameldowany u mojej (...) czytaj dalej»
-
Odwołanie od nakazu zaplaty w postepowaniu upominawczym
przez: mixtape_hg | 2013.2.25 18:34:36
Prosze tylko o porade prawna co do mojego sprzeciwu czy czegos mu jeszcze brakuje ? czytaj dalej»
-
Obsługa kont bankowych przez prawnego opiekuna
przez: mrozowskim | 2013.2.25 20:5:13
Ja na Pani miejscu wysłałby najpierw pisemną dyspozycję dotyczącą konta mamy wraz z notarialnie potwierdzonym orzeczeniem sądu. Do pisemnej dyspozycji bank będzie musiał się pisemnie ustosunkować. (...) czytaj dalej»
-
przez: elpasonaso | 2013.2.26 8:36:17
Pewnie że tak. Ale linki do youtube są cześto na bieżąco usuwane przez firmy fonograficzne z YouTube, o ile chodzi panu o musykę. Poza tym, jak da pan linka, nie koniecznie musi go pan podpisywac, (...) czytaj dalej»
-
Dodałam negatywny komentarz na forum (moją opinię) i mężczyzna grozi mi sądem
przez: elpasonaso | 2013.2.26 8:43:3
Hehehe, jakiś domorosły prawnik z forum policyjnego:) Jak sprawę da nawet do sądu, z powództwa cywilnego, to sąd go wyśmieje i ten człowiek poniesie koszta ewentualnego procesu. To pewnie (...) czytaj dalej»
-
przez: elpasonaso | 2013.2.26 8:49:12
Bzdura. Bo nie ma takiej podstawy prawnej. No chyba że się mylę, ale w takim razie zaraz ktoś ją poda- tzn. podstawę prawną. Proszę ponowić prośbę i poinformować, że pana pełnomocnik prawny (...) czytaj dalej»
-
przez: wins | 2013.2.26 12:14:50
zakwalifikowałem sie do drugiego etapu konkursu i mam pytanie czego sie spodziewać bo jest test z umiejetnosci praktycznych czytaj dalej»
-
Umowa o najem lokalu - współużytkowanie pomieszczeń
przez: kleo32 | 2013.2.26 14:54:48
Witam, czy przy podpisywaniu umowy o najem pokoju należy uwzględniać współużytkowanie innych pomieszczeń, np. łazienki? Czy jeśli nie zostanie uwzględnione to w umowie, to najemca ma prawo (...) czytaj dalej»
-
przez: mrozowskim | 2013.2.26 15:12:36
Sugeruję Pani wysłać pismo do pracodawcy (list polecony) z prośbą o przedstawienie wyliczenia wynagrodzenia na piśmie, ponieważ nie będzie Pani jechała 100 km do siedziby firmy, a jeśli nie dostarczą (...) czytaj dalej»
-
Spadek po dziadku - gdzie sprawiedliwośc?
przez: mrozowskim | 2013.2.26 15:24:52
Samo oświadczenie, że kobieta bierze wszystko, nie daje jej prawa do całości spadku. Idźcie do notariusza, żeby przeprowadzić spadek. Tam się dokładnie dowiecie, ile i komu się należy. Jeśli (...) czytaj dalej»
-
Cofnięcie pełnomocnictwa adwokatowi.
przez: hamplesn | 2013.2.26 19:45:13
Chcę cofnąć pełnomocnicwo adwakatowi. Zapłaciłem mu z góry za bycie moim pełnomocnikiem , ale w moim odczuciu nie wykonuje on swoich obowiązków należycie. Chciałbym wziąść sobie innego prawnika (...) czytaj dalej»
-
o ile moge zmniejszyc alimenty na syna
przez: abby26 | 2013.2.27 9:13:33
Rozumiem że koleżanka boryka się róznymi trudnościami. Ale jak piszesz ojciec jej dziecka ma jeszcze troje innych dzieci, wobec których jest także zobowiązany do alimetnacji. Jeśli nie ma niewiadomo (...) czytaj dalej»
-
czy ktoś zna dobrego lecz niezbyt drogiego adwokata w Szczecinie????????????? blagam to pilne
przez: Kancelaria | 2013.2.27 12:51:3
Dzień Dobry, Jesteśmy Kancelarią, której przewodzi motto SZYBKO, DOKŁADNIE I SKUTECZNIE. W Kancelarii pracują specjaliści, którzy są niezastąpieni w bieżącej obsłudze prawnej a mianowicie: (...) czytaj dalej»
-
Wniosek o wyłączenie Sądu Okręgowego - jak napisać?
przez: Dawid74 | 2013.2.27 16:0:2
Witam, Mam pewien problem. Mianowicie chciałbym napisać wniosek o wyłączenie Sądu Okręgowego i zmianę Składu Orzekającego z mojej sprawy, ponieważ Sędzia, jak i część pozostałych osób (...) czytaj dalej»
-
Zwrot zajętego mienia na poczet długu.
przez: mrozowskim | 2013.2.27 17:6:45
Naszą własnością rzecz stanie się w wyniku jej uprzedniego porzucenia - gdy poprzedni właściciel wyzbędzie się własności tej rzeczy. Jak to stwierdzić? Sytuacje takie mają miejsce niezwykle (...) czytaj dalej»
-
przez: JarekZ | 2013.2.27 18:51:31
Zerknij na radapracownikow.pl jest tam sporo artykułów na temat odpraw. Z tego co kojarzę, to taka odprawa będzie Ci się należała, jednak żeby mieć pewność (a najlepiej podstawę prawną dla (...) czytaj dalej»
-
czy mops może powiadomić pracodawce o mojej sytuacji rodzinnej (chodzi o przemoc w rodzinie )
przez: elpasonaso | 2013.2.28 9:18:9
W moim odczuciu MOPS zachował się błędnie, nie profesjonalnie i ze szkodą dla pana. Nie wiem co ma rzekoma i nie stwierdzona przez biegłych przemoc w rodzinie do pańskiego pracodawcy. Jeżeli faktycznie (...) czytaj dalej»
-
przez: elpasonaso | 2013.2.28 9:20:26
Tak jest. Umowa mówi jasno jaki jest termin wyopowiedzenia zerwanie wcześniejsze oznacza problemy nie dla pana w tym wypadku bo to nie pan zrywa umowę, ale dla osoba zleceniodawcy. czytaj dalej»
-
przez: elpasonaso | 2013.2.28 9:23:37
Zgłosić sprawę do UP, skoro koleżanka poinformowało o tym że taki wniosek bez zgody pana żony poszedł, to jest świadek takiego bezprawia. Sprawę na wokandę i wtedy powinny zostać na czas rozprawy (...) czytaj dalej»
-
Wzór do Sądu o uzyskanie od Policji wszystkich interwencji domowych
przez: ewe85 | 2013.2.28 12:33:37
Witam. Sprawa polega na tym iż potrzebuję na papierze od Policji wszystkich ich interwencji jakie miały miejsce w moim domu. Dotyczyły one wezwań na mojego męża... Policja nie może mi ich od (...) czytaj dalej»
-
Brak ogrzewania przez kilka dni, a zerwanie umowy
przez: Daimos | 2013.2.28 14:38:1
Witam, wynajmuję mieszkanie, mam w umowie termin wypowiedzenia 30dni. Czy można zerwać umowę w trybie natychmiastowym po awarii ogrzewania, która trwała 5dni? W mieszkaniu było 18-19 stopni (wilgotność (...) czytaj dalej»
-
Odmowa w wydaniu zaświadczenia VAT 25 US
przez: mrozowskim | 2013.2.28 15:42:22
Trzeba było pani urzędniczce powiedzieć, że dane przewoźnika gówno ją obchodzą, bo dla kwestii wydania zaświadczenia VAT 25 nie ma znaczenia jak auto przyjechało do Polski. Kolejnym błędem (...) czytaj dalej»
-
Jak napisać podanie o praktyki zawód tapicer
przez: Mikołaj | 2013.2.28 17:3:42
Jak napisać podanie o praktyki zawód tapicer czytaj dalej»
-
CZY MOŻNA JAKOŚ ODZYSKAĆ PIENIĄDZE? CZY DŁUG PRZEJDZIE NA DZIECI CIOTKI?
przez: PIORNIK09051979 | 2013.2.28 17:34:52
Najpierw poprosic dobrowolnie o spłatę.Wysłąc list polecony z podaniem gdzie i w jakiej fromie ma byc zwrot żądanej kwoty. Potem idzcie do sądu cywilnego jak tamto nie dało rady. Po korzystnym (...) czytaj dalej»