Archiwum Forum Maj 2016
(64 tematów na forum)
-
przez: rafbat4 | 2016.5.1 7:45:6
Witam posiadam wyrok w zawieszeniu 10m-czy na 3 lata za próbę wyłudzenia kredytu na nieprawdziwe dokumenty. Ostatnio dostałem telefon z banku-dziwny bo bardzo szczegółowy jak do ankiety. Obawiam (...) czytaj dalej»
-
Rozpad rodziny przez osobę trzecia
przez: czesiek667 | 2016.5.1 10:57:20
Witam. Nie wiedzialem dokladnie w ktorym dziale umiescicbswoj temat poniewaz zakrawa o kilka z nich wiec postanowilem najbardziej ogolnie. Moj problem opisze od poczatku zeby mozna bylo w pelni wszystko (...) czytaj dalej»
-
przez: asiunia94 | 2016.5.3 10:10:36
Witam Chłopak mojej siostry mimo próśb nie chce zabrać swoich ciuchów oraz mebli. Nie jest on zameldowany w mieszkaniu tylko przebywał tak przez rok. Czy w takim przypadku mam prawo spakować mu (...) czytaj dalej»
-
Przedślubna zdrada odkryta po zawarciu związku małżeńskiego
przez: annamazur2 | 2016.5.3 10:38:16
Dzień dobry, Zwracam się z prośbą o poradę w dość nietypowej sprawie. Jestem mężatką, ślub cywilny miał miejsce dwa miesiące temu. Zamieszkaliśmy razem i po miesiącu sielanki odkryłam, (...) czytaj dalej»
-
czy moga mnie wyrzucić z niezameldowanego mieszkania?
przez: hornik | 2016.5.3 19:18:28
Witam, zamieszkuję z dziećmi u mojej mamy, nie jestem zameldowana, ostatnio zaczęłam sie z nia kłócić czy ma prawo mnie wyrzucić? czytaj dalej»
-
CZY MOŻNA PO ROKU WYCOFAĆ WNIOSEK O PRZYMUSOWE LECZENIE ALKOHOLIKA
przez: XXD | 2016.5.4 10:21:19
CZY MOŻNA PO ROKU WYCOFAĆ WNIOSEK O PRZYMUSOWE LECZENIE ALKOHOLIKA czytaj dalej»
-
przez: anaalex | 2016.5.4 10:53:3
[cytat] Witam.Od początku mieszkam z dziećmi (4 i 2 latka)u męża. Nie jestem u niego meldowana i dzieci tez nie są meldowane u ojca,tylko jesteśmy meldowani na inny adres.Teraz mąż chce zameldowac (...) czytaj dalej»
-
Jak napisać wniosek o wycofanie zasądzonych alimentów?
przez: Magdazuba | 2016.5.5 12:4:3
Dlaczego takie drogie państwa usługi nie lepszym pomysłem są tansze porady prawne skierowane było by do większej liczby osób co zwiększyło by dochody a nie ukrywajmy to biznes na szeroką skale. czytaj dalej»
-
Wymeldowanie matki z dzieckiem z mieszkania komunalnego
przez: Sawa_1 | 2016.5.5 13:53:50
Śmiech na sali to forum . A za poradę prawna chcą jak za zboże ! Taniej u szybciej iść bezpośrednio do prawnika . Już wiem wszystko ,byłam 50 zł zaplacilam ,wiem wszystko u nawet odpowiednie (...) czytaj dalej»
-
przez: milena.sobiech | 2016.5.5 19:57:11
Witam bardzo proszę o pomoc. Otóż jestem współwłaścicielem domu piętrowego, w którym mieszkam całe swoje życie. Jest on odziedziczony po ojcu. To budynek piętrowy praktycznie całe piętro (...) czytaj dalej»
-
Gdzie wysłać wniosek o wycofanie się z dobrowolnego poddania się karze
przez: natala1988 | 2016.5.6 7:31:2
Do mrr8 : Jeżeli uzyskałeś odp na swoje pytanie to prosiłabym o kontakt, bo też mnie to interesuje i czy jest jakiś termin na zlożenie takiego wniosku? Pozdrawiam serdecznie. czytaj dalej»
-
Wycofanie oskarżenia zgłoszonego na policję
przez: natala1988 | 2016.5.6 8:49:49
Na wstępie napisze że na 100% niejestem pewna, ale: kradzież telefonu można wycofać normalnie na policji kradzieży karty bankomatowej wycofać nie można, gdyż jest to dokument i to jak jest (...) czytaj dalej»
-
przez: ULEWICZ.KANC | 2016.5.6 10:28:8
Dzień dobry, samo pozbawienie ojca dziecka praw rodzicielskich nie może stanowić podstawy do oddalenia wniosku babci o kontakty z wnuczką. Wszystko zależy od dokładnej analizy sytuacji, w tym warunków (...) czytaj dalej»
-
przez: pawel2405 | 2016.5.6 11:19:13
w chwili podpisywania ugody mieszkalem z żoną, teraz doszly mi koszta wynajmowanego pokoju. czytaj dalej»
-
3 Usterki - Telewizor - Gwarancja
przez: minia0902 | 2016.5.6 15:17:56
Witam, czy udało się Panu znaleźć rozwiązanie tego problemu? Mam podobną sytuację tyle, że chodzi o mikrofalę. Pozdrawiam czytaj dalej»
-
jak napisać odwołanie do pfron?
przez: WRÓBLEWSKA | 2016.5.6 17:1:57
POTRZEBUJĘ NAPISAĆ ODWOŁANIE O REFUNDACJI SKŁADEK PRACODAWCY ,GDYŻ WNIOSEK O REFUNDACJĘ WYPŁYNĄŁ PO TERMINIE czytaj dalej»
-
Witam prosze o pomoc - przesluchanie
przez: mankamentpoczta | 2016.5.7 14:54:43
Ziom żadnych konsekwencji za skorzystanie z prawa do odmowy zeznań mieć nie będziesz. Odmowa złożenia zeznań jest również legalną strategią obrony swoich praw, nie musisz nic zeznawać a nawet (...) czytaj dalej»
-
przez: karglard | 2016.5.8 17:26:20
Witam serdeczie, Postaram się na szybko streścić sytuację i odpowiednio zadać pytanie. Mniej więcej od roku prowadzona była rozprawa sądowa o eksmisję mojego dziadka, jako głównego najemcy (...) czytaj dalej»
-
jak udowodnić że dziecko jest moje?
przez: aneta.bretes | 2016.5.11 16:15:9
jestem matką 5-cio letniej Ameli która nosi nazwisko ojca a ja mam nazwisko panieńskie Jesesmy razem ale ostatnio na lotnisku poszono mnie bym udowodniła że jestem jej matko co w takiej sytuacji (...) czytaj dalej»
-
Czy można obejśc alimenty /zrezygnować ?
przez: Minionek125 | 2016.5.11 20:37:2
Witam , Moi rodzice rozwiedli się ok 3 lat temu za porozumieniem stron (szkoda było Mamie zdrowia na kłótnie z tym człowiekiem). Ogólnie dzieci z tego małżeństwa są 4 dziewczyny . Trójka (...) czytaj dalej»
-
Kupiłem mieszkanie z rejestrowaną firmą
przez: ULEWICZ.KANC | 2016.5.12 10:7:28
Dzień dobry, zmieniając adres prowadzonej działalności nie trzeba przedstawiać tytułu prawnego do lokalu. To w interesie przedsiębiorcy leży dopełnienie formalności i zgłoszenie zmiany siedziby/miejsca (...) czytaj dalej»
-
W jaki sposób można zgłosić wykroczenie drogowe(przekroczenie prędkości)
przez: Sebastian | 2016.5.12 16:44:32
Witam Mam podobną sytuację kto wie jak to załatwić? czytaj dalej»
-
jak zrezygnować z funduszu alimentacyjnego?
przez: lukas | 2016.5.13 16:24:44
chce wycofac fudusz co mam zrobic czytaj dalej»
-
moja kol chce mieszkać z tata co ma zrobić?
przez: kadzia1456 | 2016.5.14 19:19:45
Moja kol mieszkala ogólnie z mamą ale stwierdzila po pewnym czasie ze chce do taty wiec mama jej pozwolila byla tam pół roku ale wydarzyla sie pewna nieprzyjmna sytuacja tata mial troche problemy nie (...) czytaj dalej»
-
poszukuje dobrego prawnika z Warszawy
przez: ekula-70 | 2016.5.14 23:43:3
polecam Pana Piotra Wardę. ma kancelarie w warszawie. super specjalista z prawa pracy. miałam naprawdę trudną sytuację z byłym pracodawcą i wygrał dla mnie sprawę. dostałam odszkodowanie czytaj dalej»
-
CZY MOGĘ ODWOŁAĆ SIĘ O ŻĄDANIA (regres)
przez: IRO | 2016.5.15 10:14:22
CZY MOGĘ ODWOŁAĆ SIĘ O ŻĄDANIA (regres) Moja żona NIE świadomie w silnym zdenerwowaniu i na ustną prośbę pracownika PZU podpisała ugodę samym nazwiskiem w moim imieniu . Po tym czasie przyszły (...) czytaj dalej»
-
Szopa na narzędzia przy płocie sąsiada
przez: aturoo1944 | 2016.5.15 12:36:14
Witam Mieszkam w segmencie do którego przydzielone jest 36m2 ogródka. Ogródek graniczy z działką sąsiadów którzy mieszkają na przeciwko mojego wyjścia na tenże ogródek. Nie mam gdzie chować (...) czytaj dalej»
-
wycofanie pozwu a koszty sądowe + brak skutków za pozywanie bezpodstawne ?!?!?
przez: superspy | 2016.5.15 12:53:8
Dziękuję Pani adwokat. Tak, sam to wiem także, niemniej doceniam Pani chęci napisania odpowiedzi a też dodatkowa pewność że wiem dobrze. Dziękuję. W pale mi się natomiast to nie mieści, że (...) czytaj dalej»
-
Jak ustala się średni dochód ojca w procesie o alimenty?
przez: kamil907 | 2016.5.15 22:38:1
Witam, Potrzebuję informacji jak ustala się średni dochód ojca w procesie o alimenty. Załóżmy sytuację, gdzie sprawa sądowa odbywa się 05.2016r. Sąd bierze pod uwagę np. pit za rok 2015, (...) czytaj dalej»
-
Problem teściów z byłą synowa. ...proszę pilnie pomóżcie
przez: anetkka86 | 2016.5.16 10:27:7
Witam. Mam pilne i ważne pytańie. Chce pomóc tesciom bo mają problem z byłą synowa. Szwagier z zona mieli mieszkanie na kredyt hipoteczny. Zyrantami byli tewciowie. Szwagier z zona spalacali (...) czytaj dalej»
-
czy uczeń na praktyce musi chodzic w soboty do pracy?
przez: Ewka | 2016.5.16 12:19:10
nieeeee . czytaj dalej»
-
Jak długo sąd ma czas na podjęcie decyzji o terminie i rodzaju rozprawy?
przez: Marta | 2016.5.16 16:45:3
Jak długo sąd ma czas na podjęcie decyzji o terminie i rodzaju rozprawy? Witam proszę o pomoc w sprawie. 21 stycznia 2016 obywatel Ukrainy nie zatrzymał się do kontroli policyjnej w związku z tym (...) czytaj dalej»
-
przez: justysh | 2016.5.16 17:14:11
Niestety nie wiem kto te SMS-y wysyła. Mam podejrzenia kto to ale nie mam pewności i dowodu, że to ta osoba. czytaj dalej»
-
przez: andrzej82 | 2016.5.17 10:9:48
Dopiero teraz odczytałem. Jak sprawa? :( czytaj dalej»
-
Czy można przejąć zadłużone mieszkanie komunalne
przez: frenchhorn | 2016.5.17 10:38:47
Witam, od dwóch lat wynajmujemy z narzeczonym kawalerkę. Oczywiście na początku została spisana umowa najmu, w której wynajmujący oświadcza iż jest właścicielem lokalu. Niecały miesiąc temu (...) czytaj dalej»
-
przez: xyz | 2016.5.17 15:44:12
Czy przy zakazie opuszczania kraju i obowiązku dozoru policyjnego mogę wylecieć na wakacje za granice? Czy na lotnisku zostanę zatrzymany? jestem oskarżony o posiadanie i handel narkotykami. Aktualnie (...) czytaj dalej»
-
Przedawnienie czesnego na studia
przez: elab171 | 2016.5.17 18:25:40
Posiadam na koncie taką sprawę jak poniżej, moje pytanie brzmi czy jest szansa przedawnienia tego długu???? 1. Studia zaoczne na uczelni prywatnej rozpoczęte 4.10.2008r. (umowa o świadczenie (...) czytaj dalej»
-
przez: ULEWICZ.KANC | 2016.5.17 21:2:40
[cytat] Dziękujemy Pani za odpowiedź. Orientacyjnie ile może kosztować prowadzenie takiej sprawy? [/cytat] Dzień dobry, koszt jest uzależniony od tego czy wniosek sami Państwo złożycie (...) czytaj dalej»
-
Stypendium stażowe z urzędu pracy, a komornik.
przez: pioter85 | 2016.5.18 15:39:4
Witam, Mam następujące pytanie : Czy stypendium stażowe za wykonywany staż jest wolne od zajęcia/egzekucji komorniczej, tak samo jak minimalne wynagrodzenie za pracę, zgodnie z art. 87 par. (...) czytaj dalej»
-
przez: hajtowy20 | 2016.5.19 14:56:39
Witam. Moj wujek bierze opiekuncze na babcie ktora ukonczyla 75 lat lecz on sam jest schorowany i chce zrezygnowac z tego zeby opieke nad babcia wziął wnuczek czyli ja . Czy jest taka mozliwosc jestem (...) czytaj dalej»
-
przez: bella | 2016.5.20 16:18:16
Jak można w tym kraju ludzi oszukiwać. Osoba która ma ubezpieczenie kredytu zmarła, poinformowano bank o zgonie i firmę ubezpieczeniową. Obojętnie kim ta osoba jest ktora powiadomiła ale powiadomiła (...) czytaj dalej»
-
Matka walczy o odzyskanie dziecka z USA
przez: Jacek | 2016.5.21 23:39:55
Witam, proszę o pomoc w niżej opisanej sprawie. Kobieta w 2014 roku będąc w USA, mając obywatelstwo polskie i USA zaszła w ciążę. Następnie rozstała się z partnerem i wróciła do Polski po (...) czytaj dalej»
-
Odszkodowanie za kożystanie z rzeczy
przez: ULEWICZ.KANC | 2016.5.22 11:17:34
Dzień dobry, skoro umówił się Pan z niedoszłym wspólnikiem na wynajęcie sprzętu, to też powinien dochodzić zapłaty czynszu, a nie odszkodowania. Proszę też uważać na upływ terminu przedawnienia. (...) czytaj dalej»
-
rejestracja samochodu w niemczech
przez: lolitka | 2016.5.22 12:54:32
Hej mogę kupić i zarejestrować auto w niemczech niemając prawa jazdy? jestem w trakcie robienia-jak wygląda ubezpieczenie i podatek drogowy? (2006)-wv passat lub honda accord pozdrawiam czytaj dalej»
-
przez: ULEWICZ.KANC | 2016.5.22 17:8:32
Dzień dobry, skoro sprawę ma rozpatrywać sąd II instancji, to znaczy, że zostało już wydane postanowienie przez sąd I instalacji i bez zapoznania się z dokumentacją, a zwłaszcza postanowieniem (...) czytaj dalej»
-
przez: Dagmara86 | 2016.5.22 22:7:4
Witam, Ze względu na to, że mój mąż pije już od dłuższego czasu, postanowiłam się z nim rozwieść. Ciągłe awantury, bójki, wyzywanie, kilkukrotnie wzywana policja, dodatkowo nękania (...) czytaj dalej»
-
przez: Beata11111 | 2016.5.23 16:17:53
Nie Pani Bernadetto, jeśli sprawa byłaby skomplikowana, wielu właścicieli, niejasna własność, specyficzna działalność itp itd - wtedy owszem, fachowiec. Tak jak z pralką, można wezwać fachowca (...) czytaj dalej»
-
KOMORNIK:Zawiadomienie o wszczęciu egzekucji. co robić?
przez: indi | 2016.5.23 23:9:4
Dług 3000 a odsetki 19000 ????? Takiej bzdury nie widziałem jak żyję. Odsetki są należne zasądzone przy wydaniu wyroku, następne , jako że są one świadczeniem okresowym, przedawniają się po (...) czytaj dalej»
-
Egzamin Zawodowy po ukończeniu praktyk. Trzeba podchodzic ?
przez: Dalorfxx | 2016.5.24 9:36:26
Witam juz koncze praktyki w zawodzie Mechanika, Tak na prawdę nic nie wiem o tym zawodzie nic nie umiem, poniewaz przez całe moje praktyki moze 10 razy byłem przy samochodzie (troche z mojej winy bo (...) czytaj dalej»
-
przez: infeernallove | 2016.5.24 18:35:54
a więc tak nie wiem czy wg ktoś to przeczyta ale potrzebuje pomocy! mam 19 lat mieszkam z mamą siostrą bratem i mieszka z nami jeszcze mój chłopak tata nie żyje od kilku lat .. moja mama pije (...) czytaj dalej»