Archiwum Forum Maj 2014
(114 tematów na forum)
-
Niestawiennictwo ojca na rozprawie o wyrobienie dokumentów dziecku
przez: urszula.salata | 2014.5.28 9:39:31
dziękuję za odpowiedz. Bardzo mnie to uspokoiło. On ma do sądu ponad 800km. Gdy byliśmy u mojej rodziny w jego okolicach nie stać go było przez trzy tygodnie przyjechać 30km.do dzieci i z tąd (...) czytaj dalej»
-
Umowa o zakazie konkurencji po zakończeniu pracy - interpretacja zapisów
przez: agnieszka.martyniuk | 2014.5.28 18:50:56
Witam, miesiąc temu złożyłam wypowiedzenie w firmie, w której pracowałam. Umowa została rozwiązana, ale pracodawca do tej pory nie rozwiązał ze mną umowy o zakazie konkurencji. W umowie tej (...) czytaj dalej»
-
Odzyskanie wpisowego i udziałów po wykreśleniu ze spółdzielni mieszkaniowej
przez: kobieta86 | 2014.5.28 18:59:52
Witam. 8 marca 2014 opróżniłam lokal należący do spółdzielni mieszkaniowej (mieszkanie spółdzielczo-lokatorskie)i przeprowadziłam się na stancję. Mieszkanie należało do mojej prababci, a (...) czytaj dalej»
-
Umowy o zakazie konkurencji - odszkodowanie po zakończeniu pracy
przez: JimiL | 2014.5.28 19:27:6
W latach 2009 - 2011 pracowałem na podstawie umowy o pracę. W okresie tym podpisałem 3 umowy o prace: 1. Dnia 11 grudnia 2008 zawarłem umowę na okres próbny 1 miesiąca, gdzie dniem rozpoczęcia (...) czytaj dalej»
-
Oszustwo na Facebooku - zamówienie towaru bez wysyłki
przez: Paulina | 2014.5.29 10:46:49
witam ostatnio zamówiłam towar u pani na fb która jak się okazało otrzymała kasę ale towaru nie wysłała prubowałam do niej napisać jednak mnie zablokowała co mam teraz zrobic mam jej dane nie (...) czytaj dalej»
-
Darowizna części domu z przymusową hipoteką urzędu
przez: KAMI159 | 2014.5.29 11:39:17
[cytat] Urząd zrobił przymusową hipotekę na części domu, kórego jestem współwłaścicielem. Czy można z tą częścią coś teraz zrobić? np. darowiznę na cele mieszkaniowe? (lena) [/cytat] czytaj dalej»
-
Pozwolenie na budowę na syna a faktury na matkę - odliczenie VAT
przez: front247 | 2014.5.29 21:31:57
witam Mam taki kłopot.Moja mama buduje dom,jej jest działka,dom,pieniadze,ale ze wzgledów logistycznych(załatwianie spraw,materiały),pozwolenie na budowę było na mnie,tak zresztą doradziła pani (...) czytaj dalej»
-
Wypadek w pracy - przeprowadzenie tomografii a odszkodowanie
przez: pattu11 | 2014.5.29 22:44:10
Witam, Proszę o pomoc w mojej sprawię, a mianowicie historia zaczęła się tak. Po przyjściu do pracy i przepracowaniu kilku godzin doznałam urazu na skutek szarpnięcia, próby podniesienia (...) czytaj dalej»
-
Skarga na adwokata za nazwanie homoseksualistą w piśmie procesowym
przez: piotr_tata | 2014.5.30 14:39:7
Witam, Proszę o pomoc prawną oraz informacje jak dobrze napisać w języku prawniczym skargę do ORA na pełnomocnika mojej żony. Chce dodać aktualnie trwa sprawa rozwodowa. W piśmie procesowym (...) czytaj dalej»
-
zadłużenie PLUS windykacja "Raport"
przez: arkos55 | 2014.5.30 22:4:14
jezu, ja nie rozumiem ludzie jak możecie sie radzic tutaj na forum?? jesli naprawde chcecie sprawe załatwić to do prawnika po konsultacje i tylko wtedy kiedy wydaje wam sie ze długu nie ma a nie powolujac (...) czytaj dalej»
(Zobacz 58 odpowiedzi) | Strony: 1 2
-
Jazda po alkoholu w Niemczech - czy mogę jeździć po Polsce?
przez: aa | 2014.5.30 23:5:44
ss aaa czytaj dalej»
-
Zamiana mieszkania komunalnego - czy trzech mieszkańców może przegłosować jednego
przez: krzysztof.trybulski | 2014.5.31 7:55:0
Witam. W mieszkaniu komunalnym mieszkają 4 osoby: 2 z nich są zameldowane i są to pełnoletnie dzieci jednego z dwóch współwłaścicieli/współnajemców. Dwie pozostałe to brat i siostra - oboje (...) czytaj dalej»
-
Zmiana osoby uposażonej w II filarze po śmierci ubezpieczonego
przez: komiks | 2014.5.31 13:58:36
Mam pytanie związane ze środkami zgromadzonymi przes osobe w II filarze, czy jest możliwość zmiany osoby uposażonej już po śmierci ubezpieczonego. Siostra zgineła w wypadku i dopiero po jej śmierci (...) czytaj dalej»
-
Rozkwaterowanie z teściową - czy można uzyskać dwa mieszkania?
przez: aisog77 | 2014.5.31 15:25:35
Mam ogromny problem. Mieszkamy w mieszkaniu komunalnym 3 pokojowym 51 metrów, to jest budynek szkolny, na samej górze są mieszkania, z drugiej strony budynku znajduje się szkoła podstawowa 2 lata (...) czytaj dalej»