Archiwum Forum Marzec 2009
(89 tematów na forum)
-
Uwłaszczenie ziemi art.1ust.2ustawy z 26.10.1971 Dz.U.27.poz.250 z pózn.zm.
przez: znawca | 2009.3.17 12:29:54
nie po ptokach prywatna własnosc to rzecz swieta i trzeba walczyc .a nalezy sie równo kazdemu czytaj dalej»
-
przez: mijo | 2009.3.17 13:11:23
Witam, moje pytanie dotyczy przypadku jak klient placi za towar wczesniej przed wysylka i jest to wartość 100% towaru, do tej pory mielismy zawsze tak ze wysylka byla do 7 dni od wplaty pieniedzy na (...) czytaj dalej»
-
przez: | 2009.3.17 14:20:43
Ile trzeba zaplacic podatku o sprzedarzy ziemi czytaj dalej»
-
przez: Paulina | 2009.3.17 14:25:57
Ja zabrałam prawa po roku nie widzenia a miał je przyznane przez sad ale je olała i na jednej sprawie chodz sumienie płaci alimęty zabrałam mu prawa rodzicielski czytaj dalej»
-
przez: zielin2309 | 2009.3.19 16:41:42
Zamierzam budowe utwardzenia na działce domku. Granica mojej działki od chodnika publicznego to 1 m oddzielenia. Czy mogę przyłączyć sie do chodnika ze swojej działki. czytaj dalej»
-
Czy przysluguje sie renta dziecku z wada serca?
przez: Natalia | 2009.3.19 17:45:40
Tak jak w tytule.Czy dziecko z wrodzona wada serca moze miec rente?Choroba nie rokuje na calkowite wyzdrowienie.szczerze to nie znam sie wogole na rentach i nie wiem jakie warunki trzeba spelniac itp.dziekuje (...) czytaj dalej»
-
przez: magne | 2009.3.19 18:37:0
To nie marycha zniszczyla życie jak mówisz twojemu dziecku ,tylko twoje dziecko siegnelo po cos innego jak marycha, a wiesz dlaczego ? bo szukalo wrazeń których nie ma po zazyciu marichuany.Piszac (...) czytaj dalej»
-
slub z obywatelem chin a jego wjazd na teren polski..prosze o porade
przez: ja | 2009.3.20 13:25:54
musi miec wazna wize, ale konsul ma prawo jej nie wydac... mialam ten sam problem, dlatego tez mieszkamy w niemczech... polscy konsule juz tak maja... czytaj dalej»
-
przez: marcin | 2009.3.20 14:39:32
mam pytanie co mozna zrobic gdy moja bardzo bliska kolezanka jest w rodzinie zastępczej ( u babci ) za miesiac konczy 18 lat dostaje pieniadze ktorych nie widzi nawet na oczy pieniadze sa przelewane na (...) czytaj dalej»
-
przez: hancylka | 2009.3.20 20:34:31
mam pytanie, jestem samotną matką, pracuje w sklepie ale chcą mnie przenieść do innego miasta czy mogą? czytaj dalej»
-
komu przysługuje zasiłek alimentacyjny ??
przez: | 2009.3.20 20:50:43
pewnie że masz to są swinie wiecznie robią tylko problemy. czytaj dalej»
-
przez: Zeb | 2009.3.20 22:40:40
Jest rok 2009, marzec: bezsensowna Ustawa nadal obowiązuje, nic się nie zmieniło - są tylko kolejne afery polityczne i walka o koryta !!! A klient musi zapłacić. czytaj dalej»
-
znieslawienie i podszywanie sie podemnie
przez: aneta | 2009.3.21 15:4:56
wiec tak ostanio przyszlo do mnie cos z sadu ...a mianowicie prozba o uzupelnienie danych ..niewiedzialam o co chodzi ..kiedy zadzownilam do sadu okazalo sie ,ze ktos PODAL SIE ZA MNIE i oskarzyl (...) czytaj dalej»
-
Jak się rozwieść z mężem mieszkającym za granicą?
przez: Radek | 2009.3.21 23:15:3
Wiem ze w stanach nożna sie rozwieść ale w polsce to napewno terz na pewno tu są bardziej skąplikowane procedury czytaj dalej»
-
MSW NIE WYRAŻA ZGODY NA ZAMELDOWANIE MNIE W MIESZKANIU SŁUŻBOWYM
przez: mania | 2009.3.22 0:24:50
w takim razie jesli chodzi o wykup mieszkania słuzbowego: glównym najemca jest moja babacia wdowa po funkcjonarjuszu BOR,w ktorym rowniez zameldowany jest moj wujek. Na jakie ustawy ma sie powoływać (...) czytaj dalej»
-
przez: XYZ | 2009.3.22 18:21:44
Witam! Chciała bym zapytać co można zrobić aby ojciec płacił mamie na mnie pieniądze ale nie mogł wtrącać sie do mojego życia. Ucze sie w liceum mam 18 lat pozniej jesli sie dostane mam zamiar (...) czytaj dalej»
-
przez: ogritalia | 2009.3.22 19:6:45
Sory, ale jak czytam o twoich tzw.kosztach to włos mi się jaży na głowie,o czym ty piszezsz kobieto,telefon...gaz...prąd...itd, a czy sąd nie nakazuje przy zasądzeniu alimentow aby dziecko było (...) czytaj dalej»
(Zobacz 56 odpowiedzi) | Strony: 1 2
-
oznakowanie: CE czy znak budowlany?
przez: Joanna Godzisk | 2009.3.22 21:54:34
Jesli checie certyfikować urzadzenia saniterne (prysznice, wanny, umywalki) nie polecam żadnych instytutów i innych wynalazków.... polecam CENTRUM CERTYFIKACJI CECE-POLSKA. Chyba jedyne miejsce gdzie (...) czytaj dalej»
-
przez: Amelia | 2009.3.23 10:57:38
Mam 52 lata ,długo chorowałam,miałam roczne swiadczenie rehabilitacyjne,mimo wszystko zostałam zwolniona z pracy z art.53 .Wykoszystałam roczny zasiłek dla besrobotnych.od dwoch lat pomagam mezowi (...) czytaj dalej»
-
Nie chce się rozwodzić - zrobiłem błąd którego żałuję... co robić?
przez: karo | 2009.3.23 21:34:22
Dla dobra dziecka ma żyć z kim kto jej nie dotrzymał wirności... za błędy trzeba płacić... a dziecko nie musi ucierpieć na rozwodzie... wystarczy, ze nie bedziecie małego w to mieszac i nie bedziecie (...) czytaj dalej»
-
Eksmisja jak ją wprowadzić w życie?
przez: reniutek | 2009.3.23 22:11:8
Ja mam po podziale majątku przyznane jako główny najemca mieszkanie i spłacam ex męża on powinien opuścić mieszkanie ...już minął ten termin .Niestety nie ma takiego zamiaru ,dowiedziałam się (...) czytaj dalej»
-
zameldowanie nowonarodzonego dziecka
przez: ja | 2009.3.24 10:51:13
a gdzie mozna znalezc taka informacje? czytaj dalej»
-
Niepełnoletni - jazda bez prawa jazdy
przez: | 2009.3.24 13:3:7
Z tego co wiem jeżeli masz ukończone 16 czy 17 lat grozi ci kara 500zł czytaj dalej»
-
Zmiana nazwiska przez dziecko.
przez: Aga. | 2009.3.24 13:8:17
Acha, matka tego dziecka* po ślubie przyjęła nazwisko męża, czyli dziecko* przyjęłoby panieńskie nazwisko matki. *dziecko uzyskało już pełnoletność. czytaj dalej»
-
przez: edico | 2009.3.24 19:6:1
Następny pacan, który liznąwszy nieco nieco edukacji, robi z tego prywatny użytek nie bacząc na to, że na jego edukację różńi ludzie płacili podatki. Takie będą Rzeczpospoliete... Do (...) czytaj dalej»
-
co robi aby małżeństwo było udane...
przez: Beata | 2009.3.24 20:32:51
mam podobna sytuacja ...mąż często wpada w złość krzywdzac tym mnie!każde nie porozumienie zwala na mnie...tez nie wiem co robic...jst mi ciezko tak samo jak pani,jestesmy młzenstwem tylko 2 lata (...) czytaj dalej»
-
chorobowe po ustaniu zatrudnienia
przez: monya | 2009.3.25 12:30:32
Dnia 21.03.2009r. rozwiązałam z pracodawcą umowę o pracę na mocy porozumienia stron, bez zachowania okresu wypowiedzenia. 2 dni później zarejestrowałam się w UP. Po rozmowie z radcą prawnym (...) czytaj dalej»
-
przez: tomek | 2009.3.25 13:8:42
jestem magazynierem w ciągu trzech miesięcy miałem dwie jnwentaryzacje z czego jedną podwarzyłem. mam podpisaną odpowiedzialność materialna ale podczas mojej nieobecnościj dostęp do magazynu (...) czytaj dalej»
-
Znalezione piniądze we własnym domu.
przez: mersi09 | 2009.3.25 16:6:46
Ja jednak uważam , że pieniądze znalazłas i to w twoim juz mieszkaniu , więc nie przesadzajmy są one twoje.Mało masz wydatków, kup sobie cos fajnego.Myślisz , że gdybys ty zgubiła , to ktos (...) czytaj dalej»
-
GDY NIE PŁACĘ ALIMENTÓW BO NIE MAM ŻADNYCH DOCHODÓW?
przez: wioch | 2009.3.25 19:35:38
to chyba lepiej posiedzieć,ciepło wykarmią i z wora, chciwy babsztyl weźmie się za robotę, dała se zrobić to ma problem he he he czytaj dalej»
-
przez: eliza | 2009.3.25 20:23:59
Powiem to ze swojego doświadczenia Przykro mi bardzo ale nie udowodnisz to swojemu mężowi Oni doskonale wiedzą jak zadbac tylko o siebie i wykorzystać nas Ale walcz nie poddawaj sie Ja sie poddałam (...) czytaj dalej»
-
mieszkanie sluzbowe dla nauczyciela
przez: kalina | 2009.3.25 21:46:2
Witam, Historia skomplikowana nieco, rodem z głębokiego komunizmu, mianowicie dotyczy mieszkania służbowego moich rodziców. 37 Lat temu mój ojciec (obecnie na emeryturze), jako opiekun internatu (...) czytaj dalej»
-
przez: Ewelina2024 | 2009.3.26 15:47:21
U mnie jest tak samo. mojego męża rodzina wtrąca się we wszystko... nie lubia i nie akceptuja mnie... JA JUZ MAM DOŚĆ BO MÓJ MĄŻ JEST POD ICH PRESJĄ A JA NIE WIEM CO MAM ROBIĆ.. NASZE MAŁŻEŃSTWO (...) czytaj dalej»
-
własna działalność magistra prawa
przez: lee prawo-pracy.net | 2009.3.28 1:10:50
Ta banda niedouków z sądów powszechnych nie dopuszcza nawet osób zarządzających majątkiem. Autopsja. czytaj dalej»
-
przez: Marcyś | 2009.3.28 8:36:57
Jeżelio byś chciała byłego wymeldować musiala byś mu zapewnić lokal o nie gorszym standardzie niz ten w którym obecnie zamieszkuje i w podobnej lokalizacji tak żeby przeprowadzka nie zburzyła (...) czytaj dalej»
-
przez: opsys | 2009.3.28 19:55:32
mieszkam w bloku w którym jest wspólnota mieszkaniowa 20 lokatorów . Rozliczanie kosztów centralnego ogrzewania mamy według podzielników ciepła . Chciałem złożyć skargę na zarząd wspólnoty (...) czytaj dalej»
-
przez: darexi. | 2009.3.29 23:26:3
Witam wszystkich, Mam pytanie, jak przeprowadzic rozwod z obywatelka USA? Slub wzielismy w Californii na poczatku sierpnia 2008, ja musialem niestety wrocic do Europy (koniec waznosci wizy) i obecnie (...) czytaj dalej»
-
Czy właściciel pojazdu może żądać zwrotu kosztów naprawy?
przez: jasti22 | 2009.3.30 9:14:23
Witam! Jestem właścicielką samochodu, pożyczyłam go dla znajomego, który miał kolizję drogową moim autem. Policja stwierdziła, że obaj kierowcy są winni spowodowania kolizji. Czy mogę się (...) czytaj dalej»
-
przez: malgosia | 2009.3.31 11:19:51
jestem matka 12 letniej dziewczynki.byly maz wyjechal do pracy za granice(niemcy) tam poznal kobiete....w chwili obecnej jestesmy juz po rozwodzie,on ma rodzine.tzn.zone i syna.otrzymuje od niego alimenty (...) czytaj dalej»