Archiwum Forum Kwiecień 2007
(76 tematów na forum)
-
Zasiedzenie gruntów przez sąsiada - czy może po śmierci ojca rościć prawa
przez: Piotr888 | 2007.4.21 14:12:24
Tzm. podatku od gruntów rolnych nie płacimy, ponieważ są one ustawowo zwolnione z takiego podatku ze względu na V i VI klasę ziemi. Podatek jest opłacamy jedynie za budynek mieszkalny, który znajduje (...) czytaj dalej»
-
Skarga konstytucyjna - wymogi i wzór dokumentu dla studenta
przez: morgane | 2007.4.21 22:17:23
witam, jestem studentką pierwszego roku administracji. dostałam zadanie-napisac skargę konstytucyjną. mam pytanie: jak to zrobić, aby skarga spełniała wszystkie wymogi? jak ma wyglądać wizualnie (...) czytaj dalej»
-
Bezskuteczna egzekucja wyrobu sądu pracy - co dalej
przez: Janussz | 2007.4.22 11:39:0
Pracowałem w firmir Transportowej BENEDYKT KOZBER mieszczącej się na ul. Wyzwolenia 178 w KRYRACH , od 2001 roku do Września 2006.przez ostatnie pół roku nie dostawaliśmy wynagrodzenia a jest nas (...) czytaj dalej»
-
Zarzut przywłaszczenia za wynajęcie wspólnego pomieszczenia
przez: krzych5 | 2007.4.22 14:14:50
witam.czy moglby mi ktos pomoc doradzic,podac jakies orzeczenia z art.284 pkt 1kk.mam zarzut z tego art(przywlaszczenie).a dotyczy tego ze wynajalem sam pomieszczenie w calosci bedac wspolwlascicielem (...) czytaj dalej»
-
Znalezienie ecstasy u kierowcy - co grozi pasażerom
przez: Lotek997 | 2007.4.22 14:34:54
Witam! mam takie pytanie siedzialismy we 3 w samochodzie pod dyskoteką i ochrona podeszła do nas i znależli u kierowcy 7 tabletek extazy ja z drugim kolegą nic nie wiedzieliśmy o tym ze on to ma przy (...) czytaj dalej»
-
Elektrownia wiatrowa nie uruchomiona - gwarancja od faktury czy uruchomienia
przez: anag1 | 2007.4.23 11:34:12
Witam Problem ogromny, kasa też. Zakupiona używana elektrowania wiatrowa umowa paźdźiernik 2007 faktura 11.2007. Do dania dzisiejszego nie uruchomiona, okazało się, że do wymiany główne łożysko. (...) czytaj dalej»
-
Wymeldowanie męża z mieszkania własnościowego ojca
przez: ww03 | 2007.4.23 12:51:8
Jestem męzatka od kilku lat. Nasz zwiazek jakis czas temu sie rozpadł i chcialabym wymeldowc maza. Mieszkamy obecnie ja i moj "byly" w mieszkaniu wlasnosciowym zapisanym na mego ojca."Byly" (...) czytaj dalej»
-
Elektrownia wiatrowa nie uruchomiona - gwarancja od faktury czy uruchomienia
przez: anag1 | 2007.4.23 13:32:5
Witam Problem ogromny, kasa też. Zakupiona używana elektrowania wiatrowa umowa paźdźiernik 2007 faktura 11.2007. Do dania dzisiejszego nie uruchomiona, okazało się, że do wymiany główne łożysko. (...) czytaj dalej»
-
Oszustwo siostry przy kupnie samochodu - jak odzyskać pieniądze
przez: mrozowskim | 2007.4.23 16:56:50
Proponuję Pani odpuścić dług i zapomnieć o sprawie dla własnej higieny psychicznej. Przypuszczalnie nie uda się Pani odzyskać pieniędzy, a szarpanie się z siostrą po sądach będzie Panią kosztować (...) czytaj dalej»
-
Zwrot wynagrodzenia do firmy ubezpieczeniowej - czy uzasadnione żądanie
przez: mrozowskim | 2007.4.23 17:2:14
Wydaje mi się, że to jest problem pracodawcy a nie Pana jako byłego pracownika. Nawet gdyby było inaczej, to z tego co pamiętam, roszczenia pracodawcy względem pracownika przedawniają się z upływem (...) czytaj dalej»
-
Pobicie do utraty przytomności z obrazeniami - postępowanie sądowe
przez: rudaaa | 2007.4.23 23:13:7
prawda była...pobili mnie i mojego chłopaka i co i nic...na komendzie spisali tylko protokół o groźbie...i tyle...żenada!!!polska rzeczywistośc czytaj dalej»
-
Bankowy tytuł egzekucyjny - odwołanie wygranie, weksel in blanco i cesja
przez: ala.n | 2007.4.24 11:26:9
każdy kto nabędzie weksel przez indos , powinien postarać sie również o deklaracje wekslową (mówię o firmie windykacyjnej , jeżeli odkupiła weksel od banku ) gdyż weksel wypełnia sie ściśle (...) czytaj dalej»
-
Były policjant składa fałszywe donosy - jak się bronić przed zemstą
przez: eldring | 2007.4.24 21:40:2
Witam Bardzo proszę o pomoc. Mój problem z sąsiadem zaczął się kiedy zgodziłem się być świadkiem w sprawie o pobicie, którgo sasiad był sprawcą. Jest to były policjant. Ze wszystkimi sąsiadami (...) czytaj dalej»
-
Umowa o pracę 0,05 etatu i dodatkowa umowa zlecenie
przez: primma85 | 2007.4.25 19:48:21
Mam podpisana umowę o pracę na 0,05 etatu z główną siedzibą firmy na 3 miesiące (okres próbny), po to, by mieć dostęp do systemu. Dodatkowo z bezpośrednim przełożonym mam umowę zlecenie na (...) czytaj dalej»
-
Praca na czarno przez miesiące - odszkodowanie i roszczenia pracownika
przez: Agnieszka1703 | 2007.4.26 12:43:8
Złoż wniosek do sądu o stwierdzenie istnienia stosunku pracy, opowiedz jak bylo, podaj świadków (tu raczej nie licz na tych , ktorzy nadal u niego pracują: -może ten zagraniczny kontrahent?)podaj (...) czytaj dalej»
-
Podział fizyczny spadku nieruchomości bez zgody współwłaściciela
przez: Adrianek1 | 2007.4.27 8:37:11
Spadek nabyło dwóch spadkobierców w udziale po 50%. Jest to duża parcela z zabudowaniami (dom mieszkalny, garaże), ogrodem. Jeden współwłaściciel, chce podziału fizycznego tego spadku, tej nieruchomości, (...) czytaj dalej»
-
Nękanie i groźby od nieletn??? byłej dziewczyny - jak się bronić
przez: IvoPage | 2007.4.27 15:53:21
oj to nieciekawie, bo już zadzwoniłem do jej matki.. powiedziałem jak sytuacja wygląda i ona przyznała mi rację, czyli jest po mojej stronie. Zdjęcia mam przesłać na jej mail'a. Co do prawa to (...) czytaj dalej»
-
Czy niepodpisane strony umowy są ważne prawnie
przez: mlodyKRAKOW | 2007.4.27 18:40:23
Witam, czy może ktoś mi pomóc w takim temacie: mam kontrakt o świadczenie usług z pewną firmą, ale podpis widnieje tylko na ostatniej czyli 6 stronie, a pięć poprzednich nie jest zaparafowanych (...) czytaj dalej»
-
Rozwód ugodowy - alimenty dla dzieci po osiemnastce
przez: anytyleniwababa | 2007.4.28 12:35:53
to juz nie jest zona tylko ktos obcy, kobiety zawsze beda stawac po stornie kobiet, a jaj jestem facet i skoro czlowiek zwiazal sie wczesnie z leniuchem , ktory nie dosc ze przeszkadzal w zarabianiu pieniedzy (...) czytaj dalej»
-
Sprzedaż domu w budowie - jak wykorzystać ulgę i przeznaczyć środki na nowy dom
przez: majka | 2007.4.28 19:10:25
należy złożyć deklarację w US., że w ciągu 12 miesięcy od sprzedaży nieruchomości pełną kwotę uzyskaną ze sprzedaży nieruchomości wykorzystasz na cele budowlane czyli zakup mieszkania budowę (...) czytaj dalej»
-
Wyprowadzka z dzieckiem za granicę bez zgody ojca - czy można?
przez: Dariusz_Gdnia | 2007.4.28 20:29:4
Who jescze nikt nie odpisal na to pytanie. Mianowicie z moich informacji ojciec dziecka musi o tym wiedziec,chyba,ze jestescie po rozwodzie. Pozdrawiam czytaj dalej»
-
Renta po przepracowaniu lat w firmie gdzie nabawiłem się choroby nerwowej
przez: psycho | 2007.4.29 0:45:47
witam, czy mozna i w jaki sposob oraz jakie warunki musza zostac sprelnione zeby uzyskac rente po przepracowaniu 10lat w firmie gdzie nabawilem sie choroby nerwowej, (obecnie przechodze leczenie szpitalne) czytaj dalej»
-
Dochodzenie zadośćuczynienia za mobbing w miejscu pracy
przez: wykonczony | 2007.4.29 0:56:5
witam, pracowalem kilkanascie lat w jednej firmie panstwowej i system jaki tam panowal spowodowal wyslanie mnie do leczenia dla nerwowo chorych, mam pytanie czy mozna i w jaki sposob zaskarzyc firme o (...) czytaj dalej»
-
Ile dni urlopu przysługuje przy pracy na pół etatu i studiach
przez: easy-rider | 2007.4.29 11:2:41
Witam wszystkich. Mam pewien problem z określeniem ile dni urlopu mi się na lerzy. Skończyłem 5 lat technikum (5 lat liczy mi się do lat pracy). Pracuję w firmie już 5 lat na pół etatu (tak jest (...) czytaj dalej»
-
Zajęcie zasiłku z opieki społecznej przez komornika na alimenty
przez: padme_06 | 2007.4.29 14:54:40
Zgodnie z prawem komornik nie może zająć zsiłków rodzinnych, i alimentów. czytaj dalej»
-
Jakie kroki podjąć po śmierci rodzica - lokata w banku i samochód
przez: dolcia | 2007.4.29 21:47:33
Witam 2 tygodnie temu zmarła moja mama :( Miała drobną lokatę w banku oraz samochód o wartości ok. 6 tyś (jestem jego współwłaścicielem). Jakie kroki musimy teraz począć? Czy samochód jako (...) czytaj dalej»