Archiwum Forum Luty 2013
(230 tematów na forum)
-
Chomikuj.pl już niedługo będzie nielegalny..
przez: sekacz | 2013.2.18 8:38:35
hmmm... dalej jestem na chomiku i dalej można ściągać i udostępniać pliki, tzn. że sprawa umarła już czy że jeszcze nie ma wyroku ob nie ma żadnych informacji na ten temat w sieci? czytaj dalej»
-
Nowe prawo pocztowe od 1 stycznia 2013 roku!
przez: aasik1 | 2013.2.18 8:39:24
Jak dużo nowych spółek pocztowych nie zależnych od Poczty Polskiej otwarło działalność? Ktoś się orientuje? czytaj dalej»
-
Pozwolenie na budowę domu z odpadów 2013
przez: nicola34 | 2013.2.18 8:41:7
Hej, poważnie nikt się nie tknie tego tematu i nie wypowie się? Przecież na tym forum musi być ktoś kto kuma prawo budowlane? Ja też byłbym zainteresowany czymś takim, na początek na małą skalę, (...) czytaj dalej»
-
dopłaty do energooszczędnych domów 2013
przez: piniako | 2013.2.18 8:41:45
Jakie są dopłaty za zainstalowanie kolektorów słonecznych na domu lub obok niego? czytaj dalej»
-
Wniosek o ogłoszenie upadłości 2013
przez: bronek78 | 2013.2.18 8:43:2
Dziękuję za odpowiedź. Przepraszam że tak późno ale zapomniałem o temacie jak widać na dość długi czas. Pokazała mi się wiadomość o odpowiedzi w SPAMIE. czytaj dalej»
-
Jak i czy w ogole mogę sprawdzic czy dana osoba posiada prawo jazdy?
przez: Justyna | 2013.2.18 10:57:28
Jak i czy w ogole mogę sprawdzic czy dana osoba posiada prawo jazdy? czytaj dalej»
-
?Martwa dusza? ? nieżyjący właściciel lokalu
przez: mrozowskim | 2013.2.18 19:23:5
Myślę, że radca prawny pracujący dla spółdzielni trochę się zagalopował i szuka jeleni. Ma nadzieję, że się przestraszycie i zaczniecie poszukiwać spadkobierców oraz płacić za mieszkanie. (...) czytaj dalej»
-
Wniosek o przesłuchanie w miejscu zamieszkania
przez: Therwonka | 2013.2.18 19:26:27
Witam ! Dostałem wezwanie jako świadek na rozprawę sądową. W skrócie chodziło o rozbój (pobito mnie i ukradziono telefon) Rozprawa ma odbyć się 8 marca w Szczecinie a ja do szczecina mam 850 (...) czytaj dalej»
-
Odszkodowanie i zadośuczynienie za niesłuszne oskarżenie.
przez: darksi69 | 2013.2.18 19:40:35
Serdecznie dziekuję za zainteresownie i wskazówki . czytaj dalej»
-
Witam! Czy wchodzenie na dach bloku mieszkalnego (8 pięter) jest karalne?
przez: TK | 2013.2.18 20:4:31
Witam! Czy wchodzenie na dach bloku mieszkalnego (8 pięter) jest karalne? czytaj dalej»
-
kto pokrywa koszty pogrzebu osoby nieubezpieczonej?
przez: Rychu | 2013.2.18 20:5:4
mam pytanie zginął mój brat w wieku 48 lat cały czas pracował ale od roku nie pracował i stracił prawo do zasiłku był jednie zarejestrowany jako bezrobotny rodzice są na emeryturze z krusu (...) czytaj dalej»
-
przez: mrozowskim | 2013.2.18 22:50:27
Tego nie wiem. Warto porozmawiać z prawnikiem na ten temat. Można też udać się sekretariatu sądu rodzinnego i porozmawiać tam z sekretarkami. One dość dobrze się orientują w tych sprawach. czytaj dalej»
-
czy po śmierci zięcia należy się odszkodowanie
przez: *******6023@*****.** | 2013.2.19 5:5:22
czy po śmierci zięcia należy się odszkodowanie czytaj dalej»
-
Od kiedy liczy się trzymiesięczny okres wypowiedzenia dla skarbnika miasta odwołanego ze stanowiska
przez: Władysław | 2013.2.19 7:51:4
Od kiedy liczy się trzymiesięczny okres wypowiedzenia dla skarbnika miasta odwołanego ze stanowiska pracy w połowie danego miesiąca czytaj dalej»
-
Dziedziczenie po zmarłym ojcu - brak informacji o stanie majątku ojca w chwili śmierci.
przez: elpasonaso | 2013.2.19 8:39:29
Jeżeli rodzina jest skłócona to zapewne sprawy testamentowe nie objedą się bez dobrego prawnika dla pana kolegi. Jeżeli ojciec się nie zrzekł, to napewno kolega się o tym dowie, bo zostanie (...) czytaj dalej»
-
Obecność ojca na sprawie o pozbawienie praw rodzicielskich
przez: eve_lukasz | 2013.2.19 9:46:2
Witam, chciałam zapytać czy na sprawę o pozbawienie praw rodzicielskich przywiozą ojca dziecka z wiezienia w Pińczowie.Sprawa odbywa się w Ostrowcu Świętokrzyskim, jeżeli nie to sprawa może się (...) czytaj dalej»
-
Ile metrów pow. mieszkalnej lub użytkowej przysługuje rodzinie 6 osobowej.
przez: Laura | 2013.2.19 14:46:29
Ile metrów pow. mieszkalnej lub użytkowej przysługuje rodzinie 6 osobowej. Czy to prawda że na 1 osobe przysługuje 7 m kw. od 2013roku czytaj dalej»
-
przez: butcher11111 | 2013.2.19 16:35:0
bylo prowadzone postępowanie spadkowe po dziadku? w jakiej formie było to przepisanie? zwykla darowizna? kiedy zmarł dziadek? napisz maila na zachowki@gmail.com czytaj dalej»
-
przez: Tomek | 2013.2.19 17:3:3
Najemca po zakończeniu umowy nie oddał kluczy od mieszkania.Czy mogę zgłosić ten fakt jako wykroczenie?Jak tak to gdzie? czytaj dalej»
-
Darowizna w trakcie trwania małżeństwa
przez: mrozowskim | 2013.2.19 18:40:51
Jeśli ta darowizna ma dotyczyć Waszego majątku wspólnego, nabytego w trakcie trwania małżeństwa i nie znieśliście ustawowej wspólności majątkowej oraz dokonali podziału majątku, to taka wzajemna (...) czytaj dalej»
-
przez: mrozowskim | 2013.2.19 18:45:9
Czy przez fakt, że jest Pani zameldowana w Polsce i w Niemczech nie może Pani spać po nocach? Nie bardzo rozumiem na czym polega Pani problem. czytaj dalej»
-
Czy prawnik powinien mieć elegancki zegarek?
przez: mrozowskim | 2013.2.19 18:48:30
Ja mam podobny problem. Mam konia o umaszczeniu kasztanowym i zastanawiam się, czy gniady nie będzie lepiej do mnie pasował, a może kary będzie jeszcze lepszy. Chociaż siwe koni też mógłby być. (...) czytaj dalej»
-
użycie paralizatora - są jakieś zasady uzywania?
przez: samrata | 2013.2.20 8:29:20
No nie zgodziłbym sęe nie tylko z tą twarzą. Jak ma pani możliwość ostrzeżenia a to samo mogłoby wystarczyć do odstraszenie napastnika to należy tak zrobić choćby dla własnego dobra. Używanie (...) czytaj dalej»
-
przez: qwaper | 2013.2.20 8:33:30
Nie, to jest tka jakby pan na długopis w dłonie potrzebował pozwolenia ;] jak nim pan oka nie wybije to dobrze, ale kubotan to zwykle dzwignie i punkty nacisku. czytaj dalej»
-
przez: komar1 | 2013.2.20 8:35:3
Tak jest. To tak samo jak z telewizorami i radami w pracy. Z tym że jako przedsiebiorce obejmuje taką osobe inne zasady. Płaci sie wtedy juz za kazdy odbiornik a nie za jeden typ. Czyli każde radio (...) czytaj dalej»
-
przez: alicyja1 | 2013.2.20 8:37:15
Jaki biznes i jaka praca na etat, bo to chyba kluczowe pytanie jest moim zdaniem? czytaj dalej»
-
przez: mierrr | 2013.2.20 8:40:12
Teoretycznie powinien iść do rozbiórki co nie, bo jest neizgodny z rpzepisami budowlanymi, ale jak pan sam go skróci to chyba nie będzie to problem tym bardziej jak zrobi pan to przed wizytą jakiejś (...) czytaj dalej»
-
przez: mrozowskim | 2013.2.20 17:58:44
W pierwszej kolejności trzeba przeprowadzić postępowanie spadkowe po zmarłym i doprowadzić KW działki do aktualnego stanu własnościowego. Spadek można przeprowadzić w sądzie lub u notariusza. (...) czytaj dalej»
-
Miejsce składania rozliczenia podatkowego za rok 2012
przez: mrozowskim | 2013.2.20 18:26:28
Możecie się rozliczyć w miejscu zamieszkania, tylko będziecie musieli złożyć zawiadomienie w tym urzędzie o zmianie adresu zamieszkania. To robi się na formularzu, który jest dostępny w urzędach (...) czytaj dalej»
-
przez: lalalalala | 2013.2.20 19:5:16
Panie Szymonie, ja rowniez poszukuje informacji na te tematy :) pozdrawiam Aneta PS.haha czytaj dalej»
-
Próba wyłudzenia długu przez wierzyciela
przez: mrozowskim | 2013.2.20 20:51:21
punkt 1 jest bez sensu, punkt 2 kwota zadłużenia jest błędnie wyliczona, prawidłowa kwota zadłużenia jest x. Wynika to ze spłaty kredytu w kwocie x. W załączeniu przekazuję kopie dowodów potwierdzających (...) czytaj dalej»
-
czy koszty pogrzebu wchodzą do spadku?
przez: Violetta | 2013.2.20 23:2:29
Mąż sądownie ma przyznane 13 spadku po ojcu. Czy druga żona teścia ma prawo m.in. z naszej cześci opłacić koszty pogrzebu oraz pomnika(ponad 7 tys. zł)? Dodam, że nie odliczyła zasiłku pogrzebowego. (...) czytaj dalej»
-
przez: elpasonaso | 2013.2.21 8:43:40
Proszę zgłosić się prędko na policje, tam pan wysłucha co mają do powiedzenia i może pan odmówic składania jakich kolwiek wyjaśnień, bo powie pan ze zdecyduje się na pomoc pełnomocnika (...) czytaj dalej»
-
Agencja ochrony i auto-handel jako jedna firma
przez: jacektop | 2013.2.21 9:29:13
Jeśli zakładasz działalność gosp. to wydaje mi się, że musisz poinformować pracodawcę o tym że będziesz się posługiwał nr NIP a nie PESEL oraz o tym żeby Ci nie potrącał ulgi z podatku (...) czytaj dalej»
-
przez: bozenajacek | 2013.2.21 13:50:20
wypełniłam je z danymi fałszywymi.( a dokładnie, stan cywilny, to ze pracuje; nie pracuje; ) i je słozyłam do banku opożyczkę. czytaj dalej»
-
przez: Arni | 2013.2.21 20:25:33
zostałem oskarżony w UK o gwałt którego nie popełniłem przez moją eks dziewczyne w dodatku w zeznaniach napisała że to ona chciała się ze mną kochać i że była pijana. wróciłem do polski (...) czytaj dalej»
-
przez: Fiona5791 | 2013.2.21 21:28:36
Dziękuję za odpowiedź i słowa otuchy, skorzystałam z serwisu ECK, ponieważ mieszkam za granicą, także nie mam jak podejść do najbliższego komisariatu i zgłosić nadużycie :)w każdym bądź (...) czytaj dalej»
-
przez: elpasonaso | 2013.2.22 8:27:35
To że nie zmieni tego co piszę, to jakiś absurd, poprostu leniowi sie pisać nie chciało. Zeznania nie podpisane moga posłużyć do podtarcai sobie tyłka w sądzie, bo są niepotwierdzone. Nawet (...) czytaj dalej»
-
pracownik nie chciał umowy, teraz stwarza problemy
przez: elpasonaso | 2013.2.22 8:38:39
Jako pracodawca dał Pan ciała zatrudniając na czarno i teraz ma pan tego skutki. Pytanie jak ten pracownik chce udowodnić że w tamtym okresie pracował dla Pana? Konsekwencje za to że pobierał zasiłek (...) czytaj dalej»
-
Naprawa na swój koszt a może nie?
przez: elpasonaso | 2013.2.22 8:43:17
Jak najbardziej, administrator budynku próbuje się wykpić ale to normalne w tym kraju.Może kolejna wizywa u administratora, ostrzeżenie że w raku nie podjęcia działań zapobiegawczych niszczeniu (...) czytaj dalej»
-
Odzysk rzeczy prywatnych - Jaki wzór pozwu do sądu?
przez: elbuero | 2013.2.22 9:12:45
Witam Mam problem z odebraniem moich rzeczy z mieszkania mojej byłej dziewczyny. (laptop, dysk hdd zewnetrzny, telefon gsm...) Chodzi o to iż nie chce mi ich wydać... wyczerpałem już wszelkie (...) czytaj dalej»
-
przez: Herkules13 | 2013.2.22 14:22:24
Opiszę problem jaki się pojawił: 26/06/2012 - Pan Jerzy miał OC w MTU, podpisał umowę na OC z Link4, nie wypowiedziawszy OC z MTU. 3/07/2012 - Pan Jerzy sprzedał mi auto z OC w Link4, nie poinformował (...) czytaj dalej»
-
W jaki sposób mozna odwołać się od decyzji komendanta wojewódzkiego policji dotyczącej prawa do
przez: Aga | 2013.2.23 11:38:40
W jaki sposób mozna odwołać się od decyzji komendanta wojewódzkiego policji dotyczącej prawa do posiadania broni? czytaj dalej»
-
Jak napisac wniosek do sądu o sprawdzenie czy moje dziecko dalej sie uczy?
przez: mlena1995w | 2013.2.23 15:12:52
mój mąż płaci alimenty na dziecko, a nie wie czy on kontynuował nauke po szkole średniej(nie wie nawet czy ją ukończył). Jeśli nie to nie musi płacić alimentów tylko nie ma mozliwości sprawdzenia (...) czytaj dalej»
-
cofnięcie decyzji o wpisie do indeksu
przez: Neettra | 2013.2.23 18:18:0
Witaj, mam tą samą sytuację co Ty. Wykładowca nie może cofnąć takiej decyzji, ocenę już wstawił. W razie większych kłopotów musisz iść do dziekana, dyrektora swojego instytutu, ewentualnie (...) czytaj dalej»
-
JAK NAPISAC PISMO PROCESOWE DO SADU ODWOŁANIE
przez: BETI | 2013.2.23 19:7:8
JAK NAPISAC PISMO PROCESOWE DO SADU ODWOŁANIE czytaj dalej»
-
zerwanie umowy z dostawcą internetu
przez: majoreek | 2013.2.24 10:22:49
Witam, mój problem polega na tym iż mój dostawca internetu robi mnie za uja. A dosłownie wystąpiła awaria która jest zgłaszana już od 8 lutego i do tej pory nie została usunięta. Chce zerwać (...) czytaj dalej»
-
Zrzuta.eu/Wrzuta.pl - 2 zwięzłe pytania
przez: Draven23 | 2013.2.24 21:11:42
Dodam jeszcze jedno pytanie 3.Czy strona taka jak zrzuta.eu ale z dodatkowa opcja wyszukiwania utworow po tytule i z linkiem do ich sciagniecia ktore na wrzute.pl wrzucil uzytkownik bez licencji,lecz (...) czytaj dalej»
-
ile wynosi wynagrodzenie za staż 2013?
przez: Marek | 2013.2.24 22:44:42
Do 1 czerwca 2013 r. obowiązywała będzie kwota 953,10 zł brutto (816,32 zł netto). Po tym okresie nastąpi wzrost o kilkadziesiąt złotych. Kwota przy stażu z UP. czytaj dalej»
-
jak sprawdzić online czy jestem karany?
przez: Jacek23 | 2013.2.25 0:2:50
Mam pytanie. Około 2 lat temu mój brat był na spacerze z psem (ktorego jestem prawnym wlascicielem) pies wyrwal mu sie i skoczyl na kobiete ktora miala na rece psa... moj pies miał kaganiec ale skok (...) czytaj dalej»