Archiwum Forum Czerwiec 2009
(77 tematów na forum)
-
ślub cywilny a miejsce zameldoawnia
przez: barbara | 2009.6.19 18:32:0
Witam, Bardzo proszę o informacje czy możliwe jest zawarcie małżeństwa w innym mieście niż jest się zameldowanym? Obydwoje z narzeczonym jesteśmy zameldowani w województwie świętokrzyskim (...) czytaj dalej»
-
Kochanek i rozwód, a może sepracja?A może nic?
przez: maggai alimenty.pl | 2009.6.19 20:0:31
Dokładnie tak jest,żony po fakcie nagle zaczynaja kochać swoich mężów:)po tym jak się dowiedzą,że mają konkurencję i przechodzą wtedy same siebie w tym co wyczyniają ;) bo wcześniej były (...) czytaj dalej»
(Zobacz 86 odpowiedzi) | Strony: 1 2
-
zmiana nazwiska po rozwodzie rodziców
przez: Kinga | 2009.6.20 15:33:14
Ja zmieniłam na panieńskie mamy. Nie było z tym żadnego problemu, z tym że moja mama powróciła do swojego nazwiska po rozwodzie, ale nie wiem jaki to miało wpływ na decyzję i czy w ogóle miało. (...) czytaj dalej»
-
przez: Zenon12345 | 2009.6.21 0:42:16
Prawdziwych dziewic już nie ma! na barach i dyskotekach ich nie oświadczysz! A dziewice są najlepszymi matkami! Puszczalskie są wredne i z reguły zostawiane przez mężów i nawet takim alimentów (...) czytaj dalej»
(Zobacz 51 odpowiedzi) | Strony: 1 2
-
podejrzenie z artykułu 86ust.1,97
przez: franek | 2009.6.22 11:5:2
Podczas jazdy zostałem zatrzymany do kontroli za przekroczenie prędkości w terenie zabudowanym 90km/h. Funkcjonariusz policji wystawiając mandat nie dał do podpisu mandatu, a ja nie odebrałem go (...) czytaj dalej»
-
Wezwanie jako podejrzany z artykułu 86ust.1,97
przez: Franek | 2009.6.22 11:21:10
Podczas jazdy zostałem zatrzymany do kontroli za przekroczenie prędkości w terenie zabudowanym 90km/h. Funkcjonariusz policji wystawiając mandat nie dał do podpisu mandatu, a ja nie odebrałem go (...) czytaj dalej»
-
przez: AnnaPaszkowska | 2009.6.22 12:52:28
Witam, bardzo prosiłabym o pomoc moi rodzice przepisali cały swój majątek wraz z domem mojemu bratu, z którym obecnie razem mieszkają. Moje pytanie brzmi, czy moge się domagać za życia rodziców (...) czytaj dalej»
-
Za porozumiemiem stron a ekwiwalent za urlop-pilne
przez: ania | 2009.6.22 22:7:10
albo z wypowiedzeniem albo za porozumieniem stron. Nie ma czegoś takiego za wypowiedzeniem za porozumieniem - albo to albo to. Ekwiwalent za urlop musi dostać jeżeli szef mu tego urlopu nie udzieli. (...) czytaj dalej»
-
przez: raczek | 2009.6.23 0:59:22
mam podobny problem, kupilem telefon na raty i psuje mii sie wyswietlacz. zepsół się raz uddalem go na gwarancje w sklepie odeslali go do serwisu czekalem 3 tygodnie, pochdzil miesiac i znowu wyswietlacz (...) czytaj dalej»
-
przez: NIE dla | 2009.6.23 14:51:36
Ostrzegam przed ratami w LUKASIE! Po roku od spłaty kredytu otrzymałam pismo, że nie spłaciłam wszystkiego, bo po zapłacie w ich oddziale całej kwoty nie zadzwoniłam do nich, żeby zamknąć (...) czytaj dalej»
-
Motywacja zasługująca na szczególne potepienie
przez: marshia | 2009.6.23 17:39:31
Mam ogromną prośbę, przygotowuje się do pisania pracy magisterskiej na temat Zabójstwa z motywacji zasługującej na szczególne potępienie i chciałabym prosić o pomoc tzn. nie chodzi mi o podanie (...) czytaj dalej»
-
przez: piotr l. | 2009.6.23 20:45:12
Powinien ywrocic rowniez w wypdku uwzglednienia, na podstawie art 79. ustawy z 2005 o kosztach sadowych w sprawach cywilnych, ale nie zwracaja i koniec, nic sie nie zrobic w tym panstwie bezprawia czytaj dalej»
-
mam powazną sprawe przynjamniej dla mnie i bardzo prosze o szybką odowiedz
przez: gosc | 2009.6.24 7:15:16
Kobieto!On nie wiedzial,ze jest poszukiwany???Na jakim swiecie Ty zyjesz,niechon lepiej dla dobra spoleczenstwa sie dzii tam jak najdluzej! napasc na funkcjoariusza,wlamania...i niech sie nie wykreca operacjami (...) czytaj dalej»
-
przez: jagoda | 2009.6.24 7:47:56
witaj,z powrotem nie zawiesza Ci wyroku, po roku starasz sie o umorzenie wyroku czytaj dalej»
-
przez: erika | 2009.6.24 9:21:22
otrzymalam wezwanie na 22 czerwca w dniu 17 czerwca przez mojego adwokata sad wie ze przebywam za granica od 4 lat moj syn chodzi tu do przedszkola a ja podjelam nauke napisalam wyjasnienie iz w tak krutkim (...) czytaj dalej»
-
Jeśli chce wyrobić mojej córce paszport, a jestem w trakcie rozwodu?
przez: ilona alimenty.pl | 2009.6.24 11:37:33
Swoją drogą......ciekawa jestem Waszego samopoczucia gdyby Wam (ojcowie Waszych dzieci) zabrali i wywieźli dzieci za granicę.... Dlaczego większość ludzi uważa, że facet to nie jest człowiek, (...) czytaj dalej»
-
przez: | 2009.6.24 18:53:25
proste jak budowa cepa . zablokowac konto ,jesli przed slubem nie bylo arcyzy albo jak to sie nazywa .wszystko jest wspolne czytaj dalej»
-
Udostępnianie danych osobowych . Czt może to robić zarządca ?
przez: ulalala | 2009.6.25 11:21:1
Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych Zarządca nie ma prawa wywieszać list dłużników, ani przekazywać ich w formie pisemnej do ogólnej wiadomości, jednak każdy członek WM ma prawo do (...) czytaj dalej»
-
przez: Gutek | 2009.6.25 15:4:26
Przedawni się po 3 latach. Też miałem sprawę w kruku, w moim imieniu rozmawiała klinika finansowa i załatwiła mi raty czytaj dalej»
-
przez: M. D. | 2009.6.25 18:4:33
Witam. Sądowi potrzebny jest oryginalny wypis z aktu notarialnego, czyli testament (nie kserokopia), więc trzeba go pobrac od notariusza. Potrzebny jest również odpis skrócony aktu zgonu w oryginale, (...) czytaj dalej»
-
przez: marika5 | 2009.6.27 0:40:20
Witam! jestem żona alkoholika, dodam, ze został zdiagnozowany przez biegłych sądowych. W chwili obecnej jest na terapii na oddziale dziennym-dochodzącym,w chwili obecnej na powrót zaczął pic grozi (...) czytaj dalej»
-
ubezpieczenie AC w PZU- POMOCY!!!
przez: Slaw | 2009.6.28 9:56:32
Z przykrością stwierdzam, że poziom świadczeń PZU zaczyna dorównywać towarzystwom z najniższej półki - spowodowane to jest, jak sądzę, brakiem należytej kontroli przez Centrale PZU. czytaj dalej»
-
Budowa warsztatu na działce rolnej
przez: gacko | 2009.6.28 14:5:46
Chciałbym wybudować stację kontroli pojazdów na działce rolnej, czy jest możliwość budowy jeśli w planie przestrzennego zagospodarowania pole jest przeznaczone pod rolę? czytaj dalej»
-
przez: Ala | 2009.6.29 9:26:15
Witam, jaki jest numer konta bankowego Sądu Metropolitarnego Warszawskiego, ponieważ przyszło mi powiadomienie o dekrecie stwierdzającym nieważność małżeństwa, ale dostanę go doiero jak wpłacę (...) czytaj dalej»
-
Problem z przydziałem mieszkania w dyspozycji policji
przez: arika33 | 2009.6.29 16:47:27
Aniu też jestem z krakowa i mam identyczna sytuacje do twojej i niestety musze cie zmartwic ja juz jestem po sprawie sadowej w sadzie administracyjnym i niestety przegrałam. Też pisałam pisma ale (...) czytaj dalej»
-
przez: wal sie | 2009.6.30 15:36:43
więc wal sie na ryj i dziwka twa to suka czytaj dalej»
-
troska o bezpieczenstwo dziecka
przez: kris | 2009.6.30 20:26:36
wspolczuje ci odwiedzilem ta strone bo mam podobna sytuacje naprawde jest ciezka sprawa dla mnie dziecko jest naj wazniejsze czytaj dalej»