Archiwum Forum Październik 2013
(149 tematów na forum)
-
przez: cinek136 | 2013.10.10 18:12:53
Witam byłem posiadaczem ramy motocyklowej zarejestrowanej na 80 lecz przy kupnie dostałem zaświadczenie o tym że jest zamontowany cylinder 50 zrobiłem przegląd na 50 itp i miałem rejestrować bo (...) czytaj dalej»
-
poszkodowani przez naczelnika urzdu skarbowego wrocław krzyki
przez: ZZZ123 | 2013.10.11 9:4:30
szukam wszystkich pokrzywdzonych przez naczelnika urzedu skarbowego wrocław krzyki grzegoza czyżewskiego . odzywajcie sie konkretny2@vp.pl wspólnie odwołamy go ze stanowiska za okrucieństwa jakich (...) czytaj dalej»
-
opłata za wieczyste urzytkowanie
przez: dariusz.misiorowski | 2013.10.12 10:13:8
Nie rozumiem dlaczego mam płacić do spółdzielni opłatę jak to nie jest mieszkanie spółdzielcze tylko jak pisałem wcześniej wyodrębniony lokal z księgą wieczystą, a blok był wybudowany przez (...) czytaj dalej»
-
Rejestracja samochodu o wartości o wiele przekraczającej zarobkom
przez: mrozowskim | 2013.10.12 14:44:2
Może się to skończyć kontrolą z US i koniecznością wyjaśnienia pochodzenia pieniędzy na zakup samochodu. W przypadku braku możliwości wykazania odpowiednich udokumentowanych dochodów US może (...) czytaj dalej»
-
dział spadku i cała zawiła historia
przez: legate | 2013.10.12 17:20:46
Dzień dobry, testament nie jest nieważny przez to, że jeden ze spadkobierców nie został nim objęty - oznacza to, że spadkodawca nie chciał niczego mu zapisać i spadkobierca taki może co najwyżej (...) czytaj dalej»
-
Podział spadku między rodzeństwem- ile komu sie należy?
przez: legate | 2013.10.12 17:34:14
Dzień dobry, siostra może żądać zachowku - liczony jest on od wartości spadku obliczanej wg stanu z chwili śmierci spadkodawcy i cen aktualnych; jeśli więc wykaże Pani, że remont był przeprowadzony (...) czytaj dalej»
-
Opłata abonamentowa za rtv - zawiadomienie o zajęciu prawa majątkowego
przez: dapp | 2013.10.13 10:54:21
Mam identyczną sytuację u rodziców, proszę o podpowiedź w tej sprawie,jak się zakończyła ta sprawa? czy są szanse na umorzenie itp.? czytaj dalej»
-
Rezygnacja ze studiów stacjonarnych
przez: bartiveb | 2013.10.13 13:24:28
Dzień dobry. Jestem studentem I roku studiów informatycznych w Akademii Marynarki Wojennej, jednak był to nietrafny wybór i chcę jak najszybciej zrezygnować z wybranej uczelni, a podjąć studia (...) czytaj dalej»
-
Dostałem mandat a nie mam ukończonych 17 lat
przez: JanO22 | 2013.10.13 15:1:4
Witam,3 dni temu otrzymałem od straży miejskiej mandat za palenie papierosów na przystanku autobusowym a dopiero za miesiąc końćze 17 lat i mam pytanie czy w ogóle mogłem dostać taki mandat i (...) czytaj dalej»
-
Mama chce mnie z domu wyrzucic, i znaca sie nad mna
przez: marlena71 | 2013.10.13 15:37:6
Wyprowadź się do ojca czytaj dalej»
-
przez: atrepner13a | 2013.10.13 22:52:10
Czy grozi mi coś jeśli "pracodawca"(oszust) prosiłbym wystawił na swoim koncie allegro towar, który on miał wysłać, a nie wysłał? Mam dowód na to że umówiłem się z nim tak. czytaj dalej»
-
przez: legate | 2013.10.14 1:5:39
Dzień dobry, nie istnieją proste przeliczniki, sąd z jednej strony weźmie pod uwagę uzasadnione potrzeby córki, a z drugiej strony Pani możliwości majątkowe i zarobkowe; córka ma (...) czytaj dalej»
-
przez: Yahoo86 | 2013.10.14 8:44:51
Witam serdecznie. Mam dwa pytania lecz najpierw zadam jedno. Mój ojciec ma kilkadziesiąt tysięcy długu alimentacyjnego gdyż nigdy nie płacił tylko państwo płaciło. Moja matka otrzymywała (...) czytaj dalej»
-
4 dniowa sprzedaż na allegro a dg
przez: yozer | 2013.10.14 10:48:20
Witam! Od roku jestem w posiadaniu pewnych dóbr wirtualnych w ilości ok 1000. Zaczęłam je sprzedawać kilka dni temu. Dostałem od konkurencji informację, że muszę mieć dg (wiadomo na czym (...) czytaj dalej»
-
przez: mateusz.szatkowski | 2013.10.14 15:19:17
dodam jeszcze ze zostalem oddelegowany do pracy w Szwecji czytaj dalej»
-
Zmiana osoby sprawującej dozór nad zabezpieczonym samochodem.
przez: ragzr | 2013.10.14 15:57:58
Witam, jestem w trakcie sporu sądowego z osobą, która posługując się sfałszowanymi umowami, próbuje wyłudzić ode mnie pieniądze. Jestem spadkobiercą osoby na którą umowy zostały zapisane. (...) czytaj dalej»
-
przez: mujpapa | 2013.10.14 17:18:36
Witam serdecznie chcialbym kupic 0.5ha ziemi w polsce jakie warunki musze spelnic nie posiadam dowodu osobistego(polskiego) czytaj dalej»
-
przez: VVigor | 2013.10.14 17:44:46
Witam. Piszę w imieniu dziewczyny, niestety ona nie może o tym pisać, bo od razu zbiera jej się na płacz... Sytuacja wygląda tak; od jakiegoś czasu, mniej więcej 2 miesięcy jej rodzice (ona ma (...) czytaj dalej»
-
przez: drilltour | 2013.10.14 18:11:23
Witam. Sprzedaje nieruchomosc. Zostala zawarta umowa przedwstępna sprzedaży nieruchomosci i zostal wziety zadatek. W wyznaczonym terminie miala wplynac druga rata zadatku z przeznaczeniem na splate (...) czytaj dalej»
-
przez: sajan2510 | 2013.10.14 18:16:0
Witam. Chciałem dowiedzieć się czy nakładanie kar pieniężnych w klubie jest legalne. Dokładniej mówiąc: Na fanpage'u wydarzenia w klubie muzycznym jest napisany regulamin i przytoczę nast. (...) czytaj dalej»
-
przez: Sarakias | 2013.10.14 19:48:50
Witam, Firma zatrudnia ponad 20 pracowników jednak posiada dwie spółki w której z każdej osobna liczba pracowników nie przekracza 20-stu pracowników. Czy wtedy należy sie odprawa jeżeli stosunek (...) czytaj dalej»
-
Proszę o Radę... Czy mogę w tej sytuacji coś zrobić??
przez: aniapraca1991 | 2013.10.14 19:58:49
Witam Serdecznie. 3 misiace temu zamkneli mi chlopaka za male wykroczenia i przestepstwa mianowicie dlatego ze nie odrabial godzin i mial grzywna do splacenia. przeliczyli mi wyszystko i teraz mu powoli (...) czytaj dalej»
-
Odzyskanie rzeczy od byłej dziewczyny
przez: mrozowskim | 2013.10.14 20:56:24
Sugeruję zgłoszenie sprawy policji. czytaj dalej»
-
ROZPRAWA KARNA JA JAKO POKRZYWDZONY POBICIE, ZŁAMANIE NOSA
przez: Lukasz2124 | 2013.10.14 20:59:19
WITAM mam takie pytanie jestem osobą poszkodowaną ponieważ dostałem na zabawie z głowki w nos i został złamany oskarzony uciekł z miejsca najpierw proponował mi 200zl po czym się nie zgodziłem (...) czytaj dalej»
-
Zlecenia tajemniczy klient - brak wynagrodzenia
przez: ubidragon | 2013.10.14 21:59:34
Witam, jeżeli temat jest w złej kategorii to proszę o przeniesienie. Otóż na tablica.pl w dziale praca pewien użytkownik oferował pracę "Tajemniczy klient". Napisałem, otrzymałem maila z linkami (...) czytaj dalej»
-
Na co uważać? Wynajem pokoju 1 os. w mieszkaniu osoby prywatnej
przez: dastman01 | 2013.10.14 23:28:59
Witam serdecznie, zamierzam wynająć pokoj 1 osobowy u właściciela mieszkania. Jestem osobą, której zalezy na prywatności, bezpieczenstwie i spokoju. Mam kilka mały pytań: Czy właściciel (...) czytaj dalej»
-
przez: doradca_euro-tax | 2013.10.15 0:35:51
Zwrot podatku za pracę w UK Zwrot podatku za pracę w UK przysługuje każdej osobie, która legalnie pracowała w jednym z krajów: Anglii, Szkocji, Walii i Irlandii Północnej, a pracodawca odprowadzał (...) czytaj dalej»
-
Czy mogę biegać się o zadośćuczynienie/odszkodowanie? - błąd dentysty
przez: monika | 2013.10.15 8:45:23
Czy mogę biegać się o zadośćuczynienie/odszkodowanie? - błąd dentysty Kilka lat temu miałam zeba do wyrwania, dentystka stwierdziła, że to ząb mleczny i wysłała mnie do swojego męża. On (...) czytaj dalej»
-
Pozew o alimenty dla dziecka pozamałżeńskiego i jego matki
przez: e-prawnikpl | 2013.10.15 9:50:27
Wzór pozwu o alimenty na rzecz dziecka czytaj dalej»
-
przez: Sebastian444 | 2013.10.15 12:18:56
Ja polecam Amplico, ale warto sobie poczytać różne rankingi. czytaj dalej»
-
Dziecko zarejestrowane jako osoba bezrobotna, a alimenty
przez: e-prawnikpl | 2013.10.15 13:58:22
Temat almentów na bezrobotne i dzieci, poruszyliśmy w tej opinii prawnej: Alimenty na bezrobotne dziecko czytaj dalej»
-
przez: powstaniec5 | 2013.10.15 15:42:25
Witam Mam pytanie, chciałbym sie dowiedzieć czy należy mi sie jakaś renta po zmarłym Tacie, ponieważ nie jestem pewien do konca po tym co czytałem na stronie Zusu. tata w chwili śmierci miał (...) czytaj dalej»
-
Rejestracja auta. Dowód rejestracyjny.
przez: Dajana | 2013.10.15 16:48:16
Rejestracja auta. Dowód rejestracyjny. Witam. Pisze do Pani/Pana ponieważ mam mały problem. Jestem w trakcje przerejestrowywania auta na swoje nazwisko. W dniu składania wniosku o przerejestrowanie (...) czytaj dalej»
-
przez: legate | 2013.10.15 17:11:30
może Pan odpisać, że ze względu na zwłokę w odbiorze strony i brak realnych widoków na otrzymanie wynagrodzenia, zaprzestał Pan prac, hosting wygasł a pliki przepadły i zaproponować spisanie (...) czytaj dalej»
-
zwolnienie z pracy powód wymówienia inny niż rzeczywisty - mobbing?
przez: legate | 2013.10.15 17:27:48
skoro powód wypowiedzenia jest inny, to temat praw autorskich schodzi tu na drugi plan; decydującym będzie jaki był powód wypowiedzenia i czy był on uzasadniony - tzn m.in. czy pracodawca (...) czytaj dalej»
-
przez: legate | 2013.10.15 20:18:51
skarbówka zawsze może dochodzić skąd wzięły się pieniądze ;) umowy darowizny nie trzeba formalnie spisywać, może być ona ustna; ważniejsza jest kwestia podatku od darowizny, który od określonej (...) czytaj dalej»
-
przez: legate | 2013.10.15 20:24:58
nie można zrzec się prawa do alimentów na przyszłość, aczkolwiek można ich nie dochodzić przed sądem; można zawrzeć porozumienie o obniżeniu lub wygaśnięciu obowiązku alimentacyjnego (...) czytaj dalej»
-
przez: el_capitan | 2013.10.16 8:47:22
Kancelaria Radcy Prawnego z siedzibą w Siedlcach przy ul. Asłanowicza 18 poszukuje aplikantów do współpracy z możliwością objęcia patronatem. Zgłoszenia proszę przesyłać na adres:Praca.siedlce@onet.pl (...) czytaj dalej»
-
przez: fantasmagoria | 2013.10.16 10:40:8
też mi sie wydaje, że lepiej bezposrednio spytać u organizatora kursu czytaj dalej»
-
Brat zabójca wychodzi z więzienia, co robić?
przez: mrozowskim | 2013.10.16 10:53:29
Spróbujcie go wymeldować poprzez złożenie stosownego wniosku w biurze meldunkowym z uzasadnieniem, że brat przebywa w więzieniu, więc nie może mieszkać pod adresem, gdzie jest zameldowany. Natomiast (...) czytaj dalej»
-
jak napisać urlopowanie córki ze szkoły.Poradził mi to wychowawca klasy i pani wicedyrektor
przez: mama kasia | 2013.10.16 11:46:2
jak napisać urlopowanie córki ze szkoły.Poradził mi to wychowawca klasy i pani wicedyrektor Witam córka chodziła do szkoły pierwsze pięć dni i rozchorowała się ciągle wymiotowała miała bóle (...) czytaj dalej»
-
ALIMENTY A WNIOSEK OJCA O ZAMIESZKANIE PRZY NIM
przez: JOAN_81 | 2013.10.16 15:43:36
Prosze podpowiedzcie mi co robic wzial dziecko na weekend mial odwiesc ale powiedzial ze ma zapalenie oskrzeli i ze przywiezie go we srode.Dzis zadzwonil i powiedzial ze ma zapalenie pluc i zostaje u niego.Wiem (...) czytaj dalej»
-
czy komornik może spowodować zakaz opuszczenia kraju
przez: tadeusz | 2013.10.16 17:59:23
czy komornik może spowodować zakaz opuszczenia kraju czytaj dalej»
-
system 4-ro bygadowy, a praca w swieta
przez: Lawked | 2013.10.18 2:34:9
Witam, chciałbym sie dowiedziec czy praca w świeta w systemie 4-ro brygadowym gdzie okres rozliczeniowy jest 4-ro miesieczny jest zgodna z prawem. Chodzi mi dokładnie o prace w takie świeta jak 01.11; (...) czytaj dalej»
-
utrudnianie widzenia ojca z dzieckiem przez matke
przez: tomasz93 | 2013.10.18 8:22:33
teraz jak to przeczytałem ...hmm...to jest troche haotycznie napisane lecz mam nadzieje ze zrozumiale...krótko mówiąc-chciałbym się dowiedzieć jak jest z tą ugodą skoro nic w niej niezostało (...) czytaj dalej»
-
przez: KamilLublin | 2013.10.18 14:9:54
Witam Mam nadzieje, ze pisze w odpowiednim dziale. Jakis czas temu zostalo mi zrobione zdjecie przez fotoradar, gdy kierowalem samochodem ojca, dzisiaj przyszla informacja. Z tego co wiem jestem (...) czytaj dalej»
-
przez: KamilLublin | 2013.10.18 14:15:5
Witam Jestem mlodym programista, pracujacym jako freelancer(na zleceniach). Ostatnio wykonalem pewien wiekszy projekt jako podwykonawca dla pewnego posrednika. Nie podpisalismy umowy o dzielo, natomiast (...) czytaj dalej»
-
Jest jakiś sposób złagodzenia kary nieletnim ?
przez: Łukasz | 2013.10.18 15:37:54
Jest jakiś sposób złagodzenia kary nieletnim ? Witam z tej strony Łukasz z Warszawy mam następujący problem Mój znajomy musiał się wrócić do sklepu. Zostawił nieletnim zakupy (art spożywcze (...) czytaj dalej»
-
Chcę odebrać mojemu ojcu prawa rodzicielskie.
przez: Roksana | 2013.10.18 16:34:10
Chcę odebrać mojemu ojcu prawa rodzicielskie. Mam prawie 18 lat. Ojciec nigdy się mną nie interesował i nie utrzymywał żadnego kontaktu ze mną, wyjechał za granicę i ma jeszcze 2 dzieci. Płaci (...) czytaj dalej»
-
jak anonimowo zlozyc donos policji na dilera?
przez: mhfhtetred | 2013.10.18 19:25:16
wiecie co nie obrażajmy nikogo wszystko jest fajne ale dlaczego policja się nie zajmie felem i jego synem bo| bo goszczą się sami tam a syn handluje narkotykami i jest wszystko ok bo policja ma w (...) czytaj dalej»