Archiwum Forum Wrzesień 2019
(39 tematów na forum)
-
przez: Mama1986 | 2019.9.2 15:48:53
Mieszkam z mężem i czwórka dzieci bez umowy płacimy za wynajem plus rachunki, prośba o zawarcie umowy z wlascicielka jest nie możliwa, albo adwoakt zajęty albo ona nie ma czasu. Dodam że zapłaciłam (...) czytaj dalej»
-
List gończy, niewstawiennictwo się do Z Karnego
przez: Boskimorg1984 | 2019.9.2 19:6:24
List gończy, wyrok prawomocny, niewstwienie się do więzienia, mianowicie od 8 lat się ukrywam mam wyrok do odbycia z powodu nie odrobienia godzin społecznych sąd wydał list gończy czy jest możliwość (...) czytaj dalej»
-
Prośba o wysłanie oświadczenia o rezydencji podatkowej przez bank
przez: Lukasz12A | 2019.9.3 19:4:35
Witam. Dostałem dzisiaj wiadomość SMS od banku z prośbą o wysłanie oświadczenia o rezydencji podatkowej w dniu założenia konta w banku, czyli jakieś 3 lata temu. Za granicą nigdy nie byłem, (...) czytaj dalej»
-
przez: Chocholak | 2019.9.5 20:30:36
Mam problem zmarł mi teść był na niego zarejestrowany samochód który kupiłem do spółki z szwagrem i teściem na umowie jest teść. Problem polega na tym że teraz musi być zrobione postępowanie (...) czytaj dalej»
-
prawnik kraków, ewentualnie katowice śląsk
przez: wiktorwiktor | 2019.9.6 11:31:48
Kaja69, sprawa ciągnęła się troche bo niestety druga strona bardzo komplikowała, nie raz zdarzyły się brzydkie zagrywki delikatnie mówiąc. Sprawę zleciłem 2 lata temu i zakończyliśmy prawie (...) czytaj dalej»
-
przez: Pytajaca26 | 2019.9.9 1:45:49
Witam jestem 26 letnia kobieta mam córkę z nieformalnego związku . Rozstałam się z jej ojcem jeszcze w czasie ciąży . Po porodzie ojciec uznał dziecko i oboje nadaliśmy jej nazwisko po ojcu ( (...) czytaj dalej»
-
Umowa szkoleniowa a kara finansowa
przez: zbyszek0101 | 2019.9.9 11:45:35
Witam, Podpisałem umowę szkoleniową wraz z umową próbną o pracę na 3 miesiące jak zaczynałem w firmie. Później gdy się kończyła umowa to podpisałem nową umowę na 6 miesięcy. Pytanie (...) czytaj dalej»
-
przez: xkkasiax | 2019.9.10 12:39:40
Witam. Mam pytanie odnośnie okresu wypowiedzenia umowy pracę. Po 2,5 roku pracy w firmie zwolniłam się i okres wypowiedzenia wynosił miesiąc. Po jakimś czasie wróciłam do tej samej firmy i pracuję (...) czytaj dalej»
-
"jestem poszkodowany" anulowanie, wycofanie zeznań.
przez: mironek | 2019.9.10 15:54:38
witam serdecznie, byłem dzisiaj na wezwaniu "policja" odbyło się przesłuchanie, Pan notował i pytał. Jestem poszkodowany. Czy po tym jak podpisałem moje zeznania, mam prawo jeszcze anulować zeznania, (...) czytaj dalej»
-
przez: jowita80 | 2019.9.12 14:41:28
Witam, Jestem z partnerem który wyrokiem sądu karnego został skazany na zapłatę środka rekompensacyjnego w bardzo dużej kwocie (ponad 80 tys. zł). Wyrok już dawno się uprawomocnił, jeszcze (...) czytaj dalej»
-
przez: jowita80 | 2019.9.12 14:41:30
Witam, Jestem z partnerem który wyrokiem sądu karnego został skazany na zapłatę środka rekompensacyjnego w bardzo dużej kwocie (ponad 80 tys. zł). Wyrok już dawno się uprawomocnił, jeszcze (...) czytaj dalej»
-
przez: Kalka12 | 2019.9.12 20:45:25
Moja koleżanka była w podobnej sytuacji ;P Sprawę jej prowadziła Małgorzata Woźniak, dużo się namęczyły dziewczyny obie, ale udało się podzielić sprawiedliwie spadek i wszystko przeszło sprawnie czytaj dalej»
-
RODO na weselu, lista gości/winietki
przez: izma92 | 2019.9.14 19:25:34
Witam mam nadzieje że dobrze skateryzowałam pytanie. Zastanawia mnie jak ma się RODO do wesela a dokładnie do planu stołó oraz winietek które są imienne- imię i nazwosko gości. Czy jako para (...) czytaj dalej»
-
przez: Miranda122 | 2019.9.16 18:14:39
Polecam gorąco panią adwokat Katarzynę Pluta! Przyjmuje w samym centrum i jeśli chodzi o godziny to jest prawie zawsze dostępna, nawet jeśli chodzi tylko o jakieś nieważne dokumenty czytaj dalej»
-
przez: IrenaSobczak | 2019.9.18 10:52:13
Tak, z czystym sumieniem POLECAM! czytaj dalej»
-
przez: Majka2312 | 2019.9.18 14:31:57
To prawda. Pan Wieczorski świetnie zna się na tego typu sprawach. Mnie też pomagał właśnie podczas sprawy spadkowej i byłam bardzo zadowolona ze współpracy. czytaj dalej»
-
Odrzucenie spadku oraz zalegająca masa spadkowa
przez: KaLipka | 2019.9.18 14:41:56
Może warto zapytać jakiegoś radcę prawnego- myślę, że on na pewno podpowie co robić w takiej sytuacji. Ja z doświadczenia akurat mogę polecić tutaj Pana Wieczorskiego. Doświadczony i z ogromną (...) czytaj dalej»
-
przez: Karina_28 | 2019.9.18 14:50:15
Myślę, że na pewno warto skonsultować się z jakimś dobrym prawnikiem. On podpowie co i jak robić- jak zbierać dowody i co dalej. Ze swojej strony mogę polecić Pana Tomasza Tomaszczyk- to specjalista (...) czytaj dalej»
-
przez: Karina_28 | 2019.9.18 14:52:42
Jeśli masz jakieś wątpliwości a pracodawca faktycznie robi problemy to może warto poradzić się kogoś doświadczonego w takich sprawach. Ja mogę Ci polecić Pana Tomaszczyk z kancelarii JST, specjalizuje (...) czytaj dalej»
-
Usunięcie słupa energetycznego z działki
przez: EdytaN1979 | 2019.9.19 18:4:40
Witam Zmagam się z problemem słupa na działce. Początkowo sądziłam,że to linia niskiego napięcia i dowiadywalam się o koszt przesunięcia takiego słupa. Czytalam na forach, że mogę się spodziewać (...) czytaj dalej»
-
Wypowiedzenie w trybie natychmiastowym?
przez: Arbuz123 | 2019.9.20 0:0:51
Dzień dobry. Mam umowę o pracę w miejscu X. Od miesiąca jestem tam na urlopie bezpłatnym z powodu pracy na umowę zlecenie w miejscu Y. Pracodawca w miejscu X wyraził na to zgodę, ponieważ przysłużyło (...) czytaj dalej»
-
Czy można wnieść odwołanie od decyzji której nie odebrałem od gońca z Urzędu Gminy
przez: 24hprawo | 2019.9.21 22:53:50
A kiedy minął termin do odbioru korespondencji po otrzymaniu drugiego awizo? Jeśli Pan nie odebrał, tego dnia nastąpiła tzw. fikcja doręczenia. Od tego dnia ma Pan jeszcze 14 dni na wniesienie odwołania (...) czytaj dalej»
-
Podwyższenie alimentów od kierowcy zawodowego bez prawa kazdy
przez: Anlini | 2019.9.22 11:30:24
Dziękuję za odpowiedź. Chodzi mi głównie o to jak podejdzie sąd do jego możliwości zarobkowych. Czy będzie brał pod uwagę zarobki kierowcy tira czy raczej oprze się na najniższej krajowej? czytaj dalej»
-
przez: linka699 | 2019.9.24 11:27:3
Witam serdecznie. Chciałam was prosić o pomoc w pewnie niestety na tym sie nie znam. Chcem sie budować lecz w planie zagospodarowania droga gminna jest przywieziona u sasiada. Co z taka sytuacja? (...) czytaj dalej»
-
Ojciec nie dostosowywuje się do wyroku Sądu
przez: Melka1976 | 2019.9.25 13:6:49
Witam wszystkich - mam pytanie - mam wyrok sądu o terminach opieki nad dziećmi. Ojciec zaczyna się notorycznie spóźniać lub nie przychodzić. I moje pytanie bo może wiecie z doświadczenia - czy (...) czytaj dalej»
-
Awaria instalacji gazowej w kamienicy - brak gazu do końca roku
przez: alicjacie | 2019.9.25 15:41:50
Dzień dobry, Mieszkam w dosyć starej kamienicy. 30 lipca wyłączyli nam gaz, uzasadniając to koniecznością wymiany instalacji. Dzisiaj jest 25.09, a administracja wysłała nam informacje o przyznanym (...) czytaj dalej»
-
przez: n3ksus | 2019.9.25 19:39:14
Witam, Rozważmy taki przypadek: Umowa dzierżawy gruntów zawarta 01.11.2015 na okres 2 lat. Ustawiony czynsz płatny do 30.06.2016 oraz kolejny 30.06.2017. czy jeżeli tak umowa nie została (...) czytaj dalej»
-
Porzucenie pracy, brak wynagrodzenia NIEMCY
przez: KamilRzym | 2019.9.26 19:40:27
Witam, Nie wiem od czego zacząć w sumie.... Podjąłem pracę u Niemieckiego pracodawcy 1 maja 2019 ( właściciel Polak, który otworzył firmę w Niemczech - blisko granicy Polsko - Niemieckiej). (...) czytaj dalej»
-
CZY SEDZIA Z WYDZIALU CYWILNEGO MOZE ROZPOZNAC WNIOSEK O WYLACZENIE SEDZIEGO Z WYDZIALU KARNEGO
przez: hans32 | 2019.9.26 20:2:15
WITAM MAM PYTANIE ODNOSNIE POSTEPOWANIA KARNEGO MIANOWICIE CZY SEDZIA Z WYDZIALU CYWILNEGO MOZE ROZPOZNAC WNIOSEK I GO ODRZUCIC O WYLACZENIE SEDZIEGO Z WYDZIALU KARNEGO czytaj dalej»
-
Adwokat dziedzieczenie gospadarstw rolnych Łódź
przez: Beatalis | 2019.9.27 10:22:51
Niedawno zmarł mój dziadek, który miał olbrzymie gospodarstwo rolne. Moi rodzice też nie żyją, Została tylko siostra mojej mamy. Co mam zrobić żebym oficjalnie mogła razem z ciocią dostać (...) czytaj dalej»
-
przez: rolekrolek | 2019.9.27 14:28:37
Pani mecenas Kontek na pewno Ci pomoże :) to super prawniczka. Zdecydowanie można na niej polegać. Bardzo ogarnięta, z dużą wiedzą, a jednocześnie miła, chce się z nią rozmawiać :) polecam! czytaj dalej»
-
czy ktoś miał stycznosc z windykacja idea money
przez: rolekrolek | 2019.9.27 14:30:49
Pani mecenas Kontek uratowała mnie przed niejednym problemem :) Prawniczka pierwsza klasa. Lubię profesjonalistów z wiedzą, rzetelnych i obowiązkowych dlatego polecam. czytaj dalej»
(Zobacz 68 odpowiedzi) | Strony: 1 2
-
Postępowanie spadkowe, testament
przez: dirtyrider188 | 2019.9.27 16:55:41
Witam. Jestem wnuczką, jedyną spadkobierczynią mojego dziadka wskazaną przez niego w testamencie. Dziadek posiada troje dorosłych dzieci. Dziadek wraz z babcia byli współwłaścicielami mieszkania. (...) czytaj dalej»
-
Garaż blaszany do 35m2 w odlegości 1,5m od granicy
przez: nambir | 2019.9.27 19:37:30
Witam chciałbym postawić garaż blaszany w odległości 1,5m od granicy z sąsiadem. Moja działka ma 14.6m szerokości a na granicy przy której miałby stać garaż stoi budynek sąsiada (budynek w (...) czytaj dalej»
-
przez: s3bula | 2019.9.27 22:39:27
Witam Ujmę to tak nauczycielka jęz.polskiego w szkole złamała 2 punkty statutu. 1. Nie zapoznała z kryteriami oceniania różnych typów wypowiedzi czy to pisemnych czy ustnych. 2. Niesprawiedliwie (...) czytaj dalej»
-
Mechanik nie poczuwa się do odpowiedzialności.
przez: marekosss | 2019.9.28 16:33:59
Dzień dobry, W czerwcu oddałem mechanikowi swój samochód aby dokonał naprawy. Występowały stuki z okolicy skrzyni biegów. Mechanik stwierdził że do wymiany jest koło dwumasowe. Mechanik (...) czytaj dalej»
-
jak napisać skargę na współpracownika?
przez: aleksandra3422 | 2019.9.30 11:28:14
Na stronie lexshop.com.pl znajdziesz wzory pism prawniczych czytaj dalej»
-
przez: Nata87 | 2019.9.30 23:26:53
Witam mam problem z urzędem skarbowym a więc tak rozliczalam pit przez internet po jakimś czasie dostałam pismo że muszę zrobic korektę zrobiłam ją w kwietniu urodziłam syna w czerwcu dostawałam (...) czytaj dalej»