Archiwum Forum Kwiecień 2019
(78 tematów na forum)
-
Porzucenie przez rosyjskiego partnera - zadośćuczynienie za straty moralne
przez: Ania2525 | 2019.4.19 22:28:48
Potrzebuje państwa pomocy prawnej w bardzo ważniej i wrażliwej dla mnie sprawie. Nie mam nawet pojęcia i nie wiem, kiedy to się stało, że zakochałam się bez pamięci w świeżo poznanym mężczyźnie. (...) czytaj dalej»
-
Odkupienie połowy mieszkania od matki
przez: Pioterk | 2019.4.20 9:54:30
Witam. Proszę o poradę. Mieszkam wraz z żoną i matką w mieszkaniu którego jestem właścicielem w 50%. Chcę odkupić od mamy drugą połowę mieszkania. Wartość połowy mieszkania wynosi ok. (...) czytaj dalej»
-
Przeprowadzenie remontu przez wspólnotę - koszty
przez: maciast | 2019.4.20 12:21:44
Witam serdecznie. Od już co najmniej dwóch lat toczymy spór z sąsiadem pod Nami. Tyczy się kamienicy, gdzie w sumie jest 11 mieszkań. W tym 3 lokale własnościowe i w tym nasze również. Nasze (...) czytaj dalej»
-
Reklamacja odkurzacza - odwołanie od odrzucenia
przez: Bozenaax | 2019.4.20 23:3:24
Witam serdecznie. Kieruję się do Państwa z ogromną prośbą o doradztwo jak ugryźć temat reklamacji odkurzacza. Wiem, że cena, za którą go kupiłam nie jest z górnej półki, bo wynosi niespełna (...) czytaj dalej»
-
Decyzja administracyjna z karą - czy musi iść oddzielnym listem?
przez: Ciekawa3121 | 2019.4.22 6:41:39
Witam. Pracuje w urzędzie państwowym inspekcja wet. Skończyłam prawo sanitarne i weterynaryjne. Na studiach uczono mnie ze decyzja administracyjną np. Z karą ma iść oddzielnym listem ze zwrotką. (...) czytaj dalej»
-
Mieszkanie zakupione przez teścia jako najemca - wypowiedzenie umowy najmu
przez: cris82 | 2019.4.22 7:18:57
awitam pisze do was w pewnej sprawie która dotyczy członków mojej rodziny sprawa ta dotyczy mieszkania a mianowicie teść zakupił mieszkanie będąc najemca mieszkania w adm mieszkanie nabył celem (...) czytaj dalej»
-
Mandat za parkowanie w strefie zamieszkania - czy zasadny
przez: emiltar | 2019.4.23 15:37:13
a co daje nieprzyjęcie mandatu? czytaj dalej»
-
Zatrzymanie ABW za wyłudzanie VAT
przez: Daro55 | 2019.4.23 18:53:4
W prawie podatkowym i karnoskarbowym duże doświadczenie ma adwokat Cejrowski. Niezawodny, duża wiedza w tym temacie. czytaj dalej»
-
Rozwód po 4 latach małżeństwa - wyłączne prawa do dziecka i podział majątku
przez: kalina88 | 2019.4.23 22:1:21
Witam. Zastanawiam się nad złożeniem pozwu rozwodowego, gdzie powodem będę ja, a pozwanym mój mąż.Moje małżeństwo trwa zaledwie 4 lata, ale mimo to dało mi mocno w kość. Mąż potrafi przez (...) czytaj dalej»
-
Likwidacja stowarzyszenia po latach nieaktywności
przez: witto111 | 2019.4.24 17:18:50
Witam Mój teść w 2015 r. otrzymał po swojej matce spadek. Niestety w ciągu 6-ciu miesięcy, fakt ten nie był zgłoszony do U.S. który teraz wezwał teścia do wyjaśnienia. Nie wiem jakie w tym (...) czytaj dalej»
-
Oskarżenie o złośliwe niepokojenie przez nagrywanie
przez: Kononowicz | 2019.4.25 21:22:42
Kochani moi Zostałem oskarżony o to że pewnego pięknego dnia pomiędzy godziną 10:40 a 11:00 poprzez nagrywanie/fotografowanie telefonem komórkowym złośliwie niepokoiłem pana pilnującego wjazdu (...) czytaj dalej»
-
Praca w trybie 3 zmian - obowiązek pracy 1 i 3 maja
przez: ******************@*****.*** | 2019.4.26 16:5:42
Witam, pracuję na produkcji w trybie 3 zmian, 8godz dziennie, 5 dni w tygodniu. Pracodawca powiedział, że 01.05 oraz 03.05 musimy wstawić się do pracy. Czy to zgodne z prawem? czytaj dalej»
-
Wpis współwłaścicieli do ksiąg wieczystych - czy jeden wystarczy
przez: Daro55 | 2019.4.26 17:25:16
Skuteczną pomoc notarialną można uzyskać w kancelarii notarialnej Cejrowska. Jeśli macie jakiekolwiek wątpliwości, w których może pomóc specjalista, warto zdecydować się właśnie na nią. czytaj dalej»
-
Testament notarialny męża - prawa żony do spadku
przez: Daro55 | 2019.4.26 18:31:2
Proponuję zwrócić się do notariusz Cejrowskiej, która ma duże doświadczenie w świadczeniu usług w tym zakresie. czytaj dalej»
-
Procedura dziedziczenia mieszkania na podstawie testamentu
przez: Daro55 | 2019.4.26 18:34:7
Polecam notariusz Cejrowską z Tczewa, która ma ogromne doświadczenie w kwestiach tego typu! czytaj dalej»
-
Najem nieruchomości państwowej - prawo pierwokupu i zasiedzenie
przez: Daro55 | 2019.4.27 8:34:5
W takich sprawach genialnie sprawdza się doświadczenie i kompetencje adwokata Cejrowskiego, który specjalizuje się w nich. czytaj dalej»
-
Totalka w wypadku - zwrot wartości pojazdu przez PZU
przez: Daro55 | 2019.4.27 8:44:19
Jeśli przyszło Wam sądzić się z ubezpieczycielem, to specjalistę od tego typu spraw znajdziecie w kancelarii adwokackiej Cejrowski. czytaj dalej»
-
Zezwolenia na usługi radio-taxi bez własnych aut
przez: JanPanicho | 2019.4.28 21:5:47
Dzień dobry, Chciałbym się dowiedzieć czy na oferowanie usług radio-taxi są potrzebne jakieś specjalne zezwolenia związane z przewozem osób (pomijajac rzeczy pokroju użytkowania pasma radiowego)? Model (...) czytaj dalej»
-
Skończenie 18 lat - alimenty od ojca, długi i zrzeczenie się
przez: AnonimowyKonrad | 2019.4.29 3:49:31
Witam Mam dość skomplikowaną sytuację rodzinną Mieszkam z matką, we wrześniu kończę 18 lat, chodzę do 2 klasy technikum. Rodzice są w separacji, ojciec ma emeryturę wojskową z czego z tego (...) czytaj dalej»
-
Zabudowa zagrodowa bez statusu rolnika
przez: Maciej3875 | 2019.4.29 20:5:12
Czy jeśli nie będąc rolnikiem otrzymam zgodę od Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa na zakup ziemi rolnej, na cele rolnicze, może to być podstawą do otrzymania zgody na budowę zabudowy zagrodowej (...) czytaj dalej»
-
Przedawnienie mandatu od Straży Miejskiej
przez: Kosmid | 2019.4.29 20:43:6
Dzień dobry. Zwracam się do Was z prośbą o wsparcie czy też poradę. Rok temu w połowie lutego przez nieuwagę zaparkowałem samochodem w zatoczce TAXI. Po chwili Straż Miejska już wypisywała (...) czytaj dalej»
-
Koszty i procedura ogłoszenia upadłości konsumenckiej
przez: daro_k | 2019.4.30 10:12:39
Byłem w podobnej sytuacji, długi mnie przerosły, nie byłem w stanie sie z tego wygrzebać więc postanowiłem ogłosić upadłość konsumencką. I powiem tak, w takiej sytuacji najlepiej udać się (...) czytaj dalej»
-
Koszt ustanowienia testamentu u notariusza
przez: antek200 | 2019.4.30 13:28:45
Myślę, że w okolicach 100-200zł, przynajmniej takie są ceny na Śląsku :) czytaj dalej»
-
Rozwiązanie umowy marketingu szeptanego za błędy
przez: antek200 | 2019.4.30 13:33:58
Jaka jest to umowa? O prace/zlecenie itd.? czytaj dalej»
-
Kolizja drogowa - zmiana zeznań sprawcy przez policję
przez: antek200 | 2019.4.30 13:36:19
A czy na notatce ze zdarzenia jest napisane o kontroli alkomatem? gdzieś ten wynik musi być czytaj dalej»
-
Eksmisja przy skończonej umowie najmu okazjonalnego
przez: adwskow | 2019.4.30 14:15:47
Witam serdecznie, Proszę skierować do wynajmującego pismo wzywającego go do niezwłocznego opuszczenia lokalu w terminie np 3 dni od dnia otrzymania pisma pod rygorem skierowania sprawy do sądu. (...) czytaj dalej»
-
Okres wypowiedzenia umowy najmu bez zapisów
przez: adwskow | 2019.4.30 14:20:47
Witam serdecznie, W przypadku umowy najmu zawartej na czas oznaczony strony mogą wypowiedzieć umowę w wypadkach określonych w umowie, jeżeli takowych nie ma - umowy nie można wypowiedzieć. czytaj dalej»
-
Zasiłek za opiekę nad dzieckiem - czy obowiązek pobrania z ZUS?
przez: Kasiak2019 | 2019.4.30 21:56:51
W grudniu 2018 bylam na zwolnieniu na opieke nad dzieckiem (3 dni). Zaklad pracy nie wyplacil mi zasilku za to zwolnienie (mala firma, nie maja obowiazku) ale tez nie zlozyl dokumentow do ZUS w tej sprawie. (...) czytaj dalej»