Archiwum Forum Styczeń 2009
(86 tematów na forum)
-
Niesprawiedliwość w Sieci sklepów Electroworld
przez: | 2009.1.1 21:1:54
ja też miałem tako historię ja ostatnio kupiłem patelnię firmy tefal, i okazało się że była ona porysowana. Następnego dnia poszedłem aby ją wymienić. Powiedziałem pracownicom obsługi (...) czytaj dalej»
-
czy ojciec ma prawo potwierdzic ojcostwo dopiero po 2 latach od urodzenia dziecka
przez: magda | 2009.1.2 2:12:11
czy ojciec ma prawo potwierdzic ojcostwo dopiero po 2 latach od urodzenia dziecka? pan ojciec uznal ze dziecko z nieformalnego zwiazku zbyt pokomplikowalo by mu zycie jednakze widywal je od czasu do czasu (...) czytaj dalej»
-
Jak, gdzie co ? Rozwód w Łodzi.
przez: ania | 2009.1.2 12:5:3
ja jestem po rozwodzie bez orzekania o winie - może będę mogła coś podpowiedzieć.. mietusek21@wp.pl czytaj dalej»
-
przez: Marcin i | 2009.1.3 9:34:37
Witam Ja moze nie w kwestii odpowiedz na post a bardziej jako sledzacy temat. Trzymamy kciuki za konkretne odpowiedz, my osobiscie mamy podobny problem z moja byla zona. Ostatnio dala taki popis w (...) czytaj dalej»
-
przez: helka alimenty.pl | 2009.1.4 3:54:16
oj czlowieku chyba ty jestes chory,moze ty pijesz,ze obwiniasz marike,ze tobie niepowiodlo sie w zyciu i masz niepoczytalnä zone ,nieznaczy ze wszystkie kobiety sä pokroju twojej zony,znikome przypadki (...) czytaj dalej»
-
przez: dusheq | 2009.1.4 16:38:55
Nie zwalnia to z alimentów. Ale przy zasądzaniu alimentów jest brane to pod uwagę. Radzę aby podczas rozprawy zgłosić wniosek o to aby żona oświadczyła ile pieniędzy otrzymuje (zeznania (...) czytaj dalej»
-
SPIS INWENTARZA - CZY KONIECZNY ?
przez: speedo22 | 2009.1.4 17:11:5
SPIS INWENTARZA - CZY KONIECZNY ? CD..... Czy w związku z powyższym jeśli wydaję mi się, że kwoty kredytów nie przekroczą wysokości majątku w tym przypadku prawo spółdzielcze do lokalu, (...) czytaj dalej»
-
przez: mala | 2009.1.4 22:32:41
Mam narzeczonego w ZK siedzi juz 3 lata i jeszcze troszke posiedzi :( ja pisze do niego czesto listy, jezdze na widzenia i co wiecej mozna zrobic zeby złagodzic mu pobyt tam.. Napewno to że na Niego (...) czytaj dalej»
-
Alimenty - pracujący tatuś, nie płaci
przez: hiv | 2009.1.5 2:50:34
Zonki mundurowych pykaja sie na potege jak maz daleko (te dzieciate jeszcze bardziej). Ale to jest spuscizna ewolucyjna i sie nie martwice dzielni wojacy (bedziecie mieli lepsze zroznicowanie genetyczne (...) czytaj dalej»
-
przez: małorolny | 2009.1.5 14:15:32
droga Aniu 5 lat minęło i nikt nie udzielił Ci odpowiedzi. Trzeba zlikwidować albo już został zlikwidowany KRUZ. czytaj dalej»
-
umowa o dzielo, umowa zlecenie a KRUS
przez: milka | 2009.1.5 21:44:22
Witam.Zamiezram wlasnie zamknac dzialalnosc gosp i zapisac sie do KRUS ( z racji posiadania gospodarstwa).CZy jesli juz bede w Krusie moge podpisac jakas umowe o dzielo lub umowe o prace jako rolnik? i (...) czytaj dalej»
-
przez: Ewelina | 2009.1.5 22:54:37
BARDZO PILNE!!! jeśli powód zaklada sprawę o rozwód i po 2 latach spraw sąd nie orzeka o rozwodzie i prawnie ustala separacje to kto w takim przypadku ponosi koszty tych wszystkich spraw rozwodowych (...) czytaj dalej»
-
przez: Łukasz | 2009.1.6 18:39:19
Z racji, że nie jesteście spokrewnieni, to raczej szanse są znikome..., proponuję udac się do Urzędu Miasta i zapytac o możliwośc przepisania prawa do zamieszkania w lokalu na jedno z Was..., sądzę, (...) czytaj dalej»
-
Pomyłka podczas przelewu (zaznaczenie literki \"W\") - proszę o pomoc
przez: jarek | 2009.1.7 13:12:25
Wszystko się wyjaśniło. Pieniądze doszły, ale dopiero dzisiaj. Pomyłka była więc nieistotna. Pozdrawiam, Jarek czytaj dalej»
-
Wspólne mieszkanie własnościowe - jak to rozwiązać
przez: a | 2009.1.7 16:7:1
nie będzie mogła bez zgody ojca zmienić nazwiska dziecka. co do nieruchomości - proponuję sądowe zniesienie współwłasności. sąd zadecyduje, komu przydzieli mieszkanie, i ile osoba , która (...) czytaj dalej»
-
ja(23) i moja siostra(17) potrzebujemy pomocy
przez: z alimenty.pl | 2009.1.7 16:48:46
nie przejmuj sie nia czytaj dalej»
-
Alimenty dla dorosłego dziecka bez rozwodu
przez: Madleen | 2009.1.7 19:54:36
Wyobraź sobie, że niektórzy się uczą. Studiuję dziennie i nie zamierzam porzucić studiów ani zmienić trybu studiowania, tylko dlatego, że mój ojciec to alkoholik i nie raczy wyłożyć pieniędzy (...) czytaj dalej»
-
Cisza dzienna ? Brak meldunku ?
przez: vena cd | 2009.1.7 20:16:13
rozmawiac w mieszkaniu i .. w dzien .. bylysmy rowniez u tej pani na dole .. zeby przeprosic i wyjasnic .. nawyzywala nas i trzasnela drzwami przed nosem. wczoraj rozkrecilysamy telewizor z muzyka (powiem (...) czytaj dalej»
-
Praca w Belgii.Nieopłacone ubz socjalne w końcu bankructwo firmy POMOCY!!!
przez: przemek | 2009.1.7 23:50:47
wejdz na strone poleconomie.be jest to strona ambasady polskiej tam na ierwszej stronie w podpunkcie 1 jest coś o pełnomocniku czytaj dalej»
-
sprawa rozwodowa w toku a nowy partner
przez: cmok | 2009.1.8 11:19:44
Czy jeśli osoba, która złożyła pozew o rozwód bez orzekania o winie i jest już po pierwszej rozprawie, na której nie uzyskano porozumienia, to czy jeśli zacznie spotykac się z nowym partnerem, (...) czytaj dalej»
-
jak napisac wniosek o zwiększenie nadzoru kuratorskiego?
przez: | 2009.1.8 18:9:20
Pani mąż otrzymał wyrok w zawieszeniu na okres próby. Dlatego jest kontrolowany co pół roku. Nie jest pod dozorem kuratora. Kurator po rozmowie z Panią powinien napisać w wywiadzie o sytuacji i (...) czytaj dalej»
-
przez: Mariusz | 2009.1.8 23:19:23
nie tylko ty.Komornik mi powiedził ze zrobiłem prezent dla dziecka-komornik potrącił z pensji a ja zapłaciłem za 3 miesiace zalegle przekazem pocztowym.szlak mnie trafił jak zobaczyłem wypłate (...) czytaj dalej»
-
przez: jkjkjk123 | 2009.1.9 10:14:48
c.d.2 a po za tym ten facet juz nawymyślał na nas tyle niestworzonych historii że szok, przez niego o mało co juz by mnie tu nie było bo szef bardzo długo sie nade mna zastanawiał czy przedłuzyc (...) czytaj dalej»
-
czy właściciel może odmówic wynajmującemu meldunku tymczasowego
przez: Anka | 2009.1.9 10:41:30
Witam. Mam następujący problem. Miesiąc temu wynajęłam mieszkanie w Krakowie. Teraz chciałabym ubiegac się o staż zawodowy z Urzędu Pracy. Niestety potrzebuję do tego tymczasowego zameldowania. (...) czytaj dalej»
-
Kolizja drogowa z koniem - po 3 miesiącach sprawdzania odszkodowanie się nie należy.
przez: Czarek | 2009.1.9 14:33:12
Witam Historia kolizji wyglądała następująco: Jadąc publiczną drogą w mój samochód wpadł nie pilnowany koń. Samochód został poobijany (maska, błotnik do wymiany). Wezwałem Policję. Funkcjonariusze (...) czytaj dalej»
-
Czy musi płacić na imprezującą córkę?
przez: Wojtek | 2009.1.10 18:44:22
Nie masz racji panienko, moja córka też szalała na studiach i już nie musze płacić alimentów, choć jeszcze nie ma 26 lat, więc nie wprowadzaj ludzi w błąd. Pozdrawiam czytaj dalej»
-
POMÓŻCIE,po 10ciu latach chce się wprowadzić
przez: wieslawa | 2009.1.10 19:55:50
Moj byly maz wyprowadzil sie z domu 4 lata temu .Podczas naszego malzenstwa powstal dom.Byly maz pracowal za granica ja natomiast wychowywalam 3 dzieci.Powodem wyprowadzki byla inna kobieta.Po 3 laatach (...) czytaj dalej»
-
wynagrodzenie miesięczne a umowa o dzieło
przez: poszukująca | 2009.1.12 9:44:41
Mam pytanie jak rozwiązać płatność dla pracownika naukowego, którego umowa o dzieło obejmuje pięć punktów. Czy jest możliwość wypłaty co miesiąc wynagrodzenia gdy pracownik zakończy część (...) czytaj dalej»
-
Zmiana nazwiska!Prosze o pomoc!
przez: Ina alimenty.pl | 2009.1.12 12:18:36
Witam.jestem w podobnej sytuacji i z tego co sie zdażyłam zorientowac to zeby zmienic nazwisko dziecku,wystarczy pozbawic ojca biologicznego praw rodzicielskich,tak przynajmniej powiedziała mi pani (...) czytaj dalej»
-
przez: Stanisław1951 | 2009.1.12 21:30:23
Mam 34 lata ubezpieczenia w ZUS-ie (w tym 20 lat w warunkach szkodliwych) i 3 lata w KRUS i nadal,nadmieniam że w chwili obecnej mam 57 lat. Stąd moje pytanie w jaki sposób zostanie mi naliczona emerytura? (...) czytaj dalej»
-
Zaleganie przez pracodawcę z wynagrodzeniem
przez: melo | 2009.1.13 0:55:16
Witam. Poza złożeniem pozwu można również zawiadomić prokuraturę o podejrzeniu popełnienia przestępstwa z art. 218 kodeksu karnego (uprorczywe naruszanie praw pracowniczych). Mogę pomoć zarówno (...) czytaj dalej»
-
CO ZROBIC Z ZAZDROSNĄ PLOTKARĄ
przez: Autor prawo-cywilne.net | 2009.1.13 5:11:1
zaszyć usta czy poobcinać języki? czy wogóle odrąbać łby....ciężki temat, ploty są bezlitosne i nie do powstrzymania. i nie ma rozmowy, oni wiedzą lepiej.. ale napewno blisko ciebie są osoby (...) czytaj dalej»
-
przez: klim | 2009.1.13 13:8:24
Prosze napisac kiedy sprawa trafila do komornika i ze komornik nie wywiazuje sie ze sciagania zobowiazan wobec dziecka od dluznika . Ponadto takie pismo zwrócone do prokuratury fachowo nazywa sie skarga (...) czytaj dalej»
-
sprawa z par.158 art 1 kk prosze o pilna pomoc
przez: przemm | 2009.1.13 13:15:8
stray to nic ci nieda bo to juz poszło a sa juz tego nie wycofa znam to z swojego doswaidczenia czytaj dalej»
-
przez: | 2009.1.13 13:19:24
jeżeli szukasz możliwości niepłacenia na twoje WŁASNE dziecko jakim prawem nazywasz się ojcem.Czy to że twoja była żona ułożyła sobie życie założyła drugą rodzinę,zwalnia ciebie z obowiązku (...) czytaj dalej»
-
Prosze o porade w sprawie rozwodu!!!
przez: rybka85 | 2009.1.13 13:50:21
Witam! Mam zapytanie odnosnie rozwodu, mieszkam w Anglii i chcialabym wniesc pozew o rozwod w Polsce. Malzonek mieszka w Polsce. Czy jest mozliwosc abym nie uczestniczyla w rozprawach (czy w Sadzie moze (...) czytaj dalej»
-
przez: lotoss alimenty.pl | 2009.1.13 13:54:0
prawo jest po Twojej stronie.DNA to podstawa a świadków mozesz podac do sądu o składanie fałszywych zeznań.A teraz do Wilka,jak sama nazwa twoja wskazuje-powinienes isc do lasu wyc a nie na forum (...) czytaj dalej»
-
dziecko obywatelstwo francuskie.....problem..help:(
przez: zosia | 2009.1.13 17:1:12
Tak mozna miec dwa obywatelstwa, ale co do dziecka, to nie jest takie proste.Jezeli ten pan uznal sie ojcem dziecka, to on musi wyrazic zgode na opustrzenie kraju, inaczej tej kobiecie grozi kara za uprowadzenie. (...) czytaj dalej»
-
przez: berenika | 2009.1.13 17:7:30
Aga, też mam ten sam problem i niestety poszukuję skutecznego sposobu egzekucji zaległości, niestety bez skutku :( pytałam prawników, firmy widykacyjne i inne instytucje. Totalna porażka, chce (...) czytaj dalej»
-
Proszę o Pomoc w sobotę mam test!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
przez: yoyo | 2009.1.13 19:50:32
Otwórz kodeks, tak mówi Groszek czytaj dalej»
-
Jak odzyskać prawo jazdy po 2 letnim wyroku
przez: Art | 2009.1.13 21:18:41
Witam 10 kwietnia mija mi dwuletni okres karencji. Mam pytanie, czy mogę wcześniej się zapisać na egzamin, żeby zdawać go dajmy na to 11 kwietnia? Czy będę mógł sie dopiero zapisać na egzamin (...) czytaj dalej»
-
pozwolenie na hodowle konopi wloknistych
przez: czosnek | 2009.1.13 23:35:9
hmmm idz do burmistrza i tam to załatw to kosztuje z 26zł czytaj dalej»
-
Jak zmusic współwłasciciela do spłaty części spadku
przez: Beata 1968 | 2009.1.14 11:35:57
z tego co sie oriętuję należy załozyć sprawę w sądzie.Sąd postanawia o spłacie,ale najlepiej zasięgnąc porady prawnika czytaj dalej»
-
balagam o pomoc bo juz nie mam sily...
przez: Aga.1977 | 2009.1.14 15:30:46
Odkad poznalam meza mam przez niego tylko klopoty, moj poziom zycia spadl na leb na szyje. Ja czasem nie mam na krem do buzi czy fryzjera, bo zasze jest cos - poza tym wole juz malemu cos kupic niz sobie. (...) czytaj dalej»
-
przez: sylwia k | 2009.1.15 20:3:16
w 2002 r dostałem dom z dzialką 6 ar jako darowizna od dziadków. darowizna jest tylko na mnie.w trakcie zawierania umowy byłem żonaty mieszkamy razem z żoną i dzieckiem. żona wystąpiła o rozwód (...) czytaj dalej»
-
Mój syn (13 lat) chce ze mną mieszkać...
przez: ojciec36 | 2009.1.16 20:47:3
Mój syn chce ze mną mieszkać. Jestem od kilku lat szczęśliwym rozwodnikiem, była żon a opiekuje się dwójką dzieci - syn (13) , córka (10). Proszę powiedzcie kiedy mój syn będzie mógł decydować (...) czytaj dalej»
-
przez: do haKI(A) | 2009.1.17 16:28:34
TAK JA moge splacac i dobrze rozumiem ze zajmuje sie malom ale jezeli ja niechce alimentow niechce rozwodu bo to wedlug mnie uciekanie od problemow to co mam zrobic a zeby wyciagnac ja od tesciowej to (...) czytaj dalej»
-
przez: waza | 2009.1.18 12:57:48
Nic z tego, łape na grobowcach trzyma kler, można tylko kupić miejsce na cmentarzu po kimś za......20-25 tyś zł a rodzina poprzednika , może dostać na odczepne 2 tyś zł ! I tyle! Nie ma (...) czytaj dalej»
-
przez: | 2009.1.18 15:42:50
JA TEŻ JESTEM MŁODYM CZŁOWIEKIEM ALE TEŻ WKURWIAJĄ MNIE SĄSIEDZI ZE WSI KTÓRZY ZAPOMINAJĄ ŻE JUŻ NIE MIESZKAJĄ SAMI. czytaj dalej»
-
przez: monika | 2009.1.18 16:59:20
Akurat w sprawach o rozwód świadek ma prawo odmówić zeznać, wiem coś o tym.... czytaj dalej»