Archiwum Forum Marzec 2018
(174 tematów na forum)
-
Zwrot poręczenia sądowego - czas oczekiwania i odsetki
przez: Kamik | 2018.3.27 13:11:32
Witam miałem sprawę karną 14 lutego została Umorzona policja zatrzymała moje 2000 zł jako Na poczet kary od razu po sprawie złożyłem wniosek O zwrocie gotówki czekałem 2 tygodnie tak jak (...) czytaj dalej»
-
Sprzedaż pojazdu po wypadku - zwrot VAT i rozliczenie
przez: ****13@**.** | 2018.3.27 14:59:18
Witam, mam taki dylemat ponieważ nie do końca wiem co zrobić w takiej sytuacji. Otóż od stycznia 2017 roku zakupiłem pojazd za granicą w kwocie netto, w polsce zapłaciłem od tego podatek a następnie (...) czytaj dalej»
-
Odrzucenie reklamacji butów sportowych - jak odwołać się od decyzji sklepu?
przez: Wiola | 2018.3.27 15:5:36
Czy ja również mogę prosić o wzór tego pisma będę bardzo wdzięczna mój mail Patryk.kloson@interia.pl czytaj dalej»
(Zobacz 183 odpowiedzi) | Strony: 1 2 3 4
-
Zameldowanie żony w mieszkaniu własnościowym po ślubie
przez: Sonia | 2018.3.27 21:15:47
Witam chciałam zapytać czemu jak mam z dziećmi stały meldunek w mieszkaniu które jest przyznane z urzędu mojemu chłopakowi ale ze wzgledu iz ma zaległości chcą cofnąć tytuł prawny do lokalu (...) czytaj dalej»
-
Kurator i wyrok w zawieszeniu - odwieszenie po incydencie
przez: Adrian123456 | 2018.3.27 21:54:56
Mam wyrok w zawieszeniu ponieważ wyszedłem przed wcześnie z zakładu karnego i dostałem kuratora na dwa lata. Mam w postanowieniu napisane że nie mogę nadużywac alkoholu no i tego nie robię jestem (...) czytaj dalej»
-
Praca w chłodni stopni - normy czasu i przerw BHP
przez: suchy | 2018.3.27 22:56:21
iglotex czytaj dalej»
-
Alimenty płacone podczas wspólnego życia - czy trzeba zwracać?
przez: Jacekuk | 2018.3.27 23:52:32
Witam. Sprawa wygląda tak. W 2010 dostałem alimenty na dziecko i je płaciłem bez problemu. Po pewnym czasie zeszlismy się z matką dziecka ( wtedy przestałem płacić) i znowu prowadziliśmy (...) czytaj dalej»
-
Sprzedaż domu przez rodzinę dziadka - obrona
przez: Twinkle | 2018.3.28 8:40:45
Cześć potrzebuje pomocy,moja dziewczyna cały czas kłóci się z matką, nie są za bardzo miłe dla siebie i ostatnio jej matka powiedziała ze ją wyje... z domu , dziewczyna ma dopiero 15 lat z ojcem (...) czytaj dalej»
-
Sąd dla nieletniego za niepojawienie się w szkole - strach przed ośrodkiem
przez: Wiktoriika | 2018.3.28 12:26:32
Dzień dobry mam 14 lat Nie chodziłam do szkoły przez dwa miesiące mam kuratora miałam dwa upomnienia i nie chodziłam pismo przez kuratora zostało wysłane tak jak i ze szkoły mam mieć sprawę (...) czytaj dalej»
-
Laptop MediaExpert - trzecia reklamacja, odmowa zwrotu pieniędzy
przez: Mrtomatto | 2018.3.28 15:22:7
Zakupiony został we wrześniu 2017 roku, czyli około pół roku. czytaj dalej»
-
Rozwiązanie umowy o współpracy bez kary za wypowiedzenie
przez: machincs | 2018.3.28 20:4:26
Chciałbym rozwiązać umowę o współpracy z powodu zalegania z płatnościami przez firmę. Za wypowiedzenie umowy mam jednak wpisaną w umowie bardzo wysoką karę, a do końca umowy zostało sporo (...) czytaj dalej»
-
Alimenty po przejściu ze szkoły dziennej na zaoczną
przez: xBlackDevil | 2018.3.28 20:8:34
Witam, obecnie mam 17 lat, w czerwcu skończę 18. W marcu bieżącego roku przeniosłam się z liceum ogólnokształcącego do liceum zaocznego (dla dorosłych). Dzienną szkołę opuszczałam z wielu (...) czytaj dalej»
-
Ojciec zabrał córkę i ogranicza kontakty z matką
przez: Alicia | 2018.3.29 0:23:45
Ja bardzo współczuję :( Z taką zakałą :( Sluchaj ... masz jakieś pieniądze na koncie ? Masz swoja rodzinę , przyjaciólke kogoś kto Ci pomoże ? Daleko nie zajdziesz ... niestety Ty będziesz (...) czytaj dalej»
-
Samsung TV - problem z płynnością obrazu
przez: kowalmisiek | 2018.3.29 13:32:46
Witam. Kupiłem ponad rok temu TV Samsung UE55KS7000. Od samego początku miałem z nim problem. Nie będę się rozpisywał na temat tego problemu bo większość osób to nie będzie interesować. (...) czytaj dalej»
-
co z alimentami gdy była żona wychodzi ponownie za maz
przez: mama | 2018.3.29 17:6:31
Tata 77 a ja rozumiem o czym mówisz. Była żona ma nowego męża i okazuje się, że on nie jeste brany pod uwagę. Może pomagać ale nie musi, może płacić na utrzymanie , ale nie musi. Ale gdybyś (...) czytaj dalej»
(Zobacz 56 odpowiedzi) | Strony: 1 2
-
Środek odwoławczy od prawomocnego wyroku zaocznego ze świadkami
przez: Pautom | 2018.3.29 19:10:39
Czy sad moze wydac wyrok zaocznie sskazujacy sprawce jak sa swiadkowie ktorzy zeznaja ze nie doszlo do potracenia? Czy jest jakis srodek odwolawczy od takiego prawomocnwgo wyroku gdzie minal juz temin (...) czytaj dalej»
-
Matka mieszka z dzieckiem w Niemczech a ojciec w Polsce skąd alimenty?
przez: Dzielnytato | 2018.3.29 22:24:37
Witam.Co mam zrobic w owej sytuacji jesli zarabiam 2000 zl netto a dlugow alimentacyjnych mam 10000 zl skad mam brac ?!!!.Utrzymanie wieznia to w polsce 3000 zl miesiecznie wiec nasowa sie wniosek czy (...) czytaj dalej»
-
Windykacja długu od osoby prywatnej - skuteczna firma
przez: Justyna | 2018.3.30 15:42:35
Bardzo skuteczną firmą , która zajmuje sie ściąganiem nalezności jest firma Solventoir .dzieki nie odzyskalam pieniądze za niezaplacone faktury czytaj dalej»
-
Jakie prawa daje karta stałego pobytu?
przez: Hlinski | 2018.3.30 17:52:49
jakie prawa daje karta stałego pobytu? jakie prawa daje karta stałego pobytu? czytaj dalej»
-
Wynajęcie pokoju - sąsiedzi organizują głośne imprezy
przez: MechaniQ | 2018.3.31 1:53:32
Od niedawna pokój w mieszkaniu. Pozostałe pokoje zajmują inni studenci. Problem jest w tym że mniej więcej co tydzień (nie w weekend w weekendy są w miarę spokojni) organizują dość głośne (...) czytaj dalej»
-
Praca nauczyciela akademickiego na zleceniu - czy umowa o pracę
przez: sylaba5 | 2018.3.31 15:41:1
Szanowni Państwo! Od 5 lat jestem zatrudniona na tej samej uczelni wyższej w wymiarze wyższym niż pensum nauczyciela akademickiego. Praca polega na nauczaniu jezyka obcego w tym samym miejscu studentów. (...) czytaj dalej»
-
Cofnięcie decyzji administracyjnej z rygorem natychmiastowej wykonalności
przez: Katryzna50 | 2018.3.31 15:57:52
Witam, chciałabym zapytać czy można w jakikolwiek sposób cofnąć decyzje administracyjna oraz z jakiego powodu ? Wydana była 10 dni temu i jest objęta rygorem natychmiastowej wykonalności. Proszę (...) czytaj dalej»
-
Pełnomocnictwo syna w sprawie alimentacyjnej - możliwości
przez: tomi | 2018.3.31 16:1:42
widać to pazerne i wredne babsko , ojca to zawsze zgnoić czytaj dalej»
-
Oskarżenie firmy o działanie na szkodę za przekupstwo pracownika
przez: Alfondo | 2018.3.31 21:1:5
Pracownik był oddelegowany z firmy A do pracy za granicę w firmie B ale zatrudnił się bezpośrednio Firma nie jest konkurencją, Pracownik zatrudnił się tam przez normalne ogłoszenie (normalna (...) czytaj dalej»