Re: Pomówienie (zla opinia o pracowniku)
Wysłany: 2009-04-15 11:54:32
Przez kilkanaście lat pracowałam w jednostce samorządowej, w tym na kierowniczym stanowisku. Moi przełożeni oceniali moją pracę na najwyższe oceny. Przyszła nowa wladza w mieście i zlikwidowala wiele stanowisk, w tym moje. Od dwóch lat bezskutecznie szukam pracy. Obecny przełożony jednostki, w której byłam zatrudniona, nie miał okazji ze mną współpracować. Przyjął do pracy na podrzędne stanowisko osobę, która kiedyś była moją podwładną, ma na swoim koncie sprawy karne, w tym jeden wyrok. Obecnie mści się za wszystko ustawiając nowego szefa przeciwko mnie. Tworzy niestworzone historie, kto, z kim i dlaczego i tym podobne bzdury, a swoimi sprawami karnymi obarcza innych jako winnych. Co zrobić w sytuacji, gdy przyszły pracodawca telefonicznie sprawdza opinię na mój temat u osoby, która mnie nie zna a jest fałszywie nakręcana przez prowokatorkę? Nowa władza to polityka, ja swoją pozycję wypracowywałam przez wiele lat, nie będąc związana z żadną partią. Dlaczego nie bierze się pod uwagę pisemnej opinii mojego wieloletniego przełożonego (którego obecna władza odwołała w tym samym czasie). Co mogę zrobić w tej sytuacji?
Odpowiedz