Re: ODSZKODOWANIE za słup / linia energetyczna na działce
Wysłany: 2011-11-27 20:14:42
Szanowni Państwo. Zwracam się do osób, które chcą się coś na temat odszkodowań za słupy dowiedziec i do osób, z którymi już miałem kontakt i może nie wszystko zrozumieli. Procedura jest, tak jak kolega napisał, faktycznie skomplikowana.
My zajmujemy się sprawami służebności i odszkodowaniami za bezumowne korzystanie z gruntu od dłuższego czasu.. Wypowiadałem się również już na forum. Wyjaśniam jeszcze raz.
1. Nikt nie może dac gwarancji 100% wygrania sprawy, ponieważ to nie my decydujemy tylko sąd, jeśli oczywiście sprawa trafi do sądu.
2. Nie jesteśmy w stanie podac ?od ręki? kwoty jaką Państwo możecie otrzymac, ponieważ każdą sprawę należy wycenic, a nie trwa to pięc minut to jest również skomplikowana praca wymagająca czasu, a ponadto należy miec więcej danych, a nie tylko ile słupów.(moja wcześniejsza wypowiedź na forum).
3. Procedura trwa min. 12-16 miesięcy
4. Za pracę należy się wynagrodzenie, również dla nas, nie robimy nic za darmo, wszystko kosztuje. Tak jak Państwo chcą zarobic tak i my. U nas są opłaty wstępne. Jeśli jakaś firma twierdzi, że opłat wstępnych nie biorą to na pewno słono zapłacicie w późniejszym etapie i nie będzie to mała kwota.
5. Proszę o kontakt tylko osoby naprawdę zdecydowane. Ja rozumiem, że nie chcecie Państwo inwestowac w niepewne, ale nie ma innej procedury. Ktoś tę pracę musi wykonac i ktoś musi za to miec zapłacone. Za inne odszkodowania nie pobieramy opłat wstępnych, ale w przypadku służebności przesyłu jest to inna procedura i wymaga więcej pracy.
Specjalizujemy się w temacie już od chwili wejścia ustawy o służebności przesyłu. Gdyby nie było możliwości wygrania sprawy nie zajmowalibyśmy się tym, bo szkoda naszego czasu i naszej pracy oraz Państwa.
U nas w pierwszej kolejności określa się orientacyjną wysokośc odszkodowania i dopiero wówczas decydujecie się Państwo, czy Wam się to opłaca czy nie. Przed podpisaniem umowy konsultacji udziela prawnik jeśli jest taka potrzeba. Wszystko jest jasne "za i przeciw".
Zapraszam naprawdę zdecydowanych. Jest o co walczyc. mój adres wlodek@medium.pila.pl tel600023799
Odpowiedz