Archiwum Forum Marzec 2021
(25 tematów na forum)
-
przez: skranska | 2021.3.4 13:7:19
Witam, w dniu 26.03.2021 zrobiłam domówkę u siebie w wynajmowanym mieszkaniu, przyznam, że było głośno oraz odwiedziła nas sąsiadka, z którą rozmawiała moja siostra. Groziła, że wezwie policje (...) czytaj dalej»
-
Działalność usługowo - handlowa
przez: MateuszKaps | 2021.3.7 8:50:8
Witajcie. Mam zamiar założyć działalność gospodarczą. W skrócie byłaby to działalność handlowo-usługowa, czyli sklep internetowy na zasadzie dropshippingu + działalność usługowa w podobnej (...) czytaj dalej»
-
Budowa drewnianego domku ogrodowego i garażu na działce rolnej
przez: tomke92z | 2021.3.7 13:34:59
Dzień dobry, Dostałem w drodze darowizny 2 połączone ze sobą działki rolne o łącznej powierzchni 1600 m2. Działki są rolne tylko w teorii, dlatego, że są małe, ziemia jest bardzo niskiej (...) czytaj dalej»
-
Podwyższenie kapitału - kto obejmuje udziały nieobjęte przez obecnych wspólników
przez: kalaman123 | 2021.3.9 1:42:13
Witam, mam pytanie dot. podwyższenia kapitału w Sp. z o.o. i co się dzieje gdy wspólnik nie chce wykupić nowych udziałów. Przykład Sp z o.o. Udziałowiec A - 10 udziałów Udziałowiec B (...) czytaj dalej»
-
przez: winiek94 | 2021.3.12 19:51:3
Witam, zostałem w moim mniemaniu naciągnięty na trefny kurs elektroniczny który posiadał taką klauzule: Zgłoszenia reklamacyjne będą na bieżąco rozpatrywane przez Administratora w terminie (...) czytaj dalej»
-
przez: lukaszled | 2021.3.12 21:13:2
Witam. Otrzymałem od miasta mieszkanie do remontu. Remont został wykonany za własne pieniądze, po 2 miesiącach użytkowania lokalu na ścianach zaczęła osiadać wilgoć w dość dużym stopniu, (...) czytaj dalej»
-
przez: Peres077 | 2021.3.15 8:51:41
Witam mam pytanie odnośnie czy szkoła lub przedszkole ma prawo do sprawdzenia zaświadczenia o zatrudnieniu i czy sprawdzą. czytaj dalej»
-
przez: JoannaKarwinska | 2021.3.16 18:51:53
Pod,ktory artykuł podpada namawianie przez dorosla osobe(skuteczne) maloletniego do czynnosci seksualnych(200a czy 200 1) i ich nagranie i wyslanie przez internet? Dodam ze nigdy sie nie spotkali bo (...) czytaj dalej»
-
czy kierowcy samochodu ciężarowego przysługuje odzież robocza?
przez: Muskieter | 2021.3.17 16:21:5
Czężko powiedzieć na ten temat, zekrnij sobie na tej stronie, może coś będzie https://bhptechnik.pl/odziez-robocza-19 czytaj dalej»
-
kredyt gotówkowy na jednego małżonka, rozwód
przez: 92Anna | 2021.3.19 10:54:51
Dzień dobry Mąż przed ślubem zaczął budować dom, który jest całościowo na niego . Po ślubie wzięłam kredyt gotówkowy na wykończenie ktory sama spałacam. Chcę rozwodu i co w sytuacji kiedy (...) czytaj dalej»
-
Opłaty za centralne ogrzewanie
przez: rudzielec202 | 2021.3.19 15:51:14
Czy SM może dokonywać korekt za CO za rok 2018 w roku 2021? Jesteśmy rozliczani wg.ryczałtu ponieważ na całym osiedlu nie ma liczników do pomiaru ciepła. Wszystkie zobowiązania wobec SM zostały (...) czytaj dalej»
-
przez: ***********@******.****.** | 2021.3.19 19:7:31
Wygrałam licytację komorniczą. Wierzyciele (INKASO) złożyli wniosek o wpis do hipoteki po przysądzeniu na mnie własności i (zanim otrzymałam zawiadomienie o uprawomocnieniu , złożyłam wniosek (...) czytaj dalej»
-
przez: ***********@******.****.** | 2021.3.19 19:18:45
Czy jako nowy nabywca w licytacji komorniczej mogę odpowiadać za wpisane po przysadzeniu własności hipoteki - mimo, ze dochowałam wszelkiej staranności i wpisałam się niezwłocznie jako nowy właściciel (...) czytaj dalej»
-
Nawiazka a zatarcie kary ograniczenia wolności
przez: Pawello6 | 2021.3.20 8:54:12
Witam. W 13.10.2015 roku zostalem skazany na kare ograniczenia wolności na 6 miesiecy oraz nawiązkę 1000 zl na rzecz pokrzywdzonego. W 29.04.2016 wykonałem kare ograniczenia wolności lecz nawiązkę (...) czytaj dalej»
-
zmuszenie byc opiekunem prawnym przez pracodawce
przez: Agusia17700 | 2021.3.21 17:39:5
Witam! Pracuje w DPS .Moj pracodawca chce zmusic ,abym zostalaopiekunem prawnym podopiecznej . Nadmieniam ,iz podoieczna ma opiekuna prawnego ,poniewaz podopieczna przechodzi do naszej grupy lll,bo w (...) czytaj dalej»
-
ćwiczenia śpiewu w bloku mieszkalnym
przez: danutakk | 2021.3.23 21:45:11
Chciałabym zapytać, czy możemy coś zrobić, jeśli sąsiedzi po raz kolejny wzywają Policję, bo córka ćwiczy (oczywiście w godzinach dziennych). Ostatni raz było to przed tygodniem, akurat podczas (...) czytaj dalej»
-
przez: Taliczan | 2021.3.23 22:9:49
Przejrzysz, wydrukujesz dowolną Księgę Wieczystą, nawet jeśli nie znasz jej numeru. Ta wyszukiwarka jest dla wszystkich. Wystarczy sam adres danej nieruchomości lub numer geodezyjny działki. (...) czytaj dalej»
-
przez: mlodyiglupi | 2021.3.24 18:4:59
Witam,ojciec sprzedawał w moim imieniu mój samochód. Przygotowałem mu podpisane umowy ale kupujący chciał na swoich drukach więc zgodziłem się (ustnie), żeby ojciec za mnie podpisał umowę. (...) czytaj dalej»
-
Domyślnie Podatek od zysków kapitałowych na giełdzie w Polsce a rezydentura podatkowa w UK
przez: vivaa | 2021.3.25 18:18:8
Witam, w roku 2020 osiagnąłem dochód ze sprzedaży akcji na polskiej giełdzie. Jestem rezydentem podatkowym w Wielkiej Brytanii. Wyjechałam tam w 2015 roku i nigdy nie pracowałam w Polsce. Otrzymałem (...) czytaj dalej»
-
przez: Natalia-eckert1992 | 2021.3.26 15:23:17
Witam pracuje w domu starcow w niemczech wraz z nie dawno poznana dziewczyna(polka) . Dowiedzialam sie ze nie ukonczyla nawet gimnazjum ,trwa rekrutacja na zdobycie wyksztalcenia jako pielegniarka z nie (...) czytaj dalej»
-
podrobienie zaświadczenia i podpisu u nieletniego
przez: *********************2004@***** | 2021.3.28 23:47:31
Sytuacja jest skomplikowana. Wynajęliśmy z znajomymi apartament, ale przez obostrzenia można wyłącznie w celach służbowych. Postanowiłam podrobić zaświadczenie. Wzielam dane angecji, numer nip (...) czytaj dalej»
-
linia telekomunikacyjna na działce budowlanej
przez: mko2410 | 2021.3.30 11:30:33
Dzień dobry, od kilku lat jestem właścicielem działki, która w MPZP widnieje jako przeznaczona pod zabudowę mieszkaniową jednorodzinną. Dzisiaj zauważyłem, przeglądając geoportal, że przez (...) czytaj dalej»
-
Wkład kominowy - czyja odpowiedzialność?
przez: Adong123 | 2021.3.30 15:39:46
Dzień dobry, z góry dziękuję za każdą pomoc. Potrzebuję porady z zakresu prawa budowlanego. Kupiłam rok temu mieszkanie w starej kamienicy, w której miała mieć miejsce nadbudowa - miały powstać (...) czytaj dalej»
-
przez: Oglo80 | 2021.3.31 9:3:55
Ja znalazłem dużo informacji u doradców firmy Sipp.pl. Mam aktywowany pakiet w ramach serwisu doradczego, jestem zadowolony. Odpada dzwonienie po urzędach. Polecam poczytać więcej na: https://sipp.pl/opinie/. (...) czytaj dalej»
-
Stanowisko: Kelner. A zakres obowiązków szefa kuchni - kto za to odpowiada?
przez: matters | 2021.3.31 12:27:4
Uważam tak samo jak AlicjaLadwiniec czytaj dalej»