Archiwum Forum Maj 2021
(47 tematów na forum)
-
Czy mogą mnie wyrzucić z mieszkania z dnia na dzień?
przez: Jackotron | 2021.5.5 14:13:13
Witam. Mam następujące pytanie: Mieszkam w mieszkaniu rodzinnym od wielu lat(właścicielem mieszkania jest mój ojciec, jestem osoba dorosłą). Ja mam tylko na dowodzie wpisany adres tego mieszkania (...) czytaj dalej»
-
Dotyczy obszaru działań zwykłego zarządu
przez: marco006 | 2021.5.6 9:33:51
Witam. Mam pytanie dotyczące działań zwykłego zarządu. Czy na polecenie jednej osoby, reprezentującej zarząd wspólnoty mieszkaniowej, zarządca może bez uchwały wystąpić z pismem dotyczącym (...) czytaj dalej»
-
Komornik zajął moje wynagrodzenie, czy może zająć pieniądze na koncie!
przez: miki789 | 2021.5.7 8:42:17
Dobry poradnik, czy można z komornikiem w ogóle negocjować przeczytasz na https://kancelaria-pomoc.pl/b/negocjacje-z-komornikiem-czy-sa-w-ogole-mozliwe i uświadomisz sobie pewne kwestie. Pamiętaj, (...) czytaj dalej»
-
ZAJĘCIE WYNAGRODZENIA I KONTA BANKOWEGO!
przez: miki789 | 2021.5.7 8:42:45
Oddłużenie można przeprowadzić, bo prawo polskie udostępnia sporo instrumentów, ostatecznie nawet ogłoszenie upadłości konsumenckiej, ale musisz mieć losowe uzasadnienie, a nie zwykłe problemy (...) czytaj dalej»
-
Komornik i raty oraz umorzenia odsetek
przez: miki789 | 2021.5.7 8:44:39
Bardzo rozsądna antywindykacja w Poznaniu, do tego najwyżej oceniana https://kancelaria-pomoc.pl. Nadwyrężyłem zdolność kredytową w ostatnim roku, ale dzięki nim ogarnąłem się w porę, że (...) czytaj dalej»
-
przez: 80knowledge80 | 2021.5.9 0:17:36
Dzien dobry, babcia "przepisala" mieszkanie na swojego syna. Jego siostra czyli moja mama nie zyje. Notariusz pytal babcie, czy wnuczki (ja i siostra) nie bedziemy przeciwne. Babcia powiedziala, ze nie. (...) czytaj dalej»
-
przez: mskasia | 2021.5.9 14:5:16
Dzień dobry, Niestety w związku z koniecznością zadbania o swój dobrostan i kondycję psychiczną planuję ograniczyć swoją liczbę obowiązków, w tym zrezygnować z funkcji wiceprezesa w zarządzie (...) czytaj dalej»
-
przez: mskasia | 2021.5.9 14:5:18
Dzień dobry, Niestety w związku z koniecznością zadbania o swój dobrostan i kondycję psychiczną planuję ograniczyć swoją liczbę obowiązków, w tym zrezygnować z funkcji wiceprezesa w zarządzie (...) czytaj dalej»
-
Spadek, ktorego nie chciałem przyjąc, a teraz mam długi
przez: cezarcezar | 2021.5.10 19:55:41
Witam, 2 lata temu odbyła sie rozprawa sądowa w sprawie spadku po mojej mamie. Zrobiłem to co mi mówił adwokat czyli przyjąłem spadek z dobrodziejstwem inwentarza. (czyli 0 zł) Po roku od tej (...) czytaj dalej»
-
Spadek po ciotce, testament czy ustawa?
przez: ela06 | 2021.5.10 22:43:1
Dzień dobry. Moja ciotka i jej mąż byli bezdzietni i spisali notarialnie testamenty na siebie w razie śmierci, a jeśli oboje umrą, to na mocy testamentu ma dziedziczyć bratanek męża ciotki. Ciotka (...) czytaj dalej»
-
przez: LaBonneCuisine | 2021.5.11 11:3:55
Witam, zamierzam zacząć pracę dorywczą jako copywriter i mam pytania, na które nikt nie potrafi mi odpowiedzieć, może Państwu się uda? 1. Ilę mogę zarobić miesięcznie netto w umowie o dzieło (...) czytaj dalej»
-
przez: guero | 2021.5.12 20:15:51
Witam, Kilka miesięcy temu obudzony w nocy poszedłem zwrócić sąsiadom uwagę odnośnie ich imprezy. Skończyło się niestety kłótnią. Od tamtej pory zaczęli nam dokuczać w nocy i późną (...) czytaj dalej»
-
Oświadczenie zleceniobiorcy bez podpisanej umowy o praca czy ma moc prawną ?
przez: patrykkowalski779 | 2021.5.13 8:48:23
W marcu znalazłem praca na samym początku spisaliśmy oświadczenie zleceniobiorcy bez umowy zlecenia która miała być podpisana później. Minęły 2 miesiące a pracy nie ma i umowa dalej nie podpisana. (...) czytaj dalej»
-
przez: Malgo1999 | 2021.5.13 12:42:17
Dzień dobry, w 2020roku we wrześniu ,miesiąc po wakacjach w Bułgarii ktoś zrobił nieautoryzowana transakcje przez Internet kupując w Lufthansie bilet do Sofii. Sprawa zgłoszona jako reklamacja (...) czytaj dalej»
-
Czy żona może spłacić długi męża z działalności gosp.
przez: Bylyprzedsiebiorca | 2021.5.13 13:9:10
Witam, prowadziłem własną działalność gospodarczą, w wyniku czego powstało zadłużenie u kontrahenta. Teraz otrzymałem pismo od komornika ws. ściągnięcia tego długu. Obecnie przez COVID (...) czytaj dalej»
-
Koniec jednej umowy A początek drugiej A ciaza
przez: Kasiaaaa12345 | 2021.5.13 19:38:30
Dzień dobry, Mam pytanie, jeżeli kończy się umowa o prace 3 letnia na czas określony z końcem mają A od czerwca jest podpisana już umowa na czas nieokreślony i w maju by się poszło na zwolnienie (...) czytaj dalej»
-
przez: darijam | 2021.5.13 22:12:35
Wydaje mi się, że w tej kwestii najlepiej skorzystać z pomocy prawnika, np.:notariusz-anaszkiewicz.pl/oferta/dzial-spadku/. W internecie różne rzeczy można znaleźć - nie zawsze aktualne czy zgodne (...) czytaj dalej»
-
Przeładuj stronę Kupno czegoś za pieniądze ze swojej 18, a wyrzucenie tego przez rodziców
przez: vhiciw2 | 2021.5.14 10:33:22
Przepraszam, źle mi się wkleiło. czytaj dalej»
-
przez: Anize | 2021.5.16 20:3:26
Witam. Pracuje w jednej z wiekszych fabryk w polsce. Praca jest fizyczna, akordowa i 3 zmianowa. Normalna umowa o prace w pelnym wymiarze godzin. Pracodawca co piatek wpisuje pracownikow na nadgodziny (...) czytaj dalej»
-
przez: katarzynad-a | 2021.5.18 15:49:37
Polecam rzeczoznawcę majątkowego z Krakowa Pana Łukasza Góralczyka https://wycena-goralczyk.pl/ czytaj dalej»
-
przez: Janek8686 | 2021.5.19 10:58:59
Cześć, mam pytanie. Jakiś miesiąc temu moje konto zostało zajęte przez komornika, tytułem egzekucji zadłużenia na kwotę około 4500zł. Sprawa dotyczyła niespłaconego kredytu w banku (w 2014 (...) czytaj dalej»
-
Jaka stawka % podatku dochodowego ryczałt od sprzedaży pre-paid i kodów oraz kont
przez: vicevic | 2021.5.19 18:39:49
Witam, Mam nadzieję, że mi koledzy pomożecie. Chciałbym otworzyć firmę. Czytałem i poświęciłem bardzo dużo, ale nadal nie jestem pewny. Chciałbym sprzedawać głównie kody PaySafeCard, oraz (...) czytaj dalej»
-
przez: Olakas1 | 2021.5.19 19:21:28
Witam! Ojciec przestał płacić alimenty na przyrodnie rodzeństwo, ja jestem dorosła. Kiedy byłam dzieckiem wdał się w romans z inną kobietą z którą ma dzieci, podczas trwania romansu i też (...) czytaj dalej»
-
Informacje o dziecku po rozwodzie dla byłego męża.
przez: brewa | 2021.5.19 23:1:42
Czy była małżonka / po rozwodzie/ ma obowiązek odpisywać na E-maile byłego małżonka z zapytaniami o dziecko. Chodzi o pytania dotyczące co dziecko je, czy chodzi na spacery czy jest zdrowe itd. (...) czytaj dalej»
-
przez: malinowawisnia | 2021.5.20 10:35:18
Witam.Na początku opiszę moją sytuację w której się znalazłam..A więc mieszkam z dziećmi ( 7 lat i 3 latka ) u swoich dziadków wraz z moim pełnoletnim bratem i niestety z byłym partnerem ( (...) czytaj dalej»