Archiwum Forum Lipiec 2015
(39 tematów na forum)
-
Umowa z ośrodkiem wypoczynkowym
przez: joanna.ciolczyk | 2015.7.2 16:5:11
Organizuję wypoczynek dzieci. Podpisałam umowę z ośrodkiem na pobyt 15-dniowty. Niestety pobyt musi zostać skrócony o jeden dzień. Czy zarządca ośrodka ma prawo pobrać opłatę za 15 dni czy (...) czytaj dalej»
-
przez: Marcin | 2015.7.3 13:48:31
Kaucja a Areszt Chciałbym się dowiedzieć pewną rzecz,otóż po wpłaceniu kaucji dana osoba wychodzi z aresztu i odpowiada z "wolnej stopy". Czy jeżeli dana osoba,po wyjściu z aresztu za kaucją,popełni (...) czytaj dalej»
-
Prawo do widywania niepełnoletniej siostry
przez: Jadw_Poznan | 2015.7.3 21:48:18
Masz takie prawo! czytaj dalej»
-
Spadek po Matce, długi, Radio Maryja w tle. :(((((((((
przez: Jadw_Poznan | 2015.7.3 22:13:49
Najważniejsza kwestia to sposób w jakim nabyłeś spadek, czy wprost czy z dobrodziejstwem inwentarza. Jeśli wprost to Powinieneś poradzić prawnika czy można jeszcze coś z tym zrobić. czytaj dalej»
-
przez: Lolololo | 2015.7.5 4:36:32
Witam. Byłabym wdzięczna, gdyby ktoś udzielił mi informacji na temat zmiany imienia. Na imię mam Aleksandra, jednak od zawsze w rodzinie mówiono do mnie Alena. Tak zawsze się przedstawiałam, nawet (...) czytaj dalej»
-
przez: greggliwice | 2015.7.5 13:14:12
Witam Nie odrzuciłem spadku w imieniu małoletniego syna. Wujek zostawił same długi. Zmarł 12.2013. Jakaś firma windykacyjna przysłała mi pismo Przedegzekucyjne wezwanie do zapłaty. Co z (...) czytaj dalej»
-
Prawnik od spraw spadkowych - Chełm, Krasnystaw
przez: magda888 | 2015.7.8 9:38:49
Mogę polecić mecenasa Karola Niewiarowskiego. W przypadku pytań proszę o kontakt na maila magda86@onet.com.pl czytaj dalej»
-
Brak zgody sąsiadów na przesył kanalizacji
przez: Jackot | 2015.7.8 15:20:5
Witam, Rozwiązaniem jest tutaj służebność przesyłu, albowiem ona jest właściwa, lecz tutaj inicjatywę musi podjąć przedsiębiorca przesyłowa. Osoba trzecia choć ma nawet interes prawny, (...) czytaj dalej»
-
Sprzedam dług z nakazem zapłaty i klauzulą - 84 000 zl
przez: Holand | 2015.7.8 15:59:33
W przypadku zaintetesowania zakupem prosze o kontakt 507365944 czytaj dalej»
-
przez: i.g | 2015.7.9 9:58:6
Spadek a alimenty z funduszu Czy jezeli moja mama przyjela spadek w zeszlym roku, a ja jako osoba pelnoletnia pobieram alimenty z funduszu od ojca, to czy spadek bedzie wloczony do dochodu na oosoosobe? czytaj dalej»
-
Dobrowolne alimenty od zadłużonego ojca
przez: elakad123 | 2015.7.9 10:43:57
W takich przypadkach kiedy masz wątpliwości i sprawa jest dla ciebie bardzo ważna warto zgłosić się do kancelarii, pokazać wszystkie dokumenty, dokładnie wytłumaczyć na czym polega problem i (...) czytaj dalej»
-
przez: Dicki | 2015.7.9 11:46:25
Dzień dobry, Prawdopodobnie około tygodnia temu zgubiłem swój tymczasowy dowód osobisty wyrobiony 3 lata temu, kiedy jeszcze nie byłem osoba pełnoletnią. O tym fakcie dopiero dowiedziałem się (...) czytaj dalej»
-
przez: DawidK | 2015.7.9 13:26:28
Witam. Aktualnie komornik zajmuje moje wynagrodzenie od 4 miesiecy a od 6 miesięcy jesten bez meldunku. Z powodu wyjazdu za granice chcę podać komornikowi adres do korespondencji domu należącego (...) czytaj dalej»
-
brak jednego produktu w przesyłce
przez: lenaa | 2015.7.10 14:40:19
Zamawiałam niedawno kilka produktów w internetowym sklepie z kosmetykami. Kiedy odebrałam paczkę z paczkomatu, okazało się, że zamówienie jest niekompletne, mimo, że brakujący produkt był opłacony (...) czytaj dalej»
-
Alimenty komornik bezradnosc:(
przez: maniek019 | 2015.7.11 0:47:0
Witam moj problem polega na tym ze ojciec dziecka nie placi i nigdy nie placil alimentow. Po roku cAsu zlozylam wniosek do komornika w rejonie zamieszkania ojca dziecka. Alimenty zasadzone wynosily 200 (...) czytaj dalej»
-
przez: sandex3 | 2015.7.12 2:44:8
Witam, mam problem. Mam 17 lat 22 sierpnia będę już pełnoletnia, mama dostaję na mnie alimenty już od 3 miesięcy po 400 zł lecz mi tego nie daję. Zaznaczam nie mieszkam z nią od 7 miesięcy mieszkam (...) czytaj dalej»
-
Ile mogę dorobić do renty rodzinnej?
przez: original1513 | 2015.7.13 16:11:46
Witam, mam 19 lat i pobieram rentę po Tacie jak na razie do końca sierpnia. Do tej pory brałam rentę, ale wcześniej poinforowano mnie, że nie mogę pracować. Ostatnio dowiedziałyśmy się z mamą, (...) czytaj dalej»
-
Pytanie o podział majątku - potrzebna pomoc.
przez: aloise | 2015.7.14 15:52:54
Mam pytanie i potrzebuję porady - przejdę od razu do konkretów. Sytuacja wygląda tak: Anna i Robert są małżeństwem z wieloletnim stażem. Nie podpisali intercyzy, więc wobec prawa są współwłaścicielami (...) czytaj dalej»
-
władza rodzicielska ograniczona do możliwości dowiadywania się
przez: bachaczek | 2015.7.14 17:46:14
witam chciałabym uzyskać informację co tak naprawdę oznacza wyrok " ograniczenie władzy rodzicielskiej do możliwości DOWIADYWANIA się o istotnych sprawach dziecka" ? do czego w związku z tym ma (...) czytaj dalej»
-
Wymeldowanie przed orzeczeniem rozwodu
przez: rafal.zinkel | 2015.7.14 20:32:1
Witam serdecznie. Jesteśmy w trakcie rozwodu. Mamy też troje dzieci w wieku 3,4,6 lat. Mieszkamy w domu w którym właścicielem jest tylko żona. Dostała go w darowiznie jeszcze przed ślubem. Od początku (...) czytaj dalej»
-
przez: Ernest_Hoost | 2015.7.15 16:31:35
Witam.*Miesiac*temu*zdarzyl*się*nie*mily*jak*dla* mnie*incydent. A mianowicie: W dniu 24 maja udałem się do dziewczyny by się z nią spotkać u niej w miejscowości. Ustaliliśmy że będzie czekała (...) czytaj dalej»
-
przez: kika24 | 2015.7.17 19:12:21
Prosze pomóżcie mi. Moi rodzice nie placili czynszu za mieszkanie w społdzielni dlug urosl ponad 7 tysiecy dostali ze spoldzielni pismo o eksmisje.cala rodzina zebtala ta kwote i dlug za mieszkanie (...) czytaj dalej»
-
przez: jus_77 | 2015.7.18 18:32:30
Witam . Obecnie przebywam zaagranica . Pozostawilam w Polsce kilka niesplaconych pozyczek ( nie byly to wielkie kwoty ) jedna z firm zglosila sprawe na policje . z powodu iz nie przebywalam w miejscu (...) czytaj dalej»
-
Kupno samochodu od osoby trzeciej -formalności
przez: Userr1 | 2015.7.19 18:39:34
Witam. Mam zamierzam kupić auto i problem jest taki, że osoba która jest właścicielem jest zagranicą i nie ma możliwości uczestniczyć przy sprzedaży. Podobno napisała upoważnienie dla osoby (...) czytaj dalej»
-
szpital rehabilitacyjnych brak opieki dla dzieci
przez: adwokatas | 2015.7.21 9:45:18
Od zawsze jest tak, że w zasadzie pozostajemy sami sobie, czy to po nieszczęśliwym wypadku, czy w innych, skrajnych sytuacjach. Opieka fundacji to dobry pomysł o ile ktoś zajmie się tak osobą w (...) czytaj dalej»
-
przez: adwokats | 2015.7.21 9:57:55
Nie ma kruczków prawnych na tego typu sytuacje. Po zawarciu związku małżeńskiego jak i w konkubinacie dochody liczone są wspólnie. czytaj dalej»
-
przez: klaszykla | 2015.7.23 13:26:43
Proszę powiedzeić, jak rozwinęła się sytuacja. W mojej najbliższej rodzinie też wystąpiła podobna sytuacja. Czy udało się dojść do zgody? czytaj dalej»
-
Odszkodowanie za błąd lekarski
przez: klaszykla | 2015.7.23 13:33:27
Trzeba dochodzić prawdy. Skierowanie sprawy do sądu jest nie tyle prawem, co i obowiązkiem. Powodzenia! czytaj dalej»
-
Santander wysyła pisma zaadresowane do zmarłej mamy
przez: klaszykla | 2015.7.23 14:4:26
Samtanderowi trudno pogodzić się ze stratą klientki. Pana mama prawdopodobnie kredyt zaciągnęła w Santander Consumer Bank, ale prawdopodobnie to należący do banku pośrednik finansowy Santander (...) czytaj dalej»
-
przez: suzana | 2015.7.24 17:7:51
Witam. Mam zawartą umowę dzierżawy gruntów ornych z bratem.Umowę brat podpisał również jeszcze z 3 braćmi.Teraz mamy problem rozwiazać tę umowę dzierżawy ,ponieważ brat nie zgadza się (...) czytaj dalej»
-
przez: przemop24 | 2015.7.26 13:14:48
Witam Mam kłopot, dziadki chcą na mnie i mojego brata zapisać nieruchomość, boją się że jak jedno umrze to będą musieli przepisać na swojego syna który jest alkoholikiem i ma sporo długów. Był (...) czytaj dalej»
-
przez: buba21 | 2015.7.28 11:0:29
witam. ciotka zapisała mi w testamencie mieszkanie. ciotka to siostra matki mojego męża, który nie żyje. nie jestem jej bliską rodziną "podatkową", więc czeka mnie zapłacenie podatku. opiekuję (...) czytaj dalej»
-
Mój były teść mnie preśladuje: słownie i psychicznie
przez: markowy | 2015.7.28 11:39:40
Może warto zebrać jakieś dowody i spróbować udać się do instytucji, która takimi sprawami się zajmuje. czytaj dalej»
-
Samodzielna obsługa księgowości czy biuro rachunkowe?
przez: markowy | 2015.7.28 11:43:27
Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem będzie biuro rachunkowe. Jeśli popełnisz gdzieś błąd to możesz sporo zapłacić. czytaj dalej»
-
Urlop miedzy zwolnieniem lekarskim
przez: szukaOdpowiedzi | 2015.7.29 1:42:35
WITAM Dziękuję ale już proszę się nie fatygować w odpisywaniu na mo temat, ponieważ moja sprawa została załatwiona pomyślnie :) Obydwie strony są zadowolone :) czytaj dalej»
-
przez: luksus95 | 2015.7.29 7:44:34
W 2010 roku poznałem kobiete razem zamieszkalismyi zaczelismy byc ze soba ta osoba zaczeła mie sie zwierzac mianowicia ze w dziecinstwie była bita jak mila 6 lat zmarła jej matka w matki miejsce pojawiła (...) czytaj dalej»
-
ciąża a zabrana karta Medicover przez pracodawcę
przez: tylunia | 2015.7.29 17:10:26
Witam mam ten sam problem, jestem na zwolnieniu z powodu ciazy i zadzwonil do mnie pracodawca z informacja ze nie beda mi oplacac medicover gdyz jestem na zwolnieniu...wszyscy w firmie maja oplacane karty (...) czytaj dalej»
-
jak napisać podanie o odłączenie prądu?
przez: trojan | 2015.7.31 11:33:28
jak napisac podanie o odciecie pradu czytaj dalej»
-
alimenty dla jednego z rodziców
przez: Anett_86 | 2015.7.31 13:10:30
Witam, ze wzgledu na moją ciężką sytację chciałam wnieść do Sądu sprawę o alimenty, których chcę dochodzić od mojej córki. Córka ma meldunek ten sam co ja, ale od ponad roku nie mieszka (...) czytaj dalej»