Archiwum Forum Kwiecień 2015
(70 tematów na forum)
-
przez: tomankooo | 2015.4.20 20:48:38
Witam, Proszę o pomoc w poprawieniu/korekcie umowy aktorskiej - zgodziłem się aby parę osób gościnnie zagrało w moim filmie, i chcę mieć pewność, że żadna z nich nagle nie postanowi sobie (...) czytaj dalej»
-
ile wynoszą stawki vat na zabawki 2013?
przez: ja | 2015.4.21 8:13:41
nie wiem czytaj dalej»
-
Zapłata jeden dzień po terminie, sprawa w sądzie
przez: Arbitra | 2015.4.22 14:57:27
Koszty sądowe będą zasądzone, jeśli zapłacił Pan należność po wniesieniu pozwu do sądu. Jeśli miał Pan 3-dniowy termin płatności, to możliwe, że pozew został złożony w sądzie po upływie (...) czytaj dalej»
-
przez: DawidTomczyk | 2015.4.22 15:49:2
Witam. Wujka należy pociągnąć do odpowiedzialności karnej za utajenie sprawy spadkowej (podejrzenie działania na szkodę spadkobierców i składanie fałszywych zeznań). Ponadto każdemu z dzieci (...) czytaj dalej»
-
Zakłócanie spokoju - ćwiczenia fitness
przez: DawidTomczyk | 2015.4.22 15:53:54
Witam. Bazując na przytoczonych informacjach mogę jedynie stwierdzić, że trafił się Panu naprawdę nadgorliwy sąsiad. Aby móc ocenić jej rozwój i doradzić proszę o kontakt pod numerem 71 (...) czytaj dalej»
-
Niewykonanie umowy, dana zaliczka, brak kontaktu
przez: DawidTomczyk | 2015.4.22 15:56:59
Witam. Proszę o kontakt pod numerem 71 759 13 58. Po krótkiej rozmowie poproszę Pana o przesłanie skanów dokumentów i na podstawie ich analizy postaram się odpowiedzieć na powyższe pytania. czytaj dalej»
-
jak napisać odwołanie do sądu pracy w sprawie wstrzymania renty rolniczej z tytułu niezdolności
przez: jan kowalski | 2015.4.22 18:24:22
jak napisać odwołanie do sądu pracy w sprawie wstrzymania renty rolniczej z tytułu niezdolności do pracy z KRUS pobierałem rentę od kilkunastu lat teraz została wstrzzymana ponieważ orzecznicy (...) czytaj dalej»
-
przez: tommygun | 2015.4.23 11:59:19
Nie ma żadnych podstaw prawnych by cie zaskarżyć z tego powodu. czytaj dalej»
-
Nie złożony w terminie formularz SD-3
przez: tomasz227 | 2015.4.23 19:43:54
Całkowicie dałem ciała tu przyznaję się na samym początku szczerze i bez bicia a sprawa wygląda tak: Otrzymałem zachowek w czerwcu zeszłego roku, otrzymałem go w formie gotówkowej więc wiedziałem, (...) czytaj dalej»
-
Alimenty na dorosłe dziecko, kto może odbierać?
przez: szwejk | 2015.4.24 7:23:5
Płacone do rąk własnych to nie jest dobrze sprecyzowany termin dla osoby płacącej alimenty. Najczęściej jest to realizowane poprzez wysyłanie na konto lub przekazem pocztowym. A co jeśli dziecko (...) czytaj dalej»
-
Policja zabrała dysk twardy i laptopa
przez: marks2320 | 2015.4.24 15:41:6
Witam. Dziś rano wpadła do mnie policja z nakazem wzięcia komputerów , które są używane w domu, wzieli mój dysk twardy i laptopa siostry, powiedzieli mi, że nielegalnie sciągnałem i udostepniłem (...) czytaj dalej»
-
darowizna zadłużonego mieszkania
przez: klerykk | 2015.4.25 6:39:5
proszę o przeniesienie tamatu w odowiedni dział. mój post automatycznie wskoczył w to miejsce gdyż napisałem identyczny temat. czytaj dalej»
-
co zrobić z krzywdzącym planem zagospodarowania terenu
przez: rafal- | 2015.4.25 13:32:53
Według zatwierdzonego planu zagospodarowania przestrzennego, przez moją działkę ma przebierać trakt pieszy. Gmina zarezerwowała sobie w ten sposób pas ziemi o długości 60m i szerokości 4m.. Bo (...) czytaj dalej»
-
moja mama żyje tata umarł oboje są w dowodzie rejestracyjnym auta. trzeba wyrobić nowy dowód i tym
przez: *********61@*******. | 2015.4.26 20:29:16
moja mama żyje tata umarł oboje są w dowodzie rejestracyjnym auta. trzeba wyrobić nowy dowód i tym samym wyrejestrować ojca jakie będą potrzebne dokumenty żeby to przeprowadzić czytaj dalej»
-
przez: Monika333 | 2015.4.27 20:10:12
Ponawiam pytanie czytaj dalej»
-
przez: praktykujacyKsiegowy | 2015.4.28 20:49:58
jeśli nie wiecie jak wyliczyć podatek dochodowy lub podatek w rachunku wyników jest dziwnie wysoki lub niski porównując do wyniku brutto można sprawdzić, czy tak powinno być. Ja korzystam z eksperckiego (...) czytaj dalej»
-
przez: katarzynka2525 | 2015.4.28 23:45:24
Chcialabym wziasc ślub z moim partnerem ale nie wiem czy moje dzieci nie stracą zasadzonych alimentów. Czy biologiczny ojciec nadal bedzie musial płacić na dzieci czy moze jednak zwalnia go z tego (...) czytaj dalej»
-
jakie pkd dla kierowania i nadzoru nad robotami budowlanymi?
przez: Paweł | 2015.4.29 12:50:15
ponawiam pytanie czytaj dalej»
-
Auto kupione w kraju bez opłaconej akcyzy
przez: paulinqa19 | 2015.4.29 20:14:1
Otóż zostałem oszukany przez człowieka zajmującego się sprowadzaniem aut z zagranicy. Zakupiłem od niego auto na terenie Polski, zarejestrowane we Francji i z francuskimi tablicami i okazało się, (...) czytaj dalej»
-
Data wystawienia czy doręczenia
przez: oxanna | 2015.4.30 16:13:20
Jeśli chodzi o nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym mamy czas 2 tyg. na odwołanie się od nakazu, tak wiec dobrze jest się udać do kancelari prawnej aby napisała takie odwołanie. Koniecznie (...) czytaj dalej»