Archiwum Forum Maj 2014
(69 tematów na forum)
-
przez: zigi2006 | 2014.5.26 10:29:9
porada na problemy ojców z uzyskaniem praw opieki kontaktu z synem córką sprawdzona sytuacja prawdopodobnie wielokrotnie polecam do lektóry nie do naśtodowania moia opinia jest tylko jako informacja (...) czytaj dalej»
-
przez: znachor1 | 2014.5.26 11:51:58
Witam Mam syna w wieku 12 lat, którego chcę zabrać do Londynu w tym roku we wrześniu. W tej chwili opiekuje się nim ojciec. Jesteśmy 5 lat po rozwodzie. Mamy równe prawa do wychowywania dziecka, (...) czytaj dalej»
-
Obraza słowna w miejscu publicznym
przez: awataryzm | 2014.5.26 15:12:51
Na pewno dużo większe szanse, masz z pomocą profesjonalnnego prawnika. Adw Artur Zbroniec z Wrocławia. Zajmuje sie równiez takimi sprawami - tzn. tak myślę, bo moze akurat miec sporo na głowie. (...) czytaj dalej»
-
Przedawnienie czy nie? Pomóżcie.
przez: Kevin1337 | 2014.5.26 15:32:41
Witam panie Piotrze. W jaki sposób mam ustalić kiedy faktycznie się nakaz uprawomocnił, bo w moim mniemaniu miało to miejsce jeśli przyjąć pisma dostarczone od wierzyciela na które sie powołuje (...) czytaj dalej»
-
Kontrola osobista/przeszukanie niedopełnienie obowiązków?
przez: Jezykk | 2014.5.26 20:37:53
Witam. Chciałbym zadać pewne pytanie. Wracałem ostatnio jak zwykle z kumplem ze szkoły i w pewnym momencie przysiedliśmy odpocząć. Nagle z daleka zobaczyłem podejrzane niebieskie nieoznakowane (...) czytaj dalej»
-
przez: tusia580 | 2014.5.27 17:39:19
Witam . mam problem . Moj narzeczony odbywa w tej chwili kare pozbawienia wolnosci . przed pojsciem na odsiade dostal list ze ma nie zaplacona grzywne i jesli w ciagu tygodnia odpisze to bedzie to traktowane (...) czytaj dalej»
-
przez: urszula.salata | 2014.5.28 9:39:31
dziękuję za odpowiedz. Bardzo mnie to uspokoiło. On ma do sądu ponad 800km. Gdy byliśmy u mojej rodziny w jego okolicach nie stać go było przez trzy tygodnie przyjechać 30km.do dzieci i z tąd (...) czytaj dalej»
-
przez: daenerys89 | 2014.5.28 16:3:19
Daj sobie spokój z tym gościem. Nic nie może Ci zrobić. A juz wg straszyć policja. czytaj dalej»
-
Jak napisać zgodę sąsiada na budowę w granicy działki
przez: *******@**.** | 2014.5.28 22:28:8
Jak napisać zgodę sąsiada na budowę w granicy działki Posiadam wąską działkę chcąc wybudować dom muszę go zbudować w granicy i czy musi to napisać notariusz czytaj dalej»
-
przez: KAMI159 | 2014.5.29 11:39:17
[cytat] Urząd zrobił przymusową hipotekę na części domu, kórego jestem współwłaścicielem. Czy można z tą częścią coś teraz zrobić? np. darowiznę na cele mieszkaniowe? (lena) [/cytat] czytaj dalej»
-
Jak napisać pismo do ORA na pełnomocnika?
przez: piotr_tata | 2014.5.30 14:39:7
Witam, Proszę o pomoc prawną oraz informacje jak dobrze napisać w języku prawniczym skargę do ORA na pełnomocnika mojej żony. Chce dodać aktualnie trwa sprawa rozwodowa. W piśmie procesowym (...) czytaj dalej»
-
zgłoszenie rozbiórki oraz pozwolenie na budowę
przez: ania | 2014.5.30 14:40:21
zgłoszenie rozbiórki oraz pozwolenie na budowę Dzień dobry Chciałabym rozebrać wiatę magazynową i w tym miejscu postawić budynek o przeznaczeniu magazynowym. Moje pytanie jest następujące: (...) czytaj dalej»
-
zgłoszenie rozbiórki oraz pozwolenie na budowę
przez: ania | 2014.5.30 14:40:49
zgłoszenie rozbiórki oraz pozwolenie na budowę Dzień dobry Chciałabym rozebrać wiatę magazynową i w tym miejscu postawić budynek o przeznaczeniu magazynowym. Moje pytanie jest następujące: (...) czytaj dalej»
-
Czy pracując na umowę o pracę na 1/4 etatu moogę spodziewać się emerytury?
przez: Piotr | 2014.5.30 17:12:5
Czy pracując na umowę o pracę na 1/4 etatu moogę spodziewać się emerytury? czytaj dalej»
-
jak napisac podanie o podłoczenie licznika przedpłatowego (licznik na karte )
przez: MADALIŃSKA | 2014.5.30 19:49:45
jak napisac podanie o podłoczenie licznika przedpłatowego (licznik na karte ) czytaj dalej»
-
zadłużenie PLUS windykacja "Raport"
przez: arkos55 | 2014.5.30 22:4:14
jezu, ja nie rozumiem ludzie jak możecie sie radzic tutaj na forum?? jesli naprawde chcecie sprawe załatwić to do prawnika po konsultacje i tylko wtedy kiedy wydaje wam sie ze długu nie ma a nie powolujac (...) czytaj dalej»
(Zobacz 58 odpowiedzi) | Strony: 1 2
-
Witam w 03.2012r. zostałem zatrzymany w Niemczech za jazde po alkoholu.Miałem 1.45%. Nakaz karny,
przez: aa | 2014.5.30 23:5:44
ss aaa czytaj dalej»
-
II filar zmiana osoby uposażonej po śmierci ubezpieczonego
przez: komiks | 2014.5.31 13:58:36
Mam pytanie związane ze środkami zgromadzonymi przes osobe w II filarze, czy jest możliwość zmiany osoby uposażonej już po śmierci ubezpieczonego. Siostra zgineła w wypadku i dopiero po jej śmierci (...) czytaj dalej»
-
wykwaterowanie z mieszkania komunalnego
przez: aisog77 | 2014.5.31 15:25:35
Mam ogromny problem. Mieszkamy w mieszkaniu komunalnym 3 pokojowym 51 metrów, to jest budynek szkolny, na samej górze są mieszkania, z drugiej strony budynku znajduje się szkoła podstawowa 2 lata (...) czytaj dalej»