Archiwum Forum Lipiec 2012
(256 tematów na forum)
-
Oszukiwanie konsumenta w Barach Rybnych nad Bałtykiem.
przez: alicjajak | 2012.7.19 9:22:46
No niestety. Dlatego ja już, nie stołuje się w barach rybnych nad polskim morzem. czytaj dalej»
-
Sawicki rezygnuje sam z Rządu.
przez: karolla32 | 2012.7.19 9:24:13
To jestem ciekawa gdzie miękko pan sawicki wyląduje po tej dymisji? Bo wszyscy od Pana Tuska miękko lądują po takich dymisjach. czytaj dalej»
-
nowe zmiany w prawie komunalnym
przez: natasza30 | 2012.7.19 9:25:19
Na ile przed śmiercią muszą na stałe mieszkać z osobą na którą przypisane było mieszkanie? czytaj dalej»
-
przez: pendragon | 2012.7.19 9:27:49
Lokal komunalny jest to mieszkanie przyznawane przez gminę osobom o stosunkowo niskich dochodach, których nie stać na wynajęcie bądź kupno własnego mieszkania. Trzeba zamieszkiwać daną gminę, (...) czytaj dalej»
-
Wynajęcie mieszkania- na wakacje.
przez: bolek38 | 2012.7.19 9:29:46
Nikt pani nie zabroni wynająć mieszkania lub po prostu na zasadzie couchsurfingu zabronić noclegowania osób. Mogę pani powiedzieć iż może pani bez obaw powiedzieć osobom którym się to nie podoba (...) czytaj dalej»
-
Etykieta produktu UE, co zawiera?
przez: prymasik | 2012.7.19 9:31:29
Ważne co będzie zawierać, a będzie zawierać informacje skąd produkty rolne wykorzystane do wyprodukowania produktu docelowego, zostały wzięte. Czyli np. będzie napisane że chelb wypieczony w (...) czytaj dalej»
-
Mandat za prowadzenie pod wpływem na terenie Czech.
przez: astronauta | 2012.7.19 10:0:3
Witam. Dostałem mandat za prowadzenie pod wpływem, jak na polskie warunki, niewielką ilością alkoholu. To było na stronie czeskiej zaraz przy granicy. Ilość alkoholu była niewielka naprawdę, (...) czytaj dalej»
-
Szukam porady i prawnika...najchetniej mlodzego starzem i skutecznego ;)
przez: pimiolek | 2012.7.19 10:28:10
Najprędzej będzie tutaj https://e-prawnik.pl/zamow-opinie/ to jest pomoc prawna z forum na którym pan pisze. Proszę sobie wejść tam, przedstawić swój problem, i czekać (...) czytaj dalej»
-
Inwentaryzacja mieszkania. Jak to zrobić?
przez: grubs | 2012.7.19 13:22:41
Witam! Na czym polega uproszczona lub fotograficzna inwentaryzacja budowlana? W jakich okolicznościach można ją wykonać? Chcemy z żoną kupić mieszkanie. Lokal ma powierzchnię 75,22 m2. W (...) czytaj dalej»
-
Inwentaryzacja lokalu przed zakupem
przez: grubs | 2012.7.19 13:27:44
Witam! Na czym polega uproszczona lub fotograficzna inwentaryzacja budowlana? W jakich okolicznościach można ją wykonać? Chcemy z żoną kupić mieszkanie. Lokal ma powierzchnię 75,22 m2. W (...) czytaj dalej»
-
przez: Łukasz | 2012.7.19 20:27:38
Prosze o kontakt osoby poszkodowane w okresie ostatnich 3 lat przez PZU przy wypłacie odszkodowania z OC sprawcy poprzez nieuzasadnione zastosowanie "amortyzacji" uszkodznych elementów w celu skłonienia (...) czytaj dalej»
-
Lord Vader z Krakowa - niszczenie kabli internetowych.
przez: wolemir | 2012.7.20 9:27:21
To administrator kamienicy próbuje wykurzyć ostatnich lokatorów i najemców z lokali. Końcówka reportażu jest przykra, jak skur*%&@#%^ nawiercają dziury i wlewają substancje żrące do mieszkań (...) czytaj dalej»
-
Kary za zatrudnienie niektórych cudzoziemców.
przez: jadzia20 | 2012.7.20 9:30:37
A co z krajami z Europy które nie są w UE?? czytaj dalej»
-
przez: wirginiusz | 2012.7.20 9:31:20
Trzeba sie jak najszybciej zwrócić z tym do gminy. Broń boże nie usuwać samemu, bez specjalnych kombinezonów. czytaj dalej»
-
przez: eli88prawSTU | 2012.7.20 9:32:13
Tak, kłusownictwo to nielegalne, bez zezwolenia i bez uprawnień zdobywanie pożywienia poprzez zabijanie zwierząt. czytaj dalej»
-
Rozwód i separacja, to to samo?
przez: stud praw | 2012.7.20 9:42:50
Po pierwsze rozwód daje prawo do drugiego małżeństwa, separacje nie - byłby to bigamia. Po drugie separacje łatwiej uzyskać, podczas separacji najcześciej następuje zatarcie kontaktów między (...) czytaj dalej»
-
Kiedy w życie wchodzi nowy wiek emerytalny?!
przez: katarzytna45 | 2012.7.20 9:43:21
nowe prawo emerytalne wchodzi w życie 1 stycznia 2013 roku,. czytaj dalej»
-
przez: klamara44 | 2012.7.20 9:59:38
Hej. mam pytanie, czy otwarta strefa schengen ma wpływ na zakaz opuszczania granicy kraju ?? czytaj dalej»
-
przez: henio_k | 2012.7.20 10:1:58
Chcę zgłosić na policji znieważanie i nękanie psychiczne. Jest to tryb prywatnoskargowy. Słyszałem, że w przypadku paragrafu 216 trzeba uiścić opłatę w wysokości 300 zł. Nie jestem człowiekiem (...) czytaj dalej»
-
przez: bil42 | 2012.7.20 10:16:46
Witam,mam taki problem. 5 lat temu wziełam znajomemu tel komórkowy z ery i on po pewnym czasie sprzedał go i przestał płacic obiecywał ze wszystko wyrówna ale tak się nie stało on wyjechał za (...) czytaj dalej»
-
Nieletni pod wpływem alkoholu.
przez: krykttyna | 2012.7.20 10:21:32
WITAM!Czy rodzice nieletniego, w wieku 16 lat, mogą miec kłopoty w sądzie jeżeli dziecko już 3 raz złapała policja pod poważnym wpływem alkoholu. Raz 16 latek trafił na izbę wytrzeźwień. Czy (...) czytaj dalej»
-
Mieszkanie kwaterunkowe - zmiana najemcy.
przez: baczysława | 2012.7.20 10:24:8
Prosze o poradę jak moge zmienić najemcę głównego mieszkania kwaterunkowego. Chciałabym przepisać tytuł do lokalu na siebie, za zgodą rodziców. Jesteśmy zameldowani w mieszkaniu od kilkunastu (...) czytaj dalej»
-
Ile procent moze miec alkohol skożywany w miejscu publicznym?
przez: majka1050 | 2012.7.20 16:23:44
dzieki czytaj dalej»
-
przez: mrozowskim | 2012.7.20 18:3:45
Nie ma takich sytuacji. Świadek ma jedynie prawo do odmowy składania zeznań w sytuacji kiedy narażałby siebie lub osobę bliską na sankcje karne. Świadek może jeszcze nie pamiętać zdarzeń, bo (...) czytaj dalej»
-
przez: agnieszka.gluszek | 2012.7.21 11:1:49
witam dostalam zawiadomienie z sadu ze mam sie wstawic na posiedzenie w sprawie o dowodach rzeczowych???dodam ze juz zostal uprawomocniony wyrok. czytaj dalej»
-
przez: Galka | 2012.7.21 17:48:44
Na zwrot podatku czeka się maksymalnie 3 miesiące od dnia złożenia deklaracji. czytaj dalej»
-
przez: angelika.kedziora | 2012.7.21 20:17:11
muj byly pracodawca od 3 lat nie dal mi swiadectwa pracy co robic? czytaj dalej»
-
Prośba o ustalenie widzeń z dzieckiem i zakaz wywożenia za granice kraju
przez: weles | 2012.7.22 11:29:8
Witam Moja była dziewczyna z którą mam 3 letniego syna utrudnia mi kontakt z dzieckiem. Wyprowadza się coraz dalej od moje miejscowości już 3 raz zmienia mieszkanie, wybiera terminy spotkań tak (...) czytaj dalej»
-
Odmowa wypłaty świadczenia z tytułu zgonu ubezpieczonego.
przez: Adrian1981 | 2012.7.22 12:33:37
Witam serdecznie. 24 marca br. zmarł mój tata. Pozostawił mnie - syna oraz żonę - moją matkę. Miał kilka pożyczek w różnych bankach oraz kilka kart kredytowych. Roszczenia skierowane do Ubezpieczycieli (...) czytaj dalej»
-
Podręczniki szkolne dłużej aktualne.
przez: magdalenkka | 2012.7.23 9:13:27
I bardzo słusznie. Zmiany co rok podręczników, w których było to samo praktycznie, dobijały dużą ilość rodzin z kilkoma dziećmi z niewielką różnicą wieku, oraz budżet wszystkich rodzin (...) czytaj dalej»
-
Separacja a rozpad małżeństwa.
przez: pinakolada | 2012.7.23 9:15:27
Super, dziękuje za (p)odpowiedź ;) czytaj dalej»
-
Okres płacenia alimentów w trakcie separacji.
przez: mateuszsz32 | 2012.7.23 9:16:57
Ten okres w trakcie separacji nie jest ograniczony czasowo. Trwa tak długo jak nie ma rozwodu i tyle. Czyli jak separacja trwa rok to alimenty w trakcie niej trwają rok. Jak separacja trwa lat 10 to (...) czytaj dalej»
-
sprzedaż domu z zajętą hipoteką
przez: tomeczek88 | 2012.7.23 9:17:52
Dziękuje za te informację, na pewno się w takim razie skontaktuję z bankiem. czytaj dalej»
-
Jak eksmitować/wymeldować członka rodziny?
przez: 6942 | 2012.7.23 9:20:1
Najpierw złożyć sprawę na policję o zakłócanie miru domowego, o przemoc fizyczną i znęcanie się psychiczne, o nadużywanie alkoholu. Każdą najmniejszą rzecz trzeba zgłosić. Najgorzej że (...) czytaj dalej»
-
Zakup komputera na allegro za 1zł!!
przez: monika 28 | 2012.7.23 9:22:2
Komputer jest pana nawet za 1zł. Radzę sprawę zgłosić allegro, poprosić o blokadę konta tego pana, w obawie że sprzeda zakupiony przez pana towar komuś innemu. A do pana wysłać pismo przed sądowe (...) czytaj dalej»
-
przez: kokona | 2012.7.23 9:23:12
o kurczę nigdy sie nad tym nie zastanawiałam, co z takimi rzeczami jak majątek z przed małżeństwa po śmierci jednego z małżonków... prawnik by isę przydał teraz z odpowiedzią na ten wątek. czytaj dalej»
-
przez: lenora | 2012.7.23 10:12:47
zakupiłem buty w salonie firmowym Nike, Po ok 4 miesiącach oddalem je do gwarancji wymieniajac wady: odklejanie sie podeszwy na calej dlugosci w obu butach, pekanie skory, przecieranie sie podeszwy na (...) czytaj dalej»
-
zaświadczenie o wyrabiania dowodu osbistego
przez: aska123 | 2012.7.23 10:47:15
Czy mam możliwość zwrócić się do USC by zaświadczyli mi to że czekam na odbiór dowodu osobistego? dowód potrzebny na zapisanie się na egzamin prawa jazdy. czytaj dalej»
-
przez: kkameleonkka | 2012.7.23 13:19:5
Witam, w dniu dzisiejszym podpisany został kontakt artystyczny, który bedzie obowiazywal od przyszłego miesiaca. Czy ewentualne zerwanie go jeszcze przed data rozpoczynajaca wspolprace, bedzie wiazalo (...) czytaj dalej»
-
Realizacja usługi "Bezpieczny Telefon" w T-Mobile
przez: vomestein | 2012.7.23 15:7:1
Witam! Mam taki problem. zniszczył mi się telefon (wypadł na balkonie i się najzwyczajniej roztrzaskał) zakupiony w t-mobile z usługą "bezpieczny telefon": http://www.t-mobile.pl/r/repo1/documents/tmobile/Warunki_swiadczenia_uslugi_bezpieczny_telefon_20110605.pdf Zaniosłem (...) czytaj dalej»
-
Studzienka, wodociągi, odszkodowanie
przez: Lizulla | 2012.7.23 22:2:38
Witam, Na działce mojej mamy jest studzienka (konkretnie na ogródku), chcieliśmy ją sprzedać ale nie możemy, bo stoi tam studzienka (postawili ją 40 lat temu jak babcia była w pracy, na planach (...) czytaj dalej»
-
przez: Dawor | 2012.7.23 23:17:36
Witam Opiekę nad moim siedmioletnim synkiem sprawuje moja była partnerka. Obecnie przebywam za granicą z synkiem widuję się kilka razy w roku. Za każdym razem gdy przyjeżdżam w jednio dniowe odwiedziny (...) czytaj dalej»
-
przez: Sylla | 2012.7.24 9:15:55
ooo wczoraj sobie właśnie u chłopaków wykupiłem usługę:) bardzo ciekawe są podcasty, ale to co jest zawarte w całości jest zdecydowanie bardziej rozbudowane. Ostatnio są to najlepiej wydane (...) czytaj dalej»
-
przez: mnycha | 2012.7.24 9:18:26
Rok od daty przejazdu roszczenie przewozowe traci wykonalność ( art. 77 kc), o ile przewoźnik nie zdążył do tego czasu wnieść sprawy do sądu i uzyskać wyroku to listownie listem poleconym. Roszczenie (...) czytaj dalej»
-
Wypowiedzenie umowy zlecenia z 30 dniowym okresem wypowiedzenia
przez: xsert | 2012.7.24 9:20:4
Umowa zlecenie możesz zerwać i tyle. Możesz też nie przyjść do pracy, i wtedy pracodawca rozwiążę ją za ciebie. Masz płacone za zlecenie, więc za coś co zrobisz ci płacą a nie za to że (...) czytaj dalej»
-
Afera taśmowa jako element kampanii wewnątrz PSL\'u.
przez: sowala | 2012.7.24 9:22:8
Boże, wczorajsze wystąpienie Serafina było żenujące. Przepraszanie kolegów za to że się im podłożyło świnie(nie oceniam czy słuszną czy nie) i życzenie szczęśliwej drogi to już naprawdę (...) czytaj dalej»
-
Piwo w plenerze = piwo pod kościołem.
przez: olla52 | 2012.7.24 9:25:40
@kolonko pokazuje tutaj oczywiście skrajny przykład, a tak naprawdę chodzi o to żeby wieczorem usiąść w parku i grzecznie wypić browara za 4 zł zamiast, piwo na mieście za złotych 8 - 10. W (...) czytaj dalej»
-
PZU nie chce wypłacić odszkodowania za stodołę !
przez: iwoncia22 | 2012.7.24 10:24:22
Jakieś 2 miesiace temu tak poprostu runęła nam stodoła. Miała swoje lata ale Pani od ubezpieczeń przychodząc ją ubezpieczać nie twierdziła ze jest w złym stanie...Przyjechała zabrała pieniadze (...) czytaj dalej»
-
Czy mogą nas wyrzucić z piwnicy?
przez: Piwniczanin | 2012.7.24 15:26:23
Czy mogą nas wyrzucić z piwnicy? Dzień dobry, na początek napiszę, że może być to dla niektórych niedorzeczne albo dziwne, ale dla nas jest to ważne. Jest nas czworo, ok 20 letnich chłopaków, (...) czytaj dalej»
-
umowa słowna - żądanie dopłaty
przez: mrozowskim | 2012.7.24 16:21:22
W tej sytuacji można się powoływać na zmianę umowy poprzez praktykę. Strony ustaliły w umowie 1500 zł, ale za porozumieniem stron umowa została zmieniona na 1000 zł. Zmiana odbyła się w formie (...) czytaj dalej»