Archiwum Forum Wrzesień 2016
(86 tematów na forum)
-
Jak udzielić żonie upoważnienia do reprezentowania w urzędach???
przez: ewita | 2016.9.1 16:41:48
dzien dobry mam pytanie czy do wniosku o pesel I wyrobienia dowodu dla dziecka urodzonego za granica mozna upowaznic moja mame bo niedawno znajoma mi powiedziala ze jej mama sie wszystkim zajmowala mala (...) czytaj dalej»
-
jak i czy można zmienić nazwisko dziecku bez jego zgody?
przez: amjk31 | 2016.9.1 18:7:57
A czy można się starać jeśli ma zawieszenie władzy bez jego zgody czy wtedy trzeba iść do sądu czytaj dalej»
-
przez: maciekmaciek7 | 2016.9.5 14:38:7
Witam, wykonuję kare ograniczenia wolności z obowiązkiem potrącania 10% wynagrodzenia miesięcznego. Wykonałem 5 miesięcy kary zostało mi jeszcze 7 (całość 12 miesięcy). Początkowo były to (...) czytaj dalej»
-
KREDYT BEZ OKAZYWANIA DOCHODÓW ! ! !
przez: Martyna | 2016.9.6 12:20:32
Siemano, jak chcesz kupić klimatyzatory to chyba nie na tym forum. Poszukaj sobie o kredycie gotówkowym a nie hipotecznym czytaj dalej»
-
Interwencja policji i łamanie prawa.
przez: Didi | 2016.9.6 18:18:37
Policja jest cwana do starszych albo słabszych osób bo jak jest młodszy i zdrowo wygląda to są w dupe grzeczni czytaj dalej»
-
jak napisać podanie do opieki społecznej o obiady?
przez: grzebieluch | 2016.9.7 6:41:12
jak napisac podanie do mops o dozywianie dzieci czytaj dalej»
-
przez: Domka | 2016.9.7 14:10:39
Witaj Krema. Miło, że do nas dołączyłaś i trzymam kciuki aby powiodło ci się na rozmowie kwalifikacyjnej. Przyznam, że miałam wielkiego pietra ale rozmowa przebiegła bardzo miło. Jestem w (...) czytaj dalej»
-
Brak dotrzymania warunków wypowiedzenia umowa współpracy
przez: ULEWICZ.KANC | 2016.9.7 14:55:22
Dzień dobry, umowę powinna Pani wypowiedzieć i wezwać zleceniodawcę do umożliwienia świadczenia usług do końca okresu wypowiedzenia. Pozdrawiam adwokat Bernadetta Parusińska-Ulewicz ulewicz.kancelaria@onet.eu czytaj dalej»
-
przez: ULEWICZ.KANC | 2016.9.7 15:54:0
Dzień dobry, jeśli mama nie jest w stanie powziąć świadomej zgody na umieszczenie w domu opieki, a także innych czynności życia codziennego, powinniście Państwo złożyć wniosek o jej ubezwłasnowolnienie. (...) czytaj dalej»
-
przez: ULEWICZ.KANC | 2016.9.8 11:24:5
[cytat] Witam. Mam prośbę o pomoc. Bierzemy z żoną rozwód (pozwu jeszcze nie dostałem, ale powinien niedługo przyjść). Na rozprawie rozwodowej chcemy również podzielić majątek. Największą (...) czytaj dalej»
-
przez: xxxxx | 2016.9.9 5:58:30
Michael dostaniesz bez problemu wizę ;) mam znajomości z konsulem i poprosze go byś dostał ;) czytaj dalej»
-
sprawa alimentacyjna - pytanie
przez: ULEWICZ.KANC | 2016.9.9 8:52:55
Dzień dobry, długość trwania postępowania zależy od bardzo wielu czynników, dlatego warto od razu zgłosić wniosek o zabezpieczenie. Pozdrawiam adwokat Bernadetta Parusińska-Ulewicz ulewicz.kancelaria@onet.eu (...) czytaj dalej»
-
nagrywanie rozmów przez firmy windykacyjne + przedawnienie
przez: dgty | 2016.9.9 10:23:10
ale pierdoły czytaj dalej»
(Zobacz 100 odpowiedzi) | Strony: 1 2 3
-
przez: matkosendek | 2016.9.9 19:44:24
Witam. Z dniem ostatniego sierpnia ustał mój stosunek umowy o pracę,pełny etat.umowa była rozwiązana za porozumieniem stron. Od połowy lipca pogorszył się mój stan zdrowia, przebywam na zwolnieniu (...) czytaj dalej»
-
Jak napisac wniosek o zwolnie z z mow
przez: Robert | 2016.9.10 5:26:36
Jak napisac wniosek o zwolnie z z mow Jak napisac wniosek o zwolnienie z mow jakie sa wymogi aby mialo to jakakolwiek szanse na sukces. jesli nie da sie o zwolnienie to chociaz o przeniesienie Dziekuje (...) czytaj dalej»
-
Alimenty a dziecko w ośrodku wychowawczym
przez: Mama | 2016.9.11 19:30:0
Witam.Jestem osoba bezrobotna,mam ciezka sytuacje materialna i zdrowotna.Jestem po rozwodzie i sama wychowuje syna,byly maz placi alimenty.Syn sprawial problemy wiec umiescilam syna w MOS.Niestety uciekl (...) czytaj dalej»
-
Odstąpienie od umowy, a wysyłka do serwisu bez mojej zgody
przez: Peebuls | 2016.9.11 20:55:6
Dzień dobry, Chciałbym zasięgnąć rady w sprawie reklamacji towaru w sklepie Media Expert. Dnia 15.06.2016 została zakupiona konsola do gier. Okazało się, iż posiada ona wadę fabryczną (wyłączała (...) czytaj dalej»
-
przymusowe wpisanie do księgi wieczystej
przez: ULEWICZ.KANC | 2016.9.12 11:16:21
Dzień dobry, jkar, o prowadzenie jakiej sprawy Pan/Pani pyta ? Proszę dokładnie opisać swoją sytuację na maila Kancelarii: ulewicz.kancelaria@onet.eu, abym mogła określić możliwe sposoby działania (...) czytaj dalej»
-
Nieuczciwy właściciel - rozwiązanie umowy bez wypowiedzenia.
przez: ULEWICZ.KANC | 2016.9.12 11:23:0
[cytat] Witam! Wraz z narzeczonym zostaliśmy bardzo niesprawiedliwie potraktowani przez właścicielkę mieszkania, które mieliśmy wynajmować. Otóż dnia 31 sierpnia podpisałam umowę najmu na (...) czytaj dalej»
-
przez: jareksternal | 2016.9.12 13:47:53
Dziękuję za szybką odpowiedź. Obecnie Sąd zobowiązał mnie i Powoda w terminie 21 dni do przedstawienia wszystkich wniosków i dowodów pod rygorem ich pominięcia. Dokładnej kwoty nadpłaty nie (...) czytaj dalej»
-
Jakie obowiązki wobec komornika ma wierzyciel
przez: freddh | 2016.9.12 14:55:42
musi byc tytuł egzekucyjny w tym przypadku na pewno jest to klauzula wykonalności. W klauzuli masz zawarte kwote zasądzoną+odsetki+ koszty procesowe i koszty zastępstwa w egzekucji, jeżeli spłacileś (...) czytaj dalej»
-
Komornik a płacone alimenty do ręki z potwierdzeniem
przez: huy | 2016.9.12 14:57:0
yhy czytaj dalej»
-
Pytanie w sprawie dowodu osobistego
przez: imhelping | 2016.9.13 14:8:2
cineq, generalnie to miałem podobną sytuację bo miałem jechać za granicę ze znajomymi i za późno zorientowałem się, że w sumie to przydał by się dowód albo paszport... a wiadomo, jak to nasze (...) czytaj dalej»
-
przez: ULEWICZ.KANC | 2016.9.13 17:53:40
[cytat] Witam. Co mam zrobić? Mam sąsiadkę, która non stop mi coś wmawia. Przed chwilą di mnie zapukała i stwierdziła że zaśmiecam jej skrzynkę pocztową, co wogóle nie miało miejsca. (...) czytaj dalej»
-
przez: pesym | 2016.9.13 21:40:5
malazagubiona,nie jesteś sama,nie daj się sterroryzować,ten tchórz żeruje na twoim strachu,znajdż bezp schr tymcz,zgłoś na policję zgromadż dowody świadków,ten z kyórym żyjesz to frustrat (...) czytaj dalej»
-
Gdzie można złożyc skarge na pośrednika?
przez: monika | 2016.9.13 21:55:22
Do SPON można złożyć skargę jedynie gdy Agencja należy do stowarzyszenia. Właśnie próbowałam i niestety jeśli Biuro pośrednictwa nie należy do Stowarzyszenia to nie sa w stanie pomóc. Zatem (...) czytaj dalej»
-
przez: Danusia1990 | 2016.9.14 9:21:32
Witam, jestem teraz w około 8 tygodniu ciąży. Mam umowę o prace do dnia 14 grudnia 2016. Jak na razie moj pracodawca nic nie wiem o tym. Wiem ze pracodawca chce przedłużyć mi umowę na 3 lata lub (...) czytaj dalej»
-
przez: Hinata90 | 2016.9.14 11:30:33
Witam. Moja babcia mieszka w dwurodzinnym domu. Ona na górze sasiedzi na dole. Oddala mi i mężowi czesc swojej działki na ktrej stoi garaż. Na miejscu tego garażu chcemy z.mężem zbudować dom. (...) czytaj dalej»
-
przez: Dudzio | 2016.9.15 16:51:33
Nie polecam nikomu tam kupować niczego ! Co przyjdę w sprawie reklamacji to widzę, że za każdym razem ktoś składa reklamacje. Nieświadomi ludzie nawet nie wiedzą, że sklep ich oleję, naruszy (...) czytaj dalej»
-
Przedwstępna umowa o zakup budynku.
przez: ULEWICZ.KANC | 2016.9.16 8:10:19
Dzień dobry, tak, jak nie ocenia się książki po okładce, tak nie można dokonać analizy umowy na podstawie kilku zapisów i trzeba się zapoznać z treścią wszystkich zapisów. Pozdrawiam adwokat (...) czytaj dalej»
-
przez: anka1206 | 2016.9.16 11:17:20
W UK mieszkam Ja i jest to zarazem ostatnie wspólne miejsce gdzie mieszkaliśmy razem przez 4 lata. W Polsce mieszka mój mąż i jest to obecnie jego stałe miejsce pobytu i zameldowania. Ja w Polsce (...) czytaj dalej»
-
Zaciągnięty kredyt dla kogoś z rodziny.
przez: Ooolaa | 2016.9.16 11:51:50
Witam, Mam podobny problem. Bliska mi osoba również wzięła kredyt dla "przyjaciela" i, jak się można spodziewać, po pewnym czasie owy przyjaciel przestał spłacać dług. Jest to znaczna kwota. (...) czytaj dalej»
-
przez: weronika.wawer | 2016.9.16 13:2:43
Czy po 45 latach pracy - okresów składkowych - można otrzymać świadczenie emerytalne? czytaj dalej»
-
Jestem zastraszana przez sąsiada
przez: Raszi | 2016.9.16 21:49:9
Witam, od dawna mam problemy z sąsiadem, na początku były to "głupie" słowa skierowane w moim kierunku, krzyczenie za mną "dzień dobry" (nie odzywałam się nigdy do niego, ponieważ się go bałam (...) czytaj dalej»
-
przez: syla7577 | 2016.9.18 9:46:0
Ty chłopie chociaż masz faktury imienne .Mam podobną historię tylko że sądownie nie można nic poradzić bo moja teściowa jest tak przebiegła jak modliszka .Kilka lat temu prosiła nas żebyśmy (...) czytaj dalej»
-
jak napisać uzasadnienie wniosku o dofinansowanie na studia podyplomowe - jestem osobą poszukującą
przez: Elżbieta | 2016.9.18 18:23:10
jak napisać uzasadnienie wniosku o dofinansowanie na studia podyplomowe - jestem osobą poszukującą pracy/ mam umowę na zastępstwo? czytaj dalej»
-
Wymiana stolarki okiennej w budynku będącym zabytkiem
przez: georged | 2016.9.18 22:9:58
Witam mam mieszkanie w budynku wpisanym do zabytków od 1987 roku w 2008 roku po zgodzie spółdzielni wymieniłem okna , lecz teraz była kontrol Pani konserwator i wydała zalecenia żeby wymienić okna (...) czytaj dalej»
-
przez: oliwjrrr | 2016.9.19 14:21:7
Ze swojej strony mogę zarekomendować kancelarię zajmującą się typowo prawem rodzinnym p. Chmielewskiego? adwokat-rodzinny.com. Duże zaangażowanie, ciągły kontakt z prawnikiem, obyło się bez (...) czytaj dalej»
-
przez: jurek3232 | 2016.9.19 14:26:17
W Warszawie od rozwodów to polecam adwokata Chmielewskiego. Jego kancelaria jest na Al. Solidarności, dokładny adres jest na adwokat-rodzinny.com. Zwłaszcza przy trudniejszych sprawach, kiedy żadna (...) czytaj dalej»
-
jak napisać uzasadnienie wniosku o dofinansowanie studiów podyplomowych?
przez: greta1 | 2016.9.20 8:57:37
-
Czy developer musi zapewnić miejsca parkingowe?
przez: rasbi | 2016.9.20 13:51:50
Posiadam mieszkanie wlasnosciowe na zamknietym osiedlu w jednej z nadmorskich miejscowosci.Jest to pierwszy i jedyny budynek lokali mieszkalnych,pozostale 5 sa lokalami pensjonatowymi.Miejsc w garazu podziemnym (...) czytaj dalej»
-
przez: ULEWICZ.KANC | 2016.9.20 18:5:50
Rawen, potwierdzenie uzyskać możesz u adwokata lub notariusza. Pozdrawiam adwokat Bernadetta Parusińska-Ulewicz ulewicz.kancelaria@onet.eu czytaj dalej»
-
jak wypełnić druk zgłoszenia szkody compensa?
przez: pawel | 2016.9.20 20:42:5
Jak wypelnic drug czytaj dalej»
-
Podejrzenie o molestowanie szukam prawnika ze świetokrzyskiego
przez: AfiP1102 | 2016.9.20 20:55:18
Witam. Jestem podejrzany o molestowanie uczennicy. Szukam prawnika ze świętokrzyskiego zajmującego się sprawami tego typu. Tylko proszę o "mądre" odpowiedzi a nie jakieś tam komentarze. Nie jest (...) czytaj dalej»
-
przez: Jaroslaw | 2016.9.21 13:12:18
Witam, jestem świeżo po rozwodzie i juz zaczyna sie problem związany ze wspólnym kredytem mieszkaniowym. Jest to kredyt hipoteczny. od lutego 2016r nie mieszkam na wspólnym mieszkaniu , ale do czerwca (...) czytaj dalej»
-
przez: bemowo2000 | 2016.9.21 15:25:37
Witam 7 lat temu do mojej mamy zgłosiła się jej siostra która poprosiła o rzeczenie się nieodpłatnie działki po jej rodzicach (moich pradziadkach) Miało to być przeznaczone dla jej córki (...) czytaj dalej»
-
Reklamacja wykonanej strony internetowej
przez: konrad95x | 2016.9.21 23:12:29
Witam wszystkich! Mam pytanie, otóż mam problem z klientką - sprawa dotyczy wykonanej strony internetowej. Umowa o zaprojektowanie i zaprogramowanie strony została zawarta w czerwcu - z wszystkich (...) czytaj dalej»
-
WYGRAŁEM Z FIRMĄ KRUK- DZIĘKUJE
przez: ukwar | 2016.9.22 10:31:34
ja wygralem z firma Kruk w sadzie z brakow dowodow czytaj dalej»
-
Witam Mam imię , nazwisko, PESEL i potrzebuję NIP osoby prywatnej, jak można go zdobyć? Chodzi
przez: przemek | 2016.9.22 11:34:8
Witam Mam imię , nazwisko, PESEL i potrzebuję NIP osoby prywatnej, jak można go zdobyć? Chodzi o dane potrzebne dla E-sądu w spawie dłużnika. czytaj dalej»
-
przez: rosan86 | 2016.9.22 12:10:52
Jeżeli chodzi o skuteczne odzyskiwanie długów to mogę polecić ICG Group. Prowadze własną działalność gastronomiczną i bardzo często zdarza mi się współopracować z firmami, które niestety (...) czytaj dalej»