Pozwolenie na budowę domu z odpadów 2013 - forum prawne
Dzień dobry, piszę w sprawie bardzo mnie interesującej i nie powiem że sam bym się do czegoś takiego nie przymierzał. Chodzi mi o kwestię pozwolenia na budowę domu. Ale nie domu ze standardowych materjałów tylko że śmieci i odpadów takich jak, znigecione kubistyczne blachy, żeleźce itp., stare opony samochodowe, resztki z budowy czyli poinszczone i zużyte elementy drewniane itp. Widziałem budowę takie domu pod gdańskiem na kilku zdjęciach i chciałbym się zapytać czy pozwolenie na budowę takiego domu jest trudne, długie i czy w związku z tym iż będzie to dom jakby na to nie patrzeć ekologiczny, to czy nie można starać się o jakieś dopłaty do tego?Część tych rzecz, min. opony mają służyć jako izolacja termiczna, sześciany ze złomu mają być fragmentami filarów w domu, dom miałby być pokryty darnią z zewnątrz, wewnątrz byłyby to normalne pomieszczenia mieszkalne, nie odróżniające się od standardowych. Proszę o jakies informacje, czy można, czy trzeba spejcalne pozwolenie jak z pomocą z gminy lub państwa, eewntualni UE?
Odpowiedzi w temacie: Pozwolenie na budowę domu z odpadów 2013 (1)
Hej, poważnie nikt się nie tknie tego tematu i nie wypowie się? Przecież na tym forum musi być ktoś kto kuma prawo budowlane? Ja też byłbym zainteresowany czymś takim, na początek na małą skalę, na działce rekreacyjnej żeby popróbować swoich sił w takim projekcie, ale z chciałbym wiedzieć jak by sprawa wyglądała w przypadku normalnego domu mieszkalnego.
DODAJ POST W TEMACIE
Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!
Masz inne pytanie do prawnika?