Archiwum Forum Maj 2009
(58 tematów na forum)
-
przez: evkaa | 2009.5.27 20:22:45
Witam, Pracuję w dużej międzynarodowej firmie w której czas pracy wynosi 8h 15 min. Tłumaczone jest to tym, że na 8 h pracy przysługuje nam 15 min przerwy,ale ponieważ firma wprowadziła (...) czytaj dalej»
-
Umowa na czas określony,ciążą,co przysługuje???
przez: miki | 2009.5.27 23:34:16
Dyrektorka miała prawo nie przedłużyć umowy. Umowa na czas określony wygasa w dniu do którego został zawarty okres umowy. Gdyby umowa na czas określony byłaby dłuższa powiedzmy na rok, to zgodnie (...) czytaj dalej»
-
Ogrodzenie w granicy działki z położoną instalacją elektryczną.
przez: | 2009.5.28 17:23:57
Głupi jesteś, nie chodzi o podp...lanie ale o zasady. Gdyby mu facet nie wybudował muru to by nic nie musiał zgłaszać. Albo wszyscy stosujemy się do prawa albo nikt. czytaj dalej»
-
Reklamacja Telefonu - ile mozna czekac na zwrot!
przez: | 2009.5.28 22:32:52
he. a ja . Kupiłam telefon w auchanie . Już po 1 dniu mi się zaczoł psuć . Sam się wyłańczał i bateria trzymała 1 dzień.! Oddałam go do sklpu . Po 3 tyg. miałam odebrać. Telefonu (...) czytaj dalej»
-
przez: *****1@*******.* | 2009.5.29 17:1:26
Witam, PROSZĘ O INORMACJE, CZY GŁÓWNY NAJEMCA MUSI MIESZKAC W LOKALU TBS, JEŻELI WRAZ Z NIM ZAMELDOWANE SA RÓWNIEŻ 3 INNE OSOBY I W NIM MIESZKAJĄ. JESZCZE JEDNO PYTANIE: KIEDY GŁÓWNY NAJEMCA (...) czytaj dalej»
-
przez: monk | 2009.5.31 8:52:44
a czy pracodawca ma prawo zabronić mi wyjścia sobie na dwór na spacerek aby pooddychać świeżym powietrzem? czytaj dalej»
-
chciałam do nazwiska po byłym mężu dodać panieńskie czy to mozliwe proszę o pomoc ważne
przez: kama | 2009.5.31 19:24:46
tak jak w tytule. Po rozwodzie nie zmieniałam nazwiska ze względu na dziecko,żeby mieć takie same jak ono, teraz jestem w ciąży i chce zeby moje dziecko nosiło moje nazwisko panieńskie, czy mogę (...) czytaj dalej»
-
przez: PIOTR 1971 | 2009.5.31 19:36:17
MOJA SYTUACJA WYGLĄDA NASTĘPUJĄCO;PEWNEGO PIĄTKU JAK ZWYKLE PRZYJECHAŁEM PO SYNA ABY ZABRAĆ GO DO SIEBIE NA WEEKEND,NIESTATY OKAZAŁO SIĘ,ŻE SYN DZIEŃ WCZEŚNIEJ ZOSTAŁ WYWIEZIONY DO LONDYNU (...) czytaj dalej»