Archiwum Forum Wrzesień 2010
(498 tematów na forum)
-
czy można odmówić składania zeznań ??
przez: sniezka2 | 2010.9.15 13:38:50
Witam czy mój mąż może odmówić składania zeznań, ponieważ jest powołany w charakterze świadka. tylko że po ostatnim składaniu zeznań ktoś zaczął dzwonić z pogróżkami czytaj dalej»
-
Czy można przesunąć termin rozprawy ??
przez: lolitka69 | 2010.9.15 13:55:42
Witam chciałabym się dowiedzieć czy można napisać wniosek o wyłączenie sędziego żeby przesunięto mi termin rozprawy?? czytaj dalej»
-
Jak skutecznie zmienić komornika,który przywłaszcza sobie alimenty na mojego syna.
przez: Maria1963 | 2010.9.15 16:54:37
Dziękuję za pomoc. czytaj dalej»
-
przez: Krycho3344 | 2010.9.15 20:30:17
Witam wszystkich !! mam pytanie bo znalazłem telefon był on zepsuty .... nie chodził .... był wyrzucony bez karty .... ja go wziołem do domu wysuszyłem i naprawiłem bo był wysuwany i tasma sie (...) czytaj dalej»
-
nieletni złapany na paleniu papierosów przez policję
przez: bin5 | 2010.9.15 20:33:27
Witam czy może mi ktoś powiedzieć czy jest to normalne że policja co jakiś czas przyjeżdża do domu, zwłaszcza że złapali mojego syna na paleniu papierosów bo jest nieletni. czytaj dalej»
-
co grozi za przyznanie się do winy ??
przez: felisti | 2010.9.15 20:37:59
Witam wczoraj dostałam od chłopaka list w którym napisał że złożył w sądzie wniosek o wydanie nadazy sądowego i wymierzenie kary bez przepropwadzenie postępowania dowodowego. co w takim przypadku (...) czytaj dalej»
-
czy źle wpisane nazwisko anuluje mandat ??
przez: ben4 | 2010.9.15 20:47:54
Witam ma pytanie czy mogę nie płacić za mandat za brak biletu jesli kanar źle wpisał moje nazwisko reszta się zgadza oprócz nazwiska, czy to wystarczy do unieważnienia mandatu ?? prosze o informacje (...) czytaj dalej»
-
przez: Bellaya | 2010.9.15 21:38:41
Żałosne, ze ludzie nie potrafią czytać dokumentów, które sami podpisują. Pisze na twojej umowie jaki masz okres wypowiedzenia. Musi pisać. Inaczej takiej umowy nie można wypowiedzieć, gdyż (...) czytaj dalej»
-
przez: Bellaya | 2010.9.15 21:44:15
Proszę się udać do Państwowej Inspekcji Pracy, porady prawne bezpłatnie, wszelka pomoc itp. nawet złożą za ciebie wniosek do sądu ale pewnie nie trzeba będzie, wystarczy, ze zrobią kontrolę (...) czytaj dalej»
-
Jak zmienić komornika,który prowadzi egzekucję alimentów i przenieść się do innego komornika.
przez: Maria1963 | 2010.9.16 0:54:49
Jak zmienić komornika,który prowadzi egzekucję alimentów i przenieść się do innego komornika. Nie wiem jak napisać wniosek do komornika ,,że rezygnuję z jego usług",chodzi mi o formę prawną. czytaj dalej»
-
Nieuczciwy wspólnik w 2 osobowej Spółce Cywilnej
przez: beata1982-25 | 2010.9.16 1:4:2
Witam, mam problem z wspólnikiem. W styczniu założyliśmy Spółkę Cywilną (hurtownia piwa) by zdobyc pieniądze na początek wzieliśmy pożyczkę z MARU na 60 tys. mi żyrowała 1 osoba jemu dwie. (...) czytaj dalej»
-
po jakim czasie trafia się do zk po zatrzymaniu prze policję??
przez: Barrrabucha | 2010.9.16 6:50:18
Z tego co Ja wiem to policja może przetrzymywać na "dołku" 48 godzin. W sytuacji wyjątkowej 72 godziny. czytaj dalej»
-
czy mogę oskarżyć za próbe gwałtu ??
przez: Barrrabucha | 2010.9.16 7:4:45
Wiesz ... jeśli chciał tak że żucił się na Ciebie to tak. Jeśli zaproponował "Hej Słońce a może zrobisz/zrobimy sobie dobrze?" to nie. ps. tak z ciekawości bo twoje pytanie lekko mnie zabiło. (...) czytaj dalej»
-
jak powinien wyglądać wniosek o ujawnienie smsów??
przez: Barrrabucha | 2010.9.16 7:12:54
No ty ich na bank nie dostaniesz i nie masz gdzie pisać ... Operator sieci może udostępnić biling sms-owy tylko i wyłącznie na wniosek prokuratora ... czytaj dalej»
-
gdzie może przebywać mój mąż jak go zatrzymali ??
przez: Barrrabucha | 2010.9.16 7:27:52
Odpowiedziałaś chyba sama sobie ... Jeśli miał termin odbycia kary i poszedł na Policje to miał darmową taksówkę do Zakładu Karnego. Na policji powinni ci powiedzieć do którego pierdla go przewieźli (...) czytaj dalej»
-
czy można wymazać wykor z akt??
przez: Barrrabucha | 2010.9.16 7:34:19
Jestem pewien że jeśli uda Ci się to jakoś załatwić (oby nie) to będzie z córeczki kryminalistki świetna policjantka. czytaj dalej»
-
czy można dostawać listy w izolatce??
przez: Barrrabucha | 2010.9.16 8:31:19
Jako że dokładnie nie pamiętam to napisze chyba (chyba z przewagą tak) ... Po mojemu określa to porządek wewnętrzny ZK. A to znaczy że na 99% dostanie twój list dopiero jak wyjdzie z izolatki. czytaj dalej»
-
jak przyśpieszyć termin rozprawy ??
przez: Barrrabucha | 2010.9.16 9:14:7
To oczywiście żart a nie serio pytanie mam nadzieje. czytaj dalej»
-
umowa o zakazie konkurencji a nieuczciwy pracodawca
przez: irena36 | 2010.9.16 9:19:59
Witam Mam taki problem mam podpisaną umowę o zakazie konkurencji z moim pracodawcą, ale on nie wywiązuje się ze swoich obowiązków nie wypłaca mi wynagrodzenia czy w takiej sytuacji dalej umowa (...) czytaj dalej»
-
przez: Barrrabucha | 2010.9.16 9:58:10
A przepraszam że zapytam bo aż nie wierze ... Jaki Sąd/Policja/Prokurator spisał zeznania od świadka na bani?! czytaj dalej»
-
komornik-rozdzielność majątkowa
przez: ilona313 | 2010.9.16 9:58:41
Witam Mam pytanie mój mąż ma długi mamy rozdzielność majątkową i jak komornikowi mam udowodnić, że dana rzecz jest moja a nie męża?Z góry dziękuję za odpowiedzi czytaj dalej»
-
Dostałem mandat w wysokości 100zł, nie płacę go już ok 2 miesięcy.Teraz mam pytanie, co się dzieje
przez: Jagoda | 2010.9.16 10:42:36
jeśli nie zapłacisz mandatu,ściągną go z dodatkową opłatą przez Urząd skarbowy, gdy złożysz zeznanie roczne. Lepiej jest zapłacić, bo brak płatnoścvi spowoduje dodatkowe koszty i kłopoty. czytaj dalej»
-
Czy nadal będę mieć to samo stanowisko jak moja firma zostanie przejęta??
przez: mrozowskim | 2010.9.16 10:51:24
Po przejęciu firmy nowy właściciel lub zarząd mogą dokonać zmian. Zmiany mogą dotyczyć obsady stanowisk, ale to nie dzieje się automatycznie. Jeśli mają być zmiany personalne, pracodawca może (...) czytaj dalej»
-
Czy mogą zabrać prakow jak jest się za granicą??
przez: mrozowskim | 2010.9.16 10:54:45
Mogą mu wydać zakaz prowadzenia pojazdów na terenie kraju, gdzie został zatrzymany oraz odebrać prawo jazdy i odesłać do Polski wraz z podaniem przyczyn odebrania prawa jazdy. Do polskich władz (...) czytaj dalej»
-
Ile może trwać przekazywanie aktów do sądu ??
przez: mrozowskim | 2010.9.16 10:55:26
W naszym kraju całe wieki. czytaj dalej»
-
przez: andrzej0 | 2010.9.16 11:50:9
No i dobrze! ciekawe co teraz wymyślą mocherowe babcie! czytaj dalej»
-
przez: jolanta_ola | 2010.9.16 11:50:34
Przez następne kolejne miesiące będziemy ciągle w wiadomościach dowiadywać się o losach krzyża. Widzę że będą nowe odcinki naszej cudnej telenoweli o losach krzyża, może w 520 odcinku dowiemy (...) czytaj dalej»
-
prezydent i premier winni śmierci 96 osób
przez: mieczj | 2010.9.16 17:2:27
Niektórym przydałaby się wizyta u psychiatry... czytaj dalej»
-
przez: fiolkowa78 | 2010.9.16 22:12:17
Chce rozwodu, mąz najpierw chciał bez orzekania a teraz już chce z winy mojej i chce odebrać mi dzieci , chyba że oddam mu dzieci to On da mi rozwód. Pracuję na nocne zmiany mam jeszcze rok studiów (...) czytaj dalej»
-
CZY KTOŚ JEST W PODOBNEJ SYTUACJI??? Prosze niech ktoś napisze tak bardzo potrzebuje pogadac o tym
przez: iza12014gmail.com | 2010.9.16 22:39:59
nie te ojciec ,który się przyczynił do narodzin lecz ten który wychował....chcesz oddawać dziecko w ręce chorego psychicznie człowieka???? coś tu nie halo.... czytaj dalej»
-
przekroczenie limitu punktów karnych
przez: alek39 | 2010.9.17 9:9:56
Witam Mam pytanie przekroczyłam 24 punkty karne i co teraz?Czy mam sam oddać prawo jazdy czy przyjdzie mi wezwanie i mam czekać? Po jakim czasie zdaje się po raz kolejny egzamin?Z góry dziękuję (...) czytaj dalej»
-
Jak odzyskać pieniądze z Western Union ??
przez: winer | 2010.9.17 10:19:11
Witam mam prośbę czy może mi ktoś pomóc chcę odzyskać pieniądze z Western Union jakiś miesiąc temu złożyłam pieniądze u nich w depozycie, natomiast mój chłopak miał odebrać je w Londynie, (...) czytaj dalej»
-
przepisanie gospodarki na syna jak najlepiej i najtaniej
przez: justa | 2010.9.17 11:49:25
przepisanie gospodarki na syna jak najlepiej i najtaniej tata chce przpisac gospodarke synowi jak najtaniej i dobrze to zrobic czytaj dalej»
-
przez: tomaszzz | 2010.9.17 13:24:56
Nikt nie pomoze? czytaj dalej»
-
przez: kicaj415 | 2010.9.17 14:26:55
o sadzie joz wiem chodzi mi o jakis spis czy jest cos takiego ?????? czytaj dalej»
(Zobacz 51 odpowiedzi) | Strony: 1 2
-
Opieka nad dzieckiem, pozbawienie praw do dziecka
przez: iza12014gmail.com | 2010.9.17 18:34:1
posłuchaj,po pierwsze wiem że masz zszarpane nerwy, nie pisz co robi bo to pomówienie,możesz jedynie używać sformuowania " istnieje domniemanie iż matka robi to czy tamto" odpowiadam Ci konkretnie (...) czytaj dalej»
-
dyrektor karze mi obciąć dredy czy ma do tego prawo ??
przez: dtk | 2010.9.17 20:24:47
Przeczytaj regulamin szkoły. Zapewne jest tam zapis, że uczeń ma mieć schludny i niewyzywający wygląd. Są tam również zapisane kary jakie może nałożyć rada pedagogiczna na ucznia. Mało prawdopodobne (...) czytaj dalej»
-
przez: Lewanna | 2010.9.17 23:53:4
Ma prawo. Jeśli wyprowadziłaś się z miejsca stałego pobytu, to matka ma prawo wymeldować Cię. Mnóstwo ludzi uzurpuje sobie prawo do mieszkania na podstawie zameldowania, tymczasem meldunek (...) czytaj dalej»
-
Wykucie dodatkowego otworu okiennego w budynku jednorodzinnym
przez: agusia247 | 2010.9.18 14:46:56
Czy na wykucie dodatkowego otworu okiennego w budynku jednorodzinnym i wstawienie tam luksferów zamiast okna jest wymagane pozwolenie na budowę? czytaj dalej»
-
przez: aneta prawo-cywilne.net | 2010.9.18 22:43:19
Mam problem.Jestem kierowcą -jeżdziłem dla małej spedycji (w tej chwili już nie-ponieważ facet to krętacz.Zrezygnowałem i teraz prosze sie o zapłate za wykonane usługi.Gościu kreci ze jemu nie (...) czytaj dalej»
-
przez: filipsara1 | 2010.9.19 16:6:30
[cytat] Czy wie ktoś może, jakie warunki trzeba spełniać, aby założyć w Polsce prywatne przedszkole? Czy trzeba mieć wychowanie pedagogiczne? Czy ktoś wie, jakie formalności trzeba załatwić (...) czytaj dalej»
-
zwrot kosztów sądowych kiedy przedawnienie
przez: Walczak | 2010.9.19 18:42:34
zwrot kosztów sądowych kiedy przedawnienie Chcę uzupełnić moje powyższe zapytanie: Sąd zwolnił oskarżoną od opłaty sądowej z uwagi na brak własnych dochodów. Ponieważ Sąd nie wymierzył (...) czytaj dalej»
-
Odmowa przyjęcia mandatu - sąd grodzki ?
przez: mrozowskim | 2010.9.19 21:35:57
Nie jest to dżentelmeńskie rozwiązanie, ale skoro policja leci z Panem w kulki, to ja też poleciałbym z nimi w kulki i poszukał 4 kumpli, który jechali tej nocy ze mną i dokładnie widzieli, że (...) czytaj dalej»
-
gdzie zgłosić nękanie przez policje, i jak rozpoznać kiedy się dzieje?
przez: Zaniepokojony78 | 2010.9.20 2:0:38
gdzie zgłosić nękanie przez policje, i jak rozpoznać kiedy się dzieje? czytaj dalej»
-
przez: kishev | 2010.9.20 8:37:24
Urlop zależy od ilości przepracowanych lat i ukończonych szkół. Zaś co do Pani przypadku, zgodnie z art. 154 § 2 wymiar urlopu dla pracownika zatrudnionego w niepełnym wymiarze czasu pracy ustala (...) czytaj dalej»
-
mozliwosc odszkodowania za slup sredniego napiecia na posesji?
przez: konsens | 2010.9.20 8:57:38
Zapraszam do korespondencji mailowej. wyjaśnię wszystkie aspekty dochodzenia roszczeń za bezumowne korzystanie z gruntu. Zapraszam, warto powalczyć o swoje. m.sukowski@kancelariakonsens.pl czytaj dalej»
-
co dzieje sie ze spadkiem kiedy jedyny spadkobierca sie nie zglasza
przez: kristoff1 | 2010.9.20 9:10:17
Zgodnie z art. 118 KC \"termin przedawnienia wynosi lat dziesięć, a dla roszczeń o świadczenia okresowe oraz roszczeń związanych z prowadzeniem działalności gospodarczej - trzy lata\". Po tym czasie (...) czytaj dalej»
-
Chcę zrobić aborcję.. POMOCY!!
przez: tekla2 | 2010.9.20 11:44:24
Obawiam się, że w tej sytuacji legalna aborcja nie wchodzi w grę, gdyż sytuacja materialna nie jest wystarczającym powodem aby taki zabieg był przeprowadzony... może powinna Pani pomyśleć o oddaniu (...) czytaj dalej»
-
Terrorysta czeczeński w Polsce bezkarny
przez: krolik56 | 2010.9.20 11:49:51
Nazywanie go terrorystą to gruba przesada, bo on nie uczestniczył w zamachach ani nie udowodniono mu udziału w przygotowaniach do zamachu. Dziwne jest to, że tak bez weryfikacji go wypuszczono opierając (...) czytaj dalej»
-
jak złożyć wniosek o pierwokup działki rolnej
przez: Mikołaj | 2010.9.20 12:48:46
?????, dnia ????? ???????????? imię, nazwisko ??????????? adres wnioskodawcy ????????????? (...) czytaj dalej»