Archiwum Forum Czerwiec 2012
(218 tematów na forum)
-
DUZO CZYTANIA, MOJE UCZUCIA, ALIMENTY, CO ZROBIC?
przez: Daria_1 | 2012.6.1 1:29:1
Witam Bardzo zalezy mi na obiektywnej ocenie sytuacji o moich mozliwosci w sadzie osoby, ktora ma pojecie o prawie rodzinym. Postaram sie skrocic, jednak nie wiem czy mi sie uda poniewaz sprawa jest (...) czytaj dalej»
-
Nieuczciwy pośrednik nieruchomości
przez: warszawianka2010 | 2012.6.1 9:3:31
Witam, mam nadzieję, że w dobrym dziale zamieszczam zapytanie. Co zrobić w przypadku jeśli się podpisało umowę pośrednictwa na zakup lokalu a pośrednik dołożył wszelkich starań aby nie doszło (...) czytaj dalej»
-
ile kosztuje odrzucenie spadku ??????
przez: ilonka26 | 2012.6.1 9:19:24
Słyszałem, ze można to zrobić przed notariuszem za około 50 zł, albo podzczas sprawy spadkowej. czytaj dalej»
-
Pobieraczek - pozew zbiorowy - jaki wynik sprawy?
przez: beatta27 | 2012.6.1 9:22:1
Przegrali, tzn pobieraczek.pl, dostali kare na jakieś ponad 100 tysięcy złotych nie wiem czy nie 140 tys. ale nie jestem pewien. A to był dopiero pierwsze pozew tego typu, teraz będą pewnie kolejne (...) czytaj dalej»
-
przez: mike41 | 2012.6.1 9:26:45
Seksting, czyli wysyłanie swoich nagich zdjęć lub filmików na przykład przez internet lub telefon komórkowy. Co więcej dochodzi do tych osób że na nagich zdjęciach można zarobić, dlatego seksting (...) czytaj dalej»
-
Euro 2012 - są jeszcze poszukiwani pracownicy?
przez: ław | 2012.6.1 9:27:12
to nie forum z ofertami pracy! chce pan to niech pan się skontatkuje z jakims stadionem. czytaj dalej»
-
przez: harburd | 2012.6.1 9:27:28
tak z reguły to pierwsza instancja. czytaj dalej»
-
Wpadka Obamy dalej bez odpowiedzi prezydenta.
przez: cyryl12 | 2012.6.1 9:31:18
Zgadzam się z opinią ze to była jego pomyłka-nie celowa; ktoś za to beknie, osoba która układała tekst z pewnością. Dziwi mnie tylko to że skoro przeczytał taką bzdurę na wizji, bzdurę o (...) czytaj dalej»
-
Petycja w sprawie \"Polskich obozów koncentracyjnych\".
przez: czarek 138 | 2012.6.1 9:31:40
podpisałem;) czytaj dalej»
-
Straż Miejska dostanie broń palną!!
przez: Otinochan | 2012.6.1 9:33:32
... strasz będzie nie pozbierać kupy po psie. A broń ma im być wydawana na jakich zasadach?... to jakby ze staży pożarnej robić straż miejską... mundurówki, oto cała prawa dlaczego straż miejska (...) czytaj dalej»
-
Zameldowanie się bez zgody Zarządu Mienia Komunalnego -groźba eksmisji
przez: baraqs | 2012.6.1 10:4:8
Naprawdę nie ma komu pomóc? :( czytaj dalej»
-
przez: Żaba | 2012.6.1 12:40:18
Dziedziczenie Matka mojej kolezanki zamrla w 2011roku i zostawila jej dlugi lecz kolezanka nie zrzekla sie spadku czy istnieje inne rozwiazanie? czytaj dalej»
-
czy sa szanse na oddalenie powodztwa o alimenty na zabezpieczenie do czasu zakonczenia ropzrawy
przez: Malgorzata1122 | 2012.6.3 17:47:44
Myślę, że szanse Pan ma. Ewentualnie niech zasądzą Panu alimenty i będzie Pan je tylko płacił bez ponoszenia wszystkich opłat, żywności i ubrań. Poazrawiam, Małgorzata Woźniak czytaj dalej»
-
wykorzystanie zdjęć dzieł sztuki na produktach
przez: krzysiek1976 | 2012.6.3 21:29:44
Witam, czy można wykorzystać zdjęcie znanego dzieła sztuki na produkcie, którego zdjęcie następnie umiesci się w Internecie (facebook, strona www)? Produkt do sprzedaży. czytaj dalej»
-
walne zgromadzenie w spółdzielni
przez: ładmira | 2012.6.4 11:57:42
Mam takie pytanie, czy biorąc udział w takim zebraniu, jako pojedzyńcza osoba mogę zgłosić poprawkę do projektu uchwały? czytaj dalej»
-
zadłużenie alimentacyjne od byłego męża
przez: zgagusia3 | 2012.6.4 12:1:54
Ale czy to ma sens jego mama jest na niskiej rencie!?Czy to wogle jest przyznawane w sądach? czytaj dalej»
-
przez: urban9 | 2012.6.4 12:9:20
dziękuje za informacje czytaj dalej»
-
przez: makaryn | 2012.6.4 12:10:39
no dobra ale jak myśli na to polski ustawodawca? mam rozumiec ze pomimo tego ze nie jest to do konca zgoden z prawem to przez to ze spolecznie jest to w porzadku to sie tego nie roztrzasa? czytaj dalej»
-
pies na łańcuchu - można czy nie?
przez: malwin | 2012.6.4 12:11:43
nowa ustawa o ochronie zwierząto to reguluje, łańuch najlepiej zastąpić sznurem, lub się go pozbyć, i mieć szczelne powdórko. pies na sznurze moze przebywac okreslony czas, nie dluzej niz 6 godzin (...) czytaj dalej»
-
Loteria TVP - !?UCZCIWA?! - oszustwo i sprawa w sądzie!!
przez: tomasz8 | 2012.6.4 12:12:36
piekne jaja... TVP,, ktoś powinien poleciec, ktos kto wydał pozwolenie na te loterie ja bym powiedział, poza tym adokat ktory przegladal umowe... czytaj dalej»
-
przez: konderek | 2012.6.4 12:12:59
jak pan bedziesz jezdzic bez kasku to tego samego nauczysz pan dziecka. czytaj dalej»
-
Pierwsze przyjscie kuratora? Mozliwy kontakt ?
przez: artur8352 | 2012.6.4 13:22:32
Witam. Mam takie pytanie został na mnie nałożony nadzór kuratora sądowego, i chciał bym się dowiedzieć czy jest możliwość skontaktowania się w celu ustalenia daty pierwszego spotkania. Nie (...) czytaj dalej»
-
odszkodowanie czy przywrócenia do pracy ??
przez: wespazjan | 2012.6.5 9:17:45
Też nie uważam żeby to był dobry pomysł, bo obecnie jest problem ze znalezieniem pracy! Tyle dobrze że odszkodowanie jest większe teraz. Ale na co odszkodowanie skoro człowiek potrzebuje pieniądze (...) czytaj dalej»
-
panele/baterie słoneczne wymagają zglaszania do nadzoru budowlanego?
przez: sprawiedliwy555 | 2012.6.5 9:18:48
bateria słoneczna, to tylko zgłoszenie że się ją będzie montować i tyle. tym bardziej jak przyczepiasz ją do dachu. nic więcej. co innego jakbys jakiś słup stawiał na nie specjalnie, wtedy (...) czytaj dalej»
-
elektrownia wiatrowa ? gdzie mozna postawic i jakie trzeba miec pozwolenia?
przez: marlena28 | 2012.6.5 9:20:57
Idzie pan do gminy, pyta czy zagospodarowanie przestrzenne miejsca gdzie pan chce ten prądołap ustawić przewiduje taką konstrukcję, potem o ile wszystko ok stara się pan o pozwolenie budowlane i (...) czytaj dalej»
-
garaze ? podatek od nieruchomosci?
przez: annulla | 2012.6.5 9:33:15
Inaczje płaci sie za garaz przyłączony do mieszkania inaczej za garaz nie przyłączony proszę pana.. czytaj dalej»
-
Nowy sposób na uniknięcie kłopotliwego podatku 75%!! Zobaczcie sami!!
przez: sabina99 | 2012.6.5 9:35:47
no spoko spoko, ale jeszcze znajdz osoby z rodziny co beda tak chciały ryzykowac. czytaj dalej»
-
przez: morenamia | 2012.6.5 9:36:8
sami wybierają sobie wariant. nie wiem do kiedy tylko. czytaj dalej»
-
przez: wiolin | 2012.6.5 9:37:5
radze prosic o rozbicie długu, przyniesc kilka innych ksiazek i zapłacic niewielka czesc na odczepnego mówiac ze teraz to pan utrzymuje dziecko a nie biblioteke. i poprosic o wykreslenie po pewnym czasie. czytaj dalej»
-
Zrzeczenie sie praw rodzicielskich na rzecz siostry
przez: Magdalena | 2012.6.5 10:11:55
Zrzeczenie sie praw rodzicielskich na rzecz siostry Witam mam taki probleb ,iz moj brat z zona nie poswiecaja czasu dziecku, nie bawia sie z nim , i ogolne wrazenie jest takie ze go nie chca. Czy jest (...) czytaj dalej»
-
przez: elpasonaso | 2012.6.5 10:58:12
https://e-prawnik.pl/zamow-opinie/ proszę spytać prawnika, to prawnik z tego forum. czytaj dalej»
-
przez: jalowiec | 2012.6.5 12:53:41
Zlecę rozwiązanie 10 kazusów z zakresu umów najmu/dzierżawy/użyczenia/leasingu. Osobom zainteresowanym prześlę wcześniej kazusy, aby mogli wycenić swoją pracę. Proszę o kontakt poprzez (...) czytaj dalej»
-
CZY ZARYZYKOWAĆ ORZECZENIE O MOJEJ WINIE??
przez: reska15 | 2012.6.5 13:9:39
WITAM, Z męzem po krótkim okresie małzeństwa zaczęło się psuć... Oprócz tego,że przez rok niby szukał pracy,ale nie był na moim utrzymaniu,bo coś miał z zagranicy. wynajmowalismy razem mieszkanie. (...) czytaj dalej»
-
przez: moonin88 | 2012.6.6 3:56:41
przepraszam, wiadomość się nie wczytała .Tak wiec.. czy amerykanin po zawarciu związku małżeńskiego z polką -trwającym ok 4 lat , po zdecydowaniu się na rozwód nie utraci obywatelstwa polskiego (...) czytaj dalej»
-
Ustawa emerytalna w Trybunale Konstytucyjnym
przez: ocława | 2012.6.6 9:13:28
Jak pójdzie dobrze, to trafi do TK na koniec czerwca najpóźniej. czytaj dalej»
-
Fotoradar i anulowanie mandatu.
przez: olinka61 | 2012.6.6 9:23:15
No może pan zawsze żądać potwierdzenie legalności działania fotoradaru. fotoradary też powinny być ustawione pod odpowiednim kontem i na odpowiedniej wysokości, warunki atmosferyczne również (...) czytaj dalej»
-
umowa o dzieło i wysokie koszta przychodu...
przez: wolemir | 2012.6.6 9:24:2
50% koszty przychodzu sprawiają ze podatek dochodowy jest bardzo bardzo pomniejszony, wiec panstwo zabiera panu mniej pieniedzy, ergo wiecej ma pan do kieszeni. czytaj dalej»
-
kontrole na granicach wracają od dzisiaj!
przez: katrina512 | 2012.6.6 9:25:0
jeszcze służby celne, żandarmeria, oraz inspektorzy ruchu drogowego będą przeprowadzać kontrolę. czytaj dalej»
-
LEROY MERLIN łamał prawa konsumenta i stosował Klauzule Niedozwolone!! Jest KARA!!
przez: Majcher1 | 2012.6.6 9:25:39
no ok, ale jaka to część ich utargu z miesiąca? Nawet tego nie odczują zapewne... ale dobrze że się wyłapuje takie przekręty. czytaj dalej»
-
przez: bogusz1 | 2012.6.6 9:26:6
niech pan sie z nimi skontaktuje i tyle. czytaj dalej»
-
Cypr będzie pobierał transze jak Grecja?
przez: wisi | 2012.6.6 9:39:20
Nie rzyczę sobie aby z funduszy na rozwój naszego kraju i UE sztucznie podtrzymywać przy rzyciu gospadarki innych krajów. Wzmocnic rodzime a tamte niech sie zrestartują. czytaj dalej»
-
przez: EmGwiazdka | 2012.6.6 19:58:1
Jesli chodzi o to czy bedziesz dostawala aliemnty od komornika to odpowiedź jest prosta:TAK bo jesli dłużnik czyli ojciec nie przedstawi postanowienia uchylającego obowiązku aliemntacyjnego do komornika (...) czytaj dalej»
-
Spadek nieruchomości - ile lat jest ważny ?
przez: adrian_134 | 2012.6.6 21:6:59
Witam! Interesuje mnie czy są jakieś przepisy ograniczające czas w którym można ubiegać się o spadek nieruchomości chodzi o dom jednorodzinny a W tym domu na stałe mieszka moja ciotka z rodziną, (...) czytaj dalej»
-
przez: milena12345 | 2012.6.6 21:53:20
pytam, bo zamiar mam taki- ja pracuje i zarabiam (czasem nawet weekendy), wychowuje i dobrze się z tym czuje, ale niemniej jednak wszystko drożeje i hm całe życie być koniem pociągowym to nie chcę. (...) czytaj dalej»
-
przez: daniel91 | 2012.6.7 0:20:49
witam znalazłem sie w takiej sytułaci ze znajduje sie za granica dokładnie w islandi w polsce mam synka 2letnigo nie jestem ani nie byłem zonaty z jego mama... a niestety ta mnie zostawiła... kazała (...) czytaj dalej»
-
przez: onyks11 | 2012.6.7 14:44:23
Po urodzeniu dziecka założyliśmy z ojcem dziecka konto oszczędnościowe dla dziecka. byliśmy współwłascicielami tego konta. Wszystkie wpłaty były tytułowane szczegółowo .....imię dziecka....kwota...cel (...) czytaj dalej»
-
Sprzedaż nieruchomości zabezpieczonej hipoteką przymusową
przez: mrozowskim | 2012.6.7 19:57:58
Sam może Pan sprzedać taką nieruchomość, tyle że kupujący będzie zainteresowany tym, żeby nie dawać Panu pieniędzy, tylko spłacić ZUS, żeby ten zwolnił hipotekę. Sugeruję Panu wizytę (...) czytaj dalej»
-
Matka nie dotrzymuje warunków ugody - SZOK!
przez: miras_99 | 2012.6.7 20:15:26
chyba nie za bardzo się orientujesz... ustalenie miejsca zamieszkania dziecka przy ojcu i alimenty od matki jest tak trudno osiągnąć, że nawet o tym nie marzę. Matka musiałaby chlać na umór przez (...) czytaj dalej»
-
jak długo jest ważna decyzja administracyjna?
przez: Marek | 2012.6.7 21:49:12
Jak długo jest ważna decyzja Urzędu Skarbowego ? czytaj dalej»
-
EURO 2012 strefa kibica - można spożywać alkohol?
przez: nological | 2012.6.8 9:9:51
no, z tego co wime, to sprzedają tam alkohol, piwo, ale nie mozna wnosic nic swojego, nie wazne puszka czy szkło czy plastik czy z nakretka czy bez niej-na niektopre koncerty mozna bez nakretki plastik (...) czytaj dalej»