Archiwum Forum Wrzesień 2015
(68 tematów na forum)
-
przez: agata.piszczek | 2015.9.22 17:59:12
Oj, żebyś wiedziała. Ja już wiem, że nie wrócę do tego sklepu, choćby nie wiem jakimi promocjami kusili i na pewno go nie polecę, a nawet odradzę wszystkim, którzy będą nosili się z zamiarem (...) czytaj dalej»
-
żądanie zapłaty OC za dawno sprzedany samochód
przez: superspy | 2015.9.22 18:56:5
Witam Mam taki problem związany z OC na dawno temu sprzedany samochód, będący wtedy w naprawie bo uszkodzony i nabywca zdecydował się go kupić za grosze z opcją naprawy, lub jesli to mu się (...) czytaj dalej»
-
przez: Emil_Kot | 2015.9.23 6:47:45
Chciałbym założyć spółkę z o.o., ale ostatnio ciągle słyszę i czytam w internecie o gotowych spółkach. Czy ktoś mógłby mi napisać, czym są gotowe spółki? Z góry dziękuję. czytaj dalej»
-
"pi x sufit x podłoga" = windykacja nalezności
przez: KarolGe | 2015.9.23 9:11:1
Witaj, Rzeczywiście takie firmy powinny dbać o nasze zaufanie i budować pozycję w oczach społeczeństwa. Nie rozumiem ani firm, ktore lekceważą swoich klientów ani tych, które nieetyczne ściagaja (...) czytaj dalej»
-
Zakupiłem auto na licytacji komorniczej. Okazało się, że wzięto na niego kredyt.
przez: jean.lito | 2015.9.23 16:43:15
Kupiłem auto na licytacji komorniczej. Później od poprzedniego właściciela dowiedziałem się, że ponoć ma jakiś kredyt, który wziął na to auto i bank od niego żąda zwrotu auta. Czy teraz (...) czytaj dalej»
-
Temat pracy magisterskiej - włąsnosc intelektualna/autorskie
przez: keykeeper | 2015.9.24 11:50:0
Szanowni państwo, Stoje własnie przed wyborem tematu pracy magisterskiej z zakresu Prawa własnosci intelektualnej/prawa autorskiego. Czy mogliby mi Panstwo zaproponować, pomóc w znalezieniu tematu? (...) czytaj dalej»
-
przez: Kamil1621 | 2015.9.24 14:42:23
Witam. Mam problem gdyż była żona zabrania mi widywania się z nasza pięcioletnią córka. Mam przyznane przez sąd alimenty i widywanie się z nią cztery razy w miesiącu w wakacje wywiozła dziecko (...) czytaj dalej»
-
przez: edmund.zdun | 2015.9.25 9:7:25
Może Drozd.biz? Profesjonalna usługa rejestracji spółek w Wielkiej Brytanii! W tej firmie mają indywidualne podejście do klienta, za co ich cenię Skutecznie eliminują dotychczasowe niepotrzebne (...) czytaj dalej»
-
przez: Adek1358 | 2015.9.25 9:57:59
Witam. Ukonczylem niedawno 18 rok zycia i czas wziac zycie w swoje rece, moj sp. Ojciec zmarl 5 lat temu gdy bylem jeszcze niepelnoletni i znajdowalem sie w domu dziecka, ojciec byl pozbawiony wladzy rodzicielskiej (...) czytaj dalej»
-
Gmina przekształca drogę w rów pozbawiając mnie dojazdu do działki.
przez: gawrone | 2015.9.25 12:29:10
Witam Mam problem z gminą. Jestem właścicielem 3 działek położonych wzdłuż drogi która jest naniesiona na wszystkich mapach geodezyjnych i ma swój nr (istnieje ta droga odkąd pamięta to (...) czytaj dalej»
-
Problem w kwestii dziedziczenia przez rodzeństwo zmarłej żony.
przez: paver | 2015.9.25 13:18:58
Witam Mamy w rodzinie następujący problem. Małżeństwo bez dzieci. Żona zmarła. Z tego co wiem dziedziczy mąż i rodzice zmarłej żony. Ojciec zmarłej żony nie żyje wiec teoretycznie dziedziczą (...) czytaj dalej»
-
Odmowa zapłaty odszkodowania - UNIQA
przez: kszta | 2015.9.25 21:46:50
ja bym spróbowała z Votum, zajmują się dochodzeniem odszkodowań w kłopotliwych przypadkach, więc myśle, że mogliby Ci jakoś pomów w tej kwestii czytaj dalej»
-
przez: Arci | 2015.9.26 18:22:37
zatrzymane prawo jazy witam zostało mi zatrzymane prawo jazdy dzisiaj rano w pierwszym pomiarze wykazało 0-13 a w drugim 0-10 mam sie zgłosic na komende w sprawie zeznania a pracuje w uk mam takie pytane (...) czytaj dalej»
-
Czy aneks do umowy zlecenie może działać wstecz?
przez: Bohna | 2015.9.27 22:58:51
Podpisywałam umowę zlecenie w marcu br. w międzyczasie wydarzył się w pracy pewien incydent, na który został stworzyny aneks do umowy. Podpisałam ten aneks, we wrześniu br. dodam że nie ma nigdzie (...) czytaj dalej»
-
przez: Muza19 | 2015.9.28 10:16:44
Mój przyjaciel jest 5 lat po rozwodzie teraz maja mediację i eks żoną nie zgadza się na widzenia ojca z dziećmi teraz dowiedziała się że jej eks mąż kogoś ma i mówi że żadne baba nie bedzie (...) czytaj dalej»
-
Problem z bratem, który czyni wspólne mieszkanie bardzo uciążliwym
przez: bronciaaa1234 | 2015.9.29 14:45:55
Witam, mam 20 lat. Mieszkam z siostrą (młodszą o 6 lat), mamą (która jest właścicielką) i bratem (ma on 26 lat). Problem polega na tym że brat czyni wspólne zamieszkiwanie bardzo uciążliwym. (...) czytaj dalej»
-
jak wrocic do Polski z dzieckiem, pomozcie!
przez: beatkamat | 2015.9.29 17:33:39
Mieszkam we Francji w wolnym zwiazku z polakiem. Nasz syn urodzil sie tutaj, ale jest zapisany w urzedzie francuskim i w polskim, ma polski dowod osobisty (niestety juz nie wazny) jest tez zameldowany (...) czytaj dalej»
-
Nagana po okresie wypowiedzenia
przez: motylowska | 2015.9.30 21:32:12
Witam, dnia 5 września 2015 powiadomiłam pracodawcę o wypowiedzeniu umowy w formie elektronicznej. W poniedziałek 7.09 pracodawca podpisał osobiście moje wypowiedzenie z datą 5 września. Obowiązywał (...) czytaj dalej»