Archiwum Forum Czerwiec 2018
(120 tematów na forum)
-
Zwrot rasowego kota przez traumę - czy przysługuje mi zwrot pieniędzy
przez: natstein | 2018.6.27 15:4:25
Witam serdecznie. Mam następujący problem i bardzo prosiłabym o poradę. Trzy tygodnie temu zakupiłam w hodowli rasowego kota. Po przyjeździe do domu, kot nie mógł się u nas zadomowić. Stracił (...) czytaj dalej»
-
przez: klaudia154 | 2018.6.27 15:38:20
Jestem studentką dziennych studiów (24lata) i chciałabym starać się o alimenty od ojca. Rodzice niedawno się rozstali. Ojciec zaczął nadużywać alkoholu, stracił prace, wyprowadził się. Rodzina (...) czytaj dalej»
-
Uznałem dziecko ale nie jestem pewny czy jest moje....
przez: misiek | 2018.6.27 16:33:44
witam mam taki problem jestem z dziewczyna od 15 lat niemamy slubu gdy zaszla w ciaze urodziła synka super podpisalem ze jestem ojcem ma moje nazwisko jest zameldowany na stale po 5 latach gdy dziecko (...) czytaj dalej»
-
Jazda w UK z polskim tymczasowym prawem jazdy - problemy z ubezpieczeniem
przez: Poszkodowa | 2018.6.27 17:17:43
Witam potrzebuje pomocy w Anglii na ulicy stało moje auto zapakowane prawidłowo tax mot ubezpieczenie wszystko opłacone poszedłem do znajomych na domową imprezę gdy wróciłem po auto nie było (...) czytaj dalej»
-
Reklamacja gleby bez humusu na sprzedanych działkach budowlanych
przez: ramol41 | 2018.6.27 23:7:59
Dzień dobry. Chciałam zorientować się w następującym temacie. Właściciel rozparcelował pole (grunty orne, pastwiska, łąki) na mniejsze działki i sprzedał, kupiliśmy jedną z tych działek. (...) czytaj dalej»
-
Wysłanie nagich zdjęć nieletniej - czy mama może zgłosić na policję
przez: Ania | 2018.6.28 0:31:44
Moim zdaniem jak najbardziej może. W końcu to jeszcze jest dziecko. A nawet gdyby miała te 14 lat tak jak podawała, to nadal mógłbyś mieć kłopoty, bo nadal byłaby niepełnoletnia i w bardzo młodym (...) czytaj dalej»
-
Nadzór kuratora nad matką niewykonującą zaleceń sądu
przez: ******292@*******.** | 2018.6.28 2:26:19
Ilość wizyt kuratora społecznego pod nieobecność dziecka w domu gdyż dziecko przebywa w pogotowiu opiekuńczym? czytaj dalej»
-
Okres wyczekiwania na zasiłek chorobowy przy zmianie pracy
przez: Danonk | 2018.6.28 21:18:46
Pracowałem przez 1 rok i 10 miesięcy w firmie X na umowie o dzieło podpisywanej co miesiąc. Następnie pracowałem w firmie Y rok i 2 miesiące, również umowa o dzieło co miesiąc (1250zł-1500zł (...) czytaj dalej»
-
Odpowiedzialność solidarna za długi mieszkaniowe członków rodziny
przez: Cucu | 2018.6.29 11:49:13
A masz szansę dogadać się jeszcze z wierzycielem? Wiem że np w Best jak podpiszesz ugodę, to cię tak nie wystawią, tylko wtedy naprawdę regularnie musisz spłacać i trzymać się danego słowa czytaj dalej»
-
przez: Dość! | 2018.6.29 12:39:44
Proszę pana ,ta wiekszośc unieszczęśliwia mniejszość I tak nie powinno byc .Prawo trzeba tak zmienić,żeby ci, którzy chcą domofon niech mają ,a co ,którzy nie chcą niech nie mają.W totalitaryzmie,a (...) czytaj dalej»
-
Kot chodzi do sklepu spożywczego - grożą karami od sanepidu
przez: Hillo | 2018.6.29 14:31:38
Witam, Mieszkam na wsi, mam kota dachowca i jak to kot chodzi wlasnymi sciezkami. Obok mnie jest sklep spozywczy. Wlasciciel sklepu ma caly czas drzwi otwarte w sklepie i zdarzylo sie ze nieraz moj (...) czytaj dalej»
-
Błąd geodety przy podziale działek - za wąska droga dojazdowa
przez: wnetrzakd1977 | 2018.6.29 20:1:19
Witam. Geodeta podzielił działki z 3 zrobił 2 , w tym działka nr 1 będzie na sprzedaż a działka nr 2 będzie moją na przyszłość budowlaną, geodeta popełnił błąd bo prosiłem aby z działki (...) czytaj dalej»
-
prawa ojca a obowiazki ojca po rozwodzie
przez: Grażka | 2018.6.29 21:20:7
I jeszcze jedno. Panowie, alimenty są dla dziecka, a nie za widzenia dziecka. Alimenty to nie bilet do kina, że placi się za obejrzenie filmu. Placenie alimentow to podstawowy obowiązek. Co to jest (...) czytaj dalej»
(Zobacz 53 odpowiedzi) | Strony: 1 2
-
przez: Sandra | 2018.6.29 22:10:38
Przeczytałam kilka wpisów i zgadzam się z wieloma kobietami, które mają za partnerów obcokrajowców.Nie można patrzeć na mężczyznę tylko przez pryzmat religii, czy koloru skóry. Ja zawsze (...) czytaj dalej»
-
Skreślenie z listy członków spółdzielni - eksmisja i prawa własnościowe
przez: Veektor | 2018.6.29 22:36:9
Bądź bogaty już dziś. Czy potrzebujesz lepszego sposobu na przekształcenie własnego życia? Postaraj się dziś zdobyć pustą kartę bankomatową i znajdź się wśród szczęśliwców, którzy (...) czytaj dalej»
-
Dostęp do dokumentacji przebudowy drogi gminnej
przez: aniasz30 | 2018.6.30 6:34:57
Witam, Chciałam zapytać czy mogę starać się w Gminie o wgląd do dokumentacji projektowej przebudowy drogi gminnej, przy której mieszkam ? Zgodnie z ustawą z dnia 6 września 2001 r. o dostępie (...) czytaj dalej»
-
Błędne wypowiedzenie umowy na czas określony zamiast nieokreślonej
przez: Qpa10 | 2018.6.30 7:45:56
Witam. Dostałem wypowiedzenie umowy. Mam umowę na czas nieokreślony. Zatrudniony zostałem w październiku 2013, miałem 2 umowy w ciągłości by dostać trzecią w 2016 roku na czas nieokreślony. (...) czytaj dalej»
-
Kolega zniszczył moje auto i nie oddaje 23 tysięcy
przez: olcc111 | 2018.6.30 9:52:36
Dzień dobry , chciałam zapytać o radę, ponieważ w listopadzie 2017 roku miało miejsce zdarzenie , podczas którego zniszczeniu uległo moje auto, a mianowicie pożyczyłam samochód na chwilę aby (...) czytaj dalej»
-
Zasiedzenie działek rolnych przez rodziców od 1988 roku
przez: dlugi91 | 2018.6.30 17:47:1
Dzień dobry, Chciałbym podpytać się was o pewną radę. Moi rodzice są w posiadaniu działek rolnych. Są to 4 działki o łącznej powierzchni około 4-5h. W skrócie opisać to moi rodzice są (...) czytaj dalej»
-
Aplikacja Spinker do tworzenia umów - opinie
przez: Jasmine | 2018.6.30 20:56:40
I przede wszystkim ,ze można ta umowe podpisac na odległosć dzięki tej aplikacji. Pozdrawiam czytaj dalej»