Archiwum Forum Październik 2012
(1026 tematów na forum)
-
W jakim banku kredyt studencki ?
przez: kasia39 | 2012.10.1 9:7:52
Alior bank ma dobre kredyty studenckie. Zapytaj poza tym czy twoja uczelnia nie ma jakiejś umowy z którymś z banków, bo czasami tak bywa. Wtedy kredyty są wygodniejsze dla kredytobiorców. czytaj dalej»
-
W 2013 roku będzie łatwiej o własne mieszkanie.
przez: trunek | 2012.10.1 9:9:40
Super super super. Właśnie chce kupić mieszkanie wreszcie swoje. więc takie wiadomości to radość dla mych oczu. JAkieś wstępne kalkulacje podane zostały ile ma spaść stopa procentowa i jaka (...) czytaj dalej»
-
przez: alfa5 | 2012.10.1 9:13:6
Boże. Dopiero co były piramidy, a on chce z powrotem do Egiptu nas sprowadzić. Widać od razu że powinieneś dać całe swoje oszczędności życia do AG. Jesteś za głupi żeby z nich korzystać (...) czytaj dalej»
-
przez: horacjusz | 2012.10.1 9:19:35
Suma minimalna wynosi 0.05% tak? Chodzi mi o minimalną możliwą podwyżkę. czytaj dalej»
-
Obecne poparcie w wyborach prezydenkich.
przez: michalina11 | 2012.10.1 9:24:23
Szczerze nie wyobrażam sobie żeby drugi złodziej księżyca miał być prezydentem. Chyba byłabym skołowana, bo to jakby zombie było prezydentem. Uważam że prezydent to i tak mało znacząca persona, (...) czytaj dalej»
-
Zakaz puszczania lampionów - zagrożenie pożarowe.
przez: kozak498 | 2012.10.1 9:25:39
O kurczę, a czy tak puszczane lampiony wywołały pożar? Tzn czy jest to dokładnie potwierdzone, i ile takich pożarów rok temu stwierdzono. Czy ktoś ma dostęp do takich statystyk? czytaj dalej»
-
Poczta polska traci monopol w 2013 roku.
przez: alutka8 | 2012.10.1 9:27:17
I słusznie, konkurencyjność nie dość że nie znacznie ale zniży ceny, to jeszcze przyspieszy działanie poczty. Bo obecnie to jest porażka i żenada. czytaj dalej»
-
Niedługo znikną zupełnie papierosy mentholowe.
przez: szajpa | 2012.10.1 9:27:42
Z którym rokiem dokładnie miałyby zniknąć? czytaj dalej»
-
Transze dla Grecji potrwają jeszcze 8 lat.
przez: pytkaa | 2012.10.1 10:40:12
Peer Steinbrueck z partii opozycyjnej SPD z Niemiec, iż :\"Grecja nie będzie w stanie przez najbliższych siedem do ośmiu lat pożyczać pieniędzy na rynku kapitałowym\". Nieoficjalnie zapowiedział (...) czytaj dalej»
-
ja wyjasnic rozbieznosci w pozwie (Sąd pracy)
przez: bananqq | 2012.10.1 11:19:41
Witam, Złożyłem pozew do sądu pracy na zwyklej kartce papieru przeciw pracodawcy ktory nie wyplacil mi wynagrodzenia, sąd jednak poprosil o uzupelnienie pozwu na formularzu P, tak więc zrobiłem (...) czytaj dalej»
-
Miejsca parkingowe w garażu wielostanowiskowym
przez: Tomasz | 2012.10.1 12:1:31
Miejsca parkingowe w garażu wielostanowiskowym Chciałbym dowiedzieć się czy deweloper sprzedając mi miejsca w garażu wielostanowiskowym naruszył zapis występujący w par. 104. ust.3 Rozporządzenia (...) czytaj dalej»
-
Pełnomocnictwo w działalnosci gospodarczej
przez: dksk | 2012.10.1 13:44:26
Witam, Obecnie wyjeżdżam za granicę i chce udzielić pełnomocnitwa do zastępowania mnie przez ten czas pracownikowi w mojej firmie. Jak takie pełnomocnictwo powinno wyglądać? Czy jest jakiś (...) czytaj dalej»
-
mam 4 letnią córkę i jestem po rozwodzie rok czasu córka od poczatku mieszka ze mną ok. 20 km od
przez: aaa | 2012.10.1 14:32:18
mam 4 letnią córkę i jestem po rozwodzie rok czasu córka od poczatku mieszka ze mną ok. 20 km od jej taty mamy takie sama prawea do niej były maz chce aby teraz dziecko mieszkało u niego bo moje (...) czytaj dalej»
-
Problem z kaucją za mieszkanie
przez: ZenonZ2 | 2012.10.1 14:35:34
Dzień dobry Oddałem wynajmowane mieszkanie właścicielce. Przed oddaniem mieszkanie pomalowałem i umyłem, jednak właścicielka podczas odbioru wynajęła malarza, który stwierdził, że trzeba (...) czytaj dalej»
-
Witam, mam pytanie czy istneje jakiś przepis odnoszący sie odległośc pakowanych pojazdów przed
przez: mika | 2012.10.1 15:38:2
Witam, mam pytanie czy istneje jakiś przepis odnoszący sie odległośc pakowanych pojazdów przed blokiem na parkingu wspomne ze blok jest z 1966 roku a parking nie posiada drogi ewakuacyjnej gdyż (...) czytaj dalej»
-
witam TBS zarządzał kamienicą która popadła w ruinę, następnie ją rozebrał bez powiadomienia
przez: Krzysiek | 2012.10.1 15:48:46
witam TBS zarządzał kamienicą która popadła w ruinę, następnie ją rozebrał bez powiadomienia właścicieli, czy działał zgodnie z prawem? czytaj dalej»
-
Czy jest szansa na nieplacenie alimentow dla zony?
przez: Pawel | 2012.10.1 16:51:24
Witam Opowiem to wskrucie bo prawie 4 lata malzenstwa opisac w kilku zdaniach sie nie da. Tak jak wyzej napisalem jestem w zwiazku malzenkim od prawie 4 lat, ale przez ostatnie 2,5 roku to malzenstwo (...) czytaj dalej»
-
Czy zakup samochodu (nowego), ma wpływ na podniesienie alimentów;tzn. że sąd potraktuje to jako iż
przez: alek | 2012.10.1 19:34:22
Czy zakup samochodu (nowego), ma wpływ na podniesienie alimentów;tzn. że sąd potraktuje to jako iż stać jest ojca na zakup auta czyli można podnieść alimenty. dziękuję za pomoc, odpowiedż czytaj dalej»
-
Proszę o poradę w jaki sposób dobrze rozwiązać tą sytuację..!
przez: faithhopelove | 2012.10.1 22:35:26
Witam, jestem pierwszy raz na tym forum. I sprawa mnie osobiście nie dotyczy, no może pośrednio, ale mojego faceta. Otóż ma córkę (niecałe 2 latka) z dziewczyna, z którą się rozstał przy (...) czytaj dalej»
-
Wpłacenie pieniędzy za grzywnę osoby która jej nie zapłaciła
przez: kuba1777 | 2012.10.1 22:44:49
Witam, Sytuacja wygląda następująco - kolega nie zapłacił grzywny, został zatrzymany i przeliczono mu ją na stawkę 20zł/dzień aresztu. Dzwonił do mnie z prośbą o wpłatę - ok, problem (...) czytaj dalej»
-
przez: michałł27 | 2012.10.2 9:24:45
No to będą kary i koniec akcji. z której jak widać zrezygnowała nawet policja. Ale gdyby akcji nie robiły koncerny tylko ktos innny nie zwiazany inny to nie uważałbym że akcja jest zła. Bo powinno (...) czytaj dalej»
-
Rodzice płacą za utrzymanie dorosłego dziecka.
przez: monia244mycha25 | 2012.10.2 9:26:0
To coś ala alimenty na dziecko. Tylko że można łatwo udowodnić że dziecko może tylko nie chce pracować i dziękuje cześć nic nie dostanie,. Żeby otrzymywać alimenty jako pełnoletni to trzeba (...) czytaj dalej»
-
przez: ioope | 2012.10.2 9:28:29
Tak jak najbardziej. czytaj dalej»
-
przez: ewajj | 2012.10.2 9:29:4
ALimenty z tego co kojarze są bez podatku, tzn są nie opodatkowane ale naturalnie są jakieś wyjatki. Ale tak jak piszę wyjątki. czytaj dalej»
-
przez: misio87 | 2012.10.2 9:34:52
Zgodnie z art. 24 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną, kto przesyła za pomocą środków komunikacji elektronicznej niezamówione informacje handlowe, podlega karze grzywny -w wysokości (...) czytaj dalej»
-
Zniżki studenckie powyżej 26 roku życia.
przez: dymek00 | 2012.10.2 9:36:55
No jestem bardzo ciekaw co ta znajoma znalazła. Ale nie wiem czy miasto nie ustala osobno sowich zasad. Tak jak np. z miejscami dozwolonymi do spożywania alkoholu. Miasto może rozszerzyć obszar który (...) czytaj dalej»
-
Darmowe studia dzienne - w każdym wieku?
przez: passtartowy | 2012.10.2 9:39:39
Też mi się tak wydaje, tzn jestem prawie pewien. Prawie bo nigdy nie jestem pewien na 100%. ALe pierwsze studia wydają się naturalnie darmowe, o ile isę na nie dostaniemy. czytaj dalej»
-
zatrudnienie jako kontroler biletów.
przez: kamilka89 | 2012.10.2 9:40:36
Tak musisz mieć zaświadczenie że jesteś skończonym Bu***c*** em i wtedy masz robote do ręki. czytaj dalej»
-
Zawalenie ściany domu na robotnika.
przez: natanaa | 2012.10.2 9:41:27
Za akcję obciążanie mieć nie będziesz. Ale zapewne będzie lipa za rozbiórkę bez pozwolenia. czytaj dalej»
-
Odwołanie od odmowy wszczęcia postępowania karnego - groźby karalne.
przez: bartek25 | 2012.10.2 9:53:5
Witam dostałem właśnie odpowiedź od prokuratury. Na podstawie art. 305 paragraf 3 i 325e paragraf 2 kpk zatwierdza się powyższe postanowienie o odmowie wszczęcia dochodzenia. Chodziło o przestępstwo (...) czytaj dalej»
-
Odmowa wypłaty odszkodowania - OC 2012.
przez: Torpeda1 | 2012.10.2 9:59:42
Heja, proszę powiedzcie mi jakie działania podejmuje zakład ubezpieczeniowy, jeżeli odmawia wypłaty odszkodowania z ubezpieczenia OC sprawcy wypadku? czytaj dalej»
-
Jaki jest zakres ubezpieczenia OC samochodu?
przez: maniek7 | 2012.10.2 10:2:58
Jaki jest zakres ubezpieczenia OC samochodu? czytaj dalej»
-
Eksmisja lokatora, nie płacącego czynszu.
przez: radekkk | 2012.10.2 10:9:25
Jeden z lokatorów kamienicy gdzie mieszkam nie płaci czynszu od wielu miesiecy sporadycznie zapłaci za dany miesiac i żadko płaci za media, które prawie całe wakacje miał odciete. Osoba nadużywa (...) czytaj dalej»
-
zgłoszenie zamieszkania nowych lokatorów
przez: jolmak | 2012.10.2 11:12:13
Witam serdecznie mam pytanie, zamieszkałam 3 tygodnie temu w mieszkaniu brata mojej mamy - spółdzielcze lokatorskie (nie wykupione)Wujek od ponad 20 lat przebywa za granicą, nie interesuje się mieszkaniem. Przez (...) czytaj dalej»
-
Mieszkanie u narzeczonego bez zgody najemcy
przez: haidi83 | 2012.10.2 11:26:3
Witam. Mam problem. Od 8 lat mieszkamy z naszą wspólną córką u mojego narzeczonego,który jest zameldowany w mieszkaniu komunalnym gdzie umowa najmu jest sporządzona na jego siostrę. Do tej pory (...) czytaj dalej»
-
przez: Jan00 | 2012.10.2 13:14:44
Witam, Przez teren mojej prywatnej działki przebiega wodociąg. W tym miejscu chce postawić budynek a rura mi to uniemożliwia. Właścicielem tej rury jest urząd gminy, której nie chce usunąć, twierdząc, (...) czytaj dalej»
-
Odszkodowanie po wypadku śmiertelnym ( ubiegający musi przedstawić stan majątkowy)
przez: Siekera | 2012.10.2 15:46:10
Niedawno członkowie mojej rodziny założyli sprawę o odszkodowanie za wypadek śmiertelny członka rodziny. Sporawą zajęła się firma ubezpieczeniowa która za wygranie sprawy otrzymuje 20% wartości (...) czytaj dalej»
-
"Anulowanie" porozumienia stron - groźba? + posługiwanie się cudzymi danymi w mailu
przez: kgg71 | 2012.10.2 16:56:31
Witam wszystkich! Z góry przepraszam, jeśli mylę działy ale ten wydawał mi się najbardziej odpowiedni. Od początku: pracowałem prawie 2 lata w firmie X, zatrudniony na podstawie umowy o pracę (...) czytaj dalej»
-
Witam. Mam pytanie. Otóż mam 16 lat i jestem narzeczona. Chcemy z narzeczonym wziąć ślub w wakacje.
przez: beata0701 | 2012.10.2 18:30:28
Witam. Mam pytanie. Otóż mam 16 lat i jestem narzeczona. Chcemy z narzeczonym wziąć ślub w wakacje. Ile czasu trwa załatwianie tego i co zrobić by to było możliwe ? Co wtedy gdy rodzice nie dadzą (...) czytaj dalej»
-
Czy szafka gazowa to część instalacji gazowej?
przez: Krzysztof | 2012.10.2 20:30:28
Czy szafka gazowa to część instalacji gazowej? Zwracam się z pytaniem dotyczącym definicji "instalacji gazowej". Chciałem zapytać czy szafka w której znajduje się gazomierz jest częścią instalacji (...) czytaj dalej»
-
Jesienne Expose premiera Tuska.
przez: bratonia | 2012.10.3 9:14:5
A nie jest tak że to jest jedno z dwóch expose jeszcze w tym roku, bo Tusk się nie zmieści z wszystkimi obietnicami i groźbami? czytaj dalej»
-
Długi poprzedniego właściciela mieszkania i nowy właściciel.
przez: aamebaa | 2012.10.3 9:16:4
W porządku dziękuje za sugestie. Pozdrawiam;) czytaj dalej»
-
Termin załatwienia sprawy administracyjnej.
przez: gadek | 2012.10.3 9:20:27
Jaka sprawa dokładnie? Skoro może pan napisać wątek to proszę napisać też o co chodzi dokładnie. czytaj dalej»
-
Okres zalegania z czynszem i wypowiedzenie.
przez: prawnik27 | 2012.10.3 9:24:48
Z opisanej sytuacji wynika, że dłużnik wskazał w tytule przelewu, jaki dług chce zapłacić. Pytanie co z kaucją zapłacił ją czy nie? Zgodnie z art. 11 ust.1 ustawy o ochronie praw lokatorów, (...) czytaj dalej»
-
Komu należy się mieszkanie po rozwodzie?
przez: niesamowite | 2012.10.3 9:29:19
Sprawa troche bardziej skomplikowana. Nie wiem czy nie lepiej wziąć poradę prawną choćby ze strony na ktorej jest to forum. https://e-prawnik.pl/zamow-opinie/ Mieszkanie było pana jeszcze przed (...) czytaj dalej»
-
Wypłata odszkodowania w wypadku drogowym - jaki jest termin,
przez: salomea34 | 2012.10.3 9:45:21
Art. 14. 1. Zakład ubezpieczeń wypłaca odszkodowanie w terminie 30 dni licząc od dnia złożenia przez poszkodowanego lub uprawnionego zawiadomienia o szkodzie. czytaj dalej»
-
przez: mieteko8 | 2012.10.3 10:5:7
Witam, Złożyłam do Sądu Rejonowego w Krakowie pozew cywilny o wydanie nakazu zapłaty w trybie uproszczonym, opłata od pozwu jaką uiściłam to 400 zł. Mam już klauzule wykonalności. Jednak zamiast (...) czytaj dalej»
-
Umowa słowna na odległość - miał ktoś z czymś takim do czynienia?
przez: kasiekkk | 2012.10.3 10:8:10
Witam. Chodzi mi tutaj o kogoś kto już miał do czynienia z tego typu sprawą. Jak wygląda sprawa zawierania takiej umowy? Czy takie rozmowy można nagrywać aby je potwierdzić czy nie? Czy można (...) czytaj dalej»
-
Jak odzysakć pieniądze po zasądzonym wyorku?
przez: mrono | 2012.10.3 10:10:27
Po sprawie przed sadem cywinlym która została rozstrzynieta na moją korzyść dalej nie dostałem pieniędzy które osoba pozwana była mi dłużna. Chodzi o 1.000 zł. Nie dużo, ale 2 miesięczny (...) czytaj dalej»
-
Kiedy nstaspi sprawiedliwosc i rownouprawnienie w naszym kraju?
przez: rencistka | 2012.10.3 11:44:21
Kiedy nstaspi sprawiedliwosc i rownouprawnienie w naszym kraju? Jestem w separacji od 1999r i od 2003 po rozwodzie.W trakcie trwania zwiazku maz ze wspolnikiem prowadzil dzialalnosc gospodarcza i okolo (...) czytaj dalej»