Archiwum Forum Grudzień 2023
(29 tematów na forum)
-
przez: Pliszkaoszust | 2023.12.2 4:48:32
Mariusz Pliszka to oszust i zlodziej czytaj dalej»
-
Kopiowanie designu mebli z zagranicy
przez: adamszeroone | 2023.12.2 17:44:34
Witam. Znalazłem mebel, który był produkowany w latach 60-70 w Austrii przez pewnego artystę dla fabryki mebli. Artysta już nie żyje od lat 90, a firma nie sprzedaje tego modelu mebla. Także nie (...) czytaj dalej»
-
Sprzedaż z wolnej ręki, urząd skarbowy
przez: MaroAro12 | 2023.12.3 12:51:57
Witam, przychodzę z pewnym pytaniem na które nie mogę znaleźć odpowiedzi. Czy urząd skarbowy podczas sprzedaży ruchomości z tzw. ''wolnej ręki'' może dokonać takiej sprzedaży telefonicznie (...) czytaj dalej»
-
Zarabianie w internecie a podatek
przez: accapella | 2023.12.6 16:44:40
BetOnRed to kwintesencja rozrywki hazardowej online! Ich szybka i łatwa w rejestracji platforma sprawia, że rozpoczęcie przygody z grami losowymi staje się prawdziwą przyjemnością. Bogata oferta (...) czytaj dalej»
-
koncesja na import alkoholu z Ukrainy
przez: accapella | 2023.12.6 16:46:14
BetOnRed to kwintesencja rozrywki hazardowej online! Ich szybka i łatwa w rejestracji platforma sprawia, że rozpoczęcie przygody z grami losowymi staje się prawdziwą przyjemnością. Bogata oferta (...) czytaj dalej»
-
przez: pylka83 | 2023.12.8 13:38:42
Dzień dobry, Prośba o informacje czy można znieść współwłasność z gospodarstwa rolnego. 4 współwłaścicieli. Wycena rzeczoznawcy. Całe gospodarstwo składa się z: - nr 83 - powierzchnia (...) czytaj dalej»
-
Renta rodzinna a art. 55a ustawy emerytalnej
przez: Ja700 | 2023.12.9 7:50:35
Dzień dobry, otrzymałem rentę rodzinną po zmarłym ojcu i w decyzji o jej przyznaniu napisano mi , że ZUS może przeliczyć wysokość świadczenia zmarłego zgodnie z art. 55a ustawy emerytalnej, (...) czytaj dalej»
-
Urlop rodzicielski I zwolnienie
przez: Mastermaiii | 2023.12.11 16:54:14
Witam, proszę o poradę czy wszystko było zgodne z prawem. Sytuacja wygląda tak że złożyłem wniosek I urlop ojcowski 2tyg I po tym wniosek o urlop rodzicielski 9 tyg z tym że we wniosku o urlop (...) czytaj dalej»
-
Obowiązek nauki - konsekwencje rodzica
przez: peter766 | 2023.12.12 8:49:53
hey! ???? widze, ze masz naprawde trudna sytuacje z synem i to naprawde musi byc dla ciebie stresujace. ???? zaczne od tego, ze obowiazek szkolny jest wazny, ale wydaje mi sie, ze w takiej sytuacji jak (...) czytaj dalej»
-
jak umotywować podanie o zapomogę z funduszu socjalnego?
przez: peter766 | 2023.12.12 8:59:50
piszac podanie o zapomoge z funduszu socjalnego, wazne jest, abys byl szczery i dokladnie opisal swoja sytuacje. ???? zacznij od wyjasnienia, dlaczego potrzebujesz wsparcia, np. z powodu trudnosci finansowych, (...) czytaj dalej»
-
przez: peter766 | 2023.12.12 9:11:14
po zmianie imienia w urzedzie stanu cywilnego, wazne jest, by zaktualizowac wszystkie oficjalne dokumenty i konta. masz na to zazwyczaj kilka miesiecy, ale warto to zrobic jak najszybciej. tak, powinienes (...) czytaj dalej»
-
Czy za niezapłącenie kosztów sądowych mając zawiasy może grozić odsiadka?
przez: peter766 | 2023.12.12 9:23:19
hej! ???? no wiec, sprawa wyglada tak, ze jesli Twoj przyjaciel zostal skazany na zaplate kosztow sadowych i ich nie zaplacil, to faktycznie moze miec problem. ???? komornik, jak sam zauwazyles, probuje (...) czytaj dalej»
-
Działania Syndyka po Ogłoszeniu Upadłości Osoby Fizycznej
przez: peter766 | 2023.12.12 9:40:13
wazne jest, aby pamietac, ze w przypadku upadlosci konsumenckiej, syndyk ma swoje obowiazki i zasady, ktorymi sie kieruje. czasami moze to wydawac sie niezrozumiale dla osob niezwiazanych z prawem. ??????? (...) czytaj dalej»
-
przez: lucas90 | 2023.12.13 14:21:11
Samodzielne pisanie wniosku wymaga dobrej znajomości tematu i to będzie kluczowe. Ewentualnie śledzić można takie strony jak https://upadlosckonsumencka.com.pl/, gdzie się na ten temat nieco więcej (...) czytaj dalej»
-
przez: lucas90 | 2023.12.13 14:22:55
Sporo ciekawych informacji o samym procesie upadłości jest w ebooku https://upadlosckonsumencka.com.pl/. Jak nie chcesz zatrudniać do tego prawnika to na pewno takie wsparcie będzie przydatne, warto (...) czytaj dalej»
-
Zatrzymanie laptopa przez policje
przez: Majki911 | 2023.12.13 20:9:5
Dzień dobry. Proszę o wsparcie osób znających się na tego typu sprawach. W ostatnich dniach w związku z podejrzeniem piractwa oprogramowania, policja odwiedziła mnie z nakazem przeszukania i (...) czytaj dalej»
-
Potrącenie beż uszczerbku duzego uszczerbku
przez: Waldemar55 | 2023.12.15 18:36:39
Przepraszam,Panią ** I zapraszam czytaj dalej»
-
Niesłusznie Naliczona opłata Allegro protect - Gdzie to zgłosić?
przez: stolgar | 2023.12.15 22:59:44
Witam. Sprzedawałem laptopa. Wszystko było ok. Kupujący otrzymał towar i myślałem , że wszystko jest w porządku. Teraz loguje się na konto i patrze , że została mi naliczona jakaś kwota z tytułu (...) czytaj dalej»
-
Odszkodowanie tylko dla żony zmarłego, a prawo dzieci do odprawy pośmiertnej
przez: majbo10 | 2023.12.19 10:29:49
Zmarł nasz pracownik, który był przez nas ubezpieczony na życie (polisa opłacona przez nas), przy czym jedyną osobą uposażoną była jego żona i jej ubezpieczyciel wypłacił stosowne odszkodowanie. (...) czytaj dalej»
-
przez: Paraklet | 2023.12.19 21:1:22
Witam jakie są szanse odzyskania pieniędzy wysłanych za pomocą blika? sytuacja wygląda tak znajomy wysłał bratu pieniądze za pomocą jego numeru telefonu ale okazało się że otrzymany numer na (...) czytaj dalej»
-
PODATEK - SPADEK - NIERUCHOMOŚĆ
przez: AsiaReee | 2023.12.19 22:6:9
Witam. Otrzymałam w spadku mieszkanie. Należę do II grupy podatkowej. Czy mógłby mi ktoś obliczyć, przybliżoną kwotę podatku, jaką będę musiała zapłacić do Urzędu Skarbowego? Mieszkanie (...) czytaj dalej»
-
przez: ****************010302007@****. | 2023.12.23 13:59:22
Witam serdecznie mam problem który,spędza mi sen z powiek a mianowicie chodzi o zwolnienia grupowe nie z winy pracownika tylko pracodawcy ustawa z dnia 13 marca 2003 roku. W dniu 30.11 dowiedzieliśmy (...) czytaj dalej»
-
niezadowolenie z usługi fryzjerskiej - co robić?
przez: adwokatanna | 2023.12.29 11:5:30
Oczywiście, zwróć się do swojego fryzjera, opisz sytuację i wyraź swoje rozczarowanie związane z niezadowalającym rezultatem usługi. Przedstaw paragon, który potwierdza Twoje dokonane płatności, (...) czytaj dalej»
-
Podział mieszkania kupionego przez 2 osoby fizyczne
przez: michalkulczycki | 2023.12.29 23:6:18
Witam, mam taką sytuacje, otóż sprzedałem dom po spadku po mamie, aby wraz z partnerką i dzieckiem wyprowadzić się do większego miasta. Przy zakupie mieszkania (przy akcie notarialnym ) przekazałem (...) czytaj dalej»
-
przez: mkra81 | 2023.12.30 16:27:28
Ja od lat korzystam z pomocy doradców z Phinance przy wyborze ubezpieczeń. Dzięki temu mam pewność, że wybieram najlepszą opcję i będę zadowolona. czytaj dalej»
-
Jakiego ubezpieczyciela wybrać -Rzeszów
przez: mkra81 | 2023.12.30 16:28:48
Najlepiej skontaktować się z doradcami z Phinance i przedstawić im swoją sytuację i potrzeby. Jestem pewna, że pomogą i doradzą najlepszą opcję. czytaj dalej»
-
Stare budownictwo- jakie ubezpieczenie po zalaniu
przez: mkra81 | 2023.12.30 19:44:40
W kwestii ubezpieczeń polecam doradców z Phinance. Przyjrzą się sprawie i doradzą co można zrobić i czy ewentualnie wybrać inną, korzystniejszą opcję. czytaj dalej»
-
Problem z wypłatą odszkodowania :(
przez: mkra81 | 2023.12.31 2:40:55
Z własnego doświadczenia polecam zwrócić się do doradców z Phinance. Od lat korzystam z ich usług w sprawach związanych z finansami i jestem bardzo zadowolony. Wręcz ręczę za zawsze pełen profesjonalizm (...) czytaj dalej»
-
przez: mkra81 | 2023.12.31 2:54:6
Najlepsze porównanie ofert zrobią doradcy z Phinance. Odkąd korzystam z ich usług, naprawdę jestem zadowolona z opcji ubezpieczeń z jakich korzystałam. czytaj dalej»