Archiwum Forum Sierpień 2010
(578 tematów na forum)
-
rezygnacja z rodziny zastępczej
przez: korett | 2010.8.31 8:48:22
Witam, czy ktoś wie jak napisać wzór rezygnacji z rodziny zastępczej, jakie trzeba podać powody i gdzie złożyć? Mam taką sytuację, że naturalni rodzice dziecka chcą je odzyskać i uważam, (...) czytaj dalej»
-
przez: larrno | 2010.8.31 8:55:17
Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć o co chodzi z grupami R1 albo R2, to dotyczy więzienia ale ja zupełnie nie wiem czego to dotyczy a mój chłopak idzie wkrótce do więzienia i chciałabym wiedzieć (...) czytaj dalej»
-
przez: kasia767 | 2010.8.31 9:32:33
Witam Mam taką sytuację mój tato ożenił się po raz drugi i wyjechał do USA gdzie zmarł niedawno nie pozostawił testamentu czy mnie jako córce coś się należy jeśli tak to gdzie mam się zgłosić (...) czytaj dalej»
-
17 latka - czy pójdę do więzienia?
przez: piutt | 2010.8.31 9:36:40
hej, mam 17 lat i zostałam ostatnio przyłapana na kradzieży rzeczy o wartości ok. 70 zł. co mi za to grozi? czy możliwe jest że pójdę do więzienia, bo podobno jako 17latka odpowiadam jak dorosła (...) czytaj dalej»
-
spłata wierzyciela pomimo komornika
przez: szturm | 2010.8.31 9:38:4
Czy jeżeli została wszczęta egzekucja komornicza ja dłużnik oddał wierzycielowi całość długu to czy wierzyciel może wycofać wniosek i obędzie się bez płacenia odsetek? bardzo proszę o odpowiedź czytaj dalej»
-
spotkanie z dyrektorem aresztu Montelupich
przez: roto | 2010.8.31 9:41:43
Witam, mój mąż osadzony został na Montelupich w Krakowie. Chciałabym spotkać się z dyrektorem aresztu ale nie mam pojęcia w jaki sposób można takie spotkanie umówić? Ile na takie spotkanie (...) czytaj dalej»
-
przez: grzegor | 2010.8.31 9:45:52
Czy policja ma prawo przeszukać mieszkania bez odpowiedniego nakazu? czy jeśli policja zapuka do mych drzwi, to czy ja mogę ich nie wpuścić czy policja zawsze może wejść? czy jeśli bez nakazu (...) czytaj dalej»
-
przez: basska8 | 2010.8.31 10:15:0
Witam Mam takie pytanie jeśli spłaciłam już połowę grzywny to czy mogę się starać o umorzenie pozostałej części jeśli tak to co powinnam napisać?Z góry dziękuję czytaj dalej»
-
przez: szymon7 | 2010.8.31 10:31:42
Witam Co się dzieje w sytuacji, gdy ktoś nie ma z czego zapłacić mandatu komornik też nic nie pomorze czy w takiej sytuacji ten mandat zostanie umorzony?Z góry dziękuję za pomoc czytaj dalej»
-
ile trwa postępowanie spadkowe?
przez: tahlia | 2010.8.31 10:34:13
Witam, chciałam zapytać o taką kwestię. Otóż moja mama będzie przeprowadzać sprawę spadkową po moim ojcu i stąd moje pytanie: ile taka sprawa trwa i gdzie ją szybciej załatwić? czy wystarczy (...) czytaj dalej»
-
podział majątku - czy tak można?
przez: iryt | 2010.8.31 10:38:38
Pomimo tego że jestem dwa lata po rozwodzie wciąż nie było podziału majątku. Mój były mąż nie chce oddać mi połowy majątku, ale zapowiada że przepisze połowę mieszkania na naszego syna (...) czytaj dalej»
-
odwołanie od konkursu na pracownika SC
przez: frannn | 2010.8.31 10:55:14
Witam, czy jeśli ktoś startuje w konkursie na pracownika służby cywilnej i tego konkursu nie wygra, to czy on ma prawo odwoływać się od wyniku tego konkursu? Czy to zależy za każdym razem od regulaminu (...) czytaj dalej»
-
odroczenie wyroku - kiedy przedłużać?
przez: kuterek | 2010.8.31 10:57:0
W którym momencie najlepiej złożyć wniosek o odroczenie wykonania kary, jeśli poprzednie odroczenie było na pół roku. Czy należy to zrobić przed datą zakończenia pierwszego odroczenia czy może (...) czytaj dalej»
-
widzenie w więzieniu z osobą niespokrewnioną?
przez: show | 2010.8.31 10:58:39
Chciałabym zapytać, komu przysługuje prawo do widzenia się z osadzonym w zakładzie karnym? Czy ja, jako osoba niespokrewniona z osadzonym mogę bez problemu się zobaczyć z kolegą czy muszę pisać (...) czytaj dalej»
-
picie alkoholu z papierowej torebki
przez: puder | 2010.8.31 11:3:51
Jak to wygląda w prawie polskim, czy jeśli piłem piwo z puszki która była schowana w papierowej torbie to czy to było legalne? Czy policja w takim wypadku ma prawo zatrzymać mnie i wlepić mi mandat? czytaj dalej»
-
widzenia z dzieckiem bez matki?
przez: buzer | 2010.8.31 11:6:7
Ojciec mojego rocznego dziecka ma widzenia z synem dwa razy w miesiącu. teraz on chce złożyć wniosek o to, aby wyłączyć mnie z tych spotkań i widywać się z dzieckiem sam na sam. Czy on ma do (...) czytaj dalej»
-
przez: Rabka1 | 2010.8.31 11:52:28
Mój dom stoi tuż koło prywatnego lasu (mojego). Ponieważ od strony lasu mam dwa pokoje, chciałbym wyciąć kawałek lasu, bo drzewa nie dopuszczają światła do pomieszczenia. Gdzie należy złożyć (...) czytaj dalej»
-
przez: porrry | 2010.8.31 12:3:28
Czy jeżeli zatrzymano mi prawo jazdy na okres jednego roku, to czy ja po tym czasie będę musiał zdawać ponownie egzamin? czytaj dalej»
-
przez: morek | 2010.8.31 12:28:2
Witam mam takie pytanie jeśli mam zabrano prawo jazdy na okres 6 miesięcy powodem była jazda po spożyciu alkoholu to czy mogę jeździć innymi pojazdami mechanicznymi np. skuterem?Z góry dziękuję (...) czytaj dalej»
-
przez: paweł87 | 2010.8.31 12:30:30
Witam Mam pytanie mam prawo jazdy na auta osobowe i ciężarowe jeśli zostanie mi zabrane prawo jazdy na auta osobowe to czy dalej mogę jeździć ciężarowymi?Z góry dziękuję za odpowiedzi czytaj dalej»
-
przez: darek233 | 2010.8.31 12:57:42
Witam Mam takie pytanie naprawiłem telefon klientowi i teraz przez ponad miesiąc go nie odbiera i nie mogę się do niego dodzwonić co mam zrobić w takiej sytuacji?Z góry dziękuję za pomoc czytaj dalej»
-
przez: tymon32 | 2010.8.31 13:16:14
Witam Mam takie pytanie jak mogę odwołać się od zakupionej już rzeczy na allegro jeszcze sprzedawca mi nie wysłał a chce zrezygnować czy jeśli go poprosze a on odmówi to mogę coś jeszcze zrobić?Z (...) czytaj dalej»
-
Towar niezgodny z opisem allegro
przez: mintek8 | 2010.8.31 13:22:11
Witam Mam pytanie co mam zrobić dokonałem zakupu na allegro i niestety zakup nie był zgodny z opisem i co mam teraz zrobić?Z góry dziękuję za pomoc czytaj dalej»
-
przez: fabiaa | 2010.8.31 13:24:42
Witam Mam pytanie czy dalej obowiązuje 7 dniowy okres na oddanie zakupu nie podając przyczyny kupiłam mp4 i jednak nie jestem zadowolona?Z góry dziękuję czytaj dalej»
-
przez: andrzejj7 | 2010.8.31 13:48:36
Witam, Mam takie pytanie mój kolega kupił komputer na allegro i teraz ma problem bo nie ma z czego zapłacić czy grozi mu w takim przypadku sprawa w sądzie?Czy np można jakoś na raty?albo zrezygnować (...) czytaj dalej»
-
darowizna jak napisać akt darowizny?
przez: Michałkaa | 2010.8.31 14:19:45
Umowa darowizny Zawarta w dniu . . . . . . . . . . . . . . . w . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . pomiędzy: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . zamieszkałym (...) czytaj dalej»
-
przez: beata1985 | 2010.8.31 16:39:12
Witam serdecznie, Bardzo prosze o pomoc. Zostałam zwolniona przez pracodawce po 8 miesiącach pracy 22.07.2010. Na wypowiedzeniu był powód zwolnienia "niespełnienie oczekiwań", okres wypowiedzenia (...) czytaj dalej»
-
przez: solka1980 | 2010.8.31 17:35:46
zastanawiam sie czy nie najkorzystniejdsza opcja byloby sporzadzenie umowy darowizny i odprowadzenie od tego podatku... Tylko tez zastanawiam sie czy zeby skorzystac z ulgi, nie trzeba by bylo podpisac (...) czytaj dalej»