Archiwum Forum Styczeń 2018
(129 tematów na forum)
-
Komornik nie przekazuje pobranych pieniądzy wierzycielowi
przez: sirmushu | 2018.1.26 10:4:1
Proszę o pomoc. Mieszkamy z mężem w mieszkaniu po jego rodzicach. Mieszkanie było zadłużone z tytułu niepłacenia czynszu. Na początku ubiegłego roku mąż i jego matka (oboje są właścicielami (...) czytaj dalej»
-
alimenty gdy rodzice mieszkają razem
przez: Pati | 2018.1.26 10:8:11
Witam mam dosc nie typowy problem i nie wiem jak go rozwiązać. ..byłam z byłym partnerem ok 4 lat po 3 latach urodzil się nam synek i wszystko było ok do mometu klotni która sprawiła ze się rozeszlismy (...) czytaj dalej»
-
Zawiadomienie o wszczęciu egzekucji
przez: smialo960 | 2018.1.26 14:6:21
Witam Mam parę pytań odnośnie wszczęcia egzekucji przez komornika sądowego. Przytoczę moją sprawę. Jestem studentem bez źródła dochodów. Utrzymuje się z pieniędzy od rodziców. Rok temu (...) czytaj dalej»
-
firma Kruk i Cyfra + to oszuszuści...
przez: Pawel P | 2018.1.26 21:38:28
Witam. Dzisiaj wszedłem na swoje konto bankowe i oczom nie wierze. Komornik mi zajumal prawie 2800 zeta. Jak sie okazalo dzialal na zlecenie kruka który przejal presko a presko wczesniej odkupilo moj (...) czytaj dalej»
-
przez: szymonk123 | 2018.1.26 22:45:9
Witam, wlasnie sie dowiedzialem ze moj tata zaczal placic alimenty. Za chwile koncze 19 lat. Do tej pory placil ta minimalna kwote pare zlotych, zeby nie bylo ze sie uchyla. W skrocie, co zrobic zebym (...) czytaj dalej»
-
przez: Titanic472 | 2018.1.27 8:25:51
Witam, mój mąż pracuje fizycznie i ma własną zarejestrowaną firmę i właśnie chce podpisać umowę pracy na centrum handlowym i jest mu potrzebny mój podpis i pesel. Nie wiem tylko do czego ponieważ (...) czytaj dalej»
-
Porada - jak się bronić przed niesprawidliwą kwotą alimentów !!!!!
przez: jurek.tata | 2018.1.27 9:50:59
mam pytanie;kto mi poradzi mam syna niepełnosprawnego .28 lat,matka uchyla sie od płacenia alimentowod kilku lat ,sa przysadzone 250 zl a placi od dawna po 50 zl 70 lub 120zluporczywie sie uchyla .zlozylem (...) czytaj dalej»
-
Czy można wziąć rozwód za granicą?
przez: Gość | 2018.1.27 14:49:54
Polecam Kancelarię Adwokacką WS LEX działają we Włoszech jak i w Polsce - bardzo dobrzy specjaliści czytaj dalej»
-
przez: Karina | 2018.1.27 15:17:54
Ja polecam we Włoszech Kancelarię Adwokacką WS LEX. Mają dobrych specjalistów z cywilnego. Całą moją sprawę o alimenty doprowadzili do końca po bardzo niskiej cenie. Polecam każdemu czytaj dalej»
-
Prawo pracy w Anglii,Włoszech i na Węgrzech
przez: ted | 2018.1.27 15:25:48
Jeśli masz problem z zakresu prawa pracy we Włoszech to polecam serdecznie Kancelarię Adwokacką WS LEX, to kancelaria, która działa zarówno na terenie Włoch jak i Polski. Adwokaci są rzetelni, (...) czytaj dalej»
-
Jak długo ważna jest zgoda ojca z apostillą - amerykanina na wyrobienie w Polsce paszportów dzieciom
przez: Jolanta | 2018.1.28 10:35:57
Jak długo ważna jest zgoda ojca z apostillą - amerykanina na wyrobienie w Polsce paszportów dzieciom . czytaj dalej»
-
Odebranie praw rodzicielskich matce
przez: ojciec | 2018.1.28 11:5:15
Witam. chciałbym dowiedzieć się jak można pozbawić matkę praw rodzicielskich, gdyż wyjechała do kochanka za granicę zostawiając dzieci samym sobie (są nieletni) a mnie jako ojcu ograniczyła (...) czytaj dalej»
-
przez: Toyota 04 | 2018.1.28 13:33:46
Witam wszystkich na forum jestem tu nowa i pragnę podzielić się z Wami swoją sytuacja. Mój mąż dopuścił się zdrady w trakcie trwania małżeństwa i ma dziecko z tamta Panią sprawa o ustalenie (...) czytaj dalej»
-
Wypowiedzenie umowy w formie skanu wysłanego mailem
przez: admiral11 | 2018.1.28 16:14:45
Podpisałem z kontrahentem umowę, która w części dotyczącej rozwiązania stanowi tak: "Rozwiązanie przedmiotowej umowy może nastąpić z zachowaniem 1 miesięcznego okresu wypowiedzenia przez każdą (...) czytaj dalej»
-
przez: karolowsianka | 2018.1.28 20:22:24
Witam serdecznie, chciałbym uzyskać wiedzę i pomoc na temat mojego problemu z wypłaceniem świadczeń przez towarzystwo AVIVA. Opis Historii 1. Poślizgnięcie się na schodach/ 2. Trafiłem na (...) czytaj dalej»
-
Zabicie ptaka drapieżnego - jaka kara.
przez: Sn | 2018.1.28 20:46:25
Trzeba było myśleć wcześniej co się robiło. Skoro kara pieniężna jest podobna do wycinki drzewa to znasz odpowiedz. Masakra biedny ptak :( czytaj dalej»
-
przez: Robert | 2018.1.29 10:9:41
Część, tak, dieta jest bardzo istotna. :) Ostre produkty powodują, że na mojej twarzy na drugi dzień jest "wysyp". Męczę się z trądzikiem różowatym już od kilku miesięcy. Zauważyłem, że (...) czytaj dalej»
-
przez: Ewa | 2018.1.29 12:46:45
Bardzo proszę o udzielenie odpowiedzi bo nie znalazłam, mianowicie zmarł mój dziadek,ma dwie córki(jedną z nich to moja matka) zostawił testament w którym wydziedziczył moja matkę (uważamy ze (...) czytaj dalej»
-
przez: erick79 | 2018.1.29 12:51:23
Witam, mam problem rozeszlem sie z partnerka z ktora mam dziecko ona zalozyla profil na fc dziecku w wieku 8 lat ja jako ojciec nie zycze sobie aby dziecko mialo taki profil i publikowalo np. zdjecia swoje. (...) czytaj dalej»
-
czy moge sie starac o odszkodowanie za podrobienie mojego podpisu?
przez: Milena | 2018.1.29 15:40:31
Proszę o poradę. Podrobiono mój podpis na dokumecie rzekomej dzierżawie rzeczy której nie posiadam. Grozi mi zwrot kosztów lub tejże rzeczy. Mam zdjęcie tego dokumentu a nie chcą mieć dać (...) czytaj dalej»
-
Odpis i załączniki do sprzeciwu na nakaz zapłaty
przez: Marta | 2018.1.29 17:42:27
Mam pytanie również napisałam sprzeciw od nakazu zapłaty. Dowód w postaci potwierdzenia płatności posiadam w oryginale czy i do sądu i do drugiej strony mogę wysłać kopię dowodu wpłaty. Mam (...) czytaj dalej»
-
przez: Sosna1 | 2018.1.30 10:48:35
Czy przychodnia do której "przypisany" jest pacjent ma prawo odmówić zapisania do specjalisty do którego zawsze chodził? Chodzi dokładnie o ginekologa. Wiadomo że państwowo się czeka miesiącami (...) czytaj dalej»
-
jak odzyskac prawo jazdy zabrane we francji?
przez: KK | 2018.1.30 11:58:1
PO UPLYWIE OKRESU ZAKAZU PROWADZENIA POJAZDU JAK ODZYSKAC PRAWO JAZDY POLSKIE WE FRANCJI? czytaj dalej»
-
Remont/budowa/grodzenie terenu bez zgody współwłaściciela
przez: proszeoporade | 2018.1.30 12:48:47
Witam i bardzo proszę o poradę w następującej sprawie: dzielę dwupiętrowy dom z dalszą rodziną - jedno piętro moje, drugie ich. Sprawa o podział majątku jest dopiero w sądzie, dotąd taki podział (...) czytaj dalej»
-
przez: sonyy | 2018.1.30 18:42:35
Dzień dobry, Mam taki oto dylemat, czy przekształcać mieszkanie z: Spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu w odrębną własność? Jak wygląda sytuacja w moim przypadku: 1. spółdzielnia (...) czytaj dalej»
-
Samowol abudowlana a darowizna
przez: GriszaDG | 2018.1.31 8:54:47
Witam Mój tata wybudował dom (oddany do użytkowania w 1991 roku). W międzyczasie, dokonał kilku przeróbek - między innymi zmienił dach, dobudował ganek, balkon, zlikwidował garaż. Zmiany te (...) czytaj dalej»
-
przez: AGA | 2018.1.31 9:16:0
PARE LAT TEMU ODBYWALAM STAZ W SZKOLE NA STANOWISKU POMOC KUCHENNA . TERAZ CHCIALABYM ODBYC STAZ U TEGO SAMEGO PRACODAWCY ALE JAKO WOZNA. BARDZO CHCIALABYM UZYSKAC ODPOWIEDZ CZY JEST TAKA MOZLIWOSC. czytaj dalej»
-
Rozwód i pozbawienie praw rodzicielskich po wieloletniej nieformalnej separacji
przez: littleblackdress301 | 2018.1.31 11:53:58
Witam. W lipcu 2005 roku wyszłam za mąż. Nasze małżeństwo nie przetrwało nawet roku. Rozstaliśmy się (z mojej inicjatywy). Od tamtego czasu żyjemy w nieformalnej separacji. Nasza córka we (...) czytaj dalej»
-
jak napisać sprawozdanie ze stażu w sklepie?
przez: dorota | 2018.1.31 19:55:27
Jak napisać sprawozdanie ze stażu ze sklepu miesnego czytaj dalej»