Archiwum Forum Kwiecień 2016
(71 tematów na forum)
-
ucieczka od alimentów/ zmiana miejsca zamieszkania
przez: ULEWICZ.KANC | 2016.4.1 10:55:8
Dzień dobry, bez znajomości akt sprawy to jak wróżenie z fusów. Jeśli obawia się Pani, że mąż ma szanse na korzystne rozstrzygnięcie, warto skorzystać z pomocy adwokata, który przygotuje (...) czytaj dalej»
-
Badanie na ojcostwo ? czy matka musi wyrazić zgodę?!
przez: klaudia.bienias | 2016.4.1 13:11:35
Precyzyjnie i dość szybko robią takie badania w laboratorium ze strony medicogen.com. Można praktycznie wszystko załatwić online. czytaj dalej»
-
Wyrzęknięcie się dorosłego syna 27 lat
przez: ULEWICZ.KANC | 2016.4.1 14:11:11
Dzień dobry, najpierw powinniście Państwo wezwać syna do opuszczenia i opróżnienia mieszkania z jego rzeczy, a jeśli to nie poskutkuje wnieść pozew o eksmisję. W razie zainteresowania profesjonalną (...) czytaj dalej»
-
witam, mam kilka pytan. Razem z mężem jesteśmy ubezpieczeni w KRUS. Mąż prowadzi gospodarstwo rolne,
przez: Karolina | 2016.4.1 18:3:45
witam, mam kilka pytan. Razem z mężem jesteśmy ubezpieczeni w KRUS. Mąż prowadzi gospodarstwo rolne, ja zajmuję się dzieckiem. Chcemy zawrzeć rozdzielność majątkową u notariusza. Jak to będzie (...) czytaj dalej»
-
jak dlugo czeka sie na rozprawe w sprawie alimentow w olsztynie?
przez: Gosia | 2016.4.1 21:42:4
Ktos wie? czytaj dalej»
-
przez: kacperja | 2016.4.3 14:39:27
Witam 5 miesięcy temu dostałem karę grzywny 1000zł płacę miesięcznie raty po 100zł (spłacone mam już 500zł) doszły mnie słuchy iż można pisać wniosek o umorzenie pozostałości tej grzywny (...) czytaj dalej»
-
błędy w nazwisku krewnego a testament
przez: nadzia2 | 2016.4.3 23:54:59
czy znalazł Pan rozwiązanie tej sytuacji? W mojej rodzinie jest podobnie i nie wiemy co robić zwłaszcza że cześć osób nie chce zmiany nazwiska.... czytaj dalej»
-
zwrot allegro - rzecz nieprefabrykowana?
przez: ULEWICZ.KANC | 2016.4.4 10:49:43
Dzień dobry, rzeczy nieprefabrykowane to przedmioty wyprodukowane na specjalne zamówienie konsumenta lub służące zaspokojeniu jego zindywidualizowanych potrzeb. Jest więc szansa, że sprzedawca (...) czytaj dalej»
-
przez: ULEWICZ.KANC | 2016.4.4 14:42:52
Dzień dobry, czy ma Pani dowód sprzedania telefonu (umowę, świadków) ? Czy wraz z telefonem przekazała Pani jego dokumenty ? Zapraszam do kontaktu mailowego pod adresem: ulewicz.kancelaria@onet.eu (...) czytaj dalej»
-
Jak napisać zaświadczenie o zarobkach za ostatni miesiąc?
przez: Wikunia | 2016.4.4 17:50:10
Jak napisać zaświadczenie o zarobkach za ostatni miesiąc? czytaj dalej»
-
Spłata części domu na rzecz rodzeństwa - konieczność?
przez: damianxyz | 2016.4.4 18:3:43
Dziękuję za odpowiedz. czytaj dalej»
-
przez: olapolan | 2016.4.4 20:19:5
Witam, czy można prosić o wzór odwołania od odrzuconej reklamacji obuwia sportowego ? Buty były noszone ponad rok , ale mają gwarancję na dwa lata , zaczęła się w środku rolować piętka ( (...) czytaj dalej»
-
przez: olagoor | 2016.4.4 20:27:55
TOKKYO: bardzo smutno czyta się takie wpisy. Ja również mam problem ze swoim sąsiadem, którego młodość rozpiera, gitara elektryczna gra, nie mówiąc już o tym, że na w głównej ścianie mojego (...) czytaj dalej»
-
przez: chudyyy | 2016.4.4 23:56:13
Witam, za 2 miesiące kończę 18 lat i ojciec płaci alimenty w wysokości 550zł miesięcznie. Będę pisał krótko nie mam z tego kompletnie nic. Wszystkie ubrania buty wyjścia itp finansuje z własnej (...) czytaj dalej»
-
przez: karszczak | 2016.4.5 11:27:48
Drodzy, szukam pomocy w poniżej opisanej sytuacji, która miała nie dawno miejsce. Będę ogromnie wdzięczny choć za wskazany kierunek rozwiązania problemu. Wynajmuję mieszkanie z zasobów lokalowych (...) czytaj dalej»
-
ślub i przeprowadzka za granicę z dzieckiem a ex mąż
przez: ULEWICZ.KANC | 2016.4.5 16:10:21
Dzień dobry, jednym z najczęstszych powodów wniosków o wydanie zgody na wyjazd z dzieckiem za granicę jest chęć poszukiwania pracy. Jak najbardziej jest więc szansa na uzyskanie takiej zgody, (...) czytaj dalej»
-
Kto jest, naprawdę, winien spowodowania wypadku ?
przez: ela8 | 2016.4.6 9:49:8
Wjechałam na skrzyżowanie na zielonym świetle z zamiarem jazdy na wprost. Jechałam wolno i ostrożnie. Z naprzeciwka zbliżał się samochód z zamiarem skrętu w lewo, który oczekiwał na mój przejazd (...) czytaj dalej»
-
przez: Ligoc | 2016.4.6 14:54:12
Wydaje mi się, że sprawa może być bardziej skomplikowana niż Ci się powierzchownie wydaje. Przede wszystkim błędnie myślisz, że skoro nie złożyłaś podpisu na dokumencie papierowym, to nie (...) czytaj dalej»
-
przez: igor_czarnecki | 2016.4.6 19:6:3
Witam. Zacznę od tego, że mój ojciec jest przemocowcem. Od kiedy pamiętam w domu zawsze były kłótnie z błachych powodów i zawsze winna była moja matka, która była przez ojca bita. M.in. (...) czytaj dalej»
-
Jak zmusić serwis do usuniecia tekstów z mojego konta?
przez: ULEWICZ.KANC | 2016.4.7 12:14:49
Dzień dobry, nadal nie wiem czy Pana posty spełniają warunek uznania ich za utwór ? O jakie forum i jakie posty chodzi ? Pozdrawiam, adwokat Bernadetta Parusińska- Ulewicz; ulewicz.kancelaria@onet.eu czytaj dalej»
-
pracownik zatrudniony jest na umowę o prace w wymiarze 1/4 etatu, czy jego staż pracy zaliczany jest
przez: zofia | 2016.4.8 9:22:26
pracownik zatrudniony jest na umowę o prace w wymiarze 1/4 etatu, czy jego staż pracy zaliczany jest do tzw. "wysługi lat" i w jakim wymiarze czytaj dalej»
-
odsprzedaż produktów - kasa fiskalna
przez: DarekM73 | 2016.4.8 10:31:39
Jak poczytasz na internecie to dowieszsię, że kasy fiskalne będą obowiązkowe niedługo wszędzie. Radze zakupic ją od razu. Na stronie kasiarze.pl są w dobrej cenie. czytaj dalej»
-
jeden budynek na dwóch działkach
przez: Koniu90 | 2016.4.8 11:33:37
Mam problem ponieważ odziedziczyłem razem z bratem nieruchomość która jest położona na dwóch działkach jednak jest jedna księga wieczysta. tak naprawdę są to dwa osobne domy połączone ścianą, (...) czytaj dalej»
-
Natychmiast po licytacji są wydał postanowienie o przybiciu. Od licytacji minęły 2 lata a Sąd wciąż
przez: Cris | 2016.4.8 11:57:41
Sąd ma całkowitą dowolność co to tempa pracy i wydawania postanowień. Pisanie skarg na opieszałość jest niecelowe ponieważ nie są nawet rozpatrywane jako niedotyczące sprawy. Zdarza się, (...) czytaj dalej»
-
Broń bez pozwolenia a trening w miejscu "publicznym"
przez: proradek | 2016.4.8 12:32:13
Nie sądzę bybyło to w stu procentach legalne, jakby nie było używasz wtedy takiej broni niekoniecznie w samoobronie. Jeżeli jakimś przypadkiem (a zdarzają się one) ktoś akurat nawet w najbardziej (...) czytaj dalej»
-
przez: martyna.galach | 2016.4.8 15:19:51
Serdecznie dziękuję za informacje. Nie szukam dodatkowej pracy, a jedynie staram się pomagać ludziom ZA DARMO. Pracę mam i proszę się też nie martwić o moje kompetencje. Nie pomagach w sprawach, (...) czytaj dalej»
-
przez: martyna.galach | 2016.4.8 15:24:27
Serdecznie dziękuję za informacje. Nie szukam dodatkowej pracy, a jedynie staram się pomagać ludziom ZA DARMO. Pracę mam i proszę się też nie martwić o moje kompetencje. Nie pomagach w sprawach, (...) czytaj dalej»
-
przez: pawlo88 | 2016.4.9 22:29:6
Mianowicie mój przyjaciel został pozwany przez własną matkę o alimenty. Sąd przychylił się do sprawy w sposób pozytywny dla powódki, czyli przyznał jej alimenty w kwocie 500 zł /mc. W piśmie (...) czytaj dalej»
-
przez: Anna | 2016.4.10 11:2:0
Witam!!! jestem na stanowisku z-ca kierownika w markecie spożywczym czy mogę zrezygnować z tego stanowiska i jak to zrobić ?chce być zwykłym kasjerem sprzedawca czytaj dalej»
-
Problem z uzyskaniem koncesji na sprzedaż alkoholii
przez: sebastian.czaja | 2016.4.10 12:9:34
Witam. Mój problem dotyczy uzyskania koncesji na sprzedaż napojów alkoholowych (tylko piwo i wino) w sklepie mięsno-spożywczym na osiedlu chronionym odgrodzonym z dostępem poprzez furtki i szlabany. Nieopodal (...) czytaj dalej»
-
Zabezpieczenie alimentów pilna pomoc
przez: ULEWICZ.KANC | 2016.4.10 21:31:35
Dzień dobry, wzór Panu nic nie da, bo każda sprawa jest inna i wymaga indywidualnego podejścia. Ile dzieci Państwo macie i czy żona wniosła tylko pozew o alimenty czy o rozwód ? Jakie wnioski (...) czytaj dalej»
-
Bank PEKAO odmawia wypłaty spadku
przez: ULEWICZ.KANC | 2016.4.11 21:11:32
Dzień dobry, jeśli jest Pan zainteresowany poradą w tej sprawie, chętnie pomogę. Zapraszam do kontaktu mailowego pod adresem: ulewicz.kancelaria@onet.eu celem ustalenia szczegółów realizacji zlecenia. (...) czytaj dalej»
-
Czy mam prawo odstąpić od umowy ?
przez: ULEWICZ.KANC | 2016.4.12 10:1:9
Dzień dobry, chętnie pomogę w zgłoszeniu reklamacji. W razie zainteresowania ofertą zapraszam do kontaktu mailowego pod adresem: ulewicz.kancelaria@onet.eu celem ustalenia szczegółów realizacji (...) czytaj dalej»
-
przez: alittleprogrammer | 2016.4.12 18:26:12
Witam, Na poczatku chcialbym zaznaczyc, ze nie znam sie kompletnie na prawie takze kazda szczegol jest dla mnie istotny. Otoz jakis czas temu zmarl moj ojciec a wiec bedzie toczylo sie postepowanie (...) czytaj dalej»
-
zakup ogródka działkowego z nieuregulowanymi rachunkami
przez: marekmaciolek | 2016.4.12 23:31:29
Witam! W ubiegłym tygodniu kupiłem ogródek działkowy (w zasadzie ruchomości, altankę i nasadzenia) od osoby fizycznej. Ogródek funkcjonuje w ramach ROD. Dziś gospodarz ROD dostarczył mi pismo (...) czytaj dalej»
-
przez: JG1976 | 2016.4.13 9:24:7
Redagowanie pracy zlecane komuś? Dla mnie to najlepsze zajęcie jeśli chodzi o tworzenie prac i nie widzę w tym nic trudnego ;) czytaj dalej»
-
przez: Han33 | 2016.4.14 20:32:53
Nie przebywasz w tym mieszkaniu od lat? czytaj dalej»
-
przez: Han33 | 2016.4.14 20:35:5
Przeczytaj dokładnie umowę i uzyskaj pismo z UP z podstawą prawną. czytaj dalej»
-
Odwołanie od negatywnej decyzji Mops , zasiłek celowy i i okresowy
przez: porada2222 | 2016.4.14 20:49:15
-
Ubezpieczenie dzieci z tytułu alimentów
przez: Wiolaa2508 | 2016.4.14 21:1:17
Witam. Chcialabym prosić o pomoc. Rozwodze się i niestety zostalam wyrejestrowana z Urzedu Pracy. Wychowuje trzech synów, na dwóch najstarszych otrzymuje alimenty od bylego partnera, a najmlodszego (...) czytaj dalej»
-
Zadośćuczynienie za odwołanie przyjęcia weselnego
przez: ULEWICZ.KANC | 2016.4.15 10:53:47
Dzień dobry, zapis o braku odpowiedzialności organizatora może być uznany za klauzulę niedozwoloną, a to otwiera drogę do dochodzenia odszkodowania. Chętnie pomogę w tej sprawie. W razie zainteresowania (...) czytaj dalej»
-
Odebrane wezwanie do sądu za kogoś innego
przez: ULEWICZ.KANC | 2016.4.15 10:59:58
Dzień dobry, tak, powinna Pani odesłać to wezwanie do sądu z informacją, że adresat nie przebywa pod tym adresem, przesyłkę wydano Pani przez pomyłę, a Pani nie wie, gdzie adresat przesyłki (...) czytaj dalej»
-
Separacja (Niemcy) rozwód (Polska)?
przez: kasia92 | 2016.4.17 22:34:52
Witam, jestem prawnikiem w kancelarii, która zajmuje się podobnymi sprawami. Już wielokrotnie obsługiwaliśmy osoby, które mieszkają poza Polską, ale rozwodziły się w ojczyźnie.Ułatwiamy to (...) czytaj dalej»
-
zakaz wyprowadzania psów na trawnik
przez: epinfo | 2016.4.18 14:19:1
Witam, chciałabym zaczerpnąć informacji na temat zakazu wyprowadzania psów. Czytałam że w ostatnim czasie sąd postanowił że taki znak i zakaz nie ma racji bytu i że jest ograniczeniem praw obywatela. (...) czytaj dalej»
-
Czy KRUK może obrażać i straszyć?
przez: tweete | 2016.4.18 14:56:30
Wyłożyłem się z hipoteką na ponad 400 tyś.zł. Zarabiam 1180 pln.Nie mam auta itd. Czy upadłość konsumencka coś mi da?Czy będę się z komornikiem mocował do końca mych marnych dni?... czytaj dalej»
-
czy krus płaci za śmierć rodzica?
przez: geggghki | 2016.4.18 21:10:35
egtdfdfh czytaj dalej»
-
Wykonaliśmy pracę - nie zobaczyliśmy nigdy pieniędzy.
przez: ULEWICZ.KANC | 2016.4.19 11:45:45
Dzień dobry, rozumiem, że zespół korzysta z efektów Państwa pracy? Przede wszystkim trzeba ich wezwać do zapłaty, wskazując jakie będą skutki ich bezczynności. Chętnie pomogę w windykacji. (...) czytaj dalej»
-
Problem z sąsiadem psującym drzwi wejściowe
przez: AnnaOOO | 2016.4.19 14:58:31
Zainstaluj małą kamerkę przed drzwiami. Teraz taki sprzęt kosztuje kilkadziesiat złotych. JEśli sprawa jest nagminna, szybko dojdziesz do tego, kto to robi. czytaj dalej»
-
mąż nie chce dać rozwodu - co zrobić?
przez: patrycja9 | 2016.4.19 21:47:20
Witam. Zgadzam się znajdź adwokata od prawa rodzinnego kancelariarodzinnawarszawa.pl czytaj dalej»
-
Jak ustrzec się przed płaceniem alimentów?
przez: UrszulaLis | 2016.4.20 11:24:53
Myślę, że w takim wypadków nie da się "ustrzec od płacenia alimentów". Prawo zabezpiecza takie sytuacje przed uciekającymi od odpowiedzialności. Jeśli sąd potwierdzi ojcostwo to alimenty płacić (...) czytaj dalej»