Archiwum Forum Kwiecień 2010
(112 tematów na forum)
-
Kredyt preferencyjny dla mlodych malzenstw
przez: desperadox | 2010.4.14 18:16:29
[cytat] Witajcie, potrzebuje pomocy zwiazanej z kredytem preferencyjnym dla mlodych malzenstw. W wraunkach udzielenia doplat przez 8 lat jest informacja iz kredytobiorca i malzonek nie moga posiadac (...) czytaj dalej»
-
przez: mrozowskim | 2010.4.14 18:21:53
Z całą pewnością nie. czytaj dalej»
-
Znajomość zawarta przez internet zakończona zastraszaniem
przez: mrozowskim | 2010.4.14 19:44:52
Zbierz dowody i zgłoś sprawę na policję. Jak był już notowany, tym łatwiej uwierzą Tobie. czytaj dalej»
-
przez: GDTM1A | 2010.4.14 20:37:29
Witam czy darując córce pieniądze muszę zapłacić podatek od darowizny czytaj dalej»
-
przez: siwa1003 | 2010.4.15 16:27:55
złożyłam pismo do sądu o pozwolenie wyrobienie dowodu osobistego rocznemu synowi ojciec dziecka nie wyraża zgody jakie są szanse na dostanie zgody od sadu czytaj dalej»
-
przez: dtk | 2010.4.16 7:36:14
najprościej ściągnąć dowolny darmowu program do rozliczeń i wprowadzić odpowiednie dane. czytaj dalej»
-
podpisanie umowy o prace bez dowodu
przez: dtk | 2010.4.16 7:37:57
Nie wolno posługiwać się utraconym dokumentem więc pozostaje książeczka wojskowa która z powodzeniem może służyć jako dokument potwierdzający tożsamość. czytaj dalej»
-
przez: Rafi2005 | 2010.4.16 16:8:32
Masz rację. Ja musiałem się stawiać do sądu razem z moim pełnomocnikiem. Muszę powiedzieć, że chyba tylko dzięki niemu i jego podejściu do sprawy udało mi się wyrwać to co chciałem. Może (...) czytaj dalej»
-
ważne pyt - proszę o pilną odpowiedź
przez: Bandidos | 2010.4.16 17:31:9
jest to mieszkanie wlasnosciowe czy spoldzielcze? czytaj dalej»
-
stawiennictwo w sprawie o ubezwłasnowolnienie
przez: pikador | 2010.4.16 22:10:59
Założyłem sprawę o ubezwłasnowolnienie brata, który przebywa w zakładzie opiekuńczo-leczniczym ok. 30 km od siedziby sądu. Brat nie może chodzić, wymaga wózka. Sąd nakazał mi zorganizowanie (...) czytaj dalej»
-
przez: deamon | 2010.4.16 23:27:39
A jakie sa mniej wiecej koszta takiego sprawdzenia/poprawienia? czytaj dalej»
-
pozbawienie praw rodzicielskich matki
przez: adambarnowski | 2010.4.17 14:53:35
ciekawe czy ktos ma pomysl co zrobic z taka zona ktora nie moze powiedziec ; dziekuje nie pije. Ja pracuje w Irlandii, do domu mam 2000 km, staram sie byc jak najczesciej czyli co jakies 6 tygodni. Moj (...) czytaj dalej»
-
przez: Nataneal | 2010.4.18 16:40:45
Dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam czytaj dalej»
-
przez: Dudix86 | 2010.4.18 19:9:52
Jeżeli matka jest właścicielem nieruchomości - a Ty już jesteś osobą pełnoletnią - owszem może to zrobić. Ale sądy zazwyczaj orzekają eksmisją i przydzielają lokal z zasobów gminnych - (...) czytaj dalej»
-
Przysposobienie dziecka - BARDZO PROSZĘ O POMOC!
przez: Piotr_76 | 2010.4.19 0:19:46
Ojciec uznaje dziecko. Jako rodzic ma pełną włądże rodzicielską wspólnie z Panią. Pani zrzeka się praw przed sądem rodzinnym i wyraża zgodę na przysposobienie przez żonę ojca. Następnie (...) czytaj dalej»
-
Błąd pracownika banku- co robić?
przez: mrozowskim | 2010.4.19 13:3:18
Z tym zawiadomieniem do prokuratury, to trochę przesada. Co prokuratura ma z tym zrobić? Prawdopodobnie doradca się pomylił, lub działał niestarannie, to nie jest przestępstwem. Niemniej jednak (...) czytaj dalej»
-
Wspólna odp. Materialna......chcą mnie pozwać. Pomocy!!!
przez: mrozowskim | 2010.4.19 13:52:25
Z góry przepraszam z brzydkie słowa, ale ja odpisałbym pracodawcy i to dosłownie, żeby "spierdalał na drzewo ze swoim pozwem i roszczeniami". Jeśli chce uzyskać od Pani odszkodowanie, to musi wykazać, (...) czytaj dalej»
-
przez: tigrer | 2010.4.19 21:15:14
Nie wiem. czytaj dalej»
-
PRAWO JAZDY 100 proc. zdawalności!
przez: gundish | 2010.4.20 8:29:54
jeśli jest pan zainteresowany, to proszę pisać na mejla, podam wszelkie info:) czytaj dalej»
-
przez: mrozowskim | 2010.4.20 12:29:28
Tu chyba nie są winne przepisy, bo odnoszę wrażenie, że nie ma takiego przepisu, który by jednoznacznie stwierdził, że zaświadczenia z PRL są ważne lub nie. Sytuacja wynika z fanaberii, braku (...) czytaj dalej»
-
przez: adziunia1919 | 2010.4.20 14:38:47
MAM NIETYPOWA SPRAWE, OTOZ BRAT MIESZKAL 4 LATA W ANGLII, SCIAGNAL DO SIEBIE DZIEWCZYNE Z ICH 4 LETNIA CORECZKA, ONA TAM ZNALAZLA INNEGO FACETA A MOJEMU BRATU NAROBILA KLOPOTOW, MUSIAL ZREZYGNOWAC Z PRACY, (...) czytaj dalej»
-
Prawa spadkowe - rozwod rodzicow - bez podzialu majatku
przez: enae | 2010.4.20 15:52:45
Witam! Rozwod rodzicow nastapil w roku 1986, z tego co wiem nie dopelnili podzialu majatku. Sad przyznal prawa rodzicielskie ojcu, i ojciec mnie wychowywal. Niestety dwa tygodnie temu ojciec (...) czytaj dalej»
-
zastepcza kara pozbawienia wolnosci - grzywna
przez: gaceq | 2010.4.20 17:21:13
Witam ;D Mam taki problem. Zacznę od początku. Mój brat dostał prace społeczne. Jednak nie stawił sie i zamieniono mu to na karę grzywny (1800zł). Grzywny również nie zapłacił i dzisiaj (...) czytaj dalej»
-
Świadczenia po likwidacji zakładu pracy
przez: psocia | 2010.4.20 18:11:34
[cytat] Czy to prawda, że jeżelii mój zakład pracy przestanie istnieć to będę otrzymywać kuroniówkę aż do emerytury. Mam obecnie 49 lat [/cytat] czytaj dalej»
-
odpowiedzialność drugiego małżonka
przez: mrozowskim | 2010.4.20 20:10:37
Drugi mąż nie ma z tym długiem nic wspólnego. Żona wniosła go do małżeństwa jako "majątek" odrębny. W związku z tym komornik nie może zająć jego wynagrodzenia ani majątku. czytaj dalej»
-
przez: Agnieszka_Lodz | 2010.4.20 21:3:56
Witam, Reprezentując Kancelarię Doradztwa Prawnego WEC sp . z o. o., chciałabym złożyć ofertę współpracy w zakresie dochodzenia podanego roszczenia. Oczywiście odbywa się to u nas bezzaliczkowo. (...) czytaj dalej»
-
Dodatek mieszkaniowy a stypendium socjalne
przez: Robert_23 | 2010.4.21 9:21:52
Witam Jestem studentem, otrzymującym stypendium socjalne i mieszkający wraz z matką (samotnie wychowującą), ubiegającą się o dodatek mieszkaniowy. Związku z tym mam pytanie czy we wniosku - (...) czytaj dalej»
-
przez: mrozowskim | 2010.4.21 12:23:55
No to może austriackie obywatelstwo? Z takim też można w Niemczech mieszkać, przecież jesteśmy jedną wielka rodziną. Obywateli Austrii nie obowiązują ograniczenia stosowane do obywateli nowych (...) czytaj dalej»
-
Obciążenie pracownika za niezapłaconą fakturę klienta Odpowiedz z cytatem
przez: Vermouth | 2010.4.21 18:23:47
Proszę o pomoc. W 2007 roku pracowałem w sklepie gdzie miałem dostęp do pieniędzy i wystawiałem faktury sprzedaży z adnotacją "zapłacono gotówką". Wystawiłem wówczas fakturę gotówkową, (...) czytaj dalej»
-
przez: 17pawjaro | 2010.4.21 18:41:9
Witam....Potrzebuje wzoru jak napisac odwołanie od wypowiedzenia z pracy...Szukałem na necie ale nie znalazłem..Jezeli ktos wie dzie szukac to prosze o pomoc... czytaj dalej»
-
Darowano mi coś, za co zapłaciłem
przez: Michal_K16 | 2010.4.21 22:39:20
U mnie ten sam problem. Dziadkiem nikt się nie interesował i rodzina zapomniała. Ja (wnuk) do niego jezdziłem i się zajmowałem. I tak było przez wiele lat. Czasem jakieś telefony od rodziny. Jak (...) czytaj dalej»
-
Współwłaściciel nie płacący za wodę jak wyegzekwować pieniądze ?
przez: jozek111 | 2010.4.22 14:7:53
mieszkam w wspólnocie mieszkaniowej, jestem w zarządzie . Mamy problem z dłużnikami , odnośnie niepłacenia za wodę ogrzewanie c o i podgrzanie wody .Jak odciąć dostawę mediów zgodnie z przepisami. Bardzo (...) czytaj dalej»
-
Zaproszenie do badania "Stres Pomagających"
przez: kzuk | 2010.4.22 14:18:31
Zapraszamy do wzięcia udziału w badaniu ankietowym "Stres pomagających". Projekt prowadzony jest przez Wydział Psychologii Szkoły Wyższej Psychologii Społecznej w Warszawie i sponsorowany przez (...) czytaj dalej»
-
przez: iwonnabalcerzak | 2010.4.22 17:11:24
dostałam mandat za brak nr. dowoduosobistego na bilecie.ODWOŁANIE ODRZUCONO.OBECNIE DOSTAŁAM PISMO ZSĄDU O ZAPŁATĘ NALEŻNOŚCI .JESTEM EMERYTKĄ NIE SRAĆ MNIE NA TO czytaj dalej»
-
przez: asiek30 | 2010.4.22 21:37:25
jestem samotna matka wychowujaca dziecko 12lat,dostaje alimenty 400zl.pobieralam przez 6miesiecy zasilek dla bezrobotnych,czy to ze samotnie wychowuje dziecko nie ma zadnego znaczenia na dlugosc zasilku?czy (...) czytaj dalej»
-
przez: dtk | 2010.4.23 7:19:53
Jeśli windykacja kontaktująca się z Panią jest komórką podległą kredytodawcy to jak najbardziej może to zrobić. czytaj dalej»
-
przez: wojtek50 | 2010.4.23 9:7:20
Serdeczne dzięki za poradę. Pozdrawiam. czytaj dalej»
-
przez: jerzybcg | 2010.4.23 16:6:21
[cytat] Około miesiąca temu w miejscu pracy był napad rabunkowy z użyciem broni.Mam pytanie czy jest to traktowane jako wypadek przy pracy? [/cytat] czytaj dalej»
-
Utrata Statusu Bezrobotnego - Prośba o Pomoc
przez: majork | 2010.4.23 20:42:27
Dzień dobry Opisze wszystko po kolei jak było; Dostałem skierowanie z urzędu pracy do pracodawcy w celu podjęcia pracy co uczyniłem. Pracodawca wyznaczył mi termin rozpoczęcia pracy na 19.IV(co (...) czytaj dalej»
-
Po 20d latach malzenstwa maz z dawnej Jugoslawi chce zapisu mojego majatku na siebie
przez: ceramik | 2010.4.24 6:12:47
Wlasnie tego sie obawiam,ze moze sprzedac dom i nie mam nic.Myslalam o zapisaniu tylko tej czesci ktora dobudowal,rezygnujac z mojego udzialu (On twierdzi ze tez w ten dom inwestuje i go utrzymuje).(Ja (...) czytaj dalej»
-
Kiedy i od kogo odszkodowanie?.I jeszcze kilka pytań!
przez: bogusia | 2010.4.24 21:26:49
w pracy myjąc gar 100litrowy ,dzwigłam go wylewajac wode i strzeliło mi cos w szyi poczułam straszny ból ,przyjechało pogotowie założyli gorset szyjny i zabrali do szpitala zrobiono tomografie (...) czytaj dalej»
-
przez: mrozowskim | 2010.4.26 16:58:3
Jak widać z opisanej historii, może się pytać, ale nie ma obowiązku udzielać mu takich informacji, czy też z nim rozmawiać. Ja wyłączyłbym telefon na kilka dni, to mu przejdzie. Alternatywnym (...) czytaj dalej»
-
Przebywanie osób trzecich w wynajętym pokoju
przez: Chemik93 | 2010.4.27 16:39:18
Wynajmuję od października pokój w mieszkaniu studenckim. Z właścicielką od początku są same problemy. Staram się jednak trzymać nerwy na wodzy, gdyż za 2 miesiące się wyprowadzam. Nie mam (...) czytaj dalej»
-
odwołanie od decyzji warunków zabudowy
przez: guwer | 2010.4.27 22:36:44
Witam, Proszę o pomoc i z góry dziękuję. Złośliwy sąsiad odwołał się od decyzji warunków zabudowy dotyczące mojego domu typu bliźniak, który chciałem nieznacznie przebudować. Odwołanie (...) czytaj dalej»
-
przez: dtk | 2010.4.28 7:22:10
Jeśli w podpisywanym dokumencie była zawarta informacja o ugodzie to przychylam się do opinii prawnika - niedoczytanie zapisów zawartych w dokumencie jest tylko winą strony. Nie da się tłumaczyć, (...) czytaj dalej»
-
Sposób naliczania odsetek ustawowych
przez: ela prawo-cywilne.net | 2010.4.28 10:31:17
W 21 wieku nikt się nie bawi jakimiś wzorami na wyliczenie odsetek , są kalkulatory do ich wyliczenia czytaj dalej»
-
przez: vankavanka | 2010.4.28 15:2:1
witam jestem w bardzo skomplikowanej sytuacji i nie wiem do kogo sie zwrocic-proszę o poradę-otoz mieszkam w irlandi od 3 lat moj chlopak jest narodowosci chinskiej i mieszka tu ok 9 lat.wczesniej mial (...) czytaj dalej»
-
Dysponent konta a sprawa windykacyjna!
przez: mrozowskim | 2010.4.28 18:59:4
W takim układzie może Pani spać spokojnie i odsyłać wszystkich zainteresowanych windykacją do byłego męża. Dla świętego spokoju proponuję zadbać o wykreślenie Pani jako dysponenta konta poprzez (...) czytaj dalej»
-
przez: mrozowskim | 2010.4.28 19:30:20
Często odwiedzam to forum i stwierdzam, że Rafi2005 poleca wszystkim Adw. Piotra Mellera, który prowadził mu wszelkie dziwne sprawy i we wszystkich się sprawdził. Odnoszę wrażenie, że pod nikiem (...) czytaj dalej»
-
przez: babasz | 2010.4.29 10:22:32
Witam, chciałbym się doweidzieć co trzeba zrobić, aby móc uzyskać warunkowe zwolnienie. Czy ja mam się o to starać, czy mój adwokat? jakie mam szanse? czy adwokat powinien uczestniczyć w takiej (...) czytaj dalej»