Archiwum Forum Czerwiec 2015
(60 tematów na forum)
-
Kredyt, co zrobić by nie spłacic ?
przez: Lola22 | 2015.6.24 21:14:28
Twój PESEL jest obarczony tym kredytem . Jeśli nie będziesz spłacać 5-10 lat to oni wytoczą Ci sprawę z powódstwa o wyudzenie , bo ING ma to do siebie , ze napierw prosi o spłate czeka i czeka (...) czytaj dalej»
-
lokatorzy w nieruchomości bez pozwolenia na użytkowanie
przez: Lola22 | 2015.6.24 21:23:18
Wiesz co myślę , że możesz w sądzie uzyskać dokument co do eksmisji lokatorów. Kiedyś było tak , że nowy właściciel musiał wypłacać jakieś pieniądze w formie "wykupienia" tych mieszkać (...) czytaj dalej»
-
Próba wyłudzenia i zastraszenie ?
przez: Lola22 | 2015.6.24 21:28:16
Groźby przyjazdu podlegają karze pozbawienia wolności do lat 5 z tego co kojarze ( mogę się mylić ) wiec on sobie może grozić. Jeśli posiadasz ten towar to niestety , ale będziesz musiał zapłacić (...) czytaj dalej»
-
przez: Lola22 | 2015.6.24 21:33:0
Jeżeli macie z żoną podzielność majatkową komornik , windykacja nie mogą nic zrobić. Radzę sporządzić także z żoną umowę dla Ciebie najmu bezpłatnego pokoju mieszkalnego , lecz w tej umowie (...) czytaj dalej»
-
przez: Miko686 | 2015.6.25 10:4:26
Witam. Sprawa wygląda tak że parę lat temu kupiłam samochód który ja spłaciłam ale niestety mój mąż musil być współwłaścicielem a on nie dał nawet 1zł do tego samochodu. Pytanie jest (...) czytaj dalej»
-
Potrzebny mi jest pesel osoby zmarłej gdzie mogę go otrzymać
przez: monika | 2015.6.26 16:29:49
Potrzebny mi jest pesel osoby zmarłej gdzie mogę go otrzymać czytaj dalej»
-
Odprowadzanie podatku od otrzymanego wkładu mieszkaniowego w mieszkaniu spół.
przez: maciejloz | 2015.6.27 11:19:8
Na samym wstępie chciałbym zaznaczyć, że szukałem informacji o nurtującej mnie kwestii na różnych forach prawniczych, ale niestety nie znalazłem odpowiedzi. Otóż sprawa wygląda następująco: Odziedziczyłem (...) czytaj dalej»
-
Przedsądowe z kancelarii Lex Superior wezwanie do zapłaty za ściągnięcie filmu.
przez: Arek23 | 2015.6.29 11:25:43
Witam wszystkich, potrzebuję waszej porady w pewnej, nie ukrywam że w dosyć krępującej sprawie. Otóż w środę w tamtym tygodniu otrzymałem przedsądowe wezwanie do zapłaty lub złożenia wyjaśnień (...) czytaj dalej»
-
Prawo do dziedziczenia dla dzieci z pierwszego małżeństwa
przez: iwonka174823 | 2015.6.29 22:43:53
Mam pytanie na temat przepisu domu. Mój teść chce przepisać dom na narzeczoną szwagra, dokładnie nie wiem na kogo stoi dom z tego co wywnioskowałam to na teścia i jego pierwszą żonę lub na (...) czytaj dalej»
-
umowa zlecenie - czy przysługuje mi l4
przez: xyz2 | 2015.6.30 21:51:29
Witam, mam pytanie dotyczące umowy zlecenia. Niedawno skończyłam szkołę, ubezpieczona jestem w niej do września tego roku. Zaczęłam pracować w sklepie, czy chorobowe lub jakiekolwiek urlopy mam (...) czytaj dalej»