Archiwum Forum Marzec 2020
(50 tematów na forum)
-
Zamek w drzwiach - który da się otworzyć od zewnątrz...
przez: Sumiregusa | 2020.3.1 21:28:7
Szanowni Państwo, Kupiłam mieszkanie na rynku pierwotnym. W drzwiach są dwa rodzaje zamków, jeden na klucz a drugi to zasuwa, przesuwana lewo prawo. Dzisiaj sąsiad wrzucił na forum sposób jak (...) czytaj dalej»
-
przez: wnyk88 | 2020.3.3 8:55:4
Witam Mam nadzieje ,ze swoje pytanie zamieściłem w odpowiednim dziale. Mam następujący problem. Ktoś uszkodził mi auto na parkingu, po tym incydencie zamontowałem kamerę IP na balustradzie (...) czytaj dalej»
-
rozwiązanie umowy o pracę przez pracodawcę
przez: kosek77 | 2020.3.3 9:8:17
Mnie bezprawnie również zwolnili. Zakład w Poznaniu, ale nie chcę już mówić konkretnie. Wracał pracownik na moje miejsce i praktycznie mnie wywalili z dnia na dzień. Duży konflikt wystąpił, (...) czytaj dalej»
-
przez: stawowy91 | 2020.3.5 19:3:59
Witam, od 4 lat pracuje jako taksowkarz w Krakowie, posiadam licencje taxi itd. Miesiac temu zostalem zatrzymany przez policje poza godzinami pracy i znaleziono przy mnie mala ilosc marihuany, jest szansa (...) czytaj dalej»
-
przez: brtkbrtk | 2020.3.7 23:25:8
Witam, zakupiłem auto w następujący sposób. Poprosiłem kolegę by w moim imieniu zakupił auto. Nie miał ode mnie pełnomocnictwa na papierze ale przed wyjazdem zapytał sprzedającego czy nie (...) czytaj dalej»
-
meldunek po zmianie właściciela
przez: elaelaelaela | 2020.3.8 10:23:21
W domu są zameldowane dwie rodziny. Babcia z dziadkiem oraz córka z rodziną. Do tej pory właścicielem domu byli dziadkowie. Córka z mężem zakupiła dom i jest nowym właścicielem - nadal mieszkają (...) czytaj dalej»
-
Alimenty a zabezpieczenie alimentacyjne
przez: avazik | 2020.3.8 12:43:16
Witam, jestem w trakcie sprawy rozwodowej oraz opiekę nad dziećmi. Z żoną nie mieszkamy razem już parę lat i miałem zasadzone alimenty na dwójkę dzieci przez sąd rodzinny, ktore do tej pory regularnie (...) czytaj dalej»
-
szkoda u sąsiada spowodowana moim remontem. Kto odpowiada?
przez: Boszaa | 2020.3.11 20:5:50
Witam serdecznie. popękały w moi mieszkaniu ściany (stara kamienica odbudowana po wojnie) stało się to po rozbiórce ściany działowej u sąsiada z dołu. Pęknięcia znacznie się pogłębiły (...) czytaj dalej»
-
Zakup działki bez drogi dojazdowej
przez: wojciech87 | 2020.3.12 12:58:57
Dzień dobry, znalazłem bardzo ładną działkę bardzo blisko Warszawy. Właściciel mieszka w USA a agent posiada bardzo mało informacji. Udałem sie do urzędu gminy i okazało się, że działka (...) czytaj dalej»
-
przez: coconut28 | 2020.3.12 17:10:34
Jesli popelnilam nowe przestepstwo w okresie proby ale postepowanie bylo tak dlugie ze za chwile stara sprawa ulegnie zatarciu ( nawet nie zdarzą wyznaczyc nowej sprawy)to czy za nowe przestepstwo dostane (...) czytaj dalej»
-
przez: KamilaKowalczyk | 2020.3.13 9:12:31
Dobrze sobie można warunki pożyczki dobrać pod siebie na stronie finrada.pl/pozyczki tam ustalasz sobie suwakiem sumę i czas spłaty i tyle. Dużo szybciej można dotrzeć do tych warunków które (...) czytaj dalej»
-
przez: KamilaKowalczyk | 2020.3.13 9:13:2
Dobrze sobie można warunki pożyczki dobrać pod siebie na stronie finrada.pl/pozyczki tam ustalasz sobie suwakiem sumę i czas spłaty i tyle. Dużo szybciej można dotrzeć do tych warunków które (...) czytaj dalej»
-
przez: KamilaKowalczyk | 2020.3.13 9:14:7
-
Przedawnienie kredytu bankowego
przez: KamilaKowalczyk | 2020.3.13 9:14:33
-
przez: KamilaKowalczyk | 2020.3.13 9:15:56
-
przez: KamilaKowalczyk | 2020.3.13 9:19:4
-
przez: KamilaKowalczyk | 2020.3.13 9:19:35
Możesz sprawdzić w porównywarkach internetowych. Tam są zebrane sprawdzone firmy, więc nie ma ryzyka, że np. wyłudzą Twoje dane. Osobiście polecam https://finrada.pl/pozyczki czytaj dalej»
-
Kredyt 50/50 na zakup samochodu -warto?
przez: KamilaKowalczyk | 2020.3.13 9:21:5
Możesz sprawdzić w porównywarkach internetowych. Tam są zebrane sprawdzone firmy, więc nie ma ryzyka, że np. wyłudzą Twoje dane. Osobiście polecam https://finrada.pl/pozyczki czytaj dalej»
-
szybka pożyczka przez internet
przez: KamilaKowalczyk | 2020.3.13 9:29:1
-
Pożyczka między osobą prywatną a firmą
przez: KamilaKowalczyk | 2020.3.13 9:38:38
-
pożyczka hipoteczna -zawieszenie spłaty kredytu
przez: KamilaKowalczyk | 2020.3.13 9:50:9
-
pytanie o pożyczę na 100000 zł
przez: KamilaKowalczyk | 2020.3.13 9:59:44
-
Tanie kredyty, pożyczki. Ubezpieczenia, lokaty.Konta
przez: KamilaKowalczyk | 2020.3.13 10:17:49
-
przez: Global12345 | 2020.3.13 12:18:11
Złóż wniosek teraz, ponieważ oferujemy pożyczkę prywatną i biznesową Uzyskiwanie legalnej pożyczki zawsze było ogromnym problemem Dla klientów, którzy mają problemy finansowe i potrzebują (...) czytaj dalej»
-
przez: Osk321 | 2020.3.14 10:43:7
Witam pytanie brzmi jeśli staram się o odzyskanie prawa jazdy i mam orzeczenie lekarskie wydane przez lekarza uprawnionego przez Marszałka wojewódzkiego czy takie orzeczenie przyjemną mi w wydziale (...) czytaj dalej»
-
Kredyt dla mikroprzedsiębiorców w BNP Paribas ? pytania do doradcy.
przez: park1900 | 2020.3.14 14:28:18
Jakie są warunki uzyskania kredytu? czytaj dalej»
-
Pomoc w odzyskaniu wierzytelności
przez: Michal_windykacja | 2020.3.16 13:13:28
Oferuję pomoc w odzyskaniu wierzytelności do 15 lat wstecz, po prawomocnym nakazie zapłaty bądź bezskutecznej egzekucji komorniczej. Windykacja prowadzona jest na koszt dłużnika wraz z naszą prowizją. (...) czytaj dalej»
-
przez: kama223 | 2020.3.17 6:44:17
Mogę szczerze polecić [url=https://audens.pl/]adwokata z Wrocławia[/url] Pana Pawła Sysło i jego kancelarię AUDENS. Duża wiedza i ogrom zaangażowania a również angażują się w sprawy dla osób (...) czytaj dalej»
-
przez: zuza166 | 2020.3.18 11:30:40
Wydaję mi się, że o to można się też dopytać specjalistów, którzy wykonują takie instalacje (tutaj http://www.eco-team.pl/ znajdziesz kontakt do jednych z nich). Oni na pewno orientują się (...) czytaj dalej»
-
Kłótnia przed pogrzebem wujka po którym dziadka zabrało pogotowie następnego dnia
przez: ArraseimPL | 2020.3.18 20:34:12
Wczoraj odbył się pogrzeb mojego wujka przed którym rodzina zrobiła nam kłótnie , Po przyjeździe na cmentarz (msza się nie odbyła z powodu zagrożenia epidemiologicznego (koronawirus)) rodzina (...) czytaj dalej»
-
Pomówienie (zla opinia o pracowniku)
przez: karolinarad23 | 2020.3.19 12:46:35
Miałam podobny problem i nie ma co działać na własną ręke. Mi pomół mecenas z kancelarii Lextrada z Poznania i bardzo polecam bo uważam że to była najlepsza decyzja i że bez niego bym nie ugrała (...) czytaj dalej»
-
przez: Pajakowa | 2020.3.19 13:10:36
Witam, chciałabym poprosić o radę madrzejszych kolegów. Chodzi o zakup produktu z portalu allegro ale od sprzedawcy, który zasłania się że nie jest firmą (niemniej jednak ofert sprzedażowych (...) czytaj dalej»
-
czy byly pracodawca moze mi zabronic wykonywania uslug u obcnego?
przez: oliwkabuko | 2020.3.19 13:12:20
według mnie nie może ci kazać zrobić takich rzeczy. Ale jeśli sytuacja się nie wyjaśniła a potrzebujesz pomocy to poelcam ci mecenasa Dziubaka z lexstrady na pewno ci pomoze czytaj dalej»
-
przez: Pajakowa | 2020.3.19 13:28:31
Witam, może ktoś tutaj i coś podpowie. Pokrótce opiszę sytuację. Kupiłam na allegro fabrycznie nowy przedmiot, zestaw prezentowy - pasek z dwoma sprzączkami za ok. 200zł. Kupujący jak sie okazało (...) czytaj dalej»
-
Próba wywiezienia dziecka za granicę
przez: Tata28 | 2020.3.19 14:25:2
Witam serdecznie. Od roku jesteśmy z żoną w separacji. Nie ma szans na powrót. Rozeszliśmy się bez orzekania o winie choć rozeszliśmy się dlatego że był ktoś inny w moim życiu. Zostawiłem (...) czytaj dalej»
-
przez: kk36575 | 2020.3.20 2:15:37
Rozliczyłem swój PIT 37 oraz dostałem nadplate około 1200zl. Kilka dni później dostałem korektę PIT 11 od swojego pracodawcy. Po złożeniu korekty PIT 37 okazało się że nadpłata podatku będzie (...) czytaj dalej»
-
czynności operacyjno-rozpoznawcze
przez: monika2111 | 2020.3.20 11:55:18
Należy ocenić dopuszczalność podjętych czynności operacyjno-rozpoznawczych oraz czy istnieje możliwość (ewentualne warunki ) wykorzystania wyników tych czynności w postępowaniu karnym Andrzej (...) czytaj dalej»
-
przez: Elchapo | 2020.3.23 6:58:40
Witam wszystkich :) Niecałe pół roku temu dokładnie 1 października podczas kontroli drogowej alkomatem wyszedl wynik pozytywny ale ze wręcz minimalny 0.11 przy 2 pomiarach panowie policjanci nie (...) czytaj dalej»
-
przez: kosek77 | 2020.3.24 10:25:37
U mnie wszystkie formalności dotyczące działania spółki przejęła kancelaria http://www.sangowski.com/obsluga-firm.php i faktycznie jestem mocno zabezpieczony ze wspólnikami. Do tej pory nie mieliśmy (...) czytaj dalej»
-
przez: Koza1234 | 2020.3.24 15:56:30
Witam. Ze względu na bierność, przyjąłem po Matce spadek z dobrodziejstwem inwentarza. Matka zmarła 4 lata temu. Po tym czasie, nie dawno zaczęli zgłaszać sie wierzyciele o spłatę długów (...) czytaj dalej»
-
Usuniecie konta z forum internetowego.
przez: ********@*****.*** | 2020.3.26 6:40:41
tak. RODO czytaj dalej»
-
Rozwiązanie umowy z winy operatora
przez: katarzyna024 | 2020.3.27 11:26:26
Witam. Od co najmniej dwóch tygodni nie mam dostępu do sieci - brak zasięgu, brak internetu. Awaria była zgłaszana kilkukrotnie, nie została naprawiona. Z pewnych źródeł wiem, że z masztu (BTS) (...) czytaj dalej»
-
Podział majatku, spłata kredytu
przez: Kamil1978 | 2020.3.29 15:16:4
Witam, być może ten wątek został już tu poruszany ale , chciałem zapytać indywidualnie i jeszcze raz. Zakupiłem mieszkanie w 2005 roku wprowadziłem się do mieszkania w 2007 roku. Slub wziąłem (...) czytaj dalej»
-
przez: TThorin | 2020.3.29 18:53:30
Miałem nieprzyjemność brać udział w interwencji straży miejskiej, która dotyczyła tematyki krótko i zwięźle opisanej w tym artykule witryny epoznan.pl Link: http://www3.epoznan.pl/news-news-104313-przeskoczyli_przez_4_metrowy_plot_by_pograc_w_kosza_grozi_im_grzywna_lub_wiezienie Moje (...) czytaj dalej»
-
przez: Ciacho92 | 2020.3.30 13:53:25
Posiadam umowę cywilnoprawną Business to Business z firmą ?Karol? na świadczenie usług bhp dla klienta ? firmy ?Tomasz?. Umowa została przedłużona do dnia 31.03.2020 Od 1.04 Chciałbym podpisać (...) czytaj dalej»
-
20% czy 50% kosztów uzyskania przychodu dla umowy o dzieło
przez: IgorSzopa | 2020.3.30 15:22:36
... w szczególności: gdzie należy to wpisać używając system podatki.gov.pl czytaj dalej»
-
Auto kupione w kraju bez opłaconej akcyzy.
przez: sobek1303 | 2020.3.31 14:42:59
Witam, mam pewien problem mianowicie kupiłem samochód od Polaka lecz powiedział że żadnej umowy nie trzeba spisywać ponieważ z tymi papierami co są mogę normalnie zarejestrować samochód na polskie (...) czytaj dalej»
-
Kupno auta na terenie Polski ale brak umowy
przez: sobek1303 | 2020.3.31 14:59:16
Witam, jestem tutaj nowy i nie wiem czy dobrze wszystko ustawiłem. Mam pewien problem, mianowicie : 1.Pierwszy raz kupiłem samochód nigdy tego wcześniej nie robiłem i brakło mi wiedzy. 2.Samochod (...) czytaj dalej»
-
Uderzenie wózka sklepowego w samochód na parkingu
przez: armagedon255 | 2020.3.31 18:22:48
Dzień dobry Po wyjściu ze sklepu biedronka na parkingu zauważyłem wózek sklepowy obok swojego samochodu. Stał metr od nadkola, na którym zauważyłem rysę kilak centymetrów... Wróciłem do sklepu (...) czytaj dalej»
-
przez: dawiid | 2020.3.31 20:44:51
Dzień dobry, Od 7 stycznia 2020 roku przebywam na zwolnieniu lekarskim, 28.02.2020 SAM złożyłem wypowiedzenie w pracy, które skutkowało ustaniem stosunku pracy 31.03.2020. Niestety nadal nie jestem (...) czytaj dalej»