Archiwum Forum Marzec 2009
(89 tematów na forum)
-
przez: gos | 2009.3.1 11:44:40
Czym różni się pobicie ze skutkiem śmiertelnym a nieumyślne spowodowanie śmierci. Ile można za co dostać, bo czytałam, że za pobicie może dostać do 10 lat a za nieumyślne nawet w zawieszeniu (...) czytaj dalej»
-
przez: Radek | 2009.3.1 21:58:40
Witam serdecznie. Proszę o podpowiedź w jaki sposób można wykupić mieszkanie, którego właścicielem jest m. st. Warszawa, a znajduje się ono w zasobach Policji. Mój dziadek jako funkcjnariusz (...) czytaj dalej»
-
przez: Człek prawo-cywilne.net | 2009.3.1 22:8:5
1) zarzut przedawnienia możesz podnieść dopiero gdy powód wniesie pozew o wydanie nakazu zapłaty, a ty dostaniesz z sądu nakaz zapłaty z wyznaczonym terminem na odwołąnie - do 14 dni. 2) robisz (...) czytaj dalej»
-
Kara grzywny - wymazanie z KRK
przez: owsikus | 2009.3.2 13:5:32
Witam Zostałem skazany w 2009r. na karę grzywny w sądzie rejonowym. Oczywiście sprawa karna z art. 63. ust 1 o przeciwidziałaniu narkomanii. Dostałem karę grzywny 1000PLN. Kiedy będzie ona wymazana (...) czytaj dalej»
-
PARTYCYPACJA W KOSZTACH UTRZYMANIA
przez: Ryszard | 2009.3.2 16:49:34
Moja mama znajduje się w Domu Pomocy Społecznej. 70% emerytury potrąca "DPS" na jej utrzymanie, pozostałe 30% pozostaje do jej dyspozycji. Pozostałą kwotą jestem obciążony: ja, moja córka oraz (...) czytaj dalej»
-
przez: raf | 2009.3.3 14:23:47
Czy jeśli zostałemoskarżony z art.207 par.1 moge liczyć na kare w zawieszeniu?prosze o pilną odpowiedź czytaj dalej»
-
Prawo do mieszkania komunalnego.
przez: ******25@**.** | 2009.3.3 18:41:58
Witam. Moi rodzice posiadaja mieszkanie komunalne (nie ma mozliwości wykupu). Ja z zona posiadam mieszkanie własnościowe. Czy po smierci rodziców bedę miał prawo do mieszkania rodziców ? (jestem (...) czytaj dalej»
-
przez: jan | 2009.3.4 8:44:10
Był ten temat zajrzyj do internetu duza powazna firma , twoje pytanie jest w stylu czy mercedes to powazne auto czytaj dalej»
-
POMOCY!!!! Chcę mieszkac z ojcem!!! - sprawa 17czerwiec wiec bardzo pilne!!!
przez: monia | 2009.3.4 9:59:59
cudowna z Ciebie córeczka! Ojciec miał Cie w d... i nawet nie płacił na Ciebie alimentow, a Ty chcesz matke kopnac w tylek? Niech Cie ta kobieta pusci i se zyj sama z tatunciem ktory do wiezienia powinien (...) czytaj dalej»
-
przez: Sylek | 2009.3.4 14:33:47
A jak naprzykład chciałabym wynając mieszkanie od znajomych,ale mieszkanie jest niewykupione i w bloku wojskowym. Wiem ze nie moge zrobić tego po cichu bo sąsiedzi są nie zyczliwi.Czy na przykład (...) czytaj dalej»
-
Matka mojego Syna chce odebrać mi dziecko, ktore porzuciła rok temu...
przez: Art alimenty.pl | 2009.3.4 20:12:50
I jeszcze jedno. Kobiety mnie nauczyły że absolutnie nie powinieneś na jakikolwiek kontakt dziecka z matką. Chyba że zdecyduje to sąd. Ja zrobiłem ten błąd ale niestety nie miałem wtedy innej (...) czytaj dalej»
-
Przybudówka do ściany sąsiada.
przez: Misio :) | 2009.3.5 11:38:48
Witam, mam pytanie. Byłem w urzędzie i powiedziano mi, że muszę mieć plany budynku gospodarczego do przybudówki sąsiada, a Ja mam zgodę od sąsiada która już ma 8 lat z której wynika że wyraził (...) czytaj dalej»
-
wykup poddasza po adaptacji na mieszkanie
przez: zarządca | 2009.3.5 14:42:52
sprawa nie jest prosta ale postaram się pomóc proszę o sms z numerem tel pozdrzwiam 602684299 czytaj dalej»
-
przez: Kuba | 2009.3.5 17:7:20
Witam, mam pytanie czy jeżeli nie wystawię rachunku za usługę nie musze wykazywac tego zarobku w US? czytaj dalej»
-
przez: eska11 | 2009.3.6 8:58:26
.... a musiałem się jeszcze (przypomnieć) domagać od PZU zwrotu za wynajęty samochd zastempczy (po trzech miesiącach). czytaj dalej»
-
Przekształcenie domku letniskowego w mieszkalny.
przez: eska11 | 2009.3.6 9:9:24
Kupiliśmy murowany domek całoroczny ok.100m.kw.uż.(ocieplony, woda, siła, szambo) na działce pod zabudowę letniskową - super :). Czy jest jakakolwiek szansa aby przekształcić tę nieruchomość (...) czytaj dalej»
-
przez: Minia alimenty.pl | 2009.3.6 12:9:46
Bardzo mało jest opini na temat firm robiących testy dna więc warto by było aby każdy kto to zrobił podzielił sie swoimi spostrzezeniami! Jest to pomocne w przypadku kiedy ktos zastanawia się (...) czytaj dalej»
-
przez: | 2009.3.7 14:58:19
To zosyane wtedy bezdomnym. czytaj dalej»
-
przez: Łukasz | 2009.3.7 16:5:9
Witam. Pomogę w zakresie sądowego dochodzenia roszczeń z wszelkich polis posagowych. Kontakt: wws.lucas@wp.pl czytaj dalej»
-
przez: Łukasz | 2009.3.7 16:6:3
Witam. Pomogę w zakresie sądowego dochodzenia roszczeń z wszelkich polis posagowych. Kontakt: wws.lucas@wp.pl czytaj dalej»
-
Wymeldowanie osoby z domu do którego nie ma prawa własności
przez: | 2009.3.7 16:31:43
1.jeśli chodzi o bratową to pojawia się problem bo są dzieci, czy bratowa z dziećmi jest zameldowana? z tym, że sam fakt dzieci wyklucza eksmisję- czyli ich usunięcie bez wskazania lokalu zastępczego. 2.jeśli (...) czytaj dalej»
-
UBEZPIECZENIE ZAOPATRZENIA DZIECI
przez: Łukasz | 2009.3.7 16:39:13
Witam. Pomogę w sądowym dochodzeniu roszczeń z wszelkich polis posagowych. Kontakt: wws.lucas@wp.pl czytaj dalej»
-
PZU - chcę wnieść sprawę do sądu za brak wypłaty odszkodowania
przez: Przedstawiciel | 2009.3.7 20:16:15
Mogę wysłąć do Pana managera firmy adwokackiej po to aby zebrał od Pana dokumenty sprawy. Firma zapewnia kompleskową bezpłatną ochronę prawną za prowizję po sprawie.Tel.: 0506780549, Gadu Gadu: (...) czytaj dalej»
-
przez: karol | 2009.3.8 0:58:51
Mieszkam od przeszło 8mcy w tbs'ie i przeżywam z rodziną podobną sytuację, choć na szczęśćie nie jest to rodzina patologiczna. Mieszkamy na 4 z 5 pięter tbs'u. od 7 do 22 dzień w dzień, co (...) czytaj dalej»
-
przez: wipuch prawo-cywilne.net | 2009.3.8 11:59:57
Budynek o pwierzchni 37m kw. posiada status budynku mieszkalnego. Ze względu na jego stan techniczny chcę zmienić jego status na budynek nie nadający się do całorocznego zamieszkania (np. letniskowy). (...) czytaj dalej»
-
przez: ossa | 2009.3.9 18:31:15
Zwrócić pieniądze oczywiście. Ubezpieczenie nie ma nic do tego. Nawet fakt, czy powinien pisać sms'a w godzinach pracy. Pani córka uszkodziła jego mienia więc ma prawo żądać od niej zadośćuczynienia czytaj dalej»
-
przez: ossa | 2009.3.9 18:35:9
Szkoda, że nie spytałeś się wcześniej czy jest taka możliwość. Duża część sklepów jednak daje taką możliwość (w ciągu tygodnia wymiana prod. z metkami, bez oznak noszenia na inny rozm. (...) czytaj dalej»
-
Wykup mieszkania kwaterunkowego
przez: | 2009.3.9 19:4:46
Proszę wybaczyć,ale powiem tak-moja mama chce wykupić mieszkanie kwaterunkowe ale burmistrz mówi że jak będzie chciał to sprzeda,to jak to jest państwo w państwie!!!,bo ja z tego nic nie rozumie. czytaj dalej»
-
Odszkodowanie od ubezpieczyciela administracji? ...
przez: halina | 2009.3.9 19:47:39
proszę o kontakt:HalinaLach6666@interia.pl czytaj dalej»
-
co dalej po niesłusznym tymczasowym aresztowaniu
przez: Halina | 2009.3.9 20:18:41
Proszę o kontakt,postaramy się pomóż.Pracuję w kancelarii prawnej :HalinaLach6666@interia.pl czytaj dalej»
-
Umowy z Tele2 zawarte w przebiegły sposób są ważne skoro nie mam kopii...?
przez: binek | 2009.3.10 16:2:12
Ja ma, podobny problem Tele-2 wysłało w teren naciągaczy do zawarcia umów,nie informowali oni o warunkach umowy,tylko czychali na podpis niedoiformowanego kliena. Ja bylem właścicielem abonamentu (...) czytaj dalej»
-
przez: mila | 2009.3.10 21:4:58
Przezywam podobna sytuacje.urzad musi zaproponowac mieszkanie o takim samym standarcie i metrazu.jednak w przypadku zaleglosci czynszowych - juz moze zmniejszyc i metraz i standart.proponuje splacic zaleglosc. czytaj dalej»
-
Wykup mieszkania komunalnego - kiedyś zakładowe
przez: maria | 2009.3.10 22:29:23
Mam taką samą sytuację .Gmina tak zdobyła moje mieszkanie , które jeszcze my pracownicy wykańczaliśmy .Kaucję ,którą wpłaciliśmy zakładowi , nie chce nam zwrócić obecny właściciel.(gmina) (...) czytaj dalej»
-
Propozycja kierownika nieodwołalna?
przez: ZP | 2009.3.11 20:38:5
(dokończenie) Już pierwszego dnia powiedziałam, że nie będę się wyrabiała ze swoimi obowiązkami, bo jest tego dużo poza tym "nowe czynności" związane są z wielkim stresem. W dodatku nie (...) czytaj dalej»
-
Dwie Działalności gospodarcze w jednym lokalu
przez: donkoziol | 2009.3.12 10:55:43
Witam !! Nie wiem czy w dobrym dziale no ale... Mam problem chciałem otworzyć 2 dizłalności gospodarcze, wraz z kolegą na jednym lokalu... Obie są w podobnym charakterze ale bardzo zależy nam na (...) czytaj dalej»
-
przez: equana alimenty.pl | 2009.3.12 11:44:25
Witam serdecznie, Jestem dziennikarką i przygotowuję obecnie program o kobietach, które porzucone przez mężów walczą o alimenty sle siebie, tak by mogły dalej godnie żyć. Jeżeli uważasz, (...) czytaj dalej»
-
Alimenty, była żona ubiega się o odwieszenie wyroku
przez: equana alimenty.pl | 2009.3.12 12:58:7
Witam serdecznie, Jestem dziennikarką i przygotowuję obecnie program o kobietach, które porzucone przez mężów walczą o alimenty sle siebie, tak by mogły dalej godnie żyć. Jeżeli uważasz, (...) czytaj dalej»
-
przez: equana alimenty.pl | 2009.3.12 13:6:35
-
przez: V | 2009.3.12 13:44:30
Nie. Nie można. Można się postarać o swoją działalność a nie pracowników w konia robić! czytaj dalej»
-
Pracujemy po 9 h i nikt nie chce zaprotestować
przez: kotka prawo-pracy.net | 2009.3.12 18:27:59
od poniedziałku firma w której pracuje wprowadziła 10-godzinny tryb pracy,dodać do tego 3 godz dojazdu(tam i powrót) to już 13 godz.dostajemy "śniadania"-zupka plus bułka. czy nie należy nam (...) czytaj dalej»
-
Opieka nad dzieckiem po rozwodzie?
przez: gosc2 alimenty.pl | 2009.3.12 19:11:48
mam pytanie 20 lutego 2009 odbyla sie sparwa rozwodowa i wszystko sie zakonczylo jednak mam pytanie w sprawie o opieke na dzieckiem sad orzekł ''prawo do opieki na dzieckiem mają oboje rodzice z tym, (...) czytaj dalej»
-
przez: | 2009.3.13 8:57:8
szkoda ze nikt niemoże mi pomuc czytaj dalej»
-
przez: Andi | 2009.3.13 13:9:38
Czy termin ważności prawa jazdy może być uzalezniony od terminu ważności karty pobytu? Jesli mi sie konczy karta pobytu w maju 2009 a obecnie wyrabiam wtornik prawa jazdy to czy jest prawomocne wydanie (...) czytaj dalej»
-
Pracodawca chce ze mnie zedrzeć pieniążki POMOCY RODACY
przez: ANALFABETA | 2009.3.13 14:23:38
SPRAWDŻ W KODEKSIE CYWILNYM I KODEKSIE PRACY O ZATRUDNIANIU MŁODOCIANYCH- PEWNĄ ZDOLNOŚĆ PRAWNĄ NABYWASZ W WIEKU 16 LAT. NAJPROŚCIEJ JEDNAK POPROSIĆ STARSZĄ O UDZIAŁ W ROZMOWIE- PRZY PEŁNOLETNICH (...) czytaj dalej»
-
Spadek po ojcu - Błagam o pomoc
przez: Teresa | 2009.3.14 1:22:38
Uzyskałam juz odpowiedź na innym forum dziękuję bardzo. czytaj dalej»
-
przez: Rafał alimenty.pl | 2009.3.14 19:51:43
Witam z twojej strony to racja,razem z mama zrobiłyscie wszystko by byl kontakt miedzy toba a ojcem(jesli mozna go nazwac ojcem)ja mam taka sytuacje iz moja była zona z byle powodu zabrania mi widywac (...) czytaj dalej»
-
przez: www.bucik-landia.pl | 2009.3.15 13:33:35
Młode mamy niczym nie różnią się od tych trochę starszych. Matka to matka i każdej należy się szacunek. czytaj dalej»
(Zobacz 74 odpowiedzi) | Strony: 1 2
-
przez: naftalia | 2009.3.16 12:57:41
mam dokładnie taki sam problem:( czytaj dalej»
-
Jestem samotną matką nie mam z czego utrzymać dzecka
przez: | 2009.3.16 13:46:13
Jeżeli nie masz się z czego utrzymać to jazda do roboty czytaj dalej»
-
chce zabierac coreczke na widzeniach..
przez: | 2009.3.16 13:59:24
zostaje Panu tylko założenie sprawy sądowej o wyznaczenie terminów widzeń z dzieckiem, jeżeli matka wówczas złamie prawo to grozi jej kara grzywny. czytaj dalej»