Archiwum Forum Lipiec 2009
(75 tematów na forum)
-
przez: olange | 2009.7.1 11:43:27
Witam mam podpisana umowe z Orange o swiadczenie uslug telekomunikacyjnych (OrangeFree). Numer klienta z umowy nie pokrywa sie z numerem w bazie orange. po rozmowie telefonicznej poprosili mnie o przeslanie (...) czytaj dalej»
-
Wypowiedzenie umowy podczas pobytu w szpitalu pracownika
przez: DC | 2009.7.1 15:56:32
Pracownik pewnego dnia zwolnił się wcześniej z pracy informując swojego bezpośredniego przełożonego o konieczności odbycia w tym dniu pilnej konsultacji lekarskiej. Zapewnił dostarczenie za te (...) czytaj dalej»
-
Czy komornik może zabrać coś co nie jest moje ??
przez: gryyyyy... | 2009.7.2 23:45:5
Na początek poszukaj dokumentów potwierdzających własność przedmiotów. Czyli że nie są na Ciebie. Jak będziesz miał takie dokumenty to nie patrz paragrafów tylko pokazuj dla komornika że to (...) czytaj dalej»
-
dziedziczenie po przyrodnim bracie
przez: | 2009.7.3 12:0:40
Rodzeństwo przyrodnie jest przez prawo spadkowe traktowane tak samo jak rodzone. czytaj dalej»
-
przez: natka | 2009.7.3 18:37:46
w sumie skoro rodzice sa alkoholikami to nie dostana go musi napisac o przekierowanie a jak by mu nie pozwolili to niech notorycznie z tam tad ucieka wtedy bedzie mial wywozke do innego mowu czytaj dalej»
-
przez: makuś | 2009.7.3 18:49:43
czy musze płacić oc jak kupiłem stare na części czytaj dalej»
-
wyjazd za granice a zasiłek alimentacyjny i rodzinny
przez: | 2009.7.3 22:8:35
ja mam pytanko dziewczyny...czy juz wiecie jak z tym zasiłkiem alimentacyjnym, jezeli sie pracuje za granicą ?? czytaj dalej»
-
Nadopiekuncza matka po ublizaniu probuje ze mnie zrobic wariata
przez: DawidWarsaw | 2009.7.4 11:9:42
Dokończenie: Mogę się z Tobą spotkać i pogadać. Możesz liczyć na moje wsparcie. Mogę być świadkiem w przypadku, gdyby grożono Ci np. uwięzieniem w szp. psych., mimo, że nie zachodzi ustawowa (...) czytaj dalej»
-
przez: tbesowiec | 2009.7.4 22:29:58
Ja mam takie pytanie. Zastanawiam się poważnie nad najmem mieszkania z zasobów TBS. Starając się o takie mieszkanie należy wpłacić opłatę 30% wartości mieszkania tzw. partycypację. Czy książeczka (...) czytaj dalej»
-
Legalizacja miękkich narkotyków
przez: MJ | 2009.7.5 18:5:51
Nie wiem czemu służą wulgarne komenty sflustrowanych "antylegalizacjonistów". Nic nie zmnienicie, jedynie siebie, a nie nas. Każdy ma prawo do wolności i żyje jak chce. Kończy się ciemnogród, (...) czytaj dalej»
(Zobacz 85 odpowiedzi) | Strony: 1 2
-
CHCE ODWOŁAĆ ROZWÓD - co napisać do sądu???
przez: maly12343 | 2009.7.5 18:57:28
pomużcie jak napisac do sondu żeby odbyła się sprawa pojednawcza czytaj dalej»
-
Praca w nocy, czy raczej w dzien?
przez: mythluki | 2009.7.6 1:1:48
Mam taką sytuację- pracownik 5 razy w tygodniu pracuje w godzinach 16-24, z czego wynika że przepracowuje za każdym razem 3 godziny w nocy (21-6) i ponad 1/4 swojego czasu pracy także wykonuje w godzinach (...) czytaj dalej»
-
Odpowiedzialność materialna po ustaniu stosunku pracy
przez: Tomek | 2009.7.6 18:14:6
Proszę o pomoc. Z dniem 30 czerwca zakończyła się moja współpraca z dotychczasowym pracodawcą. Z dniem zakończenia umowy otrzymałem odprawę natomiast ekwiwalent za urlop został wstrzymany (...) czytaj dalej»
-
Zwolnienie lekarskie a odpowiedzialność materialna
przez: Anna | 2009.7.6 20:36:22
Mnie to tez interesuje, ponieważ mamodp materialna ajestem od 3 czerwca na L4 bo jestem w ciązy. I teraz z kąd ja mam wiedzieć czy nei pogineły rzeczy podczas mojej nieobecności i dlaczego ja mam (...) czytaj dalej»
-
przez: Anka | 2009.7.6 20:40:2
Moim zdaniem przed pójściem na urlop wychowawczy czy jesli nie pracowałas po porodzie i od razu poszłas na urlop wych. to nie musisz płacic za inwent. bo niby z jakiej paki, nie było Cie w pracy (...) czytaj dalej»
-
przez: Drajver | 2009.7.6 21:57:17
Najczęściej te wszystkie obecne pokrzywdzone wcześniej były gotowe na WSZYSTKO, byleby tylko załąpać sie na zamążpójście. Nawet prowadziły rozmowy ze swoimi potencjalnymi kandydatami, chodziły (...) czytaj dalej»
-
przez: Facet03 | 2009.7.6 22:21:39
jestem facetem, wiekowym, mam "żonę" (rycząca 50-tka"), mamy dziecko. nie piję, nie palę, nie szlajam się po rynsztokach, pracuję... tzw. "żona" nie traktuje mnie po ludzku, wykorzystuje na wiele (...) czytaj dalej»
-
przez: Rebeka | 2009.7.7 13:14:28
Niestety, ale nie zablokujesz mozliwości skopiowania żadnego zdjęcia ze strony intern. ponieważ można zrobić zwykły zrzut ze strony jakimkolwiek programem graficznym, znak wodny też jest możliwy (...) czytaj dalej»
-
przez: cool ;) | 2009.7.7 16:39:37
Mam pytanie. Składałam ostatnio kapitał początkowy i nie zaliczyli mi ZSZ Polskich Kolei Państwowych w Sosnowcu, ponieważ wymagają umowę o praktykę lub świadectwo pracy z praktyki, której w (...) czytaj dalej»
-
Zmiana nazwiska nie ośmieszającego
przez: Marekk90 | 2009.7.7 22:40:22
Witam. Czy jest możliwość zmiany nazwiska nie ośmieszającego na najlepiej nazwisko panieńskie matki. Jeżeli tak to co z dokumentami którymi wciąż chcę się posługiwać czyli świadectwa ze (...) czytaj dalej»
-
Pomocy juz dluzej niewytrzymam
przez: nieznajoma | 2009.7.7 23:58:1
witam i ja mam taki problem z którym nijak nie mogę sobie poradzić jak widać prawo chroni takich LUDZI ostatnio po wizycie lekarza do pij....zasugerował ubezwłasnowolnienie! poparte przez sąsiadów (...) czytaj dalej»
-
Wykup mieszkania komunalnego po zamianie
przez: mikkka | 2009.7.8 8:28:12
Chaiałabym się dowiedzieć jak szybko po zamianie mieszkania komunalnego na inne róznież komunalne można je wykupić? czy obowiązuje 5-letni okres użytkowania lokalu? I czy przy wykupie mogę otrzymać (...) czytaj dalej»
-
-
Ojciec chce tylko widywać się z córeczką.
przez: justyna1 | 2009.7.9 13:46:40
jestem matka 6 letniej córeczki. Gdy dziecko miało dwa latka mąz zostawil nas i odszedł do innej kobiety. Podczas sprawy rozwodowej zostały ustalone widzenia się ojca z córką tj. raz w tygodniu (...) czytaj dalej»
-
Porzucona niepracujaca żona, a prawo alimentacyjne
przez: super alimenty.pl | 2009.7.9 15:55:49
kurwa 4 tys to ja razem z zona nie mam i ty narzekasz, nawet jakbys dostala co drugi miesiac taka kwote to i tak na zycie ci powinno wystarczyc, po drugie po co szukac pracy i tak za 4 tys nic nie znajdziesz (...) czytaj dalej»
-
Czy można zmusić do zostania opiekunem prawnym?
przez: lidona | 2009.7.9 18:6:4
nie mozna zmusic opieka prawna jest dobrowolna a takze od 06.09 za wynagrodzeniem czytaj dalej»
-
przez: ela4640 | 2009.7.10 16:16:52
Jestem w ameryce chcę tam wziasc slub z amerykaninem ale tu mam złozone papiery uznania rozwodu zagranicznego jak to bywa u nas sprawa sie wlecze juz pół roku ja nie moge czekac czy ktos (...) czytaj dalej»
-
Nie wysłano umowy wbrew wczesniejszym obietnica
przez: ela4640 | 2009.7.10 20:51:34
Witam ja ci proponuje udac sie do urzedu pracy tam jest radca prawny który napewno ci podpowie co z tym zrobic . czytaj dalej»
-
przez: klawisz | 2009.7.11 15:47:55
Jak bym cię dorwał ty cwelu w dupę jebany ,to już byś był mój .Z pod mojej ręki byś nie wyszedł . Mnie nie jest potrzebna atanda aby sobie z takimi 20 jak ty frajerze uważający się za "człowieka" (...) czytaj dalej»
-
przez: david alimenty.pl | 2009.7.11 17:16:52
Niewiem czy to odpowiednie miejsce ale mam ten sam prawie kłopot!! Moja żona po 6 latach małżeństwa złożyła pozew o rozwód. Dla mnie z niewiadomych do końca przyczyn. Według żony powodem jest (...) czytaj dalej»
-
przez: krzych prawo-pracy.net | 2009.7.11 17:26:48
czy jest zgodne z prawem ,że pracodawca nie chce płacić za godziny które spędzamy w samochodach służbowych jadąc na budowę z siedziby firmy i z powrotem,Konkretnie jeżeli przychodzimy do siedziby (...) czytaj dalej»
-
rozwód w przypadku braku pożycia przez 5 lat
przez: Marek | 2009.7.11 17:28:36
hej, nie mieszkam z żoną od prawie 5 lat i nie ma między nami nic. czy jeśli będe mieć świadków na to że nic mnie z nią nie łączy to sprawa może odbyć się bez niej? czytaj dalej»
-
Ojciec mnie maltretuje psychicznie
przez: aaneta alimenty.pl | 2009.7.12 14:36:51
Jestem w podobnej sytuacji , moj były partner zneca sie nademna psychicznie.Chce zlozyc donos do prokuratury , ale kompletnie nie wiem jak to napisac , moze ktos z was wie , prosze o pomoc. czytaj dalej»
-
przez: rudy | 2009.7.12 21:15:16
musisz zdać egzamin na aplikanta komorniczego, szkolenie trwa 2 lata [4 semestry], w trakcie szkolenia otrzymujesz legitymację aplikanta komorniczego, która upoważnia Cię do przeprowadzania egzekucji (...) czytaj dalej»
-
DZIECKO a kontakt z OJCEM kłamcą.......
przez: tomasz | 2009.7.13 14:30:54
a ja mam odwrotnie chcę widzieć syna i mi utrudnia. czytaj dalej»
-
PRAWO DO KARCENIA DZIECI (Polska i inne kraje)
przez: matka dwójki | 2009.7.13 15:16:58
nie dać sobie wejść na głowę czytaj dalej»
-
jak obliczyć odprawę?Podatek od odprawy
przez: krystian | 2009.7.13 20:21:25
Witam! 30.06 dostałem miesięczne wypowiedzenie z powodu likwidacji stanowiska pracy. W firmie pracowałem 3,5 roku. Wiem, że należy mi się odprawa,ale w jakiej wysokości? Wynagrodzenie zasadnicze (...) czytaj dalej»
-
przez: miki | 2009.7.13 22:51:37
chleb woda brak światła w celach i po 3 osoby na jedno łóżko 8 godzin snu i 16 czuwania a pieniążki zaoszczędzone w ten sposób przekazać na jakiś lepszy cel czytaj dalej»
-
kredyt w pko mbanku i provident
przez: prywatny | 2009.7.14 8:30:52
wszyscy piszą że firmy łamią prawo nie rozumie tego moim zdaniem prawo łamią ci co biorą pożyczki i zaprzestają je spłacać bo to bo tamto każdy kit jest dobry żeby na uczuciach zagrać tylko (...) czytaj dalej»
-
przez: XXX | 2009.7.14 12:3:25
Witam,mam pytanie, czy grozby pisane przez gg moga byc dowodem w sprawie karnej? czytaj dalej»
-
L4 na dziecko jak płacone? prosze o pomoc...
przez: | 2009.7.14 16:53:19
" 80% a osobiście uważam że powinno być 50% to byłoby mniej zwolnień z tytułu opieki (Dz. U. Nr 60, poz. 636, z późn. zm. oraz z 2005 r. Nr 10, poz. 71) " ktoś kto to napisał pewnie nie (...) czytaj dalej»
-
gokarty rowerowe w ruchu drogowym
przez: joanna | 2009.7.15 16:7:54
zakupilam 5 gokartow rowerowych czterokolowych z mysla o wypozyczaniu na terenie wsi, ktora zamieszkuje. pojazdy te nie maja silnikow, nie halasuja jednak wojt gminy nie wydal pozwolenia na ruch drogami (...) czytaj dalej»
-
zachowek dla dziecka ze zdrady małżeńskiej ?
przez: elle | 2009.7.16 0:26:2
o winie i ojciec nie chce niczego na nas (córki) przepisac. Co robic? czytaj dalej»
-
przez: virus | 2009.7.16 7:35:54
Do Roboty Dzi..o!Było ruszyć łepetynom a nie nastawiać dupy! A teraz wszystko na faceta zganiać!!! Nie nawidze Polek fałszywe zdzi.y,wszystkie po jednych pieniądzach czytaj dalej»
-
przez: wiki alimenty.pl | 2009.7.16 23:36:4
Wysokość świadczeń z funduszu alimentacyjnego. Świadczenia z FA przysługują w kwocie bieżąco zasądzonych alimentów, ale nie mogą wynieść więcej niż po 500 zł na każde z uprawnionych (...) czytaj dalej»
-
przez: | 2009.7.17 7:36:50
szkoda ci pieniedzy na dziecko czytaj dalej»
-
Czy można zmienić nazwisko bez uzasadnionych przyczyn ?
przez: mati83482 | 2009.7.17 21:12:21
można zmienic bez problemu ja zmienilem i nie bylo problemu tylko napisalem podanie w którym mi pomogli pozdro czytaj dalej»
-
przez: monika2009 | 2009.7.17 23:40:29
W mojej rodzinie jes podobny problem - sprawdzone rady: + polubowne wezwanie żony do wydania kluczy oraz umożliwienie wejścia do domu (przeważnie nie sktkje), + pisemne przedstawienie sytuacji (...) czytaj dalej»
-
jak poradzić sobie z wariatką?? :((
przez: kobieta_pl | 2009.7.19 0:23:22
proponuje zlozyc wniosek do sadu o ustlenie widzen ojca z dzieckiem. zlozenie takiego wnisku nic nie kosztuje i mozna go zlozyc samemu.jego wzor mozna znlesc w internecie. nie ma takiej sily ,zeby matka (...) czytaj dalej»
-
przez: Ktos | 2009.7.19 15:35:39
Z tego co ja wiem tylnie szybo czyli tylnia i boczne tylnie mogą byc przycimnione całkowicie. Przednie niestety nie, ale jest mozliwosc przyciemnienia przednich szyb jAkąs metodą wypalania i szyba (...) czytaj dalej»