Archiwum Forum Sierpień 2021
(47 tematów na forum)
-
przez: River5 | 2021.8.1 15:44:37
Ja przelewam przez Transfer24, pieniądze mam w Polsce w kilka minut od zrobienia przelewu (do jego użycia używam angielskiej karty), a przelew jest od razu na koncie przewalutowany na PLN. czytaj dalej»
-
Podwyższenie czynszu a zwrot kaucji
przez: joadab | 2021.8.1 20:44:13
Witam, za kilka dni zdanie mieszkania a ostatnio Wynajmujący powiadomił mnie i moją współlokatorkę, że w trakcie ostatniego roku, kiedy tam mieszkałyśmy, właściciel budynku (nowe budownictwo, (...) czytaj dalej»
-
przez: amina444 | 2021.8.2 10:29:36
Jak długi to tylko i wyłącznie http://mamdlugiforum.pl/ sporo ciekawych porad prawnych tam znajdziesz, ludzie opisują swoje doświadczenia związane z długami, plus dodatkowo pomagają w znalezieniu (...) czytaj dalej»
-
przez: szczuply49 | 2021.8.2 13:57:23
Witam, w tym roku idę na studia i chciałbym zrezygnować z alimentów, które płaci na mnie ojciec od piętnastego roku życia. Nie wiem jakie dokumenty i gdzie się składa, wniosek o alimenty złożyła (...) czytaj dalej»
-
Zamiana mieszkania komunalnego
przez: PuszkaEnergatyka | 2021.8.2 16:41:45
Dzień dobry, Zamiana mieszkania komunalnego. Jak to wygląda przy zarobkach prawie 5tys/msc? Mieszkam w owym mieszkaniu 25 lat, ostatnio zmarła mama, która była najemcą, udało się przepisać ja (...) czytaj dalej»
-
przez: bizonek27 | 2021.8.4 9:18:18
lub dane kierownika budowy? czytaj dalej»
-
przez: Eastgrea | 2021.8.4 12:37:59
Decydując się na budowę 19. Nigdy nie odbudowałbym starego, sowieckiego domu, ale zamówiłbym buldożer i zbudował nowy - szybciej i taniej. Albo opcjonalnie sprzedałbym starą działkę i kupiłbym (...) czytaj dalej»
-
przez: Namenlos | 2021.8.4 14:36:35
Witam, otrzymałem wiadomość SMS z prośbą o przelew z numerem konta od nieznanej osoby. Czy da się zobaczyć dane tej osoby po numerze konta? Czy gdyby ta osoba wysyłała więcej takich wiadomości (...) czytaj dalej»
-
przez: Namenlos | 2021.8.4 14:36:36
Witam, otrzymałem wiadomość SMS z prośbą o przelew z numerem konta od nieznanej osoby. Czy da się zobaczyć dane tej osoby po numerze konta? Czy gdyby ta osoba wysyłała więcej takich wiadomości (...) czytaj dalej»
-
Czas na złożenie wniosku dowodowego
przez: szybkibill12 | 2021.8.5 16:49:33
Witam mam pytanie czy mogę złożyć wniosek dowodowy po 7 dniach od otrzymania listu? czytaj dalej»
-
przez: Chriss11 | 2021.8.7 5:15:5
Wiechał facet autem na moje pole i niszczył plony.,, młode zboże" czy według prawa- wszystko co na moim polu jest moje???? czy mogłem okopać głębokim rowem to auto i uniemożliwić mu wyjazd???także (...) czytaj dalej»
-
przez: xaos1 | 2021.8.8 18:4:55
Cześć, chciałabym się dowiedzieć czy dwie różne komendy mogą prowadzić czynności wyjaśniające w związku z tą samą sytuacją dotyczącą tej samej osoby? Zostałam spisana w innym mieście (...) czytaj dalej»
-
wypowiedzenie umowy o pracę na czas nie okreslony
przez: tereskao | 2021.8.8 20:52:50
Nie każdy wie, że za zwolnienie z pracy niekiedy należy sie doprawa, któa pewnie by Ci sie przydała. Na https://leasingteam.pl/centrum-prasowe/komunikaty-prasowe/odprawa-po-zwolnieniu-z-pracy jest (...) czytaj dalej»
-
przez: MilllerTM | 2021.8.10 8:40:32
Witam, chciałbym, opisać sytuację ktoś mnie spotkała i zapytać co mogę zrobić z tym dalej. Otóż zostałem pomówiony i obrażony przez internet nie jednokrotnie i mam na to dowody. Chcąc, dogadać (...) czytaj dalej»
-
Mandat w Czechach za posiadanie.
przez: Sharky | 2021.8.10 14:52:37
Witam. W zeszły czwartek dostałem po stronie czeskiej mandat za posiadanie 1g marihuany 2000 koron. Mialem ten mandat w kieszeni, a że lało to cały mandat mi zmókł i z wilgoci sie potargał, przez (...) czytaj dalej»
-
Parkowanie w wyznaczonym miejscu w strefie zamieszkania
przez: adi5497 | 2021.8.11 13:50:28
Witam, u mnie na osiedlu gdzie wynajmuję mieszkanie jest problem z parkowaniem. Nie ma za bardzo miejsc parkingowych (właściwie to w ogóle), a niestety właściciel nie kupił od dewelopera miejsca (...) czytaj dalej»
-
przez: Wojtek782 | 2021.8.11 16:30:44
Witam mam taki problem z tego tytułu iż starałem sie o kredyt hipoteczny i dostałem odmowe po ok 2msc , i tu pojawia się problem ponieważ deweloper twierdzi iż nie musi oddawać wkładu własnego (...) czytaj dalej»
-
Ubezpieczenie zdrowotne odrzuciło roszczenie ER.
przez: mikipetri74 | 2021.8.12 10:35:46
Moje ubezpieczenie odmawia zapłaty za wizytę w ER. Wielokrotnie odwoływałem się i podałem wszystkie możliwe informacje. Zadzwoniłem do wszystkich osób zajmujących się rozliczeniami/ubezpieczeniami (...) czytaj dalej»
-
Pytanie dotyczące praw dziedziczenia Koranu: czy mają one zastosowanie tylko wtedy, gdy nie ma woli?
przez: actiopabs94 | 2021.8.12 11:1:57
Salaam. Dyskutowałem na ten temat i była różnica zdań na ten temat. Jedna z opinii głosi, że prawa dziedziczenia Koranu mają zastosowanie tylko wtedy, gdy nie ma woli. Inna opinia jest taka, że (...) czytaj dalej»
-
Biblia - podżegnanie / nawoływanie do nienawiści?
przez: minionek728 | 2021.8.12 20:5:46
Witam, X robi transmisję na żywo na YouTube, podczas której odpowiada na pytania swoich widzów. Zapytany przez widza, co myśli na temat społeczności LGBT, odpowiada: "Osoby LGBT są nieposłuszne (...) czytaj dalej»
-
Pomoc w uzyskaniu odszkodowania
przez: Betakancelaria | 2021.8.14 8:58:12
Pomożemy Ci uzyskać odszkodowanie. Specjalizujemy się w pomocy prawnej w kwestii odszkodowań, działamy na terenie całego kraju. Bezpłatnie zweryfikujemy każdą sprawę. Pokrywamy za Klienta (...) czytaj dalej»
-
Pomoc w uzyskaniu odszkodowania
przez: Betakancelaria | 2021.8.14 9:1:46
Pomożemy Ci uzyskać odszkodowanie. Specjalizujemy się w pomocy prawnej w kwestii odszkodowań, działamy na terenie całego kraju. Bezpłatnie zweryfikujemy każdą sprawę. Pokrywamy za Klienta (...) czytaj dalej»
-
przez: Sed11 | 2021.8.14 19:15:47
Dzień dobry, Jestem narkomanem, leczę się, ale ostatnio zdarzyła mi się kilku miesięczna wpadka. Podczas niej wziąłem kredyt składając ustnie oświadczenie o zarobkach znacznie wyższych niż (...) czytaj dalej»
-
Problem z żywopłotem sąsiada (immisja)
przez: michalk88 | 2021.8.14 20:22:32
Witam. Prosiłbym o poradę jakim trybem najlepiej wejść na drogę prawną z sąsiadem, gdyż utknąłem obecnie w martwym punkcie. Sprawa dotyczy żywopłotu przerastającego przez płot na moją (...) czytaj dalej»
-
przez: tomekthemessenger | 2021.8.16 10:20:31
Witam Z polecenia remontuje mi pewna ekipa dom (malowanie ścian, szpachlowanie dziur). Tylko że nie mamy żadnej umowy bo małżonka nie chciała o to cisnąć fachowców bo to z polecenia jej znajomych (...) czytaj dalej»
-
Praca szkodliwa ratownika medycznego w pogotowiu i na SOR
przez: slawcio336 | 2021.8.16 10:38:50
Witam. Jestem ratownikiem. Pracuję w pogotowiu gdzie liczone sa warunki szkodliwe, i pracuje także na sor po 400 godzin, o ile wiem na sor nie sa liczone warunki szkodliwe, a wszyscy wiedzą że tam (...) czytaj dalej»
-
przez: laik12 | 2021.8.16 20:20:42
Witam, Dostałem wyrok na rok w zawieszeniu na 3 lata. 05.17 poszedłem do więzienia, 08.17 zostałem wypuszczony z zakładu i resztę kary odbywałem w systemie dozoru elektronicznego. W 02.18 zostałem (...) czytaj dalej»
-
Fitness Academy - problem z wypowiedzeniem umowy
przez: gylo24 | 2021.8.16 21:47:6
Cześć, mam lekki problem z siłownią Fitness Academy i prosiłbym o poradę. Sytuacja wygląda następująco. Byłem członkiem siłowni i we wrześniu ubiegłego roku postanowiłem na miesiąc zamrozić (...) czytaj dalej»
-
Platforma Mintos - deklaracja podatkowa
przez: roreilly | 2021.8.17 13:30:36
[url=https://urzadskarbowy-pit.pl/]pit darmowy program[/url] czytaj dalej»
-
przez: Kinnak | 2021.8.18 9:8:50
Dostałam dzisiaj smsa z informacją, że na policję zgłoszony zostanie incydent o zniesławienie z art. 212 paragraf 1 k.k.. I wyjaśniam o co chodzi. Widziałam ogłoszenie w Internecie o sprzedaży (...) czytaj dalej»
-
Umieszczenie osoby starszej w zakładzie opiekuńczo-leczniczym bez jej zgody
przez: deenbee | 2021.8.19 20:12:3
Proszę o poradę jakie kroki poczynić, aby umieścić babcię w zakładzie opiekuńczo-leczniczym. Babcia (86l.) wymaga całodobowej opieki z racji silnych deficytów funkcji poznawczych oraz niedołężności. (...) czytaj dalej»
-
jak powinna wyglądać pieczątka imienna?
przez: sudares | 2021.8.20 22:52:18
Jeśli chodzi o pieczątki, to dobrze jest szukać zaufanych firm, które spełnią nasze oczekiwania, warto sprawdzić >https://www.maxsc.com.pl/pieczatki-2/ - mają świetne produkty. czytaj dalej»
-
przez: salonbanas | 2021.8.21 10:2:15
Michu112 to oszust UWAGA bieże kase i znika mój tel 604911051 czytaj dalej»
-
przez: Raf95 | 2021.8.23 12:33:29
Dzień dobry. Zastanawia mnie, czy taki zapis w umowie najmu jest zgodny z prawem i wierzący dla mnie jako najemcy? Tzn. Czy rzeczywiście przy dopuszczeniu się zaległości w opłacie czynszu powyżej (...) czytaj dalej»
-
przez: maleandry | 2021.8.23 15:11:3
Ja kończyłam studia na tym kierunku podyplomowo na wskz, jestem magisterm pedagogiki i od kilku lat pracuje. Pomagam załatwić bieżące sprawy, np. urzędowe, pomagam rozwiązywać trudności Staram (...) czytaj dalej»
-
przez: Mattx89 | 2021.8.23 16:47:10
Witam cała sytuacja wyglada tak że jakieś 2 miesiące temu wzięliśmy sobie z żona nowiutkie telefony z sieci Play problem jest taki że moja żona od 2 miesięcy otrzymuje połączenia z obcych (...) czytaj dalej»
-
Usiłowanie napadu, jak sobie poradzić?
przez: gr44zer | 2021.8.23 19:31:28
Dzień dobry. Dnia wczorajszego zostałem poddany próbie napadu wraz z dziewczyną. Na szczęście, haha, nieskutecznie. Wydarzenie miało miejsce na parkingu jednego z supermarketów, na którym (...) czytaj dalej»
-
przez: Pawel128128 | 2021.8.26 10:11:34
Witam Kupiłem pol roku temu samochód. Na umowę kupna-sprzedaży. Standard. Dziś niestety nie przeszedł przeglądu ponieważ ma wycięty próg razem z VIN i wstawiony nowy (ducato 2003r) niestety (...) czytaj dalej»
-
Zakaz użyczenia mieszkania a przyjmowanie gości na noc
przez: Mogepi5157 | 2021.8.26 11:45:47
Czy mając w umowie zakaz wynajmu oraz użyczania mieszkania bez zgody właściciela, może u mnie nocować znajomi/rodzina, bez pytania właściciela? czytaj dalej»
-
Nowe zezwolenie na budowę na 20letnim WZ
przez: olej_ww | 2021.8.26 20:9:42
Dzień dobry, Odziedziczyłem działkę (Lz) nad jeziorem, która otrzymała w 2002 WZ, pozwalające na budowę domu jednorodzinnego. Uzyskane zostało wtedy zezwolenie na budowę, założony został (...) czytaj dalej»
-
Szukam pomocy prawnej przy walce z bankiem
przez: zuziagola | 2021.8.26 21:21:59
Weź odrazu zaświadczenie o zarobkach z pracy - na https://leasingteam.pl/centrum-prasowe/komunikaty-prasowe/zaswiadczenie-o-zatrudnieniu-i-zarobkach znajdziesz informacje, co powinno zawierać. Przyda (...) czytaj dalej»
-
przez: Kaludia11 | 2021.8.26 21:43:1
Dobry wieczór Bardzo proszę o informację i poradę na poniższy problem. Od zawsze uczestniczyłam w pomocy jaką jest oddawanie krwi w centrum krwiodawstwa, na wstępie dodam, że zawsze chęć (...) czytaj dalej»
-
przez: Alisa845 | 2021.8.27 12:38:15
Ślub z Ukrainką jest na Ukrainie bardzo łatwy, niedrogi i szybki. Aby to zrobić, musisz jednak dokonać notarialnego tłumaczenia dokumentów na Ukrainie, a po otrzymaniu aktu małżeństwa przetłumacz (...) czytaj dalej»
-
Stwierdzenie nabycia spadku przed notariuszem:
przez: *****************955@*****.*** | 2021.8.27 19:13:24
nie ma możliwości aby w jednym czasie wszyscy spadkobiercy spotkali się u notariusza. W jaki sposób to załatwić? Czy jeżeli Ci którzy nie mogą być obecni złożą wcześniej u innych notariuszy (...) czytaj dalej»
-
Przysposobienie dziecka przez byłego męża
przez: Mamiii | 2021.8.29 5:0:33
Witam, Z pierwszego związku mam syna którego ojciec biologiczny jest całkowicie pozbawiony praw rodzicielskich i w ogóle nie udziela się w życiu dziecka. Od 3ego miesiąca życia syna (obecnie ma (...) czytaj dalej»
-
przez: dabross | 2021.8.29 16:17:9
Dzień dobry, odziediczyłem działkę rekreacyjną nad jeziorem. Zgłosiłem zamiar postawienia domku do 35 metrow jednak dostalem odmowę: -Działka ma 493 metry a nie 500 wiec musze miec pozwolenie -Dzialka (...) czytaj dalej»
-
Dowód osobisty 29 dni przed 18
przez: sebas11 | 2021.8.29 18:31:59
Witam mam pytanie jak to wygląda w 2021 jeśli chodzi o dowód osobisty przed 18? jest on na 5 lat czy na 10? i czy jest potrzebny rodzic bo czytam stare posty i niby jest. czytaj dalej»