Archiwum Forum Sierpień 2010
(578 tematów na forum)
-
przez: mrozowskim | 2010.8.4 20:57:13
Może Pani zgłosić problem molestowania przez byłego męża na policji. Najlepiej będzie, jeśli przedstawi Pani im jakieś dowody na tą okoliczność. Najlepszym rozwiązaniem będzie poszukanie (...) czytaj dalej»
-
przez: mrozowskim | 2010.8.4 21:52:8
Owszem możecie się domagać części spadku, która Pani przypada. Należy wezwać brata do wydania Pani części spadku listem poleconym za potwierdzeniem odbioru, a jeśli to pozostanie bezskuteczne (...) czytaj dalej»
-
przez: asia788 | 2010.8.5 8:37:53
Witam Kupiłam niedawno buty na allegro, na pierwszy rzut oka wszystko było w porządku więc odcięłam metkę tylko teraz mam problem, ponieważ odcięłam już metkę a zauważyłam że mają wadę (...) czytaj dalej»
-
przez: jhgfjhgh | 2010.8.5 8:53:53
Witam Czy była żona może odpowiadać za długi męża, jeżeli ten wziął kredyt jak jeszcze byli razem, a teraz nie jest w stanie go spłacić. czytaj dalej»
-
przez: tomaszsz | 2010.8.5 8:54:5
witam mam pewien problem, parę miesięcy temu kupiłem odtwarzacz mp3 i niestety się popsuł, wiec wysłałem go do sklepu gdzie kupiłem. Tam stwierdzono naprawę podczas której został on uszkodzony, (...) czytaj dalej»
-
przez: radekkk | 2010.8.5 8:59:40
witam Mam problem i chciałem się zapytać czy można na raty spłacać zadłużenie firmie windykacyjnej? jeśli tak to ile wynoszą wtedy odsetki? z góry dziękuję czytaj dalej»
-
przez: zenekkk | 2010.8.5 9:4:51
Witam Zostałem oszukany na allegro i chcę to zgłosić na policje. po jakim czasie powinienem się na nią zgłosić i jakie dokumenty wziąć ze sobą?? Z góry dziękuję za odpowiedzi czytaj dalej»
-
przez: alexia12 | 2010.8.5 9:7:6
Witam Ojciec mojego dziecka został aresztowany, więc nie otrzymuje od niego alimentów. Czy mogę prosić o dofinansowanie od Państwa na jakiś czas? Ja sama sobie nie poradzę! gdzie zgłosić się (...) czytaj dalej»
-
paszport dla dziecka bez zgody ojca
przez: migana | 2010.8.5 9:12:45
Witam Czy jest jakaś szanso na to żeby wyrobić paszport dziecku bez zgody biologicznego ojca, ze względu na to ze nie mamy z nim kontaktu a nie dlatego ze się sprzeciwia wyjazdowi. czytaj dalej»
-
przez: maciekkk | 2010.8.5 9:23:14
witam mam takie pytanie chciałbym pracować w policji, ale parę lat temu zostałem ukarany grzywna czy z tego powodu mogę mieć jakiś problem z dostaniem się? z góry dziękuję za odpowiedzi czytaj dalej»
-
przez: borys0011 | 2010.8.5 9:31:3
witam Bardzo proszę o pomoc, co mam zrobić aby wymeldować syna z domu? cz y powinnam zgłosić się do biura meldunkowego czy może do sądu? z góry dziękuję za pomoc czytaj dalej»
-
przez: zołza | 2010.8.5 9:39:12
Witam Chcę wyjechać z dzieckiem za granicę, mamy paszporty itp. Nie wiem tylko czy potrzebuje do tego zgody ojca dziecka. On ma ustalone widzenia a my lecimy na 5 miesięcy więc nie wiem czy się (...) czytaj dalej»
-
Zawieszenie kary ze względu na dziecko
przez: jedynytakicarol | 2010.8.5 9:52:14
Aby móc się ubiegać o warunkowe zwolnienie, muszą być spełnione następujące przesłanki: - skazany odbył już co najmniej połowę kary (chyba że był recydywistą albo skazany na 25 lat (...) czytaj dalej»
-
przez: jedynytakicarol | 2010.8.5 10:6:20
Jeśli spadkodawca nie pozostawił testamentu, to spadek po nim dziedziczą spadkobiercy ustawowi. W pierwszej kolejności jest to małżonek oraz dzieci. W ciągu 6 miesięcy od chwili, w której (...) czytaj dalej»
-
przez: pluszak73 | 2010.8.5 10:13:41
witam mam pewien problem chcę wybudować drugi dom na tej samej działce i moje pytanie dotyczy czy powinienem złożyć wpis na nową księgę czy na starą? jakie domuenty mi są potrzebne? z góry (...) czytaj dalej»
-
przez: jedynytakicarol | 2010.8.5 10:13:41
Księgi wieczyste są jawne. Może je przeglądać każdy, kto ma w tym interes prawny oraz notariusz. Można je też przeglądać w formie elektronicznej: http://ekw.ms.gov.pl/pdcbdkw/pdcbdkw.html czytaj dalej»
-
przez: slawekj243 | 2010.8.5 10:16:28
witam jakie potrzebne mi są dokumnety do przemeldowania na meldunek stały? z góry dziękuję za pomoc czytaj dalej»
-
przez: oremus | 2010.8.5 10:27:43
Jestem jednym z czterech spadkobierców kawałka gruntu, który został po naszym dziadku. Ponieważ nie ma zgody co do podziału tej ziemi między nami, jeden ze spadkobierców chce aby dla niego sąd (...) czytaj dalej»
-
przez: semka | 2010.8.5 10:33:2
Witam, mój mąż przebywa obecnie w zakładzie karnym. Będzie tam jeszcze przez 3 lata, ale ja zdecydowałam się od niego odejść. Chciałabym zapytać, czy są szanse na rozwód z więźniem, tym (...) czytaj dalej»
-
przez: suwaczka | 2010.8.5 10:45:52
Moja koleżanka zrobiła aborcje w Anglii, dowiedziała się o tym jej matka. Teraz jej grozi, że zgłosi sprawe na policje w polsce, bo ta koleżanka na stałe mieszka w polsce. Czy coś jej grozi za (...) czytaj dalej»
-
przez: pietrekkk | 2010.8.5 10:46:37
witam mam takie pytanie chcę odkupić cześ samochodu aby w całosci był mój czy z tym drugim właścicielm powinienem spisać umowę i jak taka umowa ma wyglądać? z góry dziękuję czytaj dalej»
-
przez: ulaaa | 2010.8.5 10:58:9
Witam, mam taki problem kupiłam parę miesięcy temu akumulator, który okazał sie wadliwy złozyłam reklamację, ale mi udmówiono co mam zrobić w takiej sytuacji? z góry dziękuję czytaj dalej»
-
przez: jedynytakicarol | 2010.8.5 11:0:10
Kierownik urzędu stanu cywilnego odmawia przyjęcia oświadczenia o wyborze dla dziecka więcej niż dwóch imion, imienia ośmieszającego, nieprzyzwoitego, w formie zdrobniałej oraz imienia niepozwalającego (...) czytaj dalej»
-
przez: alfred | 2010.8.5 11:6:20
No jasne, że masz... po zakończeniu postępowania i osądzenia Cię. czytaj dalej»
-
przez: jedynytakicarol | 2010.8.5 11:7:57
Jeżeli jedno z rodziców nie ma pełnej zdolności do czynności prawnych, władza rodzicielska przysługuje drugiemu z rodziców - czyli w tym wypadku ojcu dziecka, jeśli jest pełnoletni (...) czytaj dalej»
-
przez: monika555 | 2010.8.5 11:9:57
Witam Mam taki problem dokonałam ostatnio zakupu towaru, który w bardzo krótkim czasie się popsuł złozyłam reklamacją i teraz stwierdzono wymiane na nowy i jest problem bo tego modelu juz nie (...) czytaj dalej»
-
przez: kasiuu | 2010.8.5 11:15:48
witam mam taki problem czy nalezy mi sie odszkodowanie za uraz jaki doznałam podczas robienia zakupów? z góry dziekuję za pomoc czytaj dalej»
-
przez: flake | 2010.8.5 11:23:31
Mam problem. Wystawiłam na allegro towar, który wysłałam kupującemu w trybie 'za pobraniem'. Jak się okazało, paczka po drodze zaginęła... Teraz poczta nie chce zwrócić mi całości za towar (...) czytaj dalej»
-
przez: jedynytakicarol | 2010.8.5 11:25:19
Istnieją sprzeczne poglądy w piśmiennictwie na temat tego, czy orzeczenie separacji uchyla obowiązek zachowania wierności. Przeważa pogląd, że ten obowiązek nadal istnieje, gdyż celem separacji (...) czytaj dalej»
-
przez: rafcio11 | 2010.8.5 11:32:46
witam Chciałbym sie zemścic na kimś wiem że ten człowiek jest dilerem, a przy tym chce zostac anonimowy. jest to możliwe? czytaj dalej»
-
właściciel mieszkania grozi sądem
przez: samrata | 2010.8.5 11:39:20
witam, wynajmuję mieszkanie od pewnego mężczyzny. on oskarża mnie o to, że zniszczyłem mu część mebli i uszkodziłem część ściany. ja jestem pewien, że te szkody były już wcześniej. kiedy (...) czytaj dalej»
-
przez: artekk | 2010.8.5 11:42:6
witam Chciałem się zapytać co grozi w przypadku molestowania? Jak mozna zareagować ? z góry dziękuję za pomoc czytaj dalej»
-
przez: edytaqwe | 2010.8.5 11:55:31
witam, chciałabym zapytać, jakie formalności trzeba załatwić, aby zmienić imię i nazwisko? chciałabym zacząć życie w innym mieście i nie chcę już używać imienia i nazwiska którego dotychczas (...) czytaj dalej»
-
przez: ulenka89 | 2010.8.5 11:55:32
witam mam takie pytanie co mogę zrobić w sytuacji gdy ktos mi grozi przez komunikator? z góry dzieuję za pomoc czytaj dalej»
-
przez: jedynytakicarol | 2010.8.5 13:23:51
Zgodnie z art 62. ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii posiadanie środków odurzających lub substancji psychotropowych jest zagrożone karą do 3 lat pozbawienia wolności. W przypadku (...) czytaj dalej»
-
jak zrobic zastrzezenie na wyjazd za granice dzieci z byla zona?
przez: Zbyszek | 2010.8.5 14:3:56
jak zrobic zastrzezenie na wyjazd za granice dzieci z byla zona? zona chce wyjechac za granice z dziecmi,ale nie ma na to mojej zgody.Jak moge zatrzymac dzieci w Polsce?Jestesmy po rozwodzie,ale oboje (...) czytaj dalej»
-
Jak napisać wniosek o ustanowienie rodziny zastępczej?
przez: vbnm50 | 2010.8.5 15:52:33
Jak napisać wniosek o ustanowienie rodziny zastępczej? czytaj dalej»
-
czy opiekując się osobą niepełnosprawną ( I grupa ) ....
przez: lucynamisia | 2010.8.5 16:15:6
Witam mam takie pytanie , otóż .. Czy opiekując się osobą niepenosprawną ( I grupa ) , lata spędzone przy opiece nad chorym będą zaliczone jako nieskładkowe przez ZUS ? Proszę o pomoc Dziękuję Lucyna czytaj dalej»
-
czy można robić zdjęcia policjantom na służbie?
przez: sepiol | 2010.8.5 18:33:29
w poniedziałek siedziliśmy z kolegą na ławce, trochę nam się nudziło i robiliśmy zdjęcia telefonem komórkowym. przechodzili policjanci i im też zrobilismy parę zdjęć. po czym oni do nas podeszli (...) czytaj dalej»
-
odebranie dziecka kobiecie z depresją
przez: neureter | 2010.8.5 19:42:33
Witam, kobieta z którą mam dziecko (3 letnie) od kilkunastu miesięcy ma depresje i zastanawiam się, czy nie odebrać jej praw do dziecka. Z jednej strony uważam, że byłoby bezpieczniejsze przy mnie, (...) czytaj dalej»
-
przez: sekwent | 2010.8.5 20:0:29
Czy jeśli w trakcie separacji zwiążę się z inną kobietą, to czy może być to uznane w sądzie za zdradę i czy rozwód będzie z mojej winy? czytaj dalej»
-
Gdzie powinnam się zwrócić o pomoc jesli pracodawca nie chce wypłacić wynagrodzenia ?
przez: Piotr-ek | 2010.8.5 20:42:14
Witam, Masz parę możliwości, np. przesłać sprawę do wydziału cywilnego. czytaj dalej»
-
Czy mam obowiązek poinformowania swojego szefa o fakcie, że jestem w ciąży?
przez: gracjan | 2010.8.6 7:55:11
A w którym miesiącu jesteś? Pracujesz na umowę o pracę czy jakąś inną? czytaj dalej»
-
Czy właściciel kafejki ma prawo mnie wyprosić jeśli kupiłam kawę za 6 złotych i siedzę w niej
przez: merkules | 2010.8.6 8:19:32
No pewnie, że ma! To jego kafejka! czytaj dalej»
-
przez: syla45 | 2010.8.6 8:37:31
witam mam pytanie co powinna zawierać umowa o wynajem lokalu użytkowego? z góry dziękuję za pomoc czytaj dalej»
-
nie stawienie się do odbycia wyroku
przez: jtcarol | 2010.8.6 8:40:17
Sąd może zarządzić przymusowe doprowadzenie i obciążyć jego kosztami. czytaj dalej»
-
przez: marika78 | 2010.8.6 9:45:31
witam Mam takie pytanie Czy jest możliwość odzyskania pieniędzy za zakup bez podania jakiegokolwiek powodu? z góry dziękuje czytaj dalej»
-
przez: jedynytakicarol | 2010.8.6 10:24:17
Możliwe jest złożenie wniosku do sądu o pozbawienie matki władzy rodzicielskiej nad dziećmi, i o powierzenie opieki nad nimi osobie pełnoletniej, w pierwszej kolejności członkowi rodziny. czytaj dalej»
-
przez: jedynytakicarol | 2010.8.6 10:37:13
Jeśli znieważanie miało miejsce podczas i w związku z wykonywaniem czynności służbowych przez funkcjonariusza, grozi za to grzywna, ograniczenie wolności lub pozbawienie wolności do 1 roku. czytaj dalej»
-
przez: janina45 | 2010.8.6 12:31:35
Witam witam jak wygląda, jakie dokumenty i co się wiąże z zatrudnieniem pracownika? z góry dziękuję czytaj dalej»