Archiwum Forum Listopad 2022
(32 tematów na forum)
-
przez: wiatraczek86 | 2022.11.2 12:49:25
Witam. W ostatnim miesiącu przekroczyłam kwotę wolną od zajęcia na moim koncie bankowym. Jednym z przychodów był dodatek Covidowy, ale nie był ostatnim przelewem przychodzącym. Kwota przekroczenia (...) czytaj dalej»
-
przez: Misia-s1 | 2022.11.2 18:31:14
Witam czy biuro nieruchomości które sprzedało działkę z utrudnionym dojazdem przez słup energetyczny jest odpowiedzialne za sytuację? Po czasie sąsiad postawił płot i okazało się że słup (...) czytaj dalej»
-
Czy świadectwo pracy może byc wysłane pocztą?
przez: swiadectwa360 | 2022.11.5 12:21:46
Witam oferujemy świadectwa : Liceum / technikum /zawodówka ! wszystkie świadectwa posiadają odpis! oraz wpis w rejestr . Świadectwa są wykonywane nie na zwykłej kartce a4 a na giloszy posiadają (...) czytaj dalej»
-
przez: swiadectwa360 | 2022.11.5 12:21:59
Witam oferujemy świadectwa : Liceum / technikum /zawodówka ! wszystkie świadectwa posiadają odpis! oraz wpis w rejestr . Świadectwa są wykonywane nie na zwykłej kartce a4 a na giloszy posiadają (...) czytaj dalej»
-
jak odzyskać świadectwo szkolne?
przez: swiadectwa360 | 2022.11.5 12:30:16
-
Pogwarancyjne reklamowanie wadliwej kuchni
przez: RafcioSki | 2022.11.6 22:20:4
Witam! Mam kuchnie na wymiar zakupiona prawie 7 lat temu. Jak się okazało szafki wiszące nie mają prawa wisieć. Do soboty wisiały tylko na 4 zaczepach i podparte lodówką. Po awarii lodówki i jej (...) czytaj dalej»
-
Jak założyć własną firmę transportową?
przez: RadAdamczyk | 2022.11.7 11:17:12
Branża transportowa to jedna z niewielu branż, która rok rocznie się rozwija. Wybór formy prowadzenia działalności gospodarczej to jedna z najważniejszych kwestii podczas zakładania własnego (...) czytaj dalej»
-
przez: andrzej_kowalewski | 2022.11.8 15:15:36
wciąż? bo znalazłem artykuł apropos https://rememberme-forever.pl/przepisy-prawa-w-polsce-i-za-granica/ mówiący o zmianie tego czytaj dalej»
-
przez: remi_c | 2022.11.8 17:41:55
Czy budując dom w granicy działki (mpzp na to pozwala, stosując ścianę oddzielenia ppoż bez otworów) w przyszłości sąsiad będzie mógł się do mojego domu ?dostawić? ? Jak z fundamentami? (...) czytaj dalej»
-
przez: semlip72 | 2022.11.9 23:6:30
Witam, szukam wzoru do zaadoptowania umowy dotyczącej usługi szkoleń on line z opcją rejestrowania i sprzedaży dostępu do szkoleń. będę wdzięczny za pomoc czytaj dalej»
-
przez: KarolinaSz88 | 2022.11.10 13:57:37
Witam. Jestem w oczekawinaniu terminu sprawy rozwodowej. Pytanie jest związane z tematem samochodu zakupionego jeszcze przed zawarciem ślubu ale jednak podczas wspólnego życia i prowadzenia gospodarstwa (...) czytaj dalej»
-
przez: makrol | 2022.11.10 20:26:32
Zakupiłem dzisiaj w jednym z popularnych sklepów z elektroniką pewien produkt jednak sprzedawca sprzedał mi inny produkt niż ten o który go poprosiłem. Zdałem sobie z tego sprawę dopiero w tedy (...) czytaj dalej»
-
Osoba prywatna, sprzedaż licencji do programu
przez: ziomalxmpc | 2022.11.12 21:3:27
Witam, przejdę od razu do sedna. Napisałem program, samodzielnie w wolnym czasie, który chcę sprzedać. Chcę mieć możliwość ciągłej sprzedaży, więc typowa umowa o dzieło z przekazaniem (...) czytaj dalej»
-
przez: popekplanty | 2022.11.13 12:24:1
Dzień dobry. W 2019r. kupiłem samochód w komisie. Samochód okazał się wadliwy dlatego odstąpiłem od umowy. Sprzedawca nie chciał zwrócić pieniędzy więc złożyłem pozew do sądu. Wygrałem, (...) czytaj dalej»
-
Dodatkowe wyposażenie samochodu
przez: JMKFA | 2022.11.13 13:8:14
Dzień dobry. Piszę w sprawie legalności dodatkowego wyposażenia do samochodu, w celach reklamowych bądź informacyjnych. Czy takie oto urządzenie, pod warunkiem korzystania zgodnie z przeznaczenia, (...) czytaj dalej»
-
Mój ojciec próbuje mnie znowu oszukać.
przez: diesoon | 2022.11.14 17:3:6
Mój ojciec jest patologicznym kłamcą. Wrobił mnie w różne kłopoty, i teraz znowu próbuje mnie oszukać. Ale przejdźmy do meritum. Proszę o cierpliwość, staram sie opisać wszystko jak najdokładniej. W (...) czytaj dalej»
-
Umorzenie spłaty po podziale majątku a podatek
przez: gwiazdka123 | 2022.11.16 22:55:31
Witam, Mam sytuację gdzie małżeństwo rozwiodło się i ich majątkiem wspólnym jest nieruchomość. Właścicielem nieruchomości jest Pani jednak sąd orzekł spłatę w określonej kwocie dla (...) czytaj dalej»
-
przez: Danlopp | 2022.11.17 9:4:38
Witam, Potrzebuje pomocy w rozwiązaniu moich wątpliwości dotyczących prowadzenia szkółki roślin. Kilka lat temu po wielu godzinach spędzonych na poradnikach youtube dotyczących rozmnażania (...) czytaj dalej»
-
Jak wybrać rzetelnego bukmachera?
przez: DawidGrzeszkowic | 2022.11.18 19:17:0
href [URL]https://e-prawnik.pl/forum/jak-wybrac-rzetelnego-bukmachera-1.html[/URL] czytaj dalej»
-
Zatrudnij profesjonalnych hakerów! (Telegram: @Blackhat_plug)
przez: PavelMiron | 2022.11.18 20:22:7
Jesteśmy zespołem profesjonalnych hakerów. Nasza wiedza specjalistyczna obejmuje programowanie, uruchamianie exploitów i konfigurowanie ataków DDoS, bazy danych, SEO i projektowanie stron internetowych, (...) czytaj dalej»
-
przez: rogal88 | 2022.11.21 13:16:31
Dzień dobry. Jestem w konflikcie z moim byłym pracodawcą. Nie wypłacił mi wynagrodzenia za okres 2 msc, dodatkowo złożył na mnie donosy do prokuratury na rzekome przywłaszczenia mienia i pieniędzy (...) czytaj dalej»
-
przez: teija | 2022.11.22 13:12:55
Dzień dobry, Pisze w sprawie sprzedawcy z allegro. Chciałam zwrócić produkt, który zakupiłam. Z tego co się dowiedziałam, każdy ma prawo do zwrotu towaru, ale nie w sytuacji gdy został on (...) czytaj dalej»
-
Dziwne stwierdzenie szkody całkowitej.
przez: Goli1508 | 2022.11.23 20:46:25
Kolizja z oc sprawcy: Po oględzinach rzecoznawcy : Szkoda 8000 Po tygodniu ubezpieczyciel wysyła mi dokumenty i sprawa ma się następująco: Wartość auta 10 200 i twierdzi że po naprawie Wartość (...) czytaj dalej»
-
przez: mati2022 | 2022.11.23 22:58:25
Hej, jeden z moich znajomych korzystał i pełna profeska. Tak więc polecam pójście do laboratorium, ale wiem że można taki test wykonać bez konieczności wizty w laboratorium. Kiedyś szukałem (...) czytaj dalej»
-
Oszustwo przy zakupie rzeczy od osoby prywatnej
przez: ukash1 | 2022.11.25 21:3:56
Dzień dobry, mam następujący problem. Córka zakupiła od osoby prywatnej kurtkę- poza platformą vinted, na której była ona wystawiona (zwykła wysyłka za pobraniem). Kurtka jest niezgodna z opisem (...) czytaj dalej»
-
przez: karrieyuan | 2022.11.26 20:47:31
Żeby szczególniej dowiedzieć się o https://youthempowered.pl/ możliwych sposobach zasilania konta lub wypłaty wygranych środków, warto przeczytać informację zamieszczoną w zakładce Płatności, (...) czytaj dalej»
-
przez: BARLOMINOTWARDOWSKIEGO | 2022.11.28 9:26:9
Dzień dobry. Wynajmowałam dom w Barłominie gmina Luzino, ulica Twardowskiego 38. Właścicielka w domu nigdy nie mieszkała (mieszka na stałe za granicą, kupiła go i wynajmuje) Nie ma pojęcia (...) czytaj dalej»
-
Dobry adwokat Częstochowa i Poznań
przez: Mirek83 | 2022.11.28 9:44:22
Jeżeli chcesz naprawdę dobrego adwokata z Poznania który specjalizuje się w rodzinnych sprawach to polecam Kancelaria Adwokacka Adwokat Agata Koschel-Sturzbecher . Znają się na rzeczy i potrafią (...) czytaj dalej»
-
Prawo lokatora: wypowiedzenie umowy, eksmisja
przez: Angela12345 | 2022.11.28 10:21:53
Witam, wynajmuje mieszkanie i niestety ze względów ekonomicznych zalegam dwa czynsze. Wynajmujący wypowiedział mi umowę najmu w zeszłym tygodniu. Czy w okresie ochronnym może wypowiedzi mi umowę (...) czytaj dalej»
-
przez: Katnisbooks | 2022.11.29 11:47:14
Dzień dobry, Syn ma orzeczenie od niepełnosprawności z datą 25.10, ale w orzeczeniu jest zaznaczone, że niepełnosprawność jest od urodzenia. Przed uzyskaniem orzeczenia zakupiliśmy mu sprzęt (...) czytaj dalej»
-
przez: pablitto77 | 2022.11.30 15:53:20
Witam .miałem egzekucje komornicza i zawarłem ugode,wierzyciel zgodził sie umorzyć sprawe u komornika ,oczywiście musiałem zapłacić komornikowi koszty aby sprawe zamknąć .Pani w kancelarii powiedziała (...) czytaj dalej»
-
przez: Adasiek12 | 2022.11.30 18:3:53
Poczytaj dokładnie artykuły z https://conperio.pl/aktualnosci/page/3/ czytaj dalej»