Archiwum Forum Lipiec 2017
(111 tematów na forum)
-
Podział majątku, a roszczenie regresowe
przez: Iza | 2017.7.28 21:27:59
Dzień dobry. Czy w podziale majątku gdzie kredyt jest spłacają 8 lat oprócz różnicy między kwota kredytu a wartością mieszkania sąd na wniosek męża może zasadzie zwrt połowy rat wpłaconych (...) czytaj dalej»
-
zaprzeczenie ojcostwa alimenty
przez: proti | 2017.7.29 0:26:17
W Niemczech już wprowadzono prawo że mężczyzna który wychowuje nieswoje dziecko może się ubiegać o odszkodowanie od matki, o co dopiero zrzeknięcie się ojcostwa. Ale cóż, niestety żyjemy w (...) czytaj dalej»
-
Minimalna kwota alimentów?? Proszę o pomoc!
przez: Anna | 2017.7.29 8:37:34
Nie ma minimalnej kwoty. Ale trzeba pamiętać,że alimenty nie są tylko w postaci pieniężnej.. są też w naszej ustawie alimenty rzeczowe.. np. Zakup leków, opłata za korepetycje, żywność.. lub (...) czytaj dalej»
-
przez: slavek25 | 2017.7.29 21:9:53
[cytat] chciałbym przebudować ramę motoru przód z jedno koło na 2 koła i pytanie jest takie czy takim pojazdem mogę poruszać sie po drogach miejskich [/cytat] rama cała oryginalna od (...) czytaj dalej»
-
przez: RAGNAR | 2017.7.30 11:43:8
Witam. Dwa miesiące temu wyhaczyłem sobie bark w pracy . Już po raz trzeci w życiu. Od tamtego czasu przebywam na zwolnieniu lekarskim . Miesiąc temu lekarz dał mi skierowanie na rehabilitację (...) czytaj dalej»
-
przez: fifi | 2017.7.30 22:9:20
Przestańcie sie wygłupiac,ja wierze z ta żoną,że płacze po nocach i nie tylko,mogło tak być bez dwóch zdań,do mnie tez w marcu tego roku ktos dzwonił z oferta promocyjną z Orange,a ja jestem (...) czytaj dalej»
-
Usamodzielnienie w wieku 17 lat
przez: Mala_Czarna17 | 2017.7.31 11:46:50
Witam parę dni temu skończyłam 17 lat, chodzę do technikum z językiem hiszpańskim, pobieram rentę rodzinną po tacie , matka poznała nowego faceta i nagle chce się wyprowadzić do niego, ma nadzór (...) czytaj dalej»
-
Likwidacja a brak ogłoszenia w monitorze
przez: penteleq | 2017.7.31 13:24:16
Krótki opis sprawy: W 2016r została podjęta uchwała o likwidacji spółki z o.o. (której prezes zarządu leczy się psychiatrycznie), w wyniku zadłużeń i braku kapitału, spółka do tej pory (...) czytaj dalej»
-
przez: maciej99 | 2017.7.31 15:54:29
Zostań inwestorem na Pozyczkolandi.pl to bezpieczniejsze , ja jestem czytaj dalej»
-
przez: iska100_31 | 2017.7.31 19:29:51
Moj zaklad pracy pracuje od pon do piatku od 7-19. Wychodzi z tego ze moja zmiana robocza to 6h. Nie mam w tym czasoe zadnych przerw (sniadaniowychb czy odejscia od komputera-stala praca przy monitorze-obsluga (...) czytaj dalej»
-
Obowiazek alimentacyjny a pozbawienie praw
przez: Ksaneczka00 | 2017.7.31 22:8:48
Wiatm. Przebywam za granicą i jestem po rozwodzie. Byly mąż nie kontaktuke sie z naszym synem jest alkoholikiem dzwoni sporadycznie ma trudnosci w placeniu alimentów jest bezdomny obecnie i chcialabym (...) czytaj dalej»