Archiwum Forum Sierpień 2022
(38 tematów na forum)
-
Depresja - jak zmusić do leczenia?, Chora nie chce się leczyć...
przez: MarekPi92 | 2022.8.1 16:9:29
Rozmawiać i wspierać cały czas. czytaj dalej»
-
Przydarzył Ci się wypadek rowerowy?
przez: Aleksandra_xxx | 2022.8.3 10:0:25
Miałeś wypadek rowerowy, ponieważ droga po której jechałeś była w tragicznym stanie technicznym lub była niedostosowana do warunków atmosferycznych? Doznałeś przy tym obrażeń ciała? Postaramy (...) czytaj dalej»
-
Proteza nogi po wypadku komunikacyjnym
przez: Aleksandra_xxx | 2022.8.3 10:3:18
W październiku 2021 r. Pan Roman został tragicznie potrącony przez kierowcę, który nie zauważył zakazu wjazdu. Sprawca wypadku wjechał w poszkodowanego z taką siłą, że zmiażdżył mu prawą (...) czytaj dalej»
-
przez: Zatorek | 2022.8.3 14:9:15
Dzien dobry, Moja rozwiedziona siostra osierocila syna, chlopiec ma teraz 11 lat. Po jej smierci, chlopiec zamieszkal z ojciem. Gdy spotkalismy sie po 2 latach rozlaki ( przez covida)chlopiec opowiedzial (...) czytaj dalej»
-
przez: Zatorek | 2022.8.3 14:10:19
Dzien dobry, Moja rozwiedziona siostra osierocila syna, chlopiec ma teraz 11 lat. Po jej smierci, chlopiec zamieszkal z ojciem. Gdy spotkalismy sie po 2 latach rozlaki ( przez covida)chlopiec opowiedzial (...) czytaj dalej»
-
Umowa Kupna Sprzedaży pojazdu mechanicznego
przez: *********19@*2.** | 2022.8.5 19:11:40
Dzień dobry. Nie wiem od czego zacząć więc przejdę od razu do rzeczy. 13.07.2022 r. kupiłem auto od osoby prywatnej był to mężczyzna mówił że to auto jest jego żony i że sprzedaje ponieważ (...) czytaj dalej»
-
przez: Qbik77 | 2022.8.6 12:35:5
Witam. Miesiąc temu złożyłem pozew o ustalenie ojcostwa. Po około miesiącu dostałem zawiadomienie o następującej treści: ZAWIADOMIENIE O ZWROCIE PISMA PROCESOWEGO Sąd Rejonowy dla Łodzi-Śrudmieścia (...) czytaj dalej»
-
Wypadek samochodowy rodzeństwa
przez: Aleksandra_xxx | 2022.8.8 10:49:40
W 2021 r. poważnemu wypadkowi komunikacyjnemu uległo rodzeństwo ? siedemnastoletni Damian i osiemnastoletnia Olga. Byli oni pasażerami samochodu prowadzonego przez ich matkę, która wpadła w poślizg. (...) czytaj dalej»
-
Rekordowe odszkodowanie - 3 878 562 zł!
przez: Aleksandra_xxx | 2022.8.8 10:51:7
Blisko 4 lata temu nasz klient uległ poważnemu wypadkowi komunikacyjnemu, w wyniku którego, doznał uszkodzenia rdzenia kręgowego, co spowodowało paraliż kończyn dolnych. Specjaliści z dziedziny (...) czytaj dalej»
-
powoływanie się na rozwiązanie równoważne po ogłoszeniu oferty najkorzystniejszej
przez: peppino | 2022.8.9 23:52:7
Brałem udział w przetargu gdzie w momencie składania oferty wiedziałem że zamawijący wymaga rzeczy która nie jest już produkowana dlatego zaznaczyłem w formularzu ofertowym że powołuje się (...) czytaj dalej»
-
przez: Mrsuicidesheep | 2022.8.12 2:27:23
Jestem sprawcą potracenia rowerzystki w którym poszkodowana doznała złamania ręki i żebra czy z automatu sprawa zostanie potraktowana jako średni uszczerbek na zdrowiu? Co mi grozi? Czy postępowanie (...) czytaj dalej»
-
przez: miczkaa19 | 2022.8.12 14:23:27
Witam, prosze o porade, mialam dlug w santander na 4200, w lipcu tego roku odezwalo sie do mnie Intrum, dogadalismy sie ze splace im 1000 zl w lipcu a 10 sierpnia reszte, tak też prawie zrobiłam. Od (...) czytaj dalej»
-
Zapytanie dotyczące umożenie wykroczenia przez policję
przez: Fumagalli | 2022.8.13 23:1:31
Witam, W kwietniu zeszłego roku otrzymałem propozycję przyjęcia mandatu za brak maseczki na świeżym powietrzu przez policję. Początkiem maja byłem na komendzie złożyć zeznania. Natomiast (...) czytaj dalej»
-
Manager rehabilitacji - przełomowy projekt
przez: Aleksandra_xxx | 2022.8.16 12:21:45
Wypadek czy też nagłe poważne zachorowanie niosą ze sobą szereg problemów. Nie chodzi wyłącznie o problemy natury medycznej, ale również o pojawiające się pytania skąd wziąć środki na leczenie (...) czytaj dalej»
-
Jak ważne jest wykonanie niezależnej opinii medycznej?
przez: Aleksandra_xxx | 2022.8.16 12:29:2
Kancelaria Vox Veritas pomaga zrealizować niezależne opinie lekarskie ortopedów, neurologów, psychiatrów i rehabilitantów. Dzięki nim można zapoznać się z rzeczywistym stanem zdrowia i stopniem (...) czytaj dalej»
-
Rekordowa renta - czy już o niej słyszałeś?
przez: Aleksandra_xxx | 2022.8.17 9:15:19
W momencie, gdy Pan Jacek został poszkodowany w wypadku samochodowym, jego życie zmieniło się diametralnie. Odniósł on bardzo poważny uraz czaszkowo-mózgowy. Miał złamane obie kości lewego przedramienia. (...) czytaj dalej»
-
REHA-HELP - kompleksowa pomoc prawno-medyczna
przez: Aleksandra_xxx | 2022.8.17 9:19:13
1 marca 2022 r. w szpitalu miejskim w Siemianowicach Śląskich swoją działalność rozpoczęło wyjątkowe Biuro Interwencji Prawno Medycznych Reha-Help dla ofiar wypadków komunikacyjnych i zdarzeń (...) czytaj dalej»
-
Zasiłek macierzyński z ZUS a rozpoczęcie pracy
przez: Nitivia | 2022.8.17 22:40:22
Dzień dobry W 2021 pracowałam dla firmy X przez pośrednika pracy. W marcu 2021 zaszłam w ciąże. Moja umowa była ważna do końca czerwca 2021. W związku z zawieszeniem działalności firmy X (...) czytaj dalej»
-
Ważność umowy sprzedaży nieruchomości
przez: scolfes15 | 2022.8.18 14:43:50
Dzień dobry, mam pytanie dotyczące ważności umowy sprzedaży nieruchomości. W 1992 roku moja mama sprzedała kiosk ruchu. Prowadziła go przez 6 miesięcy. Od tego czasu minęło 30 lat. Wczoraj (...) czytaj dalej»
-
Skąd wziąć regulamin sklepu internetowego
przez: Mniszek | 2022.8.19 12:37:34
Poleciłabym raczej umówić się na konsultację z prawnikiem, niech to on przygotuje ci regulamin sklepu. Tutaj https://katowicelove.pl/20220628490948/kiedy-regulamin-sklepu-internetowego-jest-niezgodny-z-prawem (...) czytaj dalej»
-
Ustawa o pomocy Państwa w ponoszeniu wydatków mieszkaniowych
przez: Givampa | 2022.8.19 17:24:50
Witam serdecznie, Potrzebuje pomocy związanej z ustawą tzw mieszkanie na start, która zakłada dopłaty do czynszów mieszkań wynajmowanych. I tak wysokość dopłaty do wynajmu obliczane są na (...) czytaj dalej»
-
przez: Kazma | 2022.8.20 21:15:14
Witam serdecznie. Zmagam się z problemem który pojawia się na "wspólnej" drodze dojazdowej ( kostka ) która przebiega tuż przy moim domu a w zasadzie jest częścią podwórka po której się poruszam. (...) czytaj dalej»
-
Darowizna GOTÓWKI od rodziny bez dowodu jej otrzymania a zwolnienie od podatku
przez: mr_vindicatio | 2022.8.21 14:34:1
Na skutek zawarcia ustnej umowy darowizny otrzymałem ?z ręki do ręki? od dziadków 40.000,00 złotych w formie gotówki (banknoty) w maju 2022 roku, które wpłaciłem sam na swój rachunek bankowy. Chciałem (...) czytaj dalej»
-
Czy na zrobotyzowaną rehabilitację można uzyskać rentę?
przez: Aleksandra_xxx | 2022.8.22 10:26:41
Zgodnie z art. 444 § 2 kc ?jeżeli poszkodowany utracił całkowicie lub częściowo zdolność do pracy zarobkowej albo jeżeli zwiększyły się jego potrzeby lub zmniejszyły widoki powodzenia na przyszłość, (...) czytaj dalej»
-
Fundacja Podaruj Dobro - 0% prowizji od wypłat
przez: Aleksandra_xxx | 2022.8.22 10:33:35
Fundacja Podaruj Dobro to organizacją pożytku publicznego. Jej misją jest świadczenie wielopłaszczyznowej pomocy osobom poszkodowanym w wypadkach komunikacyjnych oraz tym, które z innych przyczyn (...) czytaj dalej»
-
przez: Jasiek00 | 2022.8.22 11:31:0
Podpisałem umowę z fotografem o sesje zdjeciowa, w której pojawił się zapis o konieczności zapłaty za usługę nawet jeśli nie dojdzie do skutku jej realizacja. Niestety sesja się nie odbędzie (...) czytaj dalej»
-
Wynagrodzenie zasadnie a podwyżka płacy minimalnej
przez: Asia8811 | 2022.8.22 15:51:54
Ostatnio ciągle słychać o podwyżkach płacy minimalnej. Czy pensja podstawowa może ,,dogonić '' wyższe wynagrodzenie za umowie? Co wtedy? Czy wraz ze wzrostem płacy minimalnej powinna rosnąć (...) czytaj dalej»
-
przez: kadecik | 2022.8.23 8:54:42
Witam. Pod koniec stycznia 2021 kupiliśmy z żoną nieruchomość (mieszkanie w kamienicy). Poprzedni właściciel, który użytkował to mieszkanie był właścicielem od 2007 roku. Wcześniej inny (...) czytaj dalej»
-
przez: kadecik | 2022.8.23 9:13:51
Witam. Pod koniec stycznia 2021 kupiliśmy z żoną nieruchomość (mieszkanie w kamienicy). Poprzedni właściciel, który użytkował to mieszkanie był właścicielem od 2007 roku. Wcześniej inny właściciel (...) czytaj dalej»
-
Podatek od akcji zagranicznych a późniejsze przewalutowanie. [
przez: foobar | 2022.8.24 0:17:0
Dzień dobry, Jestem zatrudniony na UOP i dostałem od pracodawcy akcje. Jest to zakup akcji po koszcie 0. Jaki zapłacę podatek jeżeli najpierw je sprzedam i otrzymam dolary a potem te dolary przewalutuje? Załóżmy (...) czytaj dalej»
-
Potzrebuje oświadczenie o 2 rodzinach w 1 domu.
przez: Alano16 | 2022.8.24 12:54:55
Witam potrzebuje napisać oświadczenie o tym że córka mieszka w jednym domu ze mną ale oddzielnie . czytaj dalej»
-
Pomoc prawna i medyczna właśnie dla Ciebie
przez: Aleksandra_xxx | 2022.8.26 10:34:18
Vox Veritas to kancelaria prawno-medyczna, która pomoże Ci w następujących sprawach: - śmierć bliskich - obrażenia ciała w wypadkach komunikacyjnych, losowych i w pracy - dziedziczenie OFE/ZUS - (...) czytaj dalej»
-
Pomoc prawna i medyczna właśnie dla Ciebie
przez: Aleksandra_xxx | 2022.8.26 10:35:13
Vox Veritas to kancelaria prawno-medyczna, która pomoże Ci w następujących sprawach: - śmierć bliskich - obrażenia ciała w wypadkach komunikacyjnych, losowych i w pracy - dziedziczenie OFE/ZUS - (...) czytaj dalej»
-
przez: Aleksandra_xxx | 2022.8.29 9:32:53
Chcesz odzyskać środki po zmarłym bliskim? Nie wiesz jak się do tego zabrać? Przygotuj następujące dokumenty: - akt zgonu zmarłego - swój akt urodzenia/małżeństwa - ostatni numer funduszu (...) czytaj dalej»
-
przez: Aleksandra_xxx | 2022.8.29 9:33:50
Czym jest wypadek przy pracy? Jest nim nagłe zdarzenie o charakterze zewnętrznym, do którego dochodzi podczas wykonywania obowiązków zawodowych ? zarówno na polecenie pracodawcy, jak i bez wyraźnego (...) czytaj dalej»
-
przez: fxtomek | 2022.8.29 11:16:29
Dzień dobry, Otrzymałem wypłatę oraz zaliczkę na podatek dochodowy od pracodwacy, jednak nie mam ukończonego 26 roku życia. W takim wypadku powinienem zapłacić tą zaliczkę gdzieś, czy jak (...) czytaj dalej»
-
przez: marian44 | 2022.8.29 16:16:36
Dzień dobry Mam nad sobą sąsiada który z balkonu trzepie pościel i koce. Myje też balkon mopem a potem obstukuje tego mopa o ścianę i krawędź balkonu. Cały brud i kurz leci na moje okna i parapet (...) czytaj dalej»
-
przez: o2620z | 2022.8.29 18:1:52
Dzień dobry, moje pytanie dotyczy 3 studentów uczelni na której uczę. Pierwszy problem to ucieczka z wynajmowanego mieszkania bez uregulowania wszystkich należności. Druga, dużo bardziej oburzająca, (...) czytaj dalej»